Gabi Serrano creu que el PSC no podia esperar que Iniciativa forcés la renúncia d’una candidata independent a la llista, per a possibilitar la incorporació dels dos candidats del PSC que havia decidit l’assemblea.

Responent a les declaracions del primer secretari del PSC, el coordinador d’IC-V a Sitges, Gabi Serrano, ha volgut incidir en el fet que el PSC no podia esperar que la seva formació influís en la decisió personal de la candidata número 12, pel simple fet de la seva condició d’independent. Serrano creu que els socialistes no han gestionat bé la presència d’independents a la seva llista.

Escolteu-lo

Apunteu-ho bé: el 26 d’octubre a les 21h arriba la 6a edició de la cursa de la Lluna Plena. En parlem amb Xavier Lahoz.

La 6a edició de la Cursa de la Lluna Plena ja és a punt. Els dorsals es comencen a entregar avui i les inscripcions continuen obertes al web de l’esdeveniment i a Ferran Sports. En 5 curses s’han recollit prop de 100.000€ per a l’unitat d’investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu. Amb Xavier Lahoz en comentem els detalls i fem balanç a les portes de l’edició d’enguany.

Escolteu-lo

Terramar, la ciutat jardí que ha marcat la nostra història compleix 100 anys de l’aprovació del projecte.

El 7 d’octubre del 1918 l’Ajuntament de Sitges aprovà dos projectes que marcarien la nostra història: per un costat la urbanització de Terramar. Per l’altre, la del passeig marítim. De la unió d’ambdues iniciatives en sortiria la imatge icònica de la primera línia de mar de la nostra vila. L’empresari Francesc Armengol i l’arquitecte Josep Maria Martino varen definir perfectament allò que volien: una ciutat-jardí, a la manera de les de la costa blava francesa, però amb personalitat pròpia. Ben aviat, les famílies benestants barcelonines que ja estiuejaven habitualment a Sitges, començaren a comprar terrenys i a fer-s’hi cases…. Cent anys després de l’aprovació dels projectes, Beli Artigas, a través del seu blog Criticarttha iniciat una història per capítols on també son protagonistes noms de l’època que han marcat el desenvolupament de la zona.

Escolteu-ho

Jordi Cubillos ens presenta ‘Fins aquí hem arribat’, un llibre sobre com abordem la mort, escrit conjuntament amb Amadeu Carbó

És un llibret petit, però us podem assegurar que hi trobareu un munt d’apunts històrics i anecdòtics que us interessaran. Jordi Cubillos i Amadeu Carbó plantegen a Fins aquí hem arribat, un estudi sobre com ha canviat la nostra forma d’abordar la mort respecte a com l’assumien els nostres avantpassats, tot fent un repàs històric als costums festius tradicionals i costumistes que, o bé s’han perdut, o bé han canviat el seu sentit, a més d’incorporar una bona colla d’anècdotes, frases fetes i dites populars que tenen a la mort com a protagonistes. L’estudi ha estat editat per Edicions Moreradins de la seva col·lecció l’ermità. En parlem amb Jordi Cubillos.

Escolteu-lo

En la recta final del festival, Àngel Sala apunta al 2019 amb un pòquer d’asos: “Mad Max”, “Apocalypse Now”, “Eyes wide shut” i “Alien, el octavo pasajero”

A la cloenda, “2001” en 4K

Avui Superlópez, i el cap de setmana traca final amb el concert de John Carpenter -amb les entrades exhaurides gairebé des del primer dia- i la cloenda amb la projecció de 2001 d’Stanley Kubrick en la versió restaurada en 4K a partir del negatiu original de 70mm. Amb Carles Calvo repassem el que ha vist, el que queda per veure, i el que ahir va avançar a la premsa Àngel Sala, que no és poca cosa.

Escolteu-ho

Darrera de “El Santo” i “La Zorra”, Pablo Albuerne: un ‘verso suelto’ a la cuina.

Foto: @lavanguardia

És un xef a contracorrent. Va començar intentant-ho amb la fotografia, però el descobriment d’un llibre del cuiner Santi Santamaria va canviar la seva vida. I sobre la seva vida i sobre la seva feina hem xerrat una bona estona. No us deixarà indiferent la conversa.

Escolteu-lo

L’IAB crearà un nou campus a Sitges. Adaia Matas ens presenta els projectes pels propers 10 anys

I afegiran al programa de graus -que acaba d’incorporar el circ- música i cinema. Però les instal·lacions del centre de disseny queden petites. Adaia Matas, la responsable de màrqueting de l’IAB ha desgranat els plans de futur del centre, que acull 300 alumnes de 40 nacionalitats diferents. I entre aquests plans hi ha el d’un nou campus…

Escolteu-la

És la vinyeta el peatge del futur? A nosaltres ens sortiria a compte.

