Si us atrau la cultura, la tradició i la música irlandeses, dijous comença el festival “Creative-connexions”. En parlem amb Caroline Wynne i Brandon Jones.

Més de 60 activitats, i moltes d’elles gratuïtes, formaran part del programa d’activitats del festival d’arts català-irlandès Creative connexionsque començarà el proper dijous i acabarà el diumenge 29 d’octubre.  En parlem amb la seva directora, Caroline Wynne i amb Brandon Jones.

Escolteu-ho

Els esports del cap de setmana

Amb Pitu Valera repassem l’actualitat esportiva del cap de setmana, que abordarem amb extensió en l’edició del Temps de descompte.

Escolteu-ho

Delicious Martha. Crema de bolets amb caldo

Avui Marta Sanahuja ens proposa una recepta de temporada, molt ràpida de fer i que podeu servir freda o calenta. Teniu un munt de receptes disponibles al web Delicious Martha.

Escolteu-la

Temps de família. Com explicar l’impacte de les imatges d’uns dies convulsos

Encetem una nova temporada de Temps de família, amb els ulls posats a l’actualitat. Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre un dels assumptes que més ha preocupat a molts pares durant aquests dies. Com explicar als fills alguns dels episodis de violència que s’han pogut veure a través de tots els mitjans.

Escolteu-lo

Tornen…Les notícies de l’Utrillo!

Benvinguts a la cinquena temporada de les notícies de l’Utrillo, que realitzen els alumnes del taller de ràdio de l’escola. El curs porta moltes novetats!

Escolteu-les

La tertúlia esportiva dels divendres

Torna la tertúlia futbolera, amb Rosa Tutusaus, Salomé Solà, Pere Serramalera, Pitu Valera i Toni Muñoz.

Escolteu-la

El cinema de la setmana

En Francesc Borderia ens acosta l’agenda cinematogràfica de la setmana.

Escolteu-lo

Es presenta la proposta d’ordenances per al 2018. L’IBI es congela i s’introdueix un barem progressiu de bonificacions per a famílies nombroses. S’incrementa el rebut de la brossa comercial i industrial, i l’impost de plusvàlua serà superior per a les operacions especulatives. Pujaran les quotes de la piscina municipal i baixaran les del servei de teleassistència.

Us oferim la roda de premsa de presentació de la proposta d’ordenances fiscals per el 2018, que dilluns que ve s’elevarà al ple municipal. El regidor Pep Moliné ha apuntat que la legislació impedeix avançar més en la progressivitat fiscal, tot i que diverses propostes són fruit de la comissió sobre el tema que va tenir lloc l’any passat.

Escolteu-ho

La batalla de Garraf contra la pols de les pedreres comença a desencallar-se, gràcies a les dades d’un sistema de sensors instal·lat a iniciativa dels veïns.

Les pedreres i Garraf (Foto: Google maps)

Un sistema de sensors instal·lat des del passat estiu al nucli de Garraf -i que certifica uns nivells de partícules en suspensió molt sovint fins a 8 o 16 vegades superiors als que permet la normativa- està essent la clau per a desllorigar el problema endèmic de l’afectació de la pols de les pedreres al nucli habitat de la zona. Des del 2010 fins avui, els veïns han presentat més de 400 denúncies relacionades amb els alts índex de partícules en suspensió que generen aquestes explotacions, en especial la de l’empresa Lafarge. Ara, Ajuntament i Generalitat prometen als veïns l’adopció de mesures per a fer valer la llei, que vagin més enllà de la pròpia voluntat de les empreses explotadores. Ens han explicat aquest esforçat periple administratiu, Pilar Martínez, presidenta de l’associació de veïns de Garraf, acompanyada per Jorge Jung, membre de la junta.

Escolteu-los

Tertúlia

Retrobem les tertúlies del dijous, amb Vinyet Ferrer, Dolors Perelló, Loreto Almirall i Loli Heredia.

Escolteu-la

Gaudeix la festa. De les manifestacions festives a les manifestacions ideològiques…

“Els segadors” durant la sortida d’ofici de Santa Tecla.

Retrobem l’espai d’en Txatxi Gómez i ho fem passejant-nos per aquella línia tan fina que separa la festa de la ideologia…

Escolteu-lo

La plaça de l’Ajuntament s’omple d’espelmes en suport a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

Foto: Miquel Forns

Us oferim, íntegre, l’acte que va tenir lloc ahir a la nit a la plaça de l’Ajuntament, convocat per les entitats sobiranistes, en suport a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Presentà la trobada l’alcalde Miquel Forns. A continuació va intervenir Isidre Lázaro, president de la secció local de l’ANC. Finalment, llegí el manifest Ramon Llimós.

Escolteu-ho