Un any més, l’Ajuntament convidà les Vinyets a celebrar la seva festa. Enguany, l’actriu Esther Soto ha estat l’amfitriona de l’acte.

Un any més, l’Ajuntament de Sitges va homenatjar a les Vinyets en un acte que, aquesta vegada, va tenir lloc a la plaça de l’Ajuntament, i que va tenir com a amfitriona l’actriu Esther Soto. La vetllada establí connexions amb Vinyets d’arreu del món i acabà amb una versió dels goigs de la Mare de Déu a ritme de rap.

Escolteu l’acte íntegre

La companyia “La Palmera” representa el “Ball de Nostra Senyora del Vinyet”

Part de la companyia abans de la representació

Us oferim, íntegra, la representació del Ball de Nostra Senyora del Vinyet, que ahir posà en escena la companyia La palmera al parc del Vinyet. Des del 2005 que el ball no es representava.

Escolteu-lo

Després de 13 anys, la companyia “La Palmera” recupera el ball de la Mare de Déu del Vinyet

Diumenge, després de l’ofici solemne, a l’exterior del santuari tindrà lloc la representació del Ball de la Mare de Déu del Vinyet. Una dramatització de la llegenda popular sobre la troballa de la imatge que no es representava des de l’any 2005, i que anirà a càrrec de la companyia de teatre La Palmera. Amb en Josep Milàn, qui ja va dirigir la peça fa tretze anys, en comentem els detalls.

Escolteu-lo

Ple de Juliol. Amb el suport de C’s i PP, el govern aprova pels pèls la modificació de crèdit de 150.000€ per assumir les despeses sobrevingudes del festival Jardins de Terramar. L’oposició titlla el concurs públic d’adjudicació de “teledirigit” o “manegada” mentre el govern defensa l’interès públic del certamen i garanteix que no es donarà res que l’empresa no justifiqui com cal.

Amb el suport de C’s i PP, i els vots en contra de la CUP, NH, Sitges en +, SGI i la regidora no adscrita Carme Gasulla, el ple aprovà pels pèls la modificació de crèdit de 150.000€ per assumir, si cal, les despeses sobrevingudes del festival Jardins de Terramar. En un intens debat, l’oposició definí el concurs públic que donà la responsabilitat del certamen a l’empresa Jet Management, amb qualificatius com teledirigit manegada. Llevat de la CUP, ningú qüestiona el model de festival, però es va criticar obertament la gestió del mateix, i si el diner públic ha de servir per a fer quadrar els números d’un negoci privat. Per la seva banda, tant la regidora de cultura, Rosa Tubau, com l’alcalde Miquel Forns van retreure el to de les intervencions de Carme Gasulla i Marc Macià, tot defensant l’interès públic i la importància del certamen per a posicionar la marca Sitges com un indret de referència musical al sud de Barcelona. Forns apuntà a la gestió que l’equip de govern socialista va fer durant el festival Preludi, l’any 2008, que segons l’alcalde va costar 500.000€, va acabar als jutjats i no es va tornar a repetir. Forns assegurà que no s’estan donant 150.000€ a ningú, sinó que només es donarà la quantitat exacta que l’empresa justifiqui com a despesa sobrevinguda.

Escolteu el debat sobre la reserva de crèdit per al festival Jardins de Terramar

Sitges té una necessitat peremptòria d’habitatge social o d’urgència per a determinats casos. És una realitat punyent que s’afegeix a una evidència: l’àrea de benestar i família gasta 18.000€ al mes de mitjana només per a atendre emergències socials. El ple donà compte de l’informe sobre les subvencions per ajuts en concepte de prestacions econòmiques i socials per a persones vulnerables durant el 2016.

Escolteu el debat sobre els ajuts a persones vulnerables

El proper mes de setembre es presentarà en públic el resultat de les diferents sessions de treball que han confeccionat el pla d’equipaments 2018-2027. El regidor Jordi Mas desgranà algunes de les previsions de reserva de sòl a la zona de La Plana i Santa Bàrbara, entre elles una nova llar d’infants, un nou CAP, un complex polivalent amb espai per a fires i congressos, el centre de robòtica de la fundació Ave Maria, un nou Ajuntament, una nova biblioteca o una nova estació d’autobusos.

