Chesterton i Sitges: història d’unes visites amb bon record, de la mà de la professora Sílvia Coll-Vinent.

El Matrimoni Chesterton amb Sita Muntané i la professora Sílvia Coll-Vinent

Davant mateix de l’hotel Subur, un monòlit recorda les visites a Sitges del periodista, assagista i novel·lista G.K. Chesterton (1874-1936): A Gilbert Keith Chesterton, enamorado de Sitges, cuyas primaveras honró con su noble presencia. La professora de literatura a la facultat de filosofia de la Universitat Ramon Llull, Sílvia Coll-Vinent, impulsa la posada en marxa el centre de documentació sobre la figura de Chesterton. Amb ella hem conversat sobre com Sitges es va convertir, en alguns moments de la seva vida, en un indret captivador on allunyar-se del brogit i mantenir una certa vida contemplativa. Val la pena recordar una frase seva en tornar a Anglaterra el 1926: Barcelona és el poble més brut d’Europa i Sitges la ciutat més neta del món.

Escolteu-la