Ple de Juny. El trasllat de l’Escola Pia es vincul·la al Pla d’Equipaments i al consens, i Ignasi Maria Muntaner és nomenat fill adoptiu de Sitges

Us oferim, en diferents clips d’àudio específics, els debats d’alguns dels temes destacats tractats ahir en el ple municipal celebrat a l’Ajuntament.

Escola Pia. El possible trasllat de l’Escola Pia de Sitges al Poble Sec va centrar la primera part del Ple Municipal de Juny. Una pregunta de l’Associació Cultural de Sitges, sobre la situació de la proposta de conveni amb l’Ajuntament sobre aquest afer, i la moció que presentaven la CUP, Sitges en Positiu i la regidora Carme Gasulla per impedir aquest trasllat, van capitalitzar el debat. Així, el govern va matisar que hi ha una proposta de conveni, però cap decisió adoptada perquè la futura Escola Pia ocupi l’actual pineda de Ca l’Antoniet, al Poble Sec, definida com a zona d’equipaments pel Pla General. La moció no va tirar endavant, però diversos grups van coincidir en la necessitat de tenir definit un pla d’equipaments, que el govern vol tenir presentat l’octubre, i un grau de consens entre tots els interessos abans de prendre una decisió definitiva. Nombrosos pares de la Cultural, i veïns del Poble Sec, varen assistir al debat.

Escolteu els debats sobre l’Escola Pia

 

Ignasi Muntaner, fill adoptiu. El Ple també va aprovar el nomenament d’Igansi Maria Muntaner i Pascual com a fill adoptiu de Sitges, per les seves aportacions a l’estudi de la toponímia local.

Escolteu el nomenament

 

Per la resta de punts, es va declarar esdeveniment d’especial interès el Festival Jardins de Terramar, i es van aprovar modificacions urbanístiques al sector de Sant Crispí, en compliment d’una sentència, un aspecte que va generar cert debat pel retard en el compliment de la resolució judicial. A més, es va aprovar una moció de la CUP contra les agressions lgtbfòbiques als grans esdeveniments d’oci i festius de Sitges, i una altra de Ciutadans per a la creació d’un pla específic de manteniment de l’arbrat. A les preguntes, entre d’altres aspectes, Carme Gasulla va inquirir sobre la declaració judicial del batlle i el secretari accidental per la denúncia de l’exinterventora, i Ferran Ignasi Llompart sobre la situació de les platges i el precinte de la discoteca Pachá.

Escolteu el debat sobre els Jardins de Terramar i algunes de les preguntes

 

Escolteu el ple íntegre

L’Ona Almirall, primera dona a la Moixiganga de Sitges

Ona Almirall, al costat de Lluís Cardona (Foto Vicenç Morando)

L’Ona Almirall i Mirabent s’ha convertit en la primera dona en sortir amb l’actual Moixiganga de Sitges, després d’un temps de debat, i de posicionaments favorables tant del Consell del Patrimoni Festiu com de l’Agrupació de Balls Populars. L’Ona va acompanyar el seguici per la processó de Corpus. En parlem de l’experiència amb ella i amb un dels caps de colla actuals, Èrik Roqueta.

Escolteu-los

Finalitza un Corpus tot esperant que esdevingui Festa Patrimonial d’Interès Nacional

Núria Amigó posa fi a la seva etapa al capdavat de la Comissió de Corpus

L’acte de cloenda del Corpus ahir als jardins de la Societat El Retiro va suposar, a més, el comiat de l’actual Comissió de Corpus que durant els darrers quatre anys ha encapçalat Núria Amigó. Tot esperant que esdevingui Festa Patrimonial d’Interès Nacional, el Corpus d’enguany ens ha deixat alguns apunts històrics com la presència de nou del Penó de la Confraria de la Minerva a la processó o la publicació del llibre sobre el Corpus d’Eduard Tomàs que esdevé un document històric i gràfic indispensable per conèixer tot allò d’una festa que ha guanyat en participació en aquests últims anys. Núria Amigó ha fet balanç dels quatre anys de feina d’una comissió que ha intentat fer del Corpus una festa molt més lluïda en tots els sentits.

Escolteu-la

Delicious Martha: Carrot cake amb frosting de xocolata blanca

Marta Sanahuja ens ensenya avui una pastís tant dolç com senzill: carrot cake amb frosting de xocolata blanca. Aquesta i altres receptes les trobareu a Delicious Martha.

