El Cine-Club Sitges celebra el seu 8è aniversari en un moment delicat, per la pandèmia i l’auge de les plataformes digitals

Amb la convicció de continuar apostant per un model d’exhibició cinematogràfica que pugui complementar-se amb xerrades o presentacions vinculades amb la temàtica o els protagonistes de les pel·lícules projectades, el Cine-Club Sitges arriba al seu 8è aniversari encarant un moment difícil per totes les sales d’exhibició i programadors. David Cuesta fa números i assenyala que el 2020 l’assistència al cinema Prado ha disminuït en prop d’un 65% d’espectadors per mor de les restriccions de la pandèmia, i que part d’aquest públic costarà de recuperar per l’auge de les plataformes digitals amb la potència de les majors darrera. Per celebrar el 8à niversari, el proper divendres es projectarà ‘My Mexican Bretzel’ amb la presència de la seva directora, Núria Giménez, i el dijous 28 de gener, ‘Isaac’, amb la presència de Ángeles Hernández i David Matamoros. En David Cuesta ens ho explica.

Escolteu-lo

Tots els nens i nenes de Sitges podran entregar la seva carta als Reis. La comissió demana agilitat, respecte i paciència. Parlem amb Lorena Lucas

Més de 800 peticions ha rebut la comissió de Reis per veure ses majestats avui, entre les 10 i les 14h i les 16 i les 20h. Les restriccions per mor de la Covid-19 han propiciat una vinguda diferent de ses majestats, en la qual la cita prèvia ha estat necessària per visitar-los i poder entregar les cartes. Malgrat tot, la comissió de Reis es marca l’objectiu que cap nen i cap nena de Sitges es quedi sense veure’ls i per això ha deixat oberta la possibilitat d’encabir visites per a tots aquells que, per les raons que siguin, no han pogut respondre a la petició de la cita prèvia. Hem conversat amb Lorena Lucas, presidenta de la comissió, mitja horeta abans de posar-se en marxa una pandèmica però il·lusionada vigília de Reis.

Escolteu-la

Ja arriben els Reis! I uns videos ens acosten els preparatius. Parlem amb Josep Milán i Ferran Vilanova

A poques hores de l’arribada de ses majestats els Reis d’Orient, a les xarxes socials de la comissió de reis i de l’Ajuntament de Sitges podeu trobar un seguit de videos on s’expliquen tots els preparatius de la gran festa. En Josep Milán i en Ferran Vilanova han tingut l’oportunitat d’entrar al magatzem dels regals, a la confiteria o a la carbonera de la comitiva reial, per deixar-ne testimoni en onze clips de video, pensats per veure en família. En queden tres per publicar: el del camp base reial al Garraf, el del lliurament de les claus del municipi per part de l’alcaldessa Aurora Carbonell, i el de la nit de reis, perquè ses majestats han donat el permís per ser filmats demà a la nit quan reparteixin els regals!. El dia de reis al matí es podrà veure el video del repartiment i el comiat dels reis fins l’any que ve. N’hem parlat amb en Josep Milán, que ha coordinat tot el dispositiu, i amb Ferran Vilanova, que ha enregistrat i editat tots els clips de video.

Escolteu-ho

 

 

Shhhhh. Els Pastorets ‘Confi…dencials’ del 2020!

Aquest cap de setmana, els Pastorets han tornat al Teatre Prado en dues representacions de butxaca que, a partir del text original de mossèn Rossend Fortunet i Busquets, han tornat a portar els personatges principals d’aquest popularissim text nadalenc a la sala polivalent Jofre Vilà, amb algunes llicències per acostar el sentit de la representació al públic d’avui. Us oferim la representació del dissabte dia 19, El bé i el mal, amb el següent repartiment: Llucifer: Martin Tribaldos, Sant Miquel: Laura Llansó, Mossèn: Daniel Martínez, Pecat: Carles Miret, Traspunt: Xavier Serrat, Àngels: Eulàlia Ciriri i Dolors Tutusaus, Vestuari: Júlia Terrado, Maquillatge: Georgina Vendrell. La direcció musical ha anat a càrrec del mestre Esteve Molero, i la direcció general de Josep Maria Esteban. L’adaptació del text ha anat a càrrec de Jordi Cubillos, i l’idea general de l’espectacle ha estat compartida per Noel Quevedo, Josep Maria Esteban, Esteve Molero i Jordi Cubillos.

