Els 30 anys de ‘La Salseta’. Dos germans, una família, i un projecte de cuina de proximitat.

Confessa en Valen que la seva mare no volia que es dediqués a la cuina, pel sacrifici personal que comporta aquesta feina. Confessa en Toni que la seva vocació no era pas ser cap de sala, però que l’empenta d’en Valen el va convèncer. L’un i l’altre, amb els seus pares, van començar una aventura el 23 de febrer de 1990. Tres dècades després, La Salseta és un referent de cuina de proximitat i de l’oferta gastronòmica de Sitges. Amb els germans Mongay en parlem.

Escolteu-los

Com gestionem les rebequeries dels fills? amb @palabrademadre i @vinyetduran

Les rebequeries solen aparèixer entre els 2 i els 4 anys d’edat, un moment difícil de gestionar, difícil d’evitar i pel que la majoria de mares i pares hi han passat. Vinyet Duran i Sheila Tabernero expliquen la seva experiència personal amb les rebequeries dels fills.

Escolteu-les

L’Institut de Robòtica per la Dependència guanya un premi per a desenvolupar un robot assistent per a persones grans

L’Institut de Robòtica per la Dependència (IRD), vinculat a la Fundació Ave Maria, ha guanyat el Repte 5G de la Mobile World Capital i l’Ajuntament de Barcelona. El projecte, coordinat pel grup Saltó, utilitza el robot personal Misty per interactuar amb les persones grans, tot oferint assistència, suport i vigilància d’acord amb els seus hàbits diaris o l’estat de salut. El mes de març començaran les proves pilot a Barcelona. La iniciativa, que partia de la premisa de millorar la vida de la gent gran a casa a través d ela tecnologia, s’ha imposat a 52 candidatures més de 14 països, per millorar l’autonomia de les persones grans en l’ambit domèstic. N’hem parlat amb Joan Oliver, director de IRD.

Escolteu-lo

Nacho Rubí reconeix que s’està plantejant una moció de censura, veu al PSC clau per la governabilitat de la legislatura, i es planteja com objectiu de Nou Horitzó arribar a formar part d’un govern.

Aquesta tarda es reuneix amb Aurora Carbonell, i li plantejarà aportacions per al pressupost i la possibilitat que Nou Horitzó també s’incorpori al govern. Però, per altra banda, afirma que hi ha plantejada una moció de censura, que també encaixaria dins els objectius de la formació municipalista. Conversem amb el portaveu de Nou Horitzó, Ignasi Rubí, enmig d’uns dies de moltes converses.

Escolteu-lo

Els veïns del Vinyet es queixen que, una setmana després, encara no s’hagin acabat de treure les restes d’arbrat caigut pel temporal.

El temporal provocà importants danys

Afortunadament, ningú no va prendre mal, però bona part del veïnat del Vinyet encara recorda angoixat com, fa una setmana, la tempesta Gloria deixà imatges impactants al barri, amb desenes de pins caiguts al carrer o malmetent habitatges. Per Daniel Gras, president de l’associació de veïns, la clau estava en espurgar els pins, però, hores d’ara, el president reconeix que el veïnat està molt molest per la lentitud de les tasques de neteja.

Escolteu-ho

La nostra història: mossèn Pau Ferret i l’arxiu parroquial

L’Ignasi Muntaner ens acosta l’atzarosa història de mossèn Pau Ferret, vicari de Sitges un curt periode ara fa un segle, durant el que va començar a ordenar l’arxiu parroquial. Posteriorment, destinat a un transatlàntic, va continuar la tasca, que va esdevenir fonamental a causa de la crema posterior de la documentació, durant la Guerra Civil, amb el que els informes de mossèn Ferret, publicats a l’Eco de Sitges, varen quedar com a unic testimoni de part de la història de Sitges.

Escolteu-ho

El festival Jardins de Terramar lamenta la indefinició de l’Ajuntament a l’hora d’apostar per l’edició d’enguany.

Han presentat la llicència d’ocupació d’espai, i tenen la previsió dels artistes que actuarien aquest 2020, però hores d’ara no tenen gens clar que l’edició d’enguany del festival Jardins de Terramar pugui desenvolupar-se, malgrat la voluntat que sigui així. Segons Carles Giribets, el director del certamen, el passat divendres a través d’un whatsapp se’ls va informar que es faria un concurs públic per a licitar el festival d’enguany, però el calendari amenaça la contractació dels artistes. Ens ho explica.

Escolteu-lo

Jordi Bertran presenta a Sitges “Breu història dels Castells i la Muixeranga als Països Catalans”

La Muixeranga, coneguda al principat com a Ball de Valencians, va ser un ball d’acrobàcies que va viatjar els segles XVII i XVIII per bona part de la península des del País Valencià. Amb els anys, a Valls es creen unes colles d’aquest ball que desenvolupen unes construccions diferents, els castells. Aquesta història compartida -amb la variable de les Moixigangues, promogudes des del poder per combatre, en certa mesura, la puixança d’aquestes manifestacions festives amb vida pròpia més enllà dels actes oficials- és analitzada per Jordi Bertran a “Breu història dels castells i la Muixeranga als Països Catalans”, presentada la setmana passada a Sitges. N’hem parlat amb l’autor

Escolteu-lo

Jordi Borràs ens presenta ‘El dia que vam dir prou’

Fins a l’1 de març, al primer pis de l’edifici Miramar s’hi exposa El dia que vam dir prou, una selecció de 60 imatges que el fotoperiodista Jordi Borràs ha escollit d’entre les prop de 18.000 que realitzà durant els dies posteriors a la sentència dels fets de l’1 d’octubre. Parlem amb ell.

Escolteu-lo

El PSC ofereix al govern un pacte d’estabilitat, que contemplaria la incorporació dels seus regidors. Parla Luis Miguel García.

Un posicionament proactiu davant del pressupost 2020, i l’oferta d’un pacte d’estabilitat que contempli la incorporació dels regidors socialistes a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sitges. Aquest és el nou escenari que planteja el PSC i que s’afegeix a l’acord fet públic entre govern i Comuns Verds. De fer-se efectiu, estariem davant d’una legislatura amb un canvi entre la correlació de forces fins avui existent. El cap de llista del PSC, Luís Miguel García, ho explica.

Escolteu-lo

El regidor de cultura ens presenta ‘La pregonera’, l’agenda cultural de tot l’any amb 37 propostes.

Amb el regidor de cultura, Xavier Salmeron, conversem a l’entorn de La pregonera, l’agenda cultural de tot l’any que oferirà 37 propostes diferents d’arts escèniques, exposicions i música.

Escolteu-lo

Delicious Martha. Una fàcil i ràpida crema de carabassa.

Fàcil, ràpida i saludable. Marta Sanahuja ens prepara la seva versió d’una de les clàssiques cremes de temporada. Aquesta i altres receptes les podreu trobar al seu web Delicious Martha.

Escolteu-lo