El Festival de Cinema tanca amb un homenatge a Carlos Saura una edició que s’acosta a la normalitat

Sense maratons, una entrega de premis en diumenge va tancar la 54ena edició del “Sitges. Festival Internacional de Cinema de Catalunya”. El director artistic del certamen, Àngel Sala, va destacar que el d’enguany no ha estat encara un festival normal, però sí que s’ha acostat al que hauria de ser. La gala de cloenda va servir per guardonar amb el Gran Premi Honorífic al director aragonès Carlos Saura, que als 89 anys atresora una dilatada i diversa carrera. Precisament, un curtmetratge de Saura sobre el 3 de maig de Goya va servir d’aperitiu a la llarga entrega de premis, amb majoria d’agraïments dels guardonats enviats des de la distància. Entre ells Valdimar Johánnsson, el director de Lamb, la millor pel·lícula, sobre la que Àngel Sala va comentar que l’any dels llops, s’han premiat les ovelles. Ho hem analitzat amb la companyia del nostre cronista durant tot el certamen, Carlos Calvo.

Escolteu-ho