El ple aprova les ordenances fiscals, però el govern es queda sol davant d’una oposició que es mostra unida i ferma a l’hora de criticar la manca de diàleg.

Us oferim, en 3 clips d’àudio diferenciats, el debat de les ordenances fiscals, el de les mocions vinculades als esdeveniments dels darrers dies, proposades per C’S i ERC, Guanyem Sitges i Junts per Sitges, i el de la petició que la directora general d’urbanisme ha fet a l’Ajuntament per a declarar nul de ple dret l’acord de junta de govern pel qual s’aprovava el projecte d’execució del pàrquing annex als pavellons de Pins Vens.

Escolteu el debat de les ordenances fiscals

Escolteu el debat de les mocions

Escolteu les preguntes sobre el pàrquing de Pins Vens

Escolteu el resum del ple

Escolteu el ple integre

L’acte de record a Lluís Companys esdevé una nova concentració contra la sentència del Suprem

El tradicional acte de record en l’aniversari de l’afusellament de Luís Companys va reunir més públic que mai, en un clima d’indignació per la sentència contra els líders sobiranistes del Tribunal Suprem. A l’acte hi van participar representants d’Esquerra Republicana, Junts per Sitges i Guanyem Sitges, mentre que el PSC local va fer l’ofrena a la tarda en considerar l’acte polititzat, i els Comuns Verds no hi varen anar per motius d’agenda. Cap de la resta de formacions amb representació hi va assistir. L’alcaldessa Aurora Carbonell va apel·lar a la movilització per protestar contra la decisió judicial. L’acte va acabar amb el cant dels Segadors per part dels assistents.

Escolteu-ho

Aina Clotet evoca els seus inicis com a actriu en el pregó de la Verema

L’actriu Aina Clotet va recordar els seus inicis com a actriu en el pregó de les Festes de la Verema. Clotet va recordar que Sitges va tenir un paper especial en les campanyes que el seu pare, el reconegut investigador contra la SIDA Bonaventura Clotet, engegava periòdicament per a recollir fonts.

Escolteu-la

Crònica del festival: ‘The lighthouse’ impacta

Carlos Calvo, el nostre cronista festivaler, s’està recuperant de la seva projecció. The lighthouse es torna a projectar avui a El Retiro i ha estat una de les grans cites del festival. I ens hi afegeix Little Monster, Bliss Lux aeterna, un altre impacte visual de Gaspar Noé. Per no parlar de la inclassificable Ventajas de viajar en tren.

Escolteu la crònica de Carlos Calvo

Arriba la segona edició del ‘Sitges cheese festival’!

Des d’avui i fins diumenge, el passeig de la Ribera s’omplirà de formatges, música, maridatges i activitats per a la família en el marc del 2n Sitges Cheese Fest, organitzat per La formatgeria de Sitges. Suissa és el país convidat, però també hi haurà una amplíssima selecció de formatges artesans de Catalunya. N’hem parlat amb Xavi González, director del certamen.

Escolteu-lo

Sitges acull el 1r festival de la cultura gal·lesa-catalana.

Música i cultura. Aquesta és la combinació que proposa el primer festival de cultura gal·lesa catalana que se celebrarà durant el cap de setmana a Sitges. A la biblioteca Santiago Rusiñol s’hi exposaran, fins a l’11 d’octubre, posters vinculats amb el paper de les brigades internacionals a la guerra civil espanyola -molts voluntaris gal·lesos hi varen participar- i dissabte al matí a la mateixa biblioteca s’hi celebrarà una jornada sobre el paper dels brigadistes gal·lesos i sobre la supervivència de les llengües catalana i gal·lesa, amb la presència de Lluis Jou i Miquel Strubell. La programació musical se centrarà en un concert de gospel a l’ermita de Sant Sebastià, a càrrec d’una coral del país de Gal·les, i en una jornada de música i poesia diumenge al matí a l’hotel Sitges Royal Rooms. Ens ho explica el coordinador del festival, Brandon Jones.

Escolteu-lo

l’IES Manuel de Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú, inicia els actes del seu 50è aniversari, obert a tots els alumnes de la comarca que hi han estudiat.

l’IES Manuel de Cabanyes inicia, el proper diumenge 6 d’octubre, els actes del seu 50è aniversari. Molts sitgetans i sitgetanes foren alumnes del centre abans de la construcció de l’IES Benaprès, i un bon grapat usuaris en varen ser del batxillerat nocturn. El Cabanyes convida a tothom que ha passat per les seves aules a participar d’aquest aniversari. N’hem parlat amb Àngels Parés, Josep Olivella i Marisa Verdun. Si voleu més informació us podeu adreçar al web de l’IES Manuel de Cabanyes.

Escolteu-ho

#STSitges19: I Santa Tecla arribà a la Parròquia.

Us deixem, un any més, amb la seqüència de l’arribada de Santa Tecla a la Parròquia, en acabar la processó de la diada.

#STSitges19 L’ofici i l’ofrena de la cobla Maricel i dels gegants Moros.

Us oferim un clip de video amb el resum de l’ofrena que la colla dels gegants moros de l’ABPS i la cobla Maricel han fet a Santa Tecla.

#STSitges19. La processó recull Santa Tecla de casa de la pendonista.

Just abans d’un intens xàfec que obligà a suspendre la processó cívica, Santa Tecla va poder sortir de casa de la pendonista Tea Hill, enmig d’una gentada que omplia el carrer Carreta. Us oferim un video-resum del pas de la processó de la vigília.

#STSitges19: Versos de les tres colles infantils de diables.

Us oferim els versos de les tres colles infantils de diables, en l’ordre d’intervenció d’aquesta tarda durant l’exhibició a La Fragata.

Escolteu els versos de la colla Vella

Escolteu els versos de la colla Jove

Escolteu els versos de la colla de l’ABPS

11 setembre 2019: Aurora Carbonell demana l’absolució dels processats al tribunal suprem i apel·la a treballar per una societat més justa i diversa.

Us oferim, íntegre, el discurs de l’alcaldessa Aurora Carbonell durant l’acte institucional de l’11 de setembre a Sitges, i la posterior interpretació de l’himne nacional Els segadors. 

Escolteu-ho