Escolteu el debat sobre el pla d’equipaments

Escolteu els precs i preguntes dels grups polítics i del públic

Escolteu el ple sencer

Mireu el ple sencer (senyal de video institucional de l’Ajuntament de Sitges)

Escolteu el resum del ple

Es presenta la Festa Major 2018! Toni Tudela i Montse Quelón seran els pendonistes, Talino Plana el pregoner, els cartells són obra d’en Pep Pascual, i la comissió vendrà domassos per guarnir balcons i façanes.

La foto de família dels protagonistes de la festa

Us oferim, íntegre, l’acte de presentació de la Festa Major d’enguany, que va tenir lloc ahir als jardins del Prado. Us el resumim en quatre dades bàsiques. El pendonista de Sant Bartomeu serà Toni Tudela, la pendonista de Santa Teclà serà Montse Quelón, i Talino Plana serà el pregoner d’enguany. El pregó tindrà lloc el diumenge 19 d’agost. L’artista Pep Pascual ha estat l’autor dels cartells de Sant Bartomeu i Santa Tecla, que seran reproduïts en uns domassos que la comissió posarà a la venda per a guarnir balcons i façanes.

Els cartells, obra de Pep Pascual

El recorregut de la processó cívica de Festa Major evoca, en part, el recorregut històric de la processó que enguany compleix 175 anys. La imatge de Sant Bartomeu estarà exposada al Prado.

I aquest serà el recorregut de la processó cívica de Santa Tecla. La imatge de la Santa s’exposarà a la capella de la Fundació Ave Maria.

Amb motiu del seu 25è aniversari, la colla jove dels castellers de Sitges dispararà els 21 morterets de Sant Bartomeu i farà l’ofrena a l’ofici. Per la seva banda, l’Agrupació de Balls Populars dispararà els morterets de Santa Tecla i farà l’ofrena a l’ofici de la copatrona, amb motiu del seu 40è aniversari.

L’acte fou conduït per alguns dels membres de la comissió, que presentaren continguts del programa, l’oferta musical de El ball, i altres aspectes que conformaran el seguit d’actes de la festa. Escoltareu, a més de les paraules de pendonistes, pregoner i cartellista, les de la presidenta de la comissió, Maica Díez, el rector de la Parròquia, mossèn Josep Pausas, la regidora de tradicions i festes, Rosa Tubau, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns. En el decurs dels diferents parlaments, en més d’una ocasió fou present el record a Ramon Soler, Jofre Vilà, Juan Josep Rocha i a Joan Josep Carbonell Mompel.

Escolteu la presentació íntegra

La gran temporada del Rugby Club Sitges, protagonista a la 33ª Nit de l’Esport Sitgetà

Foto de família amb els guardonats d’enguany (Foto Visit Sitges)

El Club de Mar acollí, un any més, la Nit de l’Esport Sitgetà. Enguany, i en el marc de la 33ª edició, la gran temporada del Rugby Club Sitges en fou un dels grans protagonistes en una vetllada en la que també, com ja és habitual, va tenir un reconeixement per a les persones de més de 75 anys que fan esport i en aquest 2018 també per als ex-presidents Joaquim Serrano (Agrupació Esportiva Les Botigues de Sitges) i Manu Julián (CF Suburense). En fem crònica amb el repàs de tots els guardonats i els parlaments a càrrec d’Eduard Terrado, regidor d’esports de l’Ajuntament de Sitges; Jordi Cavero, gerent del Servei d’Esports de la Diputació de Barcelona; i el batlle Miquel Forns, qui en el seu discurs va tenir unes paraules d’agraïment per als membres del Club Nàutic Sitges que van salvar la vida d’uns joves al mar, en uns fets que van ocòrrer el passat 25 de maig.

Escolteu-ho

Nicolas Cage, Ed Harris, John Carpenter en concert… Àngel Sala afegeix més alicients a l’edició d’enguany del festival.