Escolteu-ho

Una nit de premis virtual, i un nou web per la cultura. Parlem amb el regidor Xavier Salmerón

Condicionada per les circumstàncies, enguany l’edició de la ‘Nit de Premis Sitges’ també s’ha vist obligada a optar per un format virtual. Ahir a la nit es va emetre i publicar el programa, dirigit per Marc Hill i Xavier Huete, durant el qual es desgranà la llista de premiats i premiades que, per primer cop, ha estat una incògnita fins el mateix dia. Amb el regidor de cultura, Xavier Salmeron, conversem sobre els preparatius d’aquesta edició de la nit de premis, sobre el premi especial de l’Ajuntament i sobre la posada en marxa del nou web cultura Sitgeson hi podreu trobar tota l’agenda cultural del municipi actualitzada.

Escolteu-lo

Us deixem el video de la Nit de Premis

 

‘El nostre estimat Sitges es mor (…) Polítics! On sou?’ Els sectors econòmics tancats es manifesten a la plaça de la indústria.

Amb el lema ‘Salvem l’economia de Sitges’ representants dels diferents sectors econòmics afectats pel tancament arran de les mesures preses per contenir l’impacte de la Covid-19, s’han manifestat aquest matí a la plaça de la indústria per manifestar la seva indignació davant la gestió de la pandèmia, la manca i el retard dels ajuts, i, en especial, el paper dels polítics a l’hora de donar suport als afectats. Tot plegat en un manifest de 31 punts que ha estat llegit a diverses veus.

Escolteu la crònica

El Retiro ho ajorna tot, però l’1 de novembre fa 150 anys i les xarxes en deixaran constància. Parlem amb Elena Ferré.

Penjava d’un fil, i el fil es va trencar ahir. El Retiro no podrà celebrar l’acte institucional per commemorar el 150è aniversari de l’entitat, que queda ajornat per quan la pandèmia quedi enrera. La presidenta de l’entitat, Elena Ferré, assumeix amb resignació la suspensió d’un esdeveniment amb el qual hi havia posada molta feina i il·lusió, però, malgrat tot, diumenge les xarxes deixaran un testimoni simbòlic que recordi l’efemèride. Hem parlat, de nou, amb la presidenta.

Escolteu-la

‘Volem treballar!’ L’hostaleria i la restauració es mostren indignats i exigeixen la reobertura immediata dels establiments.

Una gentada s’ha aplegat aquest migdia a l’entorn del monument al Greco, responent a la crida que des dels sectors de l’hostaleria i la restauració s’ha fet als professionals per mostrar la indignació davant les mesures preses pel govern de la Generalitat per frenar l’augment de casos de Covid-19. Silvia Cerezo ha estat l’encarregada de llegir el manifest unitari.

Escolteu el manifest

El festival salva les noves restriccions i Mònica Garcia, presidenta de la fundació, agraeix la comprensió del públic.

La presidenta de la fundació del festival internacional de cinema de Catalunya, Mònica Garcia, fa un bon balanç del desenvolupament del certamen, tot i les restriccions inicials i les que s’han afegit les darreres hores. En aquest sentit, Garcia ha volgut agrair especialment les mostres de solidaritat dels espectadors del festival davant els canvis que afecten a la programació dels darrers dies.

Escolteu-la

Festival: mosquits i llagostes abans de la recta final. La crònica de Carlos Calvo

En Carlos Calvo ens acosta la crònica de la jornada d’ahir del festival, i ens apunta algunes recomanacions del cap de setmana.

Escolteu-lo

Festival 2020: un home llop de la Catalunya Nord, un exemple de cinema fantàstic rus i… Terrence Malick vestit de productor. La crònica de Carles Calvo.

L’home llop és Teddy, la producció russa és Sputnik i té un aire a Alien, i Terrence Malick ha produït The book of vision. Amb Carles Calvo repassem les tres propostes més destacades que ahir va portar el festival.

Escolteu-lo

Festival 2020: De ‘Relic’ a ‘Possessor’, tot passant per ’30 monedas’. La crònica de Carles Calvo.

Carles Calvo ens acosta la minicrònica del primer cap de setmana del festival, amb algunes propostes que han agradat molt i la presència de cares conegudes a la catifa vermella del Meliá.

Escolteu-lo