Els Gaiteros de Elciego tornen a Sitges

Van tocar a Sitges l’any 2002 i demà, gairebé vint anys després, tornen per delectar-nos amb el seu so tan característic de la gaita navarra. Els Gaiteros de Elciego, considerats un dels referents d’aquest instrument, han estat convidats per l’Escola de Grallers de Sitges per celebrar els seus 50 anys. Els seus components, els germans Juantxu i Juan Carlos Gómez, acompanyats pel timbaler Jon Elosegui, han estat capaços de crear un estil propi amb un repertori que abasta des dels clàssics del folklore i autors navarresos fins a d’altres peces que s’allunyen d’allò més tradicional. Demà, al Racó de la Calma, oferiran un concert que finalitzarà amb una clucada d’ull al 50è aniversari de l’Escola de Grallers de Sitges. N’hem parlat amb un dels seus components, Juantxu Gómez.

Escolteu-lo