Ha mort mossèn Ramon Català i Güell. El record d’una entrevista del 5 de juny de 2003.

L’home de la coral del Patronat, de l’electrificació d’Olivella i, sobretot, el mossèn dels casaments al Vinyet. A l’edat de 90 anys ha mort mossèn Ramon Català i Güell. Serà enterrat a Vilafranca, però el seu vincle amb Sitges ha marcat bona part de la seva vida sacerdotal. El 5 de juny del 2003 l’entrevistàrem arran de la presentació del seu llibre Quaranta anys a la parròquia d’Olivella: anècdotes i vivències d’un rector rural. Us deixem amb una entrevista plena de records.

Escolteu-la

Un Ple extraordinari demana l’amnistia dels presos i defensa el dret d’autodeterminació

L’Ajuntament de Sitges ha celebrat un ple extraordinari per debatre una moció per “demanar l’aministia de les persones preses polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació”, presentada per Esquerra Republicana, Junts per Sitges i Guanyem Sitges. El debat de la moció en un ple extraordinari, i no en el proper ordinari, ha generat controvèrsia entre Junts i Guanyem, ja que els segons lamenten el cost que per les arques públiques té convocar sessions de caràcter extraordinari, mentre els primers destaquen l’excepcionalitat del fet per fer sortir la moció de l’activitat ordinària. La moció rebutja la sentència del Tribunal Suprem, demana l’amnistia de presos i exiliats, mostra el compromís amb el dret d’autodeterminació, destaca el caràcter pacífic del moviment independentista català, mostra respecte per la legitimitat de les institucions catalanes, i s’adhereix a les accions pacífiques de rebuig a la sentència.

Els tres grups municipalistes, El Margalló, Nou Horitzó i Sitges Grup Independent, han optat per l’abstenció, en respecte a la diversitat ideològica dels respectius votants. El PSC, que ha votat en contra, ha reclamat l’acatament de la sentència, i ha desitjat que la política resolgui el conflicte. Els tres grups proposants han argumentat el vot a favor.

Escolteu-lo

L’ambient a la marxa de la llibertat que ve de Vilafranca.

Amb Aleix Ramirez comentem l’ambient que es viu a la columna vilafranquina de la marxa de la llibertat, que, provinent de Torredembarra, arribarà demà a Barcelona. En aquesta columna hi participen entre 200 i 300 sitgetans i sitgetanes.

Escolteu-ho

Lorca arriba a Sitges amb la veu i la música de Joel Minguet

L’actor Joel Minguet presenta Lorca a la sala Jofre Vilà del Prado, un espectacle a mig camí entre el recital i l’obra de teatre que se centra en l’etapa de joventut del poeta granadí. Hem conversat amb Minguet sobre el procés creatiu de l’espectacle que combina quatre llenguatges o estils diferents, els poemes musicats, les cartes que s’escrivien Lorca i Dalí, un anecdotari i un monòleg inicial i final que enllacen l’espectacle.

Escolteu-ho

Tu, jo i la competència: l’activisme en l’estratègia de marca

Sandra Carbonell reprèn l’espai dedicat a la comunicació de marca per explicar com moltes empreses han introduït l’activisme en les seves estratègies i negocis de marca, una tendència a la que les grans marques ja s’hi han afegit (és el cas de la coneguda marca de cervesa i el seu anunci televisiu de l’estiu 2019) i a la que les petites empreses també s’hi poden sumar si volen arribar més i millor als consumidors.

Escolteu-la

Manu Rodriguez (C’s) reconeix que és molt possible que la oposició acabi propiciant una moció de censura, i anuncia l’abstenció a les ordenances fiscals.

