L’Ateneu celebra el seu 10è aniversari amb un gran concert el proper dissabte a l’envelat del passeig de la Ribera

Cartell del concert de dissabte

L’Ateneu de Sitges celebrarà el seu 10è aniversari amb un gran concert el proper dissabte a l’envelat del passeig de la Ribera, on hi actuaran sis coneguts grups del panorama musical català, alguns dels quals prou coneguts del públic sitgetà. Amb l’actual presidenta de l’Ateneu, Júlia Vigó, conversem sobre l’aniversari i sobre la situació actual de l’entitat. Les entrades anticipades pel concert de dissabte es poden trobar a 6€ a La Sitgetana i al bar La Placeta. També les podeu comprar a través d’aquest enllaç d’internet, a 7€, i el dia del concert es vendran a 10€ a les taquilles de baix a mar.

Escolteu-la

Tot a punt per a la 5a edició de la fira Scrap+

Amb Esther Segura-Illa, organitzadora de la mostra, conversem sobre la 5a edició de la Fira Scrap Plus Sitges, un petit paradís per als amants de les manualitats en paper i totes les disciplines que se’n deriven. Prop de 40 expositors estaran presents a l’envelat del passeig de la Ribera, per a oferir materials de tota mena i orientacions a les persones que ho desitgin. L’entrada a la fira és gratuïta i, en paral·lel, a l’edifici Miramar tindran lloc un seguit de tallers i activitats complementaries.

Escolteu-ho

I aquí teniu el Carrusel del 2017, en un enregistrament de Vinyet Media

Enregistrat i editat per Sergi Molina, us enllacem el video publicat a YouTube per Vinyet Media, amb el Carrusel del 2017, dedicat als grans temes musicals de la història del cinema.

La inspectora en cap dels Mossos al Garraf, Rosa Gubianes, valora positivament el Carnaval d’enguany, creu que el full de ruta segueix conduïnt les rues a baix a mar i respon a les afirmacions de Carles Garcia.

La rua infantil de la disbauxa al seu pas per baix a mar

L’èxit del Carnaval és cosa de tots, afirma Rosa Gubianes, inspectora en cap dels Mossos d’Esquadra al Garraf, però a la vegada no deixa de dir que el full de ruta de seguretat ha de tendir vers un ideal que no és altre que plantejar les rues per baix a mar. Gubianes ha volgut valorar els esforços que han fet entitats i comissió per a adaptar-se als requeriments dels cossos de seguretat, i li han sabut greu les declaracions que el president de la comissió de Carnaval, Carles Garcia, va efectuar a la nostra emissora el passat 7 de març, quan va exposar situacions de risc durant les quals hagués volgut tenir a prop els cossos de seguretat.

Escolteu-la

Vinyet Media us presenta la rua com mai no l’heu vista

Produït pels alumnes de l’IES Vinyet us presentem un clip de video on la rua infantil de la Disbauxa és vista des de la carrossa de S.M.Carnestoltes. Gaudiu-lo!. El video ha estat gravat i editat per Sergi Molina.

Trobareu un bon grapat de videos sobre el Carnaval d’enguany al canal Vinyet Media de YouTube.

“Les veïnes” i Florenci Salesas protagonitzen l’acte institucional del dia internacional de les dones. Us presentem la lectura del manifest.

Florenci Salesas llegeix el manifest al costat de les veïnes

Us oferim, íntegre, l’acte institucional del dia internacional de les dones, que va tenir lloc ahir dimecres al saló de plens de l’Ajuntament de Sitges, amb la participació del grup teatral Les veïnes i l’escriptor Florenci Salesas. Presentà l’acte la regidora de benestar i família, Mireia Rossell, i el va cloure l’alcalde de Sitges Miquel Forns, fent valer, un any més, la necessitat de lluitar contra les desigualtats entre homes i dones que continuen presents en la vida del dia a dia, i de fer tot el possible des de l’Ajuntament per a que els drets legals passin a ser drets reals.

Escolteu l’acte íntegre

Carles García fa balanç, entre roses i alguna espina.

El president de la comissió de Carnaval, Carles Garcia, ha fet balanç dels quatre anys de gestió al front de la comissió, agraïnt la feina d’entitats, membres de les colles, regidoria, tècnics i Ajuntament, però deixant, a la vegada, algunes reflexions molt explícites sobre el paper dels cossos de seguretat. Garcia afirma que no creu que el criteri dels mossos de mantenir-se fora del circuit de les rues sigui el més adient davant de situacions preocupants que s’han viscut, i es mostra decebut davant la resposta dels cossos de seguretat als esforços que han fet comissió, entitats, colles i Ajuntament per adaptar-se als requeriments que se’ls ha demanat.

Escolteu-lo

El festival de Patchwork aposta per les grans exposicions, entre elles la de l’artista americana Jinny Beyer

Amb Imma Farrero, membre de l’equip organitzatiu, conversem sobre la 13a edició del festival internacional de Patchwork que aposta, decididament, per exposicions de prestigi que posicionin el certamen en el panorama internacional, malgrat la manca d’espais disponibles. Aquest és, segons Farrero, l’únic obstacle que el festival encara ha de superar: el de tenir espais suficients per a celebrar-hi exposicions.

Escolteu-ho

Sis minuts del Rally 2017

L’enterro de Sa Majestat Carnestoltes Archangelus Granuja Coronatus III de totes les festes Carnestoltes I

El Carnestoltes davant del notari (Foto: Sitges Actiu)

Probablement, ha estat l’enterrament més llarg i el testament (o no testament perquè el Carnestoltes no tenia previst morir) més curt dels darrers anys. Sa Majestat Carnestoltes Archangelus Granuja Coronatus III de totes les festes Carnestoltes I es va acomiadar ahir dels sitgetans, després d’un estira i arronsa amb un notari vilanoví, muy amigo de Nieves y veraneante en Ibiza, que li portava la mala nova que havia de morir en dimecres de cendra, quan per a ell continuava essent el setè dia de Carnaval. Us oferim la transmissió íntegra de l’enterrament, i el moment concret de la presència del Carnestoltes i la lectura del seu testament.

Escolteu la transmissió de l’enterrament

Escolteu el moment de la lectura del testament

El manifest de la verdura de la Vella Quaresma

Us oferim el manifest de la verdura, tal i com va ser llegit ahir per la Vella Quaresma al Cap de la Vila.

Escolteu-lo

Així sí. Carles Garcia, president de la comissió de Carnaval, fa un balanç positiu de la rua de la Disbauxa

Amb la prudència que imposa que hagin passat poques hores per a ponderar opinions, el president de la comissió de Carnaval, Carles García, ha valorat molt positivament les sensacions generals que ha deixat la rua de la Disbauxa d’aquest Carnaval del 2017, i ha atribuït bona part d’aquesta satisfacció al nou recorregut, a l’horari d’inici -que va mantenir molt de públic familiar pendent de la celebració- i, sobretot, a la feina de les entitats i de les colles per a que tot sortís el millor possible, després de tantes setmanes de tensió. La rua va anar molt més lleugera que l’any passat al seu pas pel set de la televisió, es va trobar amb gran quantitat de públic durant tot el recorregut, i no varen produïr-se problemes destacables que afectessin a colles o carrosses. De cara a la rua de l’Extermini, el president de la comissió creu que cal millorar els accessos, tant pel que fa referència al trànsit per les portes de les tanques de seguretat com al dels veïns dels carrers per on passa la rua, i acabar d’afinar el ja de per si bon ritme que portà la rua ahir.

Escolteu-lo