Sitges homenatja Ricard Salvat, l’home del festival de teatre més recordat.

Va aconseguir que els sitgetans visquessim el teatre com mai més no l’hem tornat a viure. Representacions amb la platea plena, espectacles de carrer amb gran participació del públic, joves talents del municipi que vàren poder pujar a l’escenari… Sitges es deixà conduir vers el teatre experimental, amb la confiança de sortir-ne satisfets en la majoria dels casos. Des de la seva arribada a la direcció del festival de teatre, Ricard Salvat encomanà la passió escènica a tothom. En commemoració del desè aniversari de la seva mort, el Grup d’Estudis Sitgetans, amb la col·laboració del Prado, la fundació Ricard Salvat i l’Ajuntament de Sitges, han organitzat un cicle de dues xerrades i un espectacle de petit format amb la lectura de Ronda de mort a Sinera, amb el qual es vol homenatjar la seva figura. En parlem amb la coordinadora de les activitats, Beli Artigas.

Escolteu-la

#8M Tenim motius per ser feministes. Acte institucional i lectura del manifest.

Amb la col·laboració de l’escola de dansa urbana del Casino Prado, la colla Jove dels castellers de Sitges, l’escola de grallers de Sitges i els nens i nenes del Cau, us oferim l’acte institucional del dia internacional de les dones, celebrat al Cap de la Vila. Intervenen en la lectura del manifest, la regidora Júlia Vigó, acompanyada de Mireia Paretas i de representants de la Jove de Sitges i de l’escola de grallers.

Manifest de la verdura de la Vella Quaresma.

Al Cap de la Vila, com ja és tradició, la Vella Quaresma ha llegit el seu popular Manifest de la verdura, que us oferim íntegre.

Escolteu el manifest de la verdura

“Una rua no és una cursa contra rellotge” Enterro i testament de Sa Majestat Carnestoltes KuKulcán.

N’hi ha hagut per a tothom, amb esperit crític, i un clam al bon companyerisme amb la colla de la Reina Sempre Smile i molt Bon Rotllo, i l’agraïment a tots els sitgetans i sitgetanes pel seu escalf dorant tota la setmana. Us oferim, en dos clips d’àudio diferenciats, la transmissió íntegra de l’enterro de Sa Majestat Carnestoltes i la lectura del testament.

Escolteu la transmissió íntegra

Escolteu només el testament

Adéu Panaché. Benvingut Kar’N Ball!

Per encàrrec de la comissió de Carnaval, i amb l’objectiu de revitalitzar les nits de dilluns al Retiro, la colla Xis-Pun presenta avui, a partir de les 20h, una proposta gratuïta per a tots els públics, carregada de sorpreses i actuacions musicals d’artistes sitgetans. És el Kar’NBall. Només es demana que vingueu amb un detall carnavaler. La resta…. a gaudir-ho!. N’hem parlat amb Ramon Artigas.

Escolteu-ho

Ja és aquí S.M.Carnestoltes! El gran Déu Kukulkán de la colla Bon Rotllo!

Des de la civilització pre-colombina ha arribat el gran Déu Kukulkán, envoltat d’una comitiva de prop de 100 persones plena de ploma, llum i color de la mà de la colla Bon Rotllo, dels Independents del Carnaval de Sitges.

Us oferim, en dos clips d’àudio diferenciats, la transmissió de l’Arribo del Carnaval i del predicot.

Escolteu la transmissió de l’Arribo

Escolteu només el predicot

Independents i Bon Rotllo a punt per l’Arribo!

El seu Carnaval no serà com el dels anys anteriors. Enguany, una colla dels Independents s’encarrega d’organitzar el Carnestoltes. I això és un repte important. La presidenta de l’entitat, Otilia Blanco, reconeix que els envolta aquella sensació de no poder baixar la guàrdia ni un moment. La persona que encarnarà a S.M. Carnestoltes és de Sitges. I fins aquí tot allò que es pot dir, més enllà del que la colla ja ha explicat al programa de Carnaval. Otilia Blanco, Marc Matias i Rafael Delgado ens ho expliquen.

