Entre el 2018 i el 2019 es començaran a construir 70 vivendes socials prop de la Madriguera. L’Ajuntament presenta en audiència pública el darrer gran eixample urbanitzable de Sitges, on es plantegen vivendes, equipaments públics i la creació del parc de Santa Bàrbara amb la recuperació de la masia i l’ermita.

A la imatge inferior, la imatge virtual de l’ermita de Sta. Bàrbara restaurada.

Són prop de 78ha, i és, segons paraules del propi alcalde, el darrer gran eixample urbanitzable de Sitges. En audiència pública, l’Ajuntament va presentar ahir el projecte d’urbanització de la zona de la Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda Sud, que comportarà la construcció de 972 habitatges lliures, 657 habitatges protegits, la creació d’un parc urbà de 15ha -que inclourà la recuperació de l’ermita i la masia de Santa Bàrbara- una zona d’equipaments de més de 7ha, un aparcament públic de 450 places, i l’obertura de nous vials de trànsit que descongestionaran les molt densificades carreteres de Vilanova i Ribes. El regidor de territori i medi ambient, Jordi Mas, que va afirmar que Sitges ha de sentir-se orgullosa de la qualitat d’aquest projecte urbanístic, desgranà les quatre fites principals, que el govern municipal vol que s’assoleixin abans no acabi l’actual legislatura: garantir espai per a equipaments -que es decidiran a través d’un pla consensuat amb la ciutadania- millorar la mobilitat urbana, millorar la qualitat de vida dels sitgetans i resoldre l’actual desequilibri en el preu del mercat d’habitatge, introduïnt-hi un parc de vivenda social. Una comissió de seguiment s’encarregarà de fiscalitzar l’execució d’aquest projecte, i de marcar la seva temporització.

Us oferim, íntegra, l’audiència pública, dividida en dues parts:

Escolteu la presentació de l’alcalde i l’exposició del regidor Jordi Mas

Escolteu l’apartat de preguntes del públic

Què va passar dissabte? Ajuntament i Policia Local obren expedient informatiu per a aclarir l’actuació d’alguns agents del cos durant l’acte de les esquerres sitgetanes pel referèndum. Parlen els periodistes Aleix Ramirez i Joan Tutusaus, la regidora Aurora Carbonell i l’inspector Rafael Pino.

Ajuntament i Policia Local han obert un expedient informatiu per a depurar les possibles responsabilitats disciplinàries en les quals hagi pogut incórrer un dels agents del cos, que va protagonitzar un incident amb dos periodistes que cobrien l’acte organitzat per les esquerres sitgetanes amb el títol Dret a decidir. Empoderament. Justícia social. Referèndum, i que va comptar amb la presència de Sònia Farré, diputada d’En Comú-Podem, Quim Arrufat, membre del secretariat nacional de la CUP, Ferran Civit, diputat d’ERC, i Bernat Picornell, senador d’ERC. Us recomanem que escolteu aquestes converses amb atenció, perquè totes i cadascuna d’elles ajuden a dibuixar el que va succeïr arran de la intervenció policial que demanà la documentació als regidors organitzadors de l’acte i als periodistes presents, i que va tenir el seu moment de major tensió quan un agent agafà el telèfon mòbil del periodista de NacióSitges que cobria l’esdeveniment. Escoltareu, per aquest ordre: Aleix Ramírez, periodista de NacióSitges, Joan Tutusaus, periodista de Ràdio Maricel, Aurora Carbonell, regidora d’ERC i organitzadora de l’acte, i l’inspector en cap de la Policia Local Rafael Pino.

Escolteu-ho

Us incorporem els dos videos, enregistrats per Ràdio Maricel i per NacióSitges, on es poden veure alguns dels moments de l’actuació policial

Durant l’acte, els col·lectius d’esquerres convocants varen expressar la necessitat de l’exercici del dret a decidir per avançar en la justicia social a Catalunya, i mostraren el suport al referèndum de l’1-O. Així ho varen exposar Sònia Farré i Quim Arrufat.

Escolteu Sònia Farré i Quim Arrufat

Santa Tecla 2017: Versos de les tres colles infantils de diables.

Us oferim, en tres clips d’àudio diferenciats, els versos de les tres colles infantils de diables, en l’ordre en el qual actuaren ahir al Parc de Can Bóta.

Escolteu la colla Jove

Escolteu la colla de l’Agrupació de Balls Populars

Escolteu la colla Vella

Parlen els hereus i les pubilles del 2017!. Demà serà el seu gran dia!

