Per Àngels Llinàs la declaració de nul·litat de ple dret de l’acord de govern que va propiciar l’obra del pàrquing de Pins Vens obliga a l’Ajuntament a restituir la zona verda i eliminar l’aparcament. Però…què passarà amb els 212.000€ que va costar?

Maria Àngels Llinàs, la veïna que en el seu dia va denunciar a l’Ajuntament per la gestió del pàrquing de la zona de Pins Vens, creu que el decret d’alcaldia del passat 13 de juny, pel qual es declarava nul de ple dret l’acord de govern de l’11 de desembre del 2017, que aprovà l’execució de l’obra de l’aparcament obligarà l’Ajuntament a restituir la zona al seu estat original i eliminar-ne l’ús que se’n fa actualment. Vinculat a aquesta evidència, al jutjat número 2 de Vilanova es troba en procés d’instrucció la denúncia que la fiscalia ha elevat per delicte mediambiental en la gestió de l’obra, a partir de la denúncia que a l’agost del 2018 va fer la mateixa Àngels Llinàs. Parlem amb ella.

Escolteu-la

Ha mort mossèn Ramon Català i Güell. El record d’una entrevista del 5 de juny de 2003.

L’home de la coral del Patronat, de l’electrificació d’Olivella i, sobretot, el mossèn dels casaments al Vinyet. A l’edat de 90 anys ha mort mossèn Ramon Català i Güell. Serà enterrat a Vilafranca, però el seu vincle amb Sitges ha marcat bona part de la seva vida sacerdotal. El 5 de juny del 2003 l’entrevistàrem arran de la presentació del seu llibre Quaranta anys a la parròquia d’Olivella: anècdotes i vivències d’un rector rural. Us deixem amb una entrevista plena de records.

Escolteu-la

L’ambient a la marxa de la llibertat que ve de Vilafranca.

Amb Aleix Ramirez comentem l’ambient que es viu a la columna vilafranquina de la marxa de la llibertat, que, provinent de Torredembarra, arribarà demà a Barcelona. En aquesta columna hi participen entre 200 i 300 sitgetans i sitgetanes.

Escolteu-ho

Els Comuns-Verds no votaran a favor de les ordenances. Carme Gasulla lamenta que el govern hagi demanat responsabilitat a l’oposició però no hagi acceptat cap de les seves al·legacions.

La portaveu dels Comuns Verds de Sitges, Carme Gasulla, decidirà el proper dissabte si votarà negativament o abstenció a les ordenances fiscals que presentarà el govern. Gasulla, que proposarà la creació d’una comissió específica per a l’estudi de les ordenances, lamenta que el govern demani responsabilitat als regidors quan no ha acceptat cap al·legació de l’oposició, i considera que no s’aprofundeix prou en la tarifació social. Sobre les ordenances, la situació política, la neteja, els festivals o el top manta hem conversat amb la portaveu dels Comuns.

Escolteu-la

El govern plantejarà en junta de portaveus extraordinària la suspensió de tota l’activitat institucional fins divendres. Això inclourà el ple municipal de dimecres, però no l’acte d’homenatge al president Companys. Parla Aurora Carbonell.

L’alcaldessa Aurora Carbonell ha confirmat aquest matí que el govern es planteja la suspensió de tota l’activitat institucional fins divendres, arran de la sentència de l’1 d’octubre, i així ho comentarà a la resta de grups municipals en una junta de portaveus extraordinària que tindrà lloc avui a les 19h, una hora abans de l’acte de protesta que ha estat convocat a la plaça de l’Ajuntament. L’únic acte que es mantindrà a l’agenda institucional és el de l’homenatge a Lluís Companys, previst per demà dimarts a les 19:30h al davant del monòlit dels Molins.

Escolteu-ho

Joan Garcia Targa i un projecte arqueològic-solidari a la península de Yucatán.

Marxa a finals d’octubre per a desenvolupar, durant una setmana i mitja, les bases d’un projecte arqueològic a una zona propera a la petita població de Tekal de Venegas, a uns 60 quilòmetres de Mèrida, la capital de l’estat de Yucatán. L’arqueòleg Joan Garcia Targa ens explica aquesta aventura professional que té col·laboració d’empreses sitgetanes.

Escolteu-lo

El Garraf recorda els 30 anys de seguiment de la migració al Garraf

El Palau de Maricel acull una jornada tècnica per celebrar els 30 anys del seguiment de la migració al Garraf, centrada especialment en espècies de rapinyaires que entre setembre i mitjans d’octubre salten del nord i centre d’Europa fins al centre i sud d’Àfrica. En el cas dels Garraf, els afeccionats a l’ornitologia es reuneixen habitualment a l’observatori de Canópolis. Diversos especialistes posaran en comú experiències sobre els anys de seguiment de migració.

Escolteu-lo

Protein Kill Us, una història de ficció basada en una malaltia real, la PKU, al Fantàstic de Sitges

Alfonso Lügstenmann, Esmeralda Moya i Charo Sánchez al Festival de Sitges

En el marc del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya la Fundació de la PKU ha presentat el trailer del proper curtmetratge Protein Kill Us, una història de ficció basada en una malaltia rara però real com és la PKU o fenilcetonúria, i que a Sitges pateix la Candela. Els seus pares, Charo i Alfonso, han estat darrera d’aquesta producció audiovisual creada per a recaptar finançament per a la creació del biosensor, un dispositiu dissenyat per a millorar la qualitat de vida dels pacients de PKU en base a un control diari dels nivells de proteïna en sang. Hem parlat amb Alfonso Lügstenmann i amb l’actriu protagonista del PKU film, Esmeralda Moya, