El Gremi d’Hostaleria, i les associacions de comerç i platges abandonen el pacte per a la recuperació post Covid per considerar que no s’estan complint els compromisos establerts amb els sectors.

La d’ahir va ser una Santa Marta amb roses al matí i espines a la tarda. La celebració de la patrona de l’hosteleria va tenir lloc als jardins del Prado, amb un clima conciliador entre Ajuntament i Gremi d’Hostaleria, pel que fa a la necessitat de sumar esforços per superar la crisi que es viu i la que s’espera de cara a la tardor/hivern. Hores després, però, en roda de premsa celebrada a l’hotel ME Meliá, el president del Gremi d’Hostaleria, Òscar Stober, acompanyat dels representants de l’associació de serveis de platges, Manel Martinez, i de Sitges comerç, Carlos Prieto, exposaren les raons per les quals les tres associacions han decidit abandonar les reunions del pacte per a la recuperació post Covid, entre les quals, fonamentalment, hi ha la manca d’iniciativa municipal per abordar la regeneració de les platges, la problemàtica de la venda ambulant il·legal i la dels apartaments turístics sense regulació.

En l’acte del matí, el gremi va entregar sengles reconeixements a Jordi Martí, del Janio’s Bar, per les seves aportacions musicals durant l’estat d’alarma, a Miquel Ferreres, per la funció que l’hotel Meliá ha tingut com a espai medicalitzat, i a Blanca Pérez, en representació del col·lectiu healthwarriors, que ha aplegat un bon nombre d’establiments de restauració que han aportat menús als sanitaris de Sant Camil. La festivitat de la patrona de l’hostaleria, que a manca de poder celebrar la missa va comptar amb la presència de mossèn Pausas, es va cloure amb els parlaments del president del gremi, Oscar Stober, el regidor de turisme, Luis Miguel Garcia, i l’alcaldessa Aurora Carbonell.

Escolteu íntegra la celebració de Santa Marta

Escolteu la crònica de la roda de premsa sobre el pacte post Covid

Sitges celebra un acte d’homenatge i record a les víctimes de la Covid-19

Les terrasses del Palau de Maricel varen acollir aquest divendres al vespre un emotiu acte de record i homenatge a les víctimes de la Covid-19. Amb mascareta obligatòria i aforament restringit, la celebració va ser conduïda per la periodista Anna Grimau, i va comptar amb la interpretació de dues peces a càrrec de Glòria Freixa, Joan Pinós i Pinyu Martí, i els testimonis de Núria Mir, que va passar la malaltia; de David Lanau, fill d’una interna de l’hospital de Sant Joan; de Jana Valera, de sis anys, que va rebre la felicitació d’aniversari de la Policia Local durant el confinament; i de Lluís Rei, que en nom del col·lectiu de la gent gran va agraïr la tasca dels voluntaris. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va tancar l’acte amb un agraïment a tots els professionals i al conjunt de la ciutadania l’actitud i la tasca durant la pandèmia.

 

 

Una ‘Cirereta’ ben especial per celebrar el dia de la música!

Markia Sierra, Sergi Ramirez i Núria Scarp protagonitzen una versió ben especial de ‘La cirereta’ per a celebrar el dia de la música. En Pinyu Martí, i en Marc Martínez, (El Ram de tot l’any produccions) han produït aquest video per encàrrec de l’àrea de cultura de l’Ajuntament, amb l’objectiu d’homenatjar totes les persones que han estat a la primera línia durant el confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19.

En aquesta iniciativa hi ha col·laborat: Markia Sierra (veu), Sergi Ramírez (veu), Dj Núria Scarp, Òscar Ferret (piano), Joan Pinós (contrabaix), David Puertas (flabiol), Xavi Plaza (flauta i saxo), Ona de la Torre (“Cajón”), Jaume Freixes (Bateria), Pinyu Martí (maraques), Tomás Berjaga (Trombó), Justo Conde (xiulets), Aiguadolça (piano 2), Escola Municipal de Música Montserrat Almirall i Utopia Jazz Sessions. El videoclip mostra carrers i espais emblemàtics de la vila i també els espais on han treballat professionals de la primera línia com el Mercat Municipal, Bombers Voluntaris, l’Hospital de Sant Joan, Creu Roja, Hotel Melià, Policia Local, Hospital Residència Sant Camil.

