Apunteu-ho bé: el 26 d’octubre a les 21h arriba la 6a edició de la cursa de la Lluna Plena. En parlem amb Xavier Lahoz.

La 6a edició de la Cursa de la Lluna Plena ja és a punt. Els dorsals es comencen a entregar avui i les inscripcions continuen obertes al web de l’esdeveniment i a Ferran Sports. En 5 curses s’han recollit prop de 100.000€ per a l’unitat d’investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu. Amb Xavier Lahoz en comentem els detalls i fem balanç a les portes de l’edició d’enguany.

Escolteu-lo

Coincidint amb el centenari de la construcció, el palau Maricel viurà la rehabilitació més important de la seva història, amb un pressupost de 3 milions d’euros. Vinyet Panyella presenta els actes commemoratius de l’esdeveniment.

cliqueu el gràfic per a tenir la visió de tots els espais de Maricel

Serà una commemoració nacional. Així la considera la Generalitat de Catalunya, i Sitges viurà tot un seguit d’accions culturals a l’alçada de l’esdeveniment. Des d’una exposició que s’inaugurarà el proper mes de novembre, fins a l’edició de publicacions, la digitalització de documentació, tallers escolars i familiars, espectacles teatrals o conferències a l’entorn del context històric de la seva construcció. Però de tot plegat, sens dubte el més important serà la reforma integral del palau Maricel, que comporta la rehabilitació de la seva estructura, la restauració dels incomptables elements decoratius que conté, i la museïtzació del conjunt per a recuperar-ne la unitat conceptual i artística original. El pressupost de l’obra és de 3 milions d’euros, l’executarà l’Ajuntament, i el projecte és responsabilitat d’Albert Bargués i Oriol Pascual. La directora del Consorci del Patrimoni, Vinyet Panyella, presentà el passat diumenge el recull d’iniciatives del centenari, acompanyada per la regidora de cultura, Rosa Tubau i l’alcalde Miquel Forns.

Escolteu l’acte íntegre

Ajuntament, partits i entitats homenatgen Lluís Companys

El monument a Lluís Companys

L’Ajuntament de Sitges, i diversos partits polítics i entitats van fer una ofrena floral davant del monument al president Lluís Companys, com cada any en l’aniversari del seu afusellament. L’empresonament de líders sobiranistes va ser molt present en el parlament del batlle, Miquel Forns.

Escolteu-lo

Una ampliació enlluernadora. Es presenten els nous espais de la fundació Stämpfli, situats a l’antiga casa Serramalera. El vídeo de la visita.

Dissabte 13 d’octubre l’arquitecte Josep Maria Coll i el pintor Pere Stämpfli varen presentar els nous espais expositius de la fundació de l’artista, que han suposat la rehabilitació completa de la casa Serramalera, situada al costat de “Can Mec”, seu del Grup d’Estudis Sitgetans. La intervenció, que ha durat gairebé 3 anys, ha aconseguit afegir prop de 800 metres quadrats d’espai expositiu i d’equipaments que enlluerna veure… Us convidem a viure amb nosaltres la visita amb aquest vídeo de quart d’hora. Ens passegem pel nou soterrani, situat dos metres per sota el nivell del carrer d’en Bosc, la planta baixa, les dues plantes d’exposició, i l’àtic amb una terrassa de singulars vistes.

El Pregó humorístic de la Verema 2018

Pep Plaza ventat per pubilles de Sitges en finalitzar el Pregó de la Verema

Des de l’any 2011 l’actor Pep Plaza s’encarrega de conduir i amenitzar el concurs de trepitjadors de raïm de la Festa de la Verema de Sitges, aquest any la seva tasca ha inclòs també el Pregó de la Verema 2018 celebrat dissabte al saló d’or del Palau Maricel. Més de mitja hora on Pep Plaza va interpretar una quinzena de personatges, entre ells, algunes de les seves imitacions més cèlebres com Pep Guardiola, Joan Pera o Boris Izaguirre. El pregó va finalitzar amb la vessant més musical de l’actor interpretant la cançó Boig per tu amb veu de Pep Sala i de Joaquin Sabina i amb un cor format per les pubilles i hereus. 

Escolteu-ho

Commemoració de l’1 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament, organitzada pel CDR de Sitges

Us oferim, íntegre, l’acte de commemoració de l’1 d’octubre que s’ha celebrat aquest migdia a la plaça de l’Ajuntament, com a prèvia de la inauguració de la plaça de l’1 d’octubre a la confluència entre camí capellans i avinguda Sofia. Durant l’acte, organitzat pel CDR local, s’ha llegit un poema de David Jou al·lusiu a la jornada, així com els resultats de la votació en els diferents col·legis electorals. La regidora Carme Almirall ha llegit el dictamen sobre el nomenament de la plaça de l’1 d’octubre, que el ple del passat 24 de setembre aprovà, i, finalment, ha intervingut l’alcalde de Sitges Miquel Forns. La commemoració s’ha tancat amb un pilar de la Jove de Sitges mentre el públic present a la plaça cantava Els segadors.

Jordi Mas presenta les conclusions del pla d’equipaments. Els equipaments de salut, d’ensenyament, de joventut i d’esports capitalitzen l’interès de les 533 aportacions que s’han realitzat.

