El festival jardins de Terramar fa un bon balanç de l’edició d’enguany i cerca un acord de futur amb l’Ajuntament que l’eximeixi de passar per una nova licitació l’any que ve

No era una edició fàcil i els organitzadors del festival jardins de Terramar es mostren satisfets d’haver superat el repte d’un certamen celebrat amb les restriccions sanitàries de la Covid, que ha merescut el suport d’un públic que ha esgotat les localitats en molts dels seus concerts, i que haurà aconseguit fer un cap per mans pressupostari. Joan Ramon Rodriguez, co-director de l’esdeveniment, apunta ara cap a la consolidació i el creixement. Per un costat, creu que cal trobar un acord amb l’Ajuntament que permeti plantejar les futures edicions sense la incertesa que comporta el fet d’estar sotmès a un nou concurs públic un cop finalitzi l’any que ve la vigència de l’actual. I, per l’altre, considera que caldrà una major implicació institucional si es vol fer un pas endavant i situar al festival al nivell dels primers festivals de Catalunya. A manera de comparativa, Terramar té un pressupost d’1,2M€ assumits de forma íntegra per privats (l’Ajuntament assumeix les despeses de permisos i d’organització dels concerts de talent local al village), i el festival de Pedralbes es mou sobre els 3,5M. Rodriguez creu que l’entorn de Terramar és una de les grans potencialitats del certamen i amb un pressupost voltant els 2M€ es podria ambicionar un cartell d’artistes de projecció internacional.

Escolteu-lo