Una colla històrica. Un enregistrament per escoltar.

El 1980, a l’escenari del Prado, la colla de grallers formada per Josep Marcet, Jordi Canals, Josep Maria Vadell i Albert Vadell enregistraren 10 peces del repertori popular. Molts recorden encara el so d’aquella colla, i per a alguns aquella colla continua essent, avui, una de les millors colles de grallers que ha tingut mai Sitges. Els més joves trobareu una manera de tocar que ja no s’estila, però que respecta al màxim la cadència rítmica i la musicalitat, i en alguns moments es deixa anar amb un virtuosisme tècnic difícil d’assolir. Quaranta anys després, en Pitu Valera s’ha retrobat amb en Pep Marcet, en Jordi Canals i l’Albert Vadell a la sala d’actes del Retiro, en una xerrada feta amb tots els condicionants imposats per les mesures de seguretat de la pandèmia, però que us agradarà escoltar. Volem agrair al Retiro la cessió de les dependències per fer l’entrevista, i a Albert Vadell el material tècnic per enregistrar-la.

Escolteu el programa

Les peces que es varen enregistrar són, per aquest ordre: Toc de castells, Toc de processó, Corrandillo, La segona, La boja, Ball Cerdà, Jota castellana, Les Majorales, Matinades i la Marxa dels Macaris.

Escolteu les peces de l’enregistrament