El regidor de territori, sostenibilitat i medi ambient, Jordi Mas, va presentar ahir les conclusions del procés d’elaboració del pla d’equipaments de l’Ajuntament de Sitges per als propers 10 anys. El document contempla la reserva de sòl públic necessària per a poder desenvolupar totes les propostes que han quedat recollides a partir de les aportacions de la ciutadania. Amb tot, de les 22 hectàrees de sòl públic disponible encara en quedaran lliures el 50% per a previsions de futur que no s’hagin pensat en aquest procés. El pla d’equipaments preveu noves residències per a la gent gran, vivendes tutelades, el centre de robòtica de la fundació Ave Maria, o la reserva de sòl per si l’escola Pia decideix posar en marxa el projecte de construcció d’un nou centre. També es planteja una tercera llar d’infants, un edifici propi per a l’escola municipal de música, un hotel d’entitats, la biblioteca central, el centre cívic de les Botigues, l’adquisició de l’edifici del Patronat, la reforma de Can Falç, una nova estació de busos, un recinte firal, espais lliures per a la pràctiva esportiva o un nou edifici consistorial entre altres aspectes. L’acte va finalitzar amb les paraules de l’alcalde fent referència a les possibilitats d’execució de les propostes presentades, atès que responen a competències de diferents administracions.

Escolteu l’acte sencer

L’administració ha de vetllar per evitar que l’habitatge públic sigui protagonista d’operacions especulatives, i els Ajuntaments per evitar que les promocions enriqueixin algunes empreses. Ahir al Miramar, els experts abordaren la gestió de l’habitatge públic.

Organitzada per l’espai de debat municipalista de Sitges, composat per diferents formacions d’esquerres de la vila, ahir es va celebrar al Miramar la xerrada L’habitatge és un dret! Protecció oficial, pisos turístics i planificació, amb la presència dels arquitectes Francesc Ruscalleda i Francesc López (membre del grup de treball d’urbanisme de la CUP) i la regidora de participació i districtes de l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin. Ruscalleda es va mostrar crític amb la forma amb la qual l’Ajuntament actual ha negociat el conveni amb els promotors de La Plana i Santa Bàrbara, deixant-los les mans lliures per a la creació d’un barri que té vocació de suburbi per a nous rics. L’arquitecte sitgetà va demanar implicació de tots els sectors econòmics i socials per a la redacció d’un nou pla general que eviti que Sitges esdevingui una caricatura d’allò que va ser. Per la seva banda, Francesc López centrà la seva intervenció en la necessitat que les administracions vetllin per a que les promocions de vivenda pública no acabin essent protagonistes d’operacions especulatives un cop finalitzades, o que serveixin a l’enriquiment de determinades empreses mentre s’estan construïnt. López també va entonar un mea culpa destinat a la professió, que considera que, més enllà dels premis i els títols, s’ha mostrat bastant incapaç de tirar endavant projectes amb pressupost baix. Finalment, Gala Pin va reconéixer que l’administració ha de millorar els sistemes de control.

Escolteu la intervenció de l’arquitecte Francesc Ruscalleda

Escolteu la intervenció de l’arquitecte Francesc López

Escolteu la intervenció de la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin

Escolteu la xerrada sencera

Ple de setembre 2018: Ricard Vicente i Marc Macià ho deixen entre aplaudiments i reconeixements de tothom. Sitges tindrà una plaça de l’1 d’octubre. Miguel Ángel Bastenier no es pot incorporar al grup mixt per estar sotmès a una ordre d’allunyament.

Cliqueu a la imatge per a veure/guardar els titulars del ple

Escolteu la crònica sobre la situació del regidor Miguel Ángel Bastenier

Escolteu el comiat de Marc Macià i Ricard Vicente

Escolteu el debat sobre la plaça de l’1 d’octubre

Escolteu el debat sobre el desenvolupament urbanístic de La Plana II

Escolteu el debat sobre la municipalització del servei d’escombraries

Escolteu el resum del ple

Escolteu el ple sencer

Santa Tecla 2018: Arribada de la Santa a la Parròquia

Santa Tecla 2018: Una (petita) sortida d’ofici a l’ofici: l’ofrena de l’ABPS amb motiu del seu 40è aniversari

Us oferim un clip de video amb la seqüència sencera de l’ofrena que l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, ha fet a Santa Tecla durant l’ofici d’avui. Una ofrena que ha esdevingut una petita sortida d’ofici, sota els acords de La Festa Major d’Enric Morera.

Un magnífic reportatge de Vinyet Media/Ràdio Vinyet, dedicat a la presència d’Amaia d’OT a Sitges!

Va ser, sens dubte, el reclam més potent del programa de “El ball” d’ahir divendres, i els companys de Vinyet Media / Ràdio Vinyet n’han fet un reportatge que us convidem a veure. Des de les proves de so a l’actuació, passant per una petita broma a les fans d’Amaia, l’artista revelació de la darrera edició d’OT. L’enregistrament i l’edició han anat a càrrec de Sergi Molina, i els reporters han estat: Xavi Alaman, Lucas Estruch i Claudia Vidal.