Catalina Raceu i Cristina López, dues dones, dos estils i dos marques de barrets nascuts a Sitges

Amb orígens i històries molt diferents Catalina Raceu i Cristina López es dediquen al món dels barrets. La primera nascuda a Romania i establerta a Sitges des de fa anys va començar de manera artesanal en un món que la va atrapar i ha acabat creant una empresa i marca de barrets que triomfa entre influencers, actrius i famoses de tot el món, Raceuhats. Per la seva banda la dissenyadora de vestuari Cristina López ha aterrat al món dels barrets arran del confinament i de moment s’hi queda creant barrets a mida i fets a Sitges amb Delacris.hats. Dues dones, dos estils però una mateixa passió pel món dels barrets.

Escolteu-les

Tu, jo i la competència: què fer davant la suplantació d’identitat a les xarxes

Si mai us han suplantat la identitat de la vostra marca, negoci o empresa a les xarxes socials us interessarà el que avui explica Sandra Carbonell d’Ad comunicació. Tres consells bàsics per prevenir possibles atacs de hackers a les nostres xarxes socials.

Escolteu-la

La cuina del territori es fa valer amb noves iniciatives, una novena culinària, un congrés de màrketing gastronòmic i la quarta edició de la Llotja que dóna suport als productors i elaboradors locals

Catorze restaurants de la comarca del Garraf formaran part de la primera Novena culinària, cinc d’ells de Sitges. El propòsit és donar a conèixer la cuina i el producte del territori i també els seus vins. La iniciativa forma part del projecte Garraf Culinari que desenvolupa l’Agència NODE Garraf i que vol vincular la comarca amb un districte gastronòmic. Coincidint amb aquesta presentació s’ha conegut el programa de la 4a edició de la Llotja que mira de donar suport als productors i elaboradors del Garraf, enguany amb més atenció en la didàctica i mantenint actes com la Festa del Peix Senzill. L’acte de presentació es va dur a terme a l’Escola d’Hostaleria de Sitges acompanyats de nombrosos representants del sector gastronòmic i turístic de la comarca, entre ells Isidre Also, director de NODE Garraf; Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges; Oriol Castro, xef del restaurant Disfrutar i el sommelier i creador del cocktail Garraf, David Martínez.

Escolteu-los

 

Les notícies de l’Utrillo

El margalló que ha plantat l’alumnat de P5

Saludem avui l’equip que us acompanyarà en els butlletins informatius de l’escola durant les properes cinc setmanes. Ells i elles són: Gaby, Kila, Catalina, Erik, Alejandro, Edu i la Nichole. Avui us parlem de l’inici del 3r trimestre amb il·lusió i sense confinaments, de les classes de natació de l’alumnat de 1r, de la visita a Can Grau que han fet els alumnes de 4rt A i del Margalló que han plantat els alumnes de P5 a l’entrada de l’escola.

Escolteu-ho

Les botigues de sempre: Mobles Yll, des del 1928 fent l’ofici d’ebenistes al carrer Sant Francesc

El lligam amb l’ebenisteria de la família Yll es remunta més de cent anys enrere i arriba fins l’actualitat de la mà de Joan Yll i el seu cosí David que mantenen el negoci i l’ofici, dues dificultats en els temps que corren. Més enllà de grans marques sueques la família Yll manté la botiga de mobles en ple centre amb l’aparador sempre decorat per la Carme Barra, una venedora nata que atén amb estima i cura tothom que hi entra. El valor afegit d’aquesta botiga és el que era, un servei tècnic personalitzat i una atenció distingida, i sembla que funciona perquè noranta tres anys després la botiga es manté ben viva i ara fins i tot amb plena revifalla dels mobles arran del confinament i d’estar més a casa. De la botiga, de Sitges i de l’ofici en parlem amb Joan Yll i Carme Barra.

Escolteu-los

Menja sa amb Berta Saura: els carbohidrats no són l’enemic

Els necessitem a nivell físic i mental per tant no els hem d’eliminar de la nostra dieta, ni tan sols quan volem perdre pes, el que sí que cal és controlar-ne la quantitat que ingerim i mirar que siguin sempre integrals i ecològics per no perdre’n la fibra que aporten. Ens ho explica la nutricionista Berta Saura d’Art de Cook.

Escolteu-la

Els llibres: després d’escoltar-la en la investidura de Biden i convertir-se en icona mundial, ja podem llegir Amanda Gorman en català i castellà.

Va ser la poetessa més jove en inaugurar cap investidura presidencial a la història dels Estats Units d’Amèrica, la seva imatge i la seva lectura va impactar el món sencer i omplir les portades dels diaris l’endemà i ara podem llegir la seva poesia aquí, en català i castellà. És una de les novetats per aquest Sant Jordi 2021 que ja preveu que enguany les referències feministes seran buscades. En parlem amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres.