Escolteu-los

Benvinguda Sofia! Escolteu el discurs de la reina del Carnaval.

Ella és Taiyõ Ysel Eban Tõ, la ‘Deesa del Sol’ i s’ha presentat a Sitges de la mà d’un espectacle ple de reminiscències orientals, realitzat per la colla Smile. Darrera d’ella hi ha Sofia Aldeco Cobo. Us oferim els moments finals de l’acte de presentació, amb les paraules de la reina un cop arribada a la Fragata.

El debat de les platges conclou que qualsevol solució serà temporal perquè es tracta d’un entorn dinàmic i canviant

Ha estat la sessió participativa més exitosa, pel que fa a assistència de públic. La taula rodona sobre les platges ha posat sobre la taula la realitat d’un territori fràgil i vulnerable que demana solucions i que difícilment aquestes es podran concretar en una de sola i definitiva. La varietat de platges, el clima mediterrani d’extrems, una normativa que no evoluciona al mateix ritme que el litoral i una demanda creixent de la societat vers les platges dificulten la recerca d’una solució al problema de la manca de sorra. Tot plegat en el marc d’una major consciència mediambiental que alerta del perill de dany a l’ecosistema marí. El metereòleg Dani Ramírez va ser l’encarregat de conduir el debat que va obrir el regidor de platges Guillem Escolà i que va comptar amb la presència de Jordi Gabarró, consultor ambiental; Jordi Villanueva, del Servei i Gestió del Litoral de la Generalitat de Catalunya; Oriol Garcia, enginyer marítim especialista en regeneració; Miquel Canals, catedràtic especialitzat en estudi multidisciplinar de l’oceà de la Universitat de Barcelona i Manel Martínez, president de l’Associació Turística dels Serveis de les Platges de Sitges que va reivindicar la necessitat d’aportar sorra a les platges abans de començar la temporada estiuenca.

Escolteu la primera part del debat 

Escolteu les intervencions del públic 

I Abdón Vidal va dir: ‘Primer, a rajatabla, suprimir l’alcohol de les rues’ I Núria Scarp respongué: ‘l’any que ve, l’any que ve’. Això, i més, a la ‘conversa disfressada’ del Retiro.

Començà Jordi Cubillos, dibuixant el context històric del Carnaval sitgetà, i acabà Abdon Vidal, ex-president de la comissió de Carnaval de l’entitat, enfilant anècdotes, records i una petita traca final amb sis punts que creu necessaris per encarar el futur del Carnaval. Primer: suprimir l’alcohol de les rues. Segon: treure menys carrosses però més treballades, sense tocar el pressupost. Tercer: demanar més enginy a les colles a l’hora de sortir al carrer. Quart: proposar més festes amb participació popular, a la manera de la cursa de llits. Cinquè: millorar la propaganda i la decoració dels carrers. I sisè: evitar ficar més personatges a la festa. La presidenta de la comissió, Núria Scarp, assentí en veu alta al primer d’aquests sis punts i anuncià per l’any que ve la voluntat de la comissió de suprimir l’alcohol a les rues. El debat està obert.

Escolteu l’acte sencer

Escolteu Abdon Vidal, amb les anècdotes i els 6 punts de millora

Es presenta el Carnaval 2020!

Us oferim l’acte de presentació del Carnaval 2020, que va tenir lloc el passat dissabte a la plaça de l’Ajuntament. Intervenen, per ordre: el regidor de festes David Martinez, la presidenta de la comissió, Núria Scarp, Marc Matias, cap de colla de Bon Rotllo, Carlos Olivares, cap de colla de Smile, Florenci Salesas, autor del cartell, i l’alcaldessa Aurora Carbonell.

Escolteu-ho

El proper dissabte 15 de febrer, us espera una nova edició del ‘Sopar de la lluna’ a l’hotel Meliá. En parlem amb l’Estela Campañá.

L’any passat es vàren recollir gairebé 7000€ per l’àrea d’investigació de l’hospital Sant Joan de Déu, i enguany el sopar de la lluna plena arriba a la seva 2a edició. Amb Estela Campañá conversem sobre la necessitat de finançament que precisa la investigació del càncer infantil.

Escolteu-la