La companyia “Teatro Variettes de revista” s’estrena com a secció del Retiro amb l’espectacle “Enlirats a la fresca”

Amb el cartell de complet penjat, dissabte que ve als jardins del Retiro la companyia Teatro Variettes de Revista presenta Enlirats a la fresca, un espectacle que recull alguns dels millors moments d’espectacles anteriors, i hi afegeix nous números musicals pensats per a les nits d’estiu. Serà, a la vegada, el primer treball de la companyia com a secció del Retiro, amb qui es va arribar a un acord de col·laboració la tardor passada. En parlem amb la presidenta de l’entitat, Elena Ferré, el director de l’espectacle, Esteve Ferré, la responsable de les coreografies, Olga Ferré, i un dels tramoistes, Manel Enriquez. A Enlirats a la fresca intervenen més de trenta persones en un escenari que ha calgut reformar per a adaptar-lo a les necessitats de la iniciativa, i a les de futurs espectacles a l’aire lliure.

Escolteu-ho 

En ple extraordinari, l’Ajuntament aprova l’execució de projectes per valor de 5,5M€, gràcies al desbloqueig del romanent. Entre ells hi ha les reformes del passeig de la Ribera, el Maricel de Terra, l’edifici de l’escola d’adults, la zona esportiva de Pins Vens i el municipal d’Aiguadolç, el parc de bombers, l’avinguda de Les Botigues, l’edifici de l’Ajuntament i la logística per a la implantació de l’administració electrònica.

Aquí teniu el ple en titulars

L’Ajuntament de Sitges emprendrà un total de 33 actuacions, valorades en prop de 5,5M€, que seran possibles gràcies a l’esperat desbloqueig del romanent de tresoreria. El ple municipal va aprovar ahir per unanimitat la incorporació al pressupost municipal d’aquestes iniciatives, que tindran una especial incidència en la millora de les infraestructures d’ús públic. Malgrat l’unanimitat del vot, alguns grups de l’oposició varen mostrar el seu descontentament. Sitges en Positiu lamentà l’urgència d’un ple que considerà que s’hagués pogut incorporar en l’ordre del dia de l’ordinari de juliol, i reflexionà sobre si el muntant total del romanent ha tingut quelcom a veure amb la mala gestió del govern. Per la seva banda, Manuel Rodríguez, de Ciutadans, criticà el fet d’haver de votar tot el conjunt d’actuacions en bloc i no analitzant-les separadament, a més d’entendre -com també manifestà la regidora no adscrita Carme Gasulla- que alguns dels informes sobre determinats projectes portats a aprovació no estaven suficientment detallats i que caldrà seguir atentament la seva execució. Lluís Marcé, de Nou Horitzó, anuncià el vot positiu de la seva formació per responsabilitat política, mentre que Xavi Nin de la CUP dirigí el seu argumentari vers una legislació estatal que ha propiciat l’ofec de les corporacions locals. La regidora Vinyet Lluís, del SGI, saludà amb optimisme aquesta etapa que s’obre tot recordant els anys més difícils que va viure com a regidora de govern durant la primera legislatura de Miquel Forns. Pep Moliné, en nom del govern, féu valer la reducció del periode mitjà de pagament a proveïdors a només 7,5 dies com a un indicador de l’eficàcia en la gestió municipal, i agraí a la oposició, malgrat les diferents consideracions exposades, la seva proactivitat a l’hora de plantejar els diferents projectes impulsats pel desbloqueig del romanent. Finalment, l’alcalde, fent balanç de les principals dades que aprovà el ple, definí la sessió d’ahir com una de les més importants d’aquest mandat.

Escolteu el debat sobre el desbloqueig del romanent i els projectes que es portaren a aprovació

Escolteu la integritat del ple

Escolteu el resum del ple

La Palmera Torta tria el talent local que acompanyarà el Festival Jardins de Terramar

La terrassa de l’edifici Miramar va acollir la presentació de l’edició 0 del Festival Jardins de Terramar. La Palmera Torta ha buscat una proposta de talent musical local, per acompanyar les cinc propostes del certamen entre el 28 de Juliol i el 5 d’Agost.

Escolteu-ho

 

El govern fa un balanç positiu de mitja legislatura, mentre diversos ciutadans expressen preocupació per temes com el civisme o els manters

El govern de Sitges xifra en el 46% el nombre d’actuacions compromeses al pla de mandat i finalitzades, i un 38% les que estan en vies d’execució. El batlle Miquel Forns i els regidors han fet balanç de l’equador del Pla de Pandat en una audiència pública al Saló d’Or del Palau Maricel, on Pep Moliné i Aurora Carbonell han detallat les actuacions acabades o previstes dels sis eixos del pla (Sitges de les persones; vila emprenedora; cultura amb caràcter, qualitat de vida sostenible, govern obert i cap a un nou estat). En acabar, s’ha obert un torn d’intervencions del públic, on s’ha mostrat la preocupació pel civisme, els manters, les obres a l’estiu o el dimensionament de l’Ajuntament per fer front als problemes, entre d’altres aspectes. Us oferim l’audiència en la seva integritat.

