El proper 2 de juny, a les 18h, l’Ajuntament presentarà els casals d’estiu a través del canal de Youtube de la institució. El regidor David Martinez parla del final de curs escolar.

Ahir hi va haver consell escolar, i els centres educatius sitgetans viuen amb neguit aquesta recta final del curs 2019-2020, que durant 19 dies de juny permetrà el retorn dels alumnes a les aules, de forma voluntària, en horaris especials i amb totes les mesures de seguretat. Cada escola ha elaborat un protocol d’actuació propi, d’acord amb les seves instal·lacions i sempre en contacte permanent amb els pares, per saber quants nens i nenes formaran part d’aquesta darrera etapa d’un curs que, majoritàriament, acabarà de manera telemàtica. El regidor d’educació de l’Ajuntament, David Martinez, reconeix el malestar de les direccions dels centres davant la responsabilitat que els ha caigut al damunt arran de les directrius del departament d’educació de la Generalitat de i la possibilitat d’aplicar-les, però afirma que en cap moment la demanda dels pares ha superat la capacitat de les escoles per assumir el nombre d’alumnes que vindran. El regidor també s’ha referit a la situació de les llars d’infants municipals -de les quals l’Ajuntament ha assumit la totalitat del sou de les treballadores i les quotes de les famílies durant aquest periode de l’estat d’alarma- i de la planificació dels casals d’estiu, la programació dels quals es donarà a conèixer el proper dimarts, i que incorporaran nous espais com el Prado, el Retiro i les instal·lacions del Cau.

Escolteu David Martínez