Els Amics de l’Òpera de Sitges aspiren a que a la vila s’organitzi un festival internacional d’òpera

Hi ha les sinèrgies, hi ha les voluntats, però encara falta un llarg recorregut per aconseguir que, cada cop més, el públic s’acosti als espectacles. Els amics de l’òpera de Sitges tenen la il·lusió que a la vila es pugui celebrar un festival internacional del gènere, i és amb aquest objectiu final amb el qual es volen treballar tot un seguit d’iniciatives, com xerrades, cine-fòrums, o petits concerts als hotels, que amplïin la base de públic que, a més d’agradar-li l’òpera, surtin de casa per anar-la a veure. Ens ho explica Joan Escolà.

Escolteu-ho

L’escola de música Montserrat Almirall participarà diumenge en el concert del 25è aniversari de l’associació catalana d’escoles de música. 5000 músics es trobaran al RCDE Stadium

L’escola municipal de música Montserrat Almirall participarà del concert final del 25è aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música, que tindrà lloc el proper diumenge al RCDE Stadium de Cornellà. La cita arriba després de tot un seguit de concerts multitudinaris que, al llarg dels darrers mesos, s’han vingut celebrant a diferents poblacions catalanes. Diumenge, prop de 5000 músics d’entre 8 i 80 anys es trobaran al camp de l’Espanyol per a interpretar conjuntament un seguit de peces de repertori en diferents estils. Serà, de nou, un repte per a cantants i instrumentistes. Ens ho explica Pinyu Martí.

Escolteu-ho

L’ANC de Sitges proposa una llista unitària i transversal del sobiranisme, de cara a les municipals del 2019, i exposa a l’Ajuntament -al costat d’Òmnium, l’ABPS, el Prado, el Retiro i el GES, que Sitges tingui una plaça de l’1 d’octubre.

Constaten que, des que varen instal·lar la parada dels caps de setmana el Nadal de l’any passat, ha augmentat el nombre de persones interessades en conèixer de primera mà les reivindicacions de l’ANC i afegir-s’hi. Com en d’altres poblacions de Catalunya, l’Assemblea local de l’ANC ha exposat la proposta de fer una llista transversal unitària de totes les formacions sobiranistes de cara a les properes municipals, i la resposta ha estat receptiva. La setmana passada, portaveus de l’associació es reuniren amb l’alcalde, en companyia de representants del Prado, del Retiro, del GES i d’Òmnium per a demanar que la rotonda de l’avinguda sofia/camí capellans on hi ha l’escultura vela d’Antoni Roselló porti el nom d’1 d’octubre. En parlem amb Jordi Serra i Ferran Martínez.

Escolteu-ho

Ple de maig: L’Ajuntament aprova per unanimitat els nous criteris de valoració dels llocs de treball de la corporació i la protecció del conjunt de casetes de la platja de Garraf. El govern anuncia rebaixes en la pressió fiscal per a l’any que ve.

Us oferim, en quatre àudios diferenciats, els debats més destacats de la sessió de ple municipal de dilluns, i que us resumim en el quadre adjunt.

Escolteu el debat sobre la valoració de llocs de treball de la corporació

Escolteu el debat sobre la protecció de les casetes de Garraf

Escolteu el debat sobre el tancament del pressupost del 2017

Escolteu el debat sobre l’anul·lació de la consulta de Les Botigues

Escolteu el resum del ple

Escolteu el ple sencer

Us oferim, també, el clip de video amb el senyal institucional de la sessió

Els 100 anys de la primera exposició de clavells, recordats al Grup d’Estudis per Pere Cabot, Roland Sierra i Eduard Tomàs.

Cabot, Castañeda, Tomàs i Sierra en un moment de la conferència.

L’enginyer agrònom Pere Cabot -un dels membres del jurat de la exposició de clavells-, i els historiadors Roland Sierra i Eduard Tomàs foren els protagonistes de la xerrada que va tenir lloc el passat dissabte a la seu del Grup d’Estudis Sitgetans, dins dels actes del Corpus d’enguany. El centenari de la primera exposició de clavells, celebrada al pavelló de mar el 1918, s’abordà des de tres vessants: Cabot exposà la història del cultiu del clavell a Catalunya, Sierra desgranà els principals fets de rellevància que tingueren lloc a la vila el 1918, i Tomàs es va centrar específicament en la història de les tres etapes de l’exposició de clavells, una primera que començà el 1918, una segona que començà el 1929, i, finalment, la tercera etapa que ha perviscut fins avui i que s’encetà el 1950. L’acte fou moderat pel periodista Jordi Castañeda i us l’oferim integrament. Disculpeu la qualitat del so, deguda al senyal d’origen del micròfon inalàmbric.

Escolteu-ho

Corpus 2018. El consorci del patrimoni farà el Cap de la Vila, Vinyet Caballé serà la pendonista de la Minerva, Josep Milán el pregoner, Flori Coll ha estat l’autora del cartell i la comissió presenta el web de la festa.

Us oferim el resum de l’acte de presentació del Corpus 2018, que va tenir lloc ahir al saló d’or del palau maricel. En el dacurs de l’acte la comissió va presentar el web de la festa, sitgescorpus, que conté un munt de documentació històrica i gràfica perfectament exposada i sistematitzada. La vetllada fou amenitzada per la música incidental de Florenci Salesas i el cor Sitges canta, que va interpretar Amor particular de Lluís Llach.

Escolteu-ho

Avui, al Prado, el primer èxit operístic de Rossini: “L’inganno felice”, òpera d’un acte produïda pels amics de l’òpera de Sarrià. Ens la presenta Ramon Artigas, de l’associació concertante.