El vídeo d’un Corpus històric. El del 2020.

Avui es clou el Corpus 2020, i per a celebrar-ho la comissió ha preparat una sorpresa en forma de video. Un recull d’imatges i moments d’aquest històric Corpus d’enguany. Corpus 2020, un Corpus diferent, presenta imatges de la confecció de la catifa del baluard, dels preparatius de les decoracions de diversos carrers, i, evidentment, de la missa del Corpus i la benedicció al Baluard. Gaudiu-lo!

La comissió de Corpus feliç per la gran participació del veïnat i satisfeta pel desenvolupament de la festa. I…una foto per la reflexió. Parlem amb Angelina Salesas.

Com diria l’aforisme, l’èxit ha superat a la pròpia empresa. La presidenta de la comissió de Corpus, Angelina Salesas, es mostra molt satisfeta del desenvolupament de la festa d’enguany, malgrat el confinament, i agraeix la col·laboració dels veïns i veïnes per haver pres la iniciativa de guarnir balcons, carrers i façanes. Amb ella parlem de les seves sensacions l’endemà de la celebració, i de la important presència de públic a la plaça del Baluard, darrera les tanques de seguretat, que ha merescut també l’opinió del regidor de governació Eduard Terrado.

Escolteu Angelina Salesas

Escolteu Eduard Terrado sobre la presència de públic al Baluard

El moment més simbòlic del Corpus 2020!

Us oferim en un clip de video, el moment de l’ofici de Corpus en el qual la custòdia, portada pel rector mossèn Josep Pausas, ha sortit al Baluard per trepitjar l’única catifa del Corpus d’enguany i declamar la tradicional pregària de benedicció.

Bon Corpus 2020! El vídeo de la comissió de Corpus per a celebrar-ho us emocionarà!

Són dos minuts, els del Toc de processó. Però en aquests dos minuts passen els records d’un munt de generacions de sitgetanes i sitgetans. No cal que llegiu més, gaudiu del video que la comissió de Corpus ha preparat per celebrar la especial i històrica diada d’enguany. Us emocionarà. 

Diverses forces polítiques denuncien una maniobra especulativa darrera del projecte de reforma de l’Autòdrom de Terramar

Andreu Bosch a l’entrada de la instal·lació

Diversos grups polítics de l’oposició de Sant Pere de Ribes, juntament amb ERC, la CUP, Guanyem Sitges i els Comuns han donat suport a un manifest de denúncia de l’operació especulativa que, en la seva opinió, amaga el projecte de reforma de l’Autòdrom de Terramar, pendent en aquest moment de l’aprovació definitiva per l’ajuntament de Sant Pere de Ribes, després que hagi superat de manera ràpida tota la tramitació urbanística necessària. La plataforma contra el projecte, representada per Andreu Bosch, ha alertat dels danys mediambientals que es poden causar a l’entorn, i un grup de veïns de Rocamar han mostrat el seu recel davant del que pot suposar la iniciativa. A l’acte hi han assistit els regidors sitgetans Eduard Terrado, d’ERC, Júlia Vigó, de Guanyem, i Carme Gasulla, dels Comuns Verds.

El manifest ha estat llegit pels regidors ribetans Esther Rodríguez, de Construïm, Francesc Xavier Pasqual, d’ERC, i Alejandro Conde, de Fem Poble. A continuació, els diputats al Parlament Natàlia Sànchez, de la CUP, i Lucas Ferro, de En Comú, han denunciat l’especulació que amaguen els projectes impulsats pel conseller Damià Calvet, i el senador Bernat Picornell, d’ERC, ha donat suport a les iniciatives que replantegin el projecte.