El portaveu de Ciutadans admet que entre els grups de l’oposició hi ha millor sintonia a l’hora de compartir opinions, que comunicació entre govern i oposició. Manu Rodriguez lamenta, en aquest sentit, que l’actual equip de govern no tingui una figura semblant a la de Pep Moliné, que exercí un paper important a l’hora de considerar la participació de la oposició en la gestió dels temes importants del municipi. Rodríguez lamenta que encara no s’hagi presentat pla de mandat i apunta un complex debat de pressupostos.

Escolteu-lo

L’acte de record a Lluís Companys esdevé una nova concentració contra la sentència del Suprem

El tradicional acte de record en l’aniversari de l’afusellament de Luís Companys va reunir més públic que mai, en un clima d’indignació per la sentència contra els líders sobiranistes del Tribunal Suprem. A l’acte hi van participar representants d’Esquerra Republicana, Junts per Sitges i Guanyem Sitges, mentre que el PSC local va fer l’ofrena a la tarda en considerar l’acte polititzat, i els Comuns Verds no hi varen anar per motius d’agenda. Cap de la resta de formacions amb representació hi va assistir. L’alcaldessa Aurora Carbonell va apel·lar a la movilització per protestar contra la decisió judicial. L’acte va acabar amb el cant dels Segadors per part dels assistents.

Escolteu-ho

Seriòfils: de les presentacions de sèries del Festival al record de Fringe

Al Seriòfils d’avui, els nostres experts, Nacho Zubizarreta i Camil Villaverde, han repassat algunes de les presentacions de sèries del darrer Festival de Cinema de Sitges. També han destacat les estrenes destacades d’aquesta segona quinzena d’octubre, com Veronica Mars (TNT), Vida Perfecta (Movistar), La Casa de las Flores (Netflix), Modern Love (Amazon), Limetown (Facebook) i Watchmen (HBO). Com a sèrie per recuperar, han destacat Fringe.

Escolteu-los

Menja sa amb Berta Saura: Baby-lead Weaning (BLW)

El BLW o alimentació complementària a demanda és el procés en el que introduïm aliments sòlids en la dieta del nadó de manera que els mengi de manera autònoma amb les seves pròpies mans. Evitar els aliments en cru i sobretot dedicar-hi temps i paciència són aspectes claus a l’hora d’aplicar aquest mètode que no té res de nou, els nostres avantpassats ja el practicaven. Ens ho explica Berta Saura d’art de cook.

Escolteu-la

Els Comuns-Verds no votaran a favor de les ordenances. Carme Gasulla lamenta que el govern hagi demanat responsabilitat a l’oposició però no hagi acceptat cap de les seves al·legacions.

La portaveu dels Comuns Verds de Sitges, Carme Gasulla, decidirà el proper dissabte si votarà negativament o abstenció a les ordenances fiscals que presentarà el govern. Gasulla, que proposarà la creació d’una comissió específica per a l’estudi de les ordenances, lamenta que el govern demani responsabilitat als regidors quan no ha acceptat cap al·legació de l’oposició, i considera que no s’aprofundeix prou en la tarifació social. Sobre les ordenances, la situació política, la neteja, els festivals o el top manta hem conversat amb la portaveu dels Comuns.

Escolteu-la

Centenars de persones es concentren a Sitges contra la sentència del procés

La plaça de l’Ajuntament es va omplir de gom a gom en l’acte de protesta convocat per l’ANC de Sitges en contra de la sentència del Tribunal Suprem en el Judici del Procés que es va conèixer ahir.

Vinyet Panyella i Jordi Serra van llegir el manifest que signaven conjuntament Òmnium Cultural i l’ANC i tot seguit l’alcaldessa Aurora Carbonell va intervenir per anunciar la suspensió de tota l’activitat institucional fins el proper divendres a excepció de l’homenatge al president Companys que es durà a terme aquesta tarda al monòlit de Lluís Companys.

Escolteu l’acte íntegre

L’agenda de les biblioteques

Amb la Marta Sànchez repassem l’agenda de les biblioteques pels propers dies, marcada per la suspensió d’activitats municipals durant aquesta setmana.

Escolteu-la