Escolteu-lo

El Jazz Antic Sitges recordarà ‘Los Íberos del Jazz’, al Retiro i gaudirà del concert de la gira de comiat de ‘La Locomotora Negra’, al Prado

Adaptat a les actuals circumstàncies, el Jazz Antic Sitges arriba enguany a la seva 8ª edició. I ho farà tot aprofitant els recursos disponibles en un any en el que podrem gaudir del comiat dels escenaris de la històrica ‘La Locomotora Negra’ o l’actuació de ‘Los Nuevos Íberos del Jazz’, una formació que vindrà a recordar aquella coneguda orquestrina que feia ballar a molts sitgetans al Retiro entre els anys 40 i 65, i que estarà composada per músics que són familiars dels components de Los Íberos del Jazz d’aleshores. El Jazz Antic Sitges portarà també un concert d’Acampada Manouche, amb músics que forman part del projecte de l’escola de música de l’Hospitalet de Llobregat, un altre de la Big Band Sitges i apostarà, de nou, per les audicions escolars que venen a fomentar l’aprenentatge i el coneixement del llenguatge musical. N’hem parlat amb Joan Pinós, director del Jazz Antic Sitges, i Joan Yll, membre de ‘Los Nuevos Íberos del Jazz’.

Escolteu-los

Ha mort Arcadi Oliveres. El recordem amb la conferència ‘És legítim el deute?’ que va pronunciar el maig del 2014 a l’Ateneu de Sitges

Foto: Juanma Ramos

A l’edat de 75 anys ha mort l’economista, professor universitari i activista social Arcadi Oliveres. El recordem amb la conferència “És legítim el deute?” que va pronunciar a l’Ateneu de Sitges el 27 de maig de 2014 . Oliveres va centrar bona part del seu discurs en el frau fiscal de les grans fortunes privades i corporacions empresarials i les seves estratègies per a evitar el fisc, i en la necessitat de realitzar una auditoria del deute que separi aquell que s’ha de pagar per haver estat contret arran d’actuacions en benefici de la comunitat, del que no s’ha de pagar per haver assumit les pèrdues de les entitats financeres.

Escolteu-ho

El segon equip de la UE Sitges, amb pas ferm a la 3a catalana. En fem crònica amb Toni Muñoz

La Setmana Santa no ha aturat la competició futbolística. El primer equip de la UE Sitges, en la seu debut en el torneig de 2ª Catalana, va perdre 2-1 en la visita al camp de la Fundació Atlètic Vilafranca i aquest proper diumenge jugarà a Aiguadolç davant el Cubelles. Millor li van les coses al segon equip. El conjunt de Dani Pujol va poder sumar un punt al camp de Les Cabanyes en empatar 1-1, el que confirma les bones sensacions que està deixant l’equip en la represa de la competició. I és que en el que es porta de temporada, els sitgetans han sumat 11 punts dels 15 possibles ocupant ara mateix la tercera posició a la classificació del grup 12è de la 3ª Catalana. En fem crònica en companyia de Toni Muñoz.

Escolteu-ho

L’alcaldessa reconeix que el llarg cap de setmana de Pasqua ha posat a prova els operatius de seguretat i neteja

Com tants d’altres indrets de Catalunya, Sitges ha viscut un cap de setmana de Pasqua de multituds. D’aquí que l’alcaldessa Aurora Carbonell publiqués ahir a Facebook un resum de les diferents actuacions policials, posant en valor la feina del col·lectiu de la Policia Local. I el cert és que el llistat d’actuacions mostra una casuística tan diversa que posa sobre la taula, una vegada més, el plantejament de futur sobre si el Sitges que creixerà necessitarà més efectius policials. A aquest debat s’hi afegeix el de la neteja, la gestió de la qual aquests dies tampoc ha deixat un balanç molt positiu segons l’alcaldessa, que entén que caldrà vetllar pel desenvolupament del servei durant els propers mesos. Carbonell també s’ha referit a la prova d’obertura de l’oci nocturn, que sembla que s’ajornarà a final de mes, a la tramitació dels ajuts municipals per la Covid-19 i al resultat dels informes d’intervenció sobre la gestió de diferents esdeveniments durant l’any 2019.

Escolteu-la

La píndola d’opinió. Laura Gómez. 6 d’abril de 2021

Avui és el dia mundial de l’activitat física, i el passat divendres fou el dia mundial de l’autisme. La Laura Gómez Ill ens deixa una reflexió a partir de la celebració de les dues dates.

Escolteu-la