Escolteu l’acte sencer

La processó de Corpus del 2020 es viurà al Baluard, amb catifa, torretes de clavells, i el ‘toc de processó’ de les gralles. Parlen Angelina Salesas i Eduard Tomàs.

Es confirma una proposta amb la qual la comissió de Corpus ha estat treballant aquests darrers dies. Diumenge 14 de juny, després de la celebració de la missa de Corpus, la custòdia sortirà de la Parròquia per trepitjar una catifa que s’haurà confeccionat al Baluard, i retornar de nou al temple. No hi haurà els gegants, ni les bèsties de foc, ni la Moixiganga, ni la processó tradicional, però si que acompanyaran l’escena unes quantes torretes de clavells, en homenatge als cultivadors/es que s’han quedat sense exposició, i el toc de processó dels grallers. La presidenta de la comissió de Corpus, Angelina Salesas, i Eduard Tomàs ens han explicat uns quants detalls de la proposta, i de totes les altres iniciatives que, en el món virtual i en el real, també faran d’aquest Corpus una festa històrica per molts motius.

Escolteu Angelina Salesas i Eduard Tomàs

Informació de les estades esportives i els casals d’estiu 2020

S’ha presentat, en una sessió oferta a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sitges, el programa d’estades esportives i dels casals d’estiu 2020, en el que enguany, a més de les escoles i les entitats esportives, hi participaran el Casino Prado i la societat recreativa El Retiro. Us oferim la presentació íntegra i també l’enllaç al web municipal on hi trobareu tota la informació detallada. Més que en anys anteriors, és importantissim que llegiu amb atenció les instruccions/condicions que seran vigents enguany, perquè la normativa sanitària ha obligat a fer canvis que cal tenir molt en compte. Intervenen, el regidor de joventut, Xavier Salmeron, el regidor d’ensenyament, David Martínez, la regidora de drets socials, Júlia Vigó, el regidor d’esports, Jaume Monasterio, a més de Ricard Vicente, Carol Martinez i Miguel Angel Villa (en representació dels departaments d’educació, joventut i esports), Bebe Muntané, tècnica d’educació, i els següents representants d’entitats esportives que han estat convidats a exposar les seves activitats: Joel Losada (Golf Terramar), Nacho Vicente (Bàsquet Sitges), Roberto Garcia (Club esportiu Garraf) i Simon Lobera (Club Natació Sitges).

Es facilita l’obertura de terrasses i es rebaixa un 75% la taxa. Cap nen/a es quedarà sense casal d’estiu. La vianalització del passeig seguirà fins la tardor, i…tornarà la draga. Alguns dels titulars de la 2a audiència de la Covid-19

Divendres passat, l’equip de govern de l’Ajuntament de Sitges va convocar una segona audiència pública telemàtica sobre la crisi de la Covid-19. Intervingueren, per aquest ordre, els regidors David Martinez, Carme Almirall, Júlia Vigó, Guillem Escolà, Jaume Monasterio, Xavier Salmeron, Eduard Terrado i la pròpia alcaldessa Aurora Carbonell. I a continuació es va respondre a algunes de les qüestions que la ciutadania formulà a través del xat de You Tube.

Entre els titulars més destacats de la sessió:

  • Es facilitarà la tramitació per a l’obertura de terrasses, s’amplia l’horari i es reduirà un 75% la taxa d’ocupació, que es pagarà a final d’any.
  • L’Ajuntament, amb la col·laboració de les AMPA de les diferents escoles i la regidoria d’esports oferiran uns casals d’estius ampliats per a que cap nen/a se’n quedi sense.
  • La vianalització del passeig marítim plantejada per a millorar la mobilitat de la ciutadania, arran de les restriccions de l’estat d’alarma, es mantindrà fins la tardor.
  • A principis de juny s’obriran al servei presencial les àrees de promoció econòmica i serveis socials. L’atenció es farà sempre amb cita prèvia, com és el cas de l’OAC que ja és oberta.
  • La biblioteca Santiago Rusiñol obrirà a principis de juny -amb les restriccions que marca la normativa- però, probablement, la Roig i Raventós no obrirà fins la tardor.
  • Entre el 10 i el 15 de juny es farà una aportació puntual de sorra a les platges de la Bassa Rodona, l’Estanyol i la Riera Xica. La sorra provindrà de la bocana de Port Ginesta. L’Ajuntament justifica l’actuació arran de les circumstàncies d’excepcionalitat.