Ramon Artigas, de l’associació Concertante, ens presenta L’Inganno felice, la petita òpera en un acte estrenada el 1812, que fou un dels èxits més primerencs de l’autor de El barber de Sevilla. Avui al Prado, a partir de les 20h, la companyia dels Amics de l’òpera de Sarrià presenta la versió d’aquesta peça de Rossinni, amb l’acompanyament de l’orquestra Barcelona Concertante, una formació de 21 músics dirigida per Assunto Nesse. Les entrades es venen al preu de 30 i 25€.

Escolteu-lo

“La Cubana” estrena avui a València: “Adiós Arturo!”, un cant a la vida i de com cal viure-la a partir del retrat social de la vetlla d’un difunt.

Ell és, o més aviat ell va ser, Arturo Cirera Mompou. Escriptor, pintor, escultor, col·leccionista d’art, poeta, compositor musical, dramaturg, actor i director, nascut a València i mort als 101 anys. Entre les seves últimes voluntats hi figurava que La Cubana s’encarregués de la cerimònia de la vetlla. La resta, si fa no fa, us la podeu imaginar. Avui, al teatre Olympia de València, la companyia de Jordi Milán estrena Adiós Arturo. Amb els millors desitjos, us oferim la informació de la presentació a partir d’aquest clip de video de l’agència EFE.

Jordi Borràs presenta a Sitges “Dies que duraran anys”

Us oferim la presentació del llibre “Dies que duraran anys”, un dels primers actes a la reoberta biblioteca Santiago Rusiñol, a càrrec del seu autor, el fotoperiodista Jordi Borràs. L’obra repassa, amb imatges de Borràs i d’altres fotògrafs, les jornades crítiques entre el 17 d’agost i el 21 de desembre de 2017, entre l’atemptat de Barcelona i les eleccions atonòmiques del 21 de desembre, amb el referèndum de l’1 d’octubre, les operacions policials, els debats parlamentaris o les aturades de país. L’acte, organitzat per l’Ateneu de Sitges i la secció local d’Esquerra Republicana, va ser presentat per la regidora Aurora Carbonell.

Escolteu-lo

L’Ajuntament presenta l’avanç del pla d’equipaments que contempla l’horitzó d’un Sitges de 40.000 habitants d’aquí 10 anys. Us oferim íntegra l’audiència pública celebrada ahir al Miramar.

Els regidors Jordi Mas i Pep Moliné presentaren ahir l’avanç del pla d’equipaments de Sitges, el document a partir del qual s’obrirà un procés participatiu on la ciutadania podrà decidir quins equipaments vol situar en els prop de 240.000 metres quadrats de sòl públic gestionats per l’Ajuntament. L’acte va comptar amb la presència dels dos tècnics que han elaborat aquest document marc: l’arquitecta Cecilia Ripoll, i l’economista Romà Pujades. Ambdós destacaren la importància de pensar en la necessitat de fer reserves de sòl pels equipaments que seran ineludibles per al municipi, com poden ser un nou CAP o una futura escola, tenint en compte una evolució demogràfica que situarà a la vila en una xifra propera als 40.000 habitants d’aquí 10 anys. Per sota de les prioritats que marcaran aquests equipaments ineludibles, hi ha els recomanables i els associatius/culturals, més oberts al criteri de la opinió popular. Malgrat el sentit final de l’audiència, l’acte va posar en evidència la preocupació ciutadana per la gestió actual dels serveis i/o espais públics, en més d’una de les preguntes del públic. Us oferim l’audiència pública íntegra.

Escolteu-la

Entre pancartes de protesta per no tenir el parc infantil, el regidor Eduard Terrado va inaugurar el nou espai públic i les pistes de pàdel a l’entorn de la piscina municipal.

 

Acompanyat de Jordi Cabanas, administrador únic de SEAE, l’empresa concessionària del servei de piscina municipal, el regidor d’esports Eduard Terrado va inaugurar ahir el nou espai públic i les pistes de pàdel que s’han instal·lat a l’exterior de la piscina municipal, no sense trobar-se amb un grup de nens i nenes que portaven contundents pancartes de protesta interpelant sobre si el regidor els havia mentit atès que encara no hi ha instal·lat el parc infantil que ha d’ocupar l’espai de nova creació on antigament hi havia part de l’aparcament. El regidor, que a més de presentar les obres va respondre a una improvisada audiència pública de nens i pares, no només sobre el parc infantil sinó també sobre l’skate park, va demanar una mica de paciència perquè d’aquí poc més d’un mes -un cop finalitzi tot el procés administratiu- ja estarà instal·lat el parc infantil.

Escolteu-ho

El govern només farà campanya per la participació davant de la consulta popular no referendària de Les Botigues que tindrà lloc el 26 de maig. L’han presentada l’alcalde i el regidor Pep Moliné.

El passat divendres s’inicià la campanya electoral per a la consulta popular no referendària de Les Botigues. El proper 26 de maig, 1858 persones majors de 16 anys i empadronades al nucli tindran dret a votar, tot responent si o no a la pregunta: Esteu d’acord que el nucli de Les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?. L’alcalde, Miquel Forns, i el regidor de participació ciutadana, Pep Moliné, presentaren als mitjans el material de difusió i les paperetes de la consulta, tot assenyalant que el govern i els partits que en formen part només faran campanya per la participació. En aquest sentit se celebraran dos actes públics. Una audiència avui dimarts, sobre els tributs, serveis públics i inversions al barri, i una nova audiència el 22 de maig per a respondre a les preguntes que la ciutadania hagi formulat telemàticament durant aquests dies.

Escolteu-ho