Escolteu-la

Les Veïnes faran el pregó de la Festa Major d’enguany, Ramon Soler en serà el pendonista i Immaculada Almiñana, pendonista de Sta. Tecla

D’esquerra a dreta: Ramon Soler, Loreto Baqués, Mariona Gens, Anna Mataró i Immaculada Almiñana (foto Nació Digital)

En un acte que se celebrà el passat dissabte al Miramar, la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, a través del seu president Cisco Arbonés, desvetllà els primers noms de la Festa Major i Santa Tecla d’enguany. Loreto Baqués, Anna Mataró i Mariona Gens, les populars Veïnes, seran les encarregades de declamar el pregó, mentre que Ramon Soler fou designat, enguany per la Parròquia, pendonista de Sant Bartomeu, mentre que Immaculada Almiñana serà la pendonista de Santa Tecla. També es va donar a conèixer el cartell guanyador d’aquest 2017, obra de l’artista Blanca Benítez i que va obtenir el 25% dels vots de les prop de 700 persones que van participar en el concurs al que enguany s’hi van presentar dotze propostes. Els oferim l’acte íntegre que comptà, a més, amb l’apunt musical del sac de gemecs Miquel Acuña i la intervenció de Cisco Arbonés i la regidora de cultura, tradicions i festes, Rosa Tubau.

Escolteu-ho

Calor, tradició i innovació al Corpus de Sitges 2017

Els gegants vells al Cap de la Vila (foto Ajuntament de Sitges)

El pregó del clavell, declamat pel periodista resident a Sitges Jaume Freixes i Graells, va donar als jardins de la Societat el Retiro el tret de sortida a les festes del Corpus 2017. Freixes va glosar el Corpus i els clavells amb un recorregut històric i musical. Abans, la presidenta del Retiro, Elena Ferré, i la de Corpus, Núria Amigó, havien donat la benvinguda als assistents, i després, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, va entregar formalment al director general de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, Lluis Puig, de la petició de reconixement del Corpus com a festa patrimonial d’interès nacional, i un exemplar d’Història i evolució del Corpus de Sitges, l’obra d’Eduard Tomàs presentada enguany.

Aquest diumenge calorós, amb la celebració de la diada de Corpus a Sitges, van destacar la catifa del Cap de la Vila, amb que el Rugbi Club Sitges celebrà el seu 30è aniversari, la recuperació del penó de la Minerva, portat en la processó per Rosa Andreu, acompanyada de Sònia Mataix i Carme Andreu, els 120 anys dels gegants vells de la vila, i la incorporació per primer cop a la Moixiganga d’una noia, la Ona Almirall.

Escolteu l’acte del pregó del clavell

Processó de Corpus 2017

Us oferim un petit clip amb la processó de Corpus al seu pas pel carrer Santiago Rusiñol. Apuntem tres anotacions a destacar. La presència de la parella històrica dels gegants de la Vila, que enguany han complert 120 anys. La incorporació de la primera dona a la Moixiganga. Ona Almirall Mirabent ha fet de candelera durant la sortida del ball a la processó. Finalment, Rosa Andreu Almirall ha portat el recuperat penó de la Minerva, que encapçalava el seguici processional, acompanyada per Sonia Mataix Andreu i Carme Andreu Requena.

Roger Mas presenta “El dolor de la bellesa” en el darrer vermut de Primavera de “La palmera torta”

Parc públic o pistes de pàdel? Els veïns del Poble Sec rebutgen la solució proposada per la Piscina Municipal

Eduard Terrado adreçant-se als veïns enmig de la protesta

El projecte de construcció d’unes pistes de pàdel a l’espai de terra de la plaça pública davant la Piscina Municipal de Sitges va ser obertament qüestionat per veïns del Poble Sec i per pares i mares de l’escola Miquel Utrillo, en la sessió informativa per explicar aquesta solució convocada per la concessionària de la instal·lació i l’Ajuntament. L’actuació està emarcada en el pla de viabilitat econòmica de l’equipament, aprovat per un ple extraordinari el desembre de 2015, però els veïns varen lamentar no haver tingut coneixement del mateix fins aquesta setmana, quan ja està concedida la llicència d’obres. El regidor d’esports, Eduard Terrado, quer va parlar en nom de l’Ajuntament donada l’absència de l’alcalde, i l’administrador de SEAE Sitges, Jordi Cabanes, es van esforçar per deixar clar que sense les pistes de pàdel no serà possible la continuitat de la instal.lació, de la que depenen trenta llocs de treball, i que la seva fallida provocaria un forat d’uns cinc milions d’euros que hauria d’assumir l’Ajuntament. Per la seva banda, els veïns es varen queixar de la gestió que ha portat a la piscina a aquest punt, de la manca d’informació al barri i als pares i mares de l’escola, i de la desaparició d’un espai públic molt utilitzat pels infants. Finalment, el regidor i l’empresa es varen comprometre a no donar cap pas més fins haver-se reunit amb els veïns per mirar de trobar una solució que pugui satisfer tothom.

Us oferim l’àudio de l’acte de manera íntegra.

Escolteu-ho

I a continuació, el mateix àudio amb la nostra contextualització.

Escolteu-ho

 

Tertúlia

La darrera tertúlia dels dijous de la temporada, amb la Loreto Almirall, la Vinyet Ferrer i la Manoli Heredia.

Escolteu-les

Les veïnes i companyia on fire, en sis minuts de “El cabaret de la terra” a la sala d’actes de El Retiro

Es presenta el Pla de qualitat turistica 2017-2021

El Pla té 9 programes i 37 accions

L’Ajuntament de Sitges ha presentat el Pla de qualitat Sitges destinació turística sostenible i intel·ligent 2017-2021, elaborat a partir d’un llarg procés en que han participat una trentena de persones de diversos àmbits. El Pla inclou 9 programes i 37 accions, que miren de treballar Sitges com un tot. Durant l’audiència pública de presentació, a l’edifici Miramar, diversos assistents varen aprofitar el torn de preguntes per reclamar més concrecció en les mesures proposades, i la solució dels problemes que, com el top manta o la neteja, perjudiquen la imatge que el visitant s’endú de Sitges.

Escolteu l’apartat de preguntes