De l’arxiu sonor de Ràdio Maricel, una conversa del 2003 amb els fundadors del grup barracaire ‘Drac Verd de Sitges’: Ramon Artigas, Josep Pascual i Andreu Camps

En aquell moment, primavera del 2003, el món de les barraques de pedra seca era un gran desconegut per tots els qui es movien fora de l’àmbit de la pagesia i la muntanya. Afortunadament, 18 anys després la realitat és una altra.  Aquest divendres s’inaugura a Can Falç l’exposició ‘Tota pedra fa paret’ dedicada al món de les barraques de pedra seca a Catalunya. En aquesta exposició hi ha un apartat específic dedicat al grup ‘Drac Verd de Sitges’, gràcies al qual es va començar a moure l’estudi d’aquestes construccions bastides sense argamasa. Ramon Artigas, Josep Pascual i Andreu Camps publicaren l’any 2003 el llibre ‘Barraques de pedra seca de Sitges i del Garraf’, editat per l’Ajuntament de Sitges. De l’arxiu sonor de Ràdio Maricel recuperem avui una conversa que us agradarà i que us pot servir de prèvia a l’exposició de Can Falç. Dels tres membres del grup inicial, Josep Pascual va morir el juliol de l’any passat, havent fet més de 7000 croquis de barraques de pedra seca d’arreu de Catalunya, i al grup s’hi va afegir Joan Trius, que també ha participat en el muntatge de l’exposició de Can Falç.

Escolteu-la