De quan l’autòdrom fou centre de reclutament durant la Guerra Civil, i altres reflexions sobre la necessitat de començar a escriure la història del franquisme a Sitges. Parlem amb Ricard Conesa.

En un interessantíssim article publicat a l’Eco de Sitges del passat 10 de juliol, l’historiador sitgetà Ricard Conesa apunta a les vides d’Eugeni Vilardell i de Josep Rahola, dos joves que, com molts d’altres, reberen formació militar al centre de reclutament situat a l’autòdrom de Terramar, abans d’incorporar-se a les files de l’exèrcit republicà durant la guerra civil. Amb Conesa conversem sobre la necessitat que en el projecte previst per l’equipament hi pugui haver un espai de memorial sobre la seva funció durant aquest periode, i sobre el repte de començar a posar fil a l’agulla en la memòria històrica de Sitges durant el franquisme.

Escolteu-lo