El president del Gremi d’Hostaleria demana que es recondueixi el debat sobre la recuperació post Covid a allò que és prioritari.

I la prioritat és, ara, intentar salvar els negocis, els llocs de feina, i el poc que queda de la temporada. El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stober, ha justificat aquest matí la marxa de l’entitat de la taula del pacte per a la recuperació post Covid-19 per entendre que el debat no incidia prou en les mesures que cal prendre per resoldre el dia a dia del sector, i en canvi es centrava massa en el debat sobre el model turístic de la vila que no és prioritari en la conjuntura actual. Stober confessa que els va cridar molt l’atenció que el dinamitzador de les trobades -treballador d’una empresa externa contractada per l’Ajuntament- les acostumés a començar amb la frase com que el turisme ens ha portat fins aquí, hem de parlar a veure com ho solucionem. El Gremi voldria més celeritat en l’aposta per perseguir els apartaments turístics il·legals o en la gestió del top manta, i lamenta que la draga no hagi vingut enmig del debat intern entre els membres del govern sobre la seva necessitat. Stober creu que la obligació de les entitats mediambientalistes és apretar, però la obligació de tothom és saber el que tenim. I no tenim, segons les seves paraules, la gran barrera de corall o el delta del Okavango.

Escolteu Oskar Stober