Un clàssic del cinema d’acció que uní Cage i Harris

El passat dijous, Àngel Sala, director del Festival Internacional de cinema de Catalunya, afegí uns quants noms propis i unes quantes pel·lícules a la llista d’alicients d’enguany. A més de Peter Weir, Nicolas Cage i Ed Harris rebran el premi honorífic del certamen, i el director John Carpenter es presentarà en el seu vessant musical, oferint un concert al Meliá el proper 13 d’octubre, vigília de la cloenda del festival. Portar Carpenter ha estat resultat d’una llarga història d’esforços que ha durat….17 anys. Us resumim la roda de premsa d’Àngel Sala en la qual va repassar alguns dels títols de la secció oficial, reflexionà sobre la important notorietat que el festival està tenint en l’àmbit professional, sobretot després que La forma del agua aconseguís l’Oscar, i apuntà que el pressupost d’enguany, després de la injecció econòmica del cinquantenari, retrobarà el nivell de la edició del 2016.

Escolteu-ho

El Festival Jardins de Terramar dóna el salt per situar-se en l’oferta musical d’estiu a Catalunya

Una nova graderia per a 2300 espectadors, un espai gastronòmic a càrrec de la cuinera olotina amb estrelles Michelin Fina Puigdevall, i un aprofundiment en la proposta de talent local, són algunes de les novetats que la primera edició del Festival Jardins de Temarrar presenta respecte l’edició zero, celebrada l’any passat. La dotzena de concerts a l’escenari principal i una diversa oferta complementària volen situar la proposta, organitzada per Jet Entertaiment, a l’atapeït mapa de festivals de música d’estiu a Catalunya. Amb un milió i mig d’euros de pressupost i una proposta musical molt variada, amb destacats noms del panorama català, espanyol i internacional, els organitzadors aspiren a complementar-se amb altres festivals de Sitges. N’ha parlat Carles Gilibets, un dels organitzadors.

Escolteu-lo

El talent local es desplegarà a Terramar

El Festival Jardins de Terramar comptarà amb talent local a través de la denominació D.O. Sitges. Així, artistes plàstics, companyies de dansa i solistes, teatre i música, coordinats per la Palmera Torta, seran presentats en el certamen entre el 20 de juliol i el 5 d’agost. De fet un 56% de les actuacions del festival correspondran a talent creat a Sitges, la resta del cartell inclou noms internacionals com Gloria Gaynor, nacionals, com Pablo López o catalans com Joan Dausà.

Escolteu-ho

Artistic Time, un projecte d’art al carrer fet per nens

El quinzè Consell d’Infants de Sitges, format per una vintena d’alumnes de cinquè i sisè de primària, van presentar ahir el projecte de fi de curs al Centre Cultural Miramar. Els consellers van entregar, a l’alcalde Miquel Forns, el document i la memòria del projecte que dur per nom Artistic Time i que reivindica l’art urbà a l’espai públic. Durant tot el curs aquests alumnes s’han reunit mensualment a l’espai jove per treballar i dissenyar aquest projecte que finalitza amb  la proposta de pintar el mur del carrer Joan Maragall número 52-58. L’acte de cloenda del Consell va finalitzar amb una petita sorpresa on els consellers van poder posar en pràctica l’art del graffiti.

Escolteu-ho

Els Amics de l’Òpera de Sitges aspiren a que a la vila s’organitzi un festival internacional d’òpera

Hi ha les sinèrgies, hi ha les voluntats, però encara falta un llarg recorregut per aconseguir que, cada cop més, el públic s’acosti als espectacles. Els amics de l’òpera de Sitges tenen la il·lusió que a la vila es pugui celebrar un festival internacional del gènere, i és amb aquest objectiu final amb el qual es volen treballar tot un seguit d’iniciatives, com xerrades, cine-fòrums, o petits concerts als hotels, que amplïin la base de públic que, a més d’agradar-li l’òpera, surtin de casa per anar-la a veure. Ens ho explica Joan Escolà.

Escolteu-ho

L’escola de música Montserrat Almirall participarà diumenge en el concert del 25è aniversari de l’associació catalana d’escoles de música. 5000 músics es trobaran al RCDE Stadium

L’escola municipal de música Montserrat Almirall participarà del concert final del 25è aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música, que tindrà lloc el proper diumenge al RCDE Stadium de Cornellà. La cita arriba després de tot un seguit de concerts multitudinaris que, al llarg dels darrers mesos, s’han vingut celebrant a diferents poblacions catalanes. Diumenge, prop de 5000 músics d’entre 8 i 80 anys es trobaran al camp de l’Espanyol per a interpretar conjuntament un seguit de peces de repertori en diferents estils. Serà, de nou, un repte per a cantants i instrumentistes. Ens ho explica Pinyu Martí.

Escolteu-ho