El ple aprova per unanimitat la demanda de la plataforma per a la reobertura del CAP, i obre el debat sobre la situació de l’assistència sanitària a Sitges i a la comarca

No és el primer cop que la problemàtica arriba al ple municipal, i tampoc és el primer cop que, unànimement, el ple municipal aprova la intenció de reobrir el CAP de Sitges en horari d’urgències. Ahir, i a partir d’una moció presentada per Guanyem Sitges, en representació de la plataforma per a la reobertura del CAP, la corporació va tornar a posicionar-se a favor de treballar amb aquest objectiu. Però, a la vegada, s’obrí un debat sobre la situació del CAP i els serveis que dóna a la ciutadania, sobre la necessitat de desvincular el servei de farmàcies de l’horari del CAP, o sobre la situació global de l’assistència sanitària pública a la comarca del Garraf. El debat es tancà amb la intervenció, en l’apartat de precs i preguntes, de Belén Salvadó, de la plataforma per la reobertura del CAP.

Escolteu el debat sobre la moció per a la reobertura del CAP

El ple també va aprovar per unanimitat l’inici del procés d’elaboració del ‘pla local d’educació de Sitges’, amb la finalitat de plantejar una política educativa definida i amb fort lideratge. L’aprovació no va estar exempta, però, de crítiques de diferents grups de l’oposició pel fet que es portava a ple l’anunci de l’inici d’un treball i no el resultat final del mateix. En qualsevol cas, tots els grups vàren coincidir en la necessitat de posar en marxa aquest procés.

Escolteu el debat sobre el pla d’educació de Sitges

Per unanimitat també s’aprovà la nova comissió de Corpus, que estarà presidida per Eduard Tomàs i Sanahuja. L’acompanyaran: Laura Arbonés, Lluís Chacón, Marga Domingo, Laura Gómez, Javier Quintanilla, Sònia Romà, Anna Sànchez i Marcela A. Scheveloff.

Escolteu l’aprovació de la nova comissió de Corpus

Més debat hi va haver en l’aprovació de la modificació del protocol de Carnaval, que esquiva la controvèrsia sobre la prohibició de l’alcohol a les rues, en espera de trobar una solució més consensuada, mentre s’amplia el nombre de vocals, de 4 a 8, i s’actualitza el document adaptant-lo al desenvolupament natural de la festa i al llenguatge inclusiu i de perspectiva de gènere. Ciutadans i Comuns Verds s’abstingueren en la votació. José Tendero lamentà la que considerà manca de valentia del regidor a l’hora d’entomar la prohibició de l’alcohol i la desconsideració vers el procés participatiu que s’obrí per elaborar les modificacions del protocol.

Escolteu el debat sobre el protocol del Carnaval

El ple va votar a favor d’una moció impulsada per Junts x Sitges sobre la situació d’emergència del català, obrint un debat intens que s’ha viscut en altres ocasions al saló de plens, i aprovà per unanimitat una moció de Ciutadans per implementar un sistema de comunicació mitjançant símbols a tot el municipi i la celebració del dia mundial per a la conscienciació sobre l’autisme.

Escolteu el debat sobre la moció sobre l’emergència del català

Escolteu el debat sobre la moció del sistema de comunicació amb símbols

Finalment, el ple va rebutjar la moció presentada per Ciutadans per a la creació d’una taula d’avaluació de projectes finançats amb fons europeus, amb un debat centrat en si la moció podia dur-se a ple perquè era gairebé idèntica a una presentada i rebutjada fa mesos, i en la gestió que està fent el govern d’aquest assumpte.

Escolteu el debat sobre la moció dels fons europeus

Escolteu l’apartat de precs i preguntes

Escolteu el ple sencer

Escolteu el resum del ple