Com arriben el Suburense i el Vilanova al derbi de diumenge?

La tertúlia Pilotes Fora d’aquesta setmana gira a l’entorn del derbi del proper diumenge, que enfrontarà al CF Vilanova i el CF Suburense a l’Alumnes Obrers. Per ajudar-nos a entendre l’actual situació del conjunt vilanoví, ara mateix quart per la cua, comptem amb la presència de Gerard Muñoz, cap d’esports del Vilanova, i els habituals Juanjo Alegre i Toni Muñoz.

Escolteu-la

L’IES Benaprès celebra el centenari de “L’Auca del senyor Esteve” de Rusiñol amb un seguit d’activitats

Un fragment de l’Auca amb els dibuixos de R.Casas i els rodolins de G.Alomar

l’IES Joan Ramon Benaprés celebra el centenari de l’estrena als escenaris de la versió teatral de l’Auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol amb tot un seguit d’activitats que passen per la incorporació de la novel·la com a lectura obligatòria per als alumnes de 4t d’ESO, fins a la creació d’una nova auca, reversionant la popularíssima edició amb dibuixos de Ramon Casas i rodolins de Gabriel Alomar, tot passant per una proposta de recorregut a través dels escenaris sitgetans de l’artista, oberta a tots els centres escolars, o la posada en escena de l’obra teatral amb alumnes de segon cicle d’ESO i batxillerat de les escoles de Sitges, dirigits per Xavier Canals. D’aquest farcit programa d’actes en parlem amb el seu coordinador, el professor Andreu Bosch.

Escolteu-lo

Gaudeix la Festa. El projecte d’inventari de danses vives de l’esbart català de dansaires i el naixement de la coordinadora de balls de diables tradicionals de Catalunya

Amb ‘Txatxi’ Gómez abordem dues notícies amb especial repercussió. Per un costat, la posada en marxa del projecte d’inventari de danses vives de Catalunyapromogut per l’esbart català de dansaires. I, per l’altre, la creació de la coordinadora de balls de diables tradicionals de Catalunya, hereva de l’antiga coordinadora de balls de diables centenaris amb parlaments.

Escolteu-lo

L’Ateneu celebra el seu 10è aniversari amb un gran concert el proper dissabte a l’envelat del passeig de la Ribera

Cartell del concert de dissabte

L’Ateneu de Sitges celebrarà el seu 10è aniversari amb un gran concert el proper dissabte a l’envelat del passeig de la Ribera, on hi actuaran sis coneguts grups del panorama musical català, alguns dels quals prou coneguts del públic sitgetà. Amb l’actual presidenta de l’Ateneu, Júlia Vigó, conversem sobre l’aniversari i sobre la situació actual de l’entitat. Les entrades anticipades pel concert de dissabte es poden trobar a 6€ a La Sitgetana i al bar La Placeta. També les podeu comprar a través d’aquest enllaç d’internet, a 7€, i el dia del concert es vendran a 10€ a les taquilles de baix a mar.

Escolteu-la

L’associació Cetacea va albirar fa quinze dies un grup d’uns deu dofins comuns de musell curt, una espècie poc habitual al Garraf

L’associació Cetacea, amb seu al port de Garraf, va albirar fa quinze dies una espècie de dofí poc comú en les nostres aigües: el dofí comú de musell curt. D’uns anys ençà, Cetacea du a terme el projecte de foto-identificació de cetacis que es poden veure al Mediterrani. Ens acostem a aquest món a través de l’experiència de Laura Almarcha.

Escolteu-la

El coaching de cada dia. Pares, fills, i un partit de futbol per oblidar i aprendre.

A partir de la baralla entre pares que es va produir durant la celebració d’un partit d’infantil a Alaró, conversem sobre alguns aspectes que apunta Antoni Bassas en una reflexió publicada al diari Ara. I ho fem amb Mònica Sánchez, Laura Lupón i Carla Salinas, de l’institut Sitges de pedagogia, psicologia i coaching.

Escolteu-ho

El Partit Popular celebra que a Sitges es compleixi la llei de banderes, gràcies a la iniciativa de la formació. En uns dies, les quatre banderes oficials onejaran a la façana de l’Ajuntament. El PP demanarà el proper dilluns que l’Ajuntament es desvinculi de l’AMI a qui defineix com “associació de la vergonya”

En aquesta zona se situaran els màstils de les banderes

Al pedrís d’entrada de l’Ajuntament se situaran els màstils per a que onegin les quatre banderes oficials. Així serà d’aquí pocs dies, en compliment d’un requeriment judicial que ha arribat a Sitges tal i com ha arribat a d’altres municipis de Catalunya. Ahir, el secretari general adjunt del Partit Popular a Barcelona, Antonio Gallego, acompanyat pel president de la formació a Sitges, Toni Molina i el regidor Ferran Ignasi Llombart, es va mostrar complagut pel fet que es compleixi la llei, i va valorar la iniciativa dels populars per a que així sigui. De la mateixa manera, ahir s’anuncià que el PP presentarà una moció al ple del proper dilluns per a demanar que l’Ajuntament es desvinculi de l’AMI, a qui el propi Gallego va qualificar d’Associació de la vergonya. Escolteu Antonio Gallego, Toni Molina i Ferran Ignasi Llombart.

Escolteu-ho

El regidor Jordi Mas creu que no ha d’existir preocupació pel desenvolupament del que queda de Plana Est, Santa Barbara i Vallpineda. L’Ajuntament farà valer davant els propietaris un desenvolupament d’acord amb les previsions que contempla el pla municipal d’habitatge. Ben aviat es posarà en marxa el procés per a la construcció de 70 habitatges socials a la zona que ja s’està urbanitzant.

A partir de les diferents informacions que apunten a que els propietaris dels terrenys de La Plana i Santa Bàrbara volen aprovar la continuació de les obres d’urbanització de la zona a la resta del sector, el regidor de territori, sostenibilitat i habitatge de l’Ajuntament de Sitges, Jordi Mas, creu que no hi ha motius per a la preocupació perquè la institució farà valer la necessitat d’un desenvolupament urbanístic d’acord amb el que planteja el pla local d’habitatge, que és d’un 7% (unes 2000 persones) durant els propers 10 anys. El regidor també ha apuntat que ben aviat es posarà en marxa el procés per a la construcció d’habitatge públic en una de les parcel·les de la zona que s’està urbanitzant actualment, concretament la més propera al sector de la Madriguera. Seran uns 70 habitatges que es volen oferir a un preu de lloguer assequible.

Escolteu-lo

El 6 d’abril obre les portes l’Hotel Casa Vilella. En parlem amb el besnét del propietari, Pablo Salvador, i el director de l’establiment, Clótido Vico.

La casa enlluerna. I és que la reforma ha cuidat fins l’últim detall per a recuperar l’aspecte original de l’edifici, construït l’any 1919 per l’arquitecte reusenc Joan Rubió, per encàrrec de Joan Vilella. L’hotel Casa Vilella obrirà les seves portes el dijous 6 d’abril, i el dia 5 els sitgetans que ho vulguin tindran la possibilitat de visitar la casa. 14 habitacions de luxe, dues terrasses, un restaurant a l’alçada, i unes vistes impagables. N’hem parlat amb el besnét del propietari, Pablo Salvador, i amb el director de l’establiment, el sitgetà Clótido Vico, amb qui ens hem passejat per les habitacions.

Escolteu-ho

Tertúlia

Tertúlia dels dimarts, amb Ramon Soler, Josep Maria Matas i Ricard Cols.

Escolteu-la

Els titulars esportius del cap de setmana

En Pitu Valera i en Toni Muñoz ens acosten els resultats bàsics del cap de setmana esportiu, entre els quals destaquen la importantíssima victòria del bàsquet Sitges a la pista del líder, a més de les victòries de la UE Sitges i de l’hoquei. Us apuntem també al que promet ser un cap de setmana d’alta tensió. El proper dissabte 25 de març el Suburense B s’enfrontarà a la UE Sitges, i el diumenge 26 el Suburense visitarà el camp del Vilanova en el que serà un derbi que s’espera amb expectació.

Escolteu-ho

La tertúlia esportiva dels divendres

La fem petar amb Rosa Tutusaus, Salomé Solà, Pere Serramalera, Carles Calvo, Pitu Valera i Toni Muñoz.

Escolteu-la