Escolteu l’audiència pública

El ple tomba la moció per aturar el projecte de l’autòdrom, declara la nul·litat del projecte del pàrquing a Pins Vens i aprova la petició per a derogar la ‘llei Montoro’ i modificacions de pressupost destinades als ajuts per la Covid-19.

Fou una maratoniana sessió de 6 hores que us resumirem en tres debats bàsics.

El ple va tombar la moció de l’AMPA i la plataforma verda de l’autòdrom, que va presentar la regidora Carme Gasulla de Comuns Verds, per aturar el projecte d’hipòdrom amb hotels i pàrquing per a 3200 vehicles situat a l’històric òval inaugurat el 1923. Les associacions mediambientalistes, amb els partits de govern i els Comuns Verds entenen que l’obra comportarà afectacions de tota mena en un territori limítrof al terme municipal de Sitges, i que respon a una operació urbanística especulativa.

Per la seva banda, els grups contraris a la moció, Junts per Sitges, PSC, Ciutadans i Nou Horitzó, centraren el seu posicionament en tres factors claus. Per un costat, que l’Ajuntament no presentés en el seu dia cap alegació al projecte quan podia fer-ho. Per l’altre, que els informes elaborats per la institució per a justificar el seu posicionament incorren en contradiccions i en manca d’informació actualitzada. I, finalment, que no hi ha hagut voluntat de diàleg amb l’Ajuntament de Ribes, quan la decisió final correspon precisament al municipi veí, perquè el projecte es desenvolupa  en el seu terme municipal.

Us hem editat, en el mateix clip d’àudio, els dos debats sobre l’autòdrom que varen tenir lloc ahir. Un primer debat a l’entorn de les consideracions que l’Ajuntament de Sitges exposa sobre el text refós de la modificació del POUM de Ribes a la zona de l’autòdrom, i el segon a partir de la moció ja esmentada.

Escolteu el debat sobre l’autòdrom

L’aparcament a l’entorn dels pavellons de Pins Vens no s’hagués hagut de fer mai. El ple aprovà ahir la declaració de nul·litat del projecte, a partir del requeriment de la Generalitat, i ara caldrà veure com es restitueix l’espai al seu estat original. El debat sobre la responsabilitat de l’Ajuntament en la gestió de l’obra, sobre si el resultat final és o no millor del que hi havia, o sobre si s’havia escoltat el veïnat i les seves reclamacions fou especialment dur entre la regidora Carme Gasulla i el regidor Eduard Terrado, que, tot demanant disculpes, defensà l’obra feta, el seu objectiu, la voluntat de dialogar amb el veïnat i la transparència en la informació donada, mentre que Gasulla li va retreure no haver volgut escoltar als veïns i no atendre uns requeriments oficials dels quals l’Ajuntament ja n’era coneixedor.

Escolteu el debat sobre el pàrquing de Pins Vens

Per una àmplia majoria, el ple aprovà la moció per a sol·licitar la derogació de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració, més popularment coneguda com a llei Montoro que, entre d’altres limitacions, impedeixen que l’Ajuntament pugui disposar del seu important romanent de tresoreria. Amb tot, durant el debat d’un altre dels punts de la sessió, Ciutadans i PSC li varen retreure al govern el que consideren que ha estat una pèssima gestió del pressupost del 2019, tant pel que fa a l’execució com per haver superat el sostre de despesa en 5M€, quelcom que també ha estat clau a l’hora de no poder disposar el romanent de tresoreria.

Escolteu el debat sobre la LRSAL

Escolteu el ple sencer