A 58 cèntims d’euro per quilòmetre, el peatge de la C-32 és el tercer més car de Catalunya, per darrera del del túnel del Cadí (a 1,37€/km) i el del Vallvidrera (0,72€/km). A partir d’un estudi encarregat pel Consell Comarcal del Garraf sobre l’impacte de l’autopista a la comarca i al Baix Penedès, els especialistes conclouen que, hores d’ara, la C-32 és una via infrautilitzada arran del preu del peatge, i que només la implantació de la vinyeta suposaria una redistribució del trànsit actual entre l’autopista i la carretera de les costes. Actualment, per la primera passen 30.000 vehicles per dia, i per la segona -que es contemplava com una carretera paisatgística- en circulen 18.000. La Generalitat contempla la implantació de la vinyeta com a una aposta de futur en la gestió de les vies de peatge. La vinyeta -que podria definir-se com una mena de tarifa plana que permet, pagant un cànon anual, transitar per qualsevol autopista- substituiria l’actual sistema a partir de la finalització/rescat de les concessions actuals. Rescatar l’autopista C-32, que finalitza la seva concessió d’aquí uns 20 anys, suposaria una despesa de 750 milions d’euros a les arques públiques. En parlem amb Frederic Lloveras que ha estat el coordinador d’aquest estudi.

Escolteu-ho

Fins avui, “The house that Jack built” de Lars von Trier és…. la pel·lícula del festival, o així ho pensa Carles Calvo.

A Cannes va generar controvèrsia, i a Sitges, en general, la darrera pel·lícula de Lars von Trier ha estat molt ben rebuda. Fins al punt que, tot i no estar dins de la selecció oficial del festival, en Carles Calvo creu que, fins avui, de tot allò que ha vist i ha escoltat, the house that Jack built és la pel·lícula del certamen. Aquí teniu la píndola cinematogràfica del dia.

Escolteu-ho

Miquel Forns anuncia una rebaixa del coeficient de l’IBI del 0,65 al 0,56. Això suposarà una rebaixa de 48€ de mitjana en els rebuts, però les plusvàlues no es tocaran. L’alcalde també afirma que si la tramitació no s’atura, la primavera que ve Sitges començarà a notar el nou contracte de neteja.

S’hauria pogut fer abans, però l’alcalde reconeix que va prevaldre el criteri de fer-ho quan l’Ajuntament s’acostés al dèficit 0. I això passarà a finals d’aquest any en el que Miquel Forns qualifica de fet històric. El rebut de l’IBI de l’any que ve baixarà, si aquest dimecres s’aproven les ordenances fiscals del 2019 en un ple extraordinari. En el mateix ple, es portarà a aprovació el compte general del 2016 i el plec de condicions que regirà el concurs públic pel qual s’ha d’escollir l’empresa que gestionarà el servei de neteja, amb un pressupost que s’acosta als 7M€ anuals. L’alcalde creu que la primavera de l’any que ve la vila haurà de començar a notar totes les condicions que planteja el nou plec de clàusules de la neteja. Forns assegura que la nova normativa que regula els processos de concursos i/o contractació pública és tan garantista que no es pot anar més ràpid a fer la tramitació d’aquests processos, malgrat que la ciutadania expressi les seves queixes davant del retard en la realització de determinades actuacions.

Escolteu-lo

La pel·licula de Nicolas Cage agrada. I ell també. La crònica de Carles Calvo.

Foto: Festival de cinema

Mandy ha agradat. I el tarannà de Nicolas Cage també. I el de Ron Perlman. I el del ‘Rubius’, i el d’Helga Liné. Personalitats que han omplert de glamour el primer cap de setmana del festival. Carles Calvo ens acosta la crònica del que li ha agradat més de la programació del cap de setmana.

Escolteu-ho

Oriol Castro, el xef de ‘Disfrutar’ prepara l’aperitiu de la ‘Sitges Bacanal’ que tindrà lloc el divendres 12 al ME Sitges Terramar

Foto: La Vanguardia

Hem parlat més de cuina que de 2001, una odissea a l’espai però Oriol Castro és un pou de reflexions sobre la seva professió. Amb dues estrelles Michelin i el reconeixement com a 18è restaurant del món per al Disfrutar, el xef sitgetà elaborarà l’aperitiu de la Sitges Bacanal, que tindrà lloc el proper divendres 12 d’octubre a l’hotel ME Sitges Terramar. L’aperitiu està inspirat, com ho estarà tot el sopar, en el clàssic d’Stanley Kubrick. Us interessarà una conversa plena de convicció sobre l’ofici de restaurador i els sacrificis que comporta.

Escolteu-lo