Per problemes d’agenda no hem pogut tenir a l’estudi a Eric Castellanos, l’hereu del Carrusel del Prado, però aquí teniu el testimoni de la resta de pubilles i hereus que es presenten demà a l’elecció de la pubilla i l’hereu de Sitges del 2017. Són: Laia Vilanova i Guillem González (Jove de Sitges), Laura Mata i Roger Capafons (Retiro), Júlia Barceló i Ezequiel Rubinowicz (Vinyet), Claudia Berdala i Arnau Biarge (Eva’s), Júlia Vidal i Aleix Ibáñez (Penya Barcelonista), Bàrbara Xalabarder i Rafael Morillas (ABPS), Alba Pascó (Carrusel), Laia Vellet (Penya Espanyolista), Núria Planella (Casino Prado), Martina Soler (Blanca Subur), Lluc López (Club Natació) i Eva Ferré del Poble Sec.

Escolteu-ho

#SitgeSí. Èxit de participació en l’acte de l’ANC de suport al referèndum de l’1 d’octubre.

Fotografia de Sitges Actiu

Us oferim, íntegre, l’acte #SitgeSí col·lectius i entitats sitgetans per la democràcia, que l’ANC va organitzar el passat diumenge a la plaça de Catalunya. L’acte, que va omplir de gom a gom l’espai, fou presentat per l’actriu sitgetana Anna Barrachina amb la col·laboració de l’actor Joel Joan.

Escolteu-lo

Diada 2017. Miquel Forns als regidors: “Ara més que mai serem conscients que tots nosaltres, abans que ser afiliats dels nostres partits, sóm gent que estima Sitges i el país (…) i que per damunt de ser i de sentir-nos sitgetans i catalanistes, sóm per sobre de tot demòcrates, perquè això va de democràcia”

Us oferim, íntegre, el discurs institucional que l’alcalde Miquel Forns ha adreçat a tots els presents aquest matí en la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de l’Ajuntament. Especialment intens i transcendent s’ha mostrat l’alcalde quan, cap a la meitat del discurs, s’ha adreçat explícitament als regidors electes presents per a agraïr-los el seu compromís amb el moment històric que es viu.

Escolteu-ho

Els “Binomis” de Dolors Lujan i Carme Parellada al Miramar. Quan la veterania és un grau, també en el món de l’art.

Fins a l’1 d’octubre a la planta baixa de l’edifici Miramar es pot veure la darrera exposició del cicle Binomis, amb les obres de Dolors Lujan i Carme Parellada. La Dolors i la Carme porten tota una vida dedicada a l’art, però l’art no ha estat la principal prioritat en la seva vida. D’aquí que totes dues afirmin que han pogut desenvolupar-se com a artistes amb absoluta llibertat. Sobre l’art, l’experimentació artística i les obres que formen part de l’exposició en parlem amb les dues artistes.

Escolteu-les

Són joves, fan música, i es volen fer sentir. Demà, primer “Sitges Music Fest” al Prado!

Marc Serrano ens presenta als grups que formaran part del 1r cartell del Sitges Music Fest, un esdeveniment musical destinat a donar a conèixer a grups de música sitgetans i de la comarca, que mereixen la projecció social que els pot donar un festival d’aquestes característiques. Demà dissabte, de 17 a 23h, actuaran als jardins del Prado: Psyquels, Dr.X, Diacrítics, Sam Scares i Kinètics. Escoltem la seva música, i algunes de les reflexions a l’entorn de la vocació que els uneix.

Escolteu-ho

Festa Major 2017: Moment “Ens casem o què?”

Us deixem amb la que pot passar, probablement, per ser la petició de casament amb més testimonis mai viscuda a Sitges. Succeïa en acabar el vers del Drac a l’Hort de Can Falç. Ell és Marc Pérez, i ella és Meritxell Baño. La resta… aplaudim el moment!

Festa Major 2017: l’Àliga protagonista de l’activitat de “La peça del mes” als museus. Conferència de Josep Maria Esteban.

Us oferim, íntegra, la conferència que Josep Maria Esteban va pronunciar el passat divendres, amb motiu de l’activitat de La peça del mes dels museus de Sitges, que ha estat dedicada a l’Àliga. Esteban exposà el context històric en el qual cal situar l’Àliga i en va explicar els detalls de la seva història, que va tenir un precedent amb la que es va construir a mitjans dels anys quaranta i que va tenir una vida efímera. L’acte va finalitzar amb una encesa de l’Àliga al Racó de la Calma.

Escolteu-lo

Fe d’errades: El conferenciant ens adverteix d’una errada quan fa referència a alguns dels artistes que han col·laborat en la decoració de l’àliga (minut 45’35”). Fou Viky Gallardo i no Vicky Plana qui va participar en la decoració de la bèstia.

Festa Major 2017: Entrada de Sant Bartomeu

Festa Major 2017: Resum de l’Ofici i l’ofrena íntegra a Sant Bartomeu per part del ball de gitanes de la Vila amb motiu del seu 40è aniversari