Vinyet Esteban, presidenta de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges: “l’estimació per la Festa Major no implica tenir molta passió, sinó respectar-la i cuidar-la. I això depèn de nosaltres”

Com a nova junta i en el primer any al capdavant de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, els ha tocat conviure amb una situació complicada i gens esperada arran de la pandèmia de la Covid-19. La presidenta de l’entitat, Vinyet Esteban, assegura que la d’enguany serà una Festa Major tímida però  que tindrà un pes important en la nostra història. En qualsevol cas, la d’aquest any serà una festa de mínims i a “l’Agrupa” també es viurà molt diferent, en un Palau del Rei Moro sense activitat, sense assajos i sense aquell neguit dels dies previs. Malgrat tot, l’entitat ha preparat algunes activitats com la projecció del documental de Festa Major ‘Sentiments de Festa’ al cinema Prado, el lliurament d’una alfàbrega als seus socis i el concurs de fotografia d’Instagram. Tot plegat, però, en un context que servirà per pensar, plantejar i seguir fent una tasca que no es pot deixar de fer encara que els balls no surtin al carrer. Vinyet Esteban, presidenta de l’ABPS, ens deixa sobre la taula un seguit de reflexions en un any sense les famoses 36 hores viscudes al carrer.

Escolteu-la