Escolteu-la

La darrera “Hora de l’Utrillo” del curs! Bon estiu a tothom!!

Acomiadem el curs des de l’Hora de l’Utrillo! La Jana i la Júlia ens presenten el darrer programa de la temporada, amb les diferents seccions. Els cooperativistes de l’Utrillo i de l’Escola Pia fan balanç de la fira de productes que es va celebrar a la fragata. Els alumnes de segon ens reciten la poesia Bons somnis. A continuació, els alumnes de 6è ens ofereixen la recepta en anglès d’una pizza de porro, i la Marta Sánchez ens porta dues recomanacions des de la biblioteca Roig i Raventós. El nostre conte amb efectes especials és Els tres porquets, i l’han realitzat els alumnes de quart. L’entrevista del mes parla amb la presidenta de la comissió de Corpus, Núria Amigó, i el programa acaba fent un repàs a les activitats de juny i amb les notícies curioses que ens porta la classe de cinquè. Bones vacances a tots i a totes i us esperem a la tardor!!

Escolteu el programa

El cinema de la setmana

Una setmana més, en Francesc Borderia ens acosta tota l’actualitat cinematogràfica.

Escolteu-ho

La Junta Local de Seguretat fa un bon balanç de les actuacions contra la venda ambulant

La Junta Local de Seguretat ha fet una valoració positiva de les diferents actuacions, que han pogut evitar la venda ambulant ens els horaris de màxima afluència de vianants a la via pública. El balanç del dispositiu contra el top manta es presentà el passat dimarts en el marc d’una Junta Local de Seguretat que va estar presidida per l’alcalde Miquel Forns i que també abordà altres aspectes com el dispositiu especial per a la nit de la revetlla de Sant Joan i la reducció en un 2’3% dels fets delictius, que en la seva majoria es tracta de furts durant períodes molt concrets, com el Carnaval o la temporada d’estiu. Malgrat tot, l’alcalde ha insistit en que cal seguir treballant per evitar, en el cas del top manta, que no hi hagi venda ambulant enlloc.

Escolteu-ho

El Poble Sec, a punt per viure la seva festa

Un any més, i coicidint amb l’arribada de l’estiu, el barri del Poble Sec celebra la seva festa de Sant Joan. La revetlla a la Plaça Catalunya serà el punt culminant d’un seguit d’actes que es clouran dissabte a la nit amb la tradicional cantada d’havaneres i la traca final. Els detalls de la festa els hem comentat amb dos dels membres de la Comissió de Festes de Poble Sec, Jaume Berbegal i Pablo Durán.

Escolteu-los

La Flama del Canigó arriba per primer cop a Sitges

Sitges rebrà aquest dia 23 de juny per primer cop la Flama del Canigó. El fanalet amb el foc procedent del mític cim de la Catalunya Nord arribarà a Vilanova, i es distribuirà cap a Sitges, a la Fragata, d’on anirà cap a l’Ajuntament. Allà serà rebut per autoritats, i August Bover llegirà un manifest. Ens ho expliquen el president d’Omnium Garraf, Jordi Baiges, i les vocals sitgetanes d’Omnium Vinyet Casolivé i Anna Maria Garriga.

Escolteu-los

L’agenda de la biblioteca

Marta Sánchez ens acosta les previsions de la biblioteca per a aquest estiu.

Escolteu-la

Gaudeix la Festa: l’inici del calendari més festiu de l’any

El foc dels diables i fogueres inicia el calendari festiu de l’estiu

Tanquem temporada radiofònica del Gaudeix la Festa i amb en ‘Txatxi’ Gómez fem, d’entrada, un balanç del que ha estat, diuen, una polèmica Patum de Berga. L’arribada de l’estiu ens marca també l’inici del calendari més festiu de l’any amb les festes de Sant Joan i Sant Pere i que culminarà, com cada any, amb un agost carregat de Festes Majors.

Escolteu-ho

Thumb: assistents de veu i intel·ligència artificial

En el darrer Thumb de la temporada, Juanjo Establier ens comenta un dels camps més destacats d’investigació de les empreses tecnològiques, la intel·ligència artificial, a partir dels assistents de veu, acompanyat de Joel Plazzota, d’Artificial Solutions, una empresa que treballa en aquest camp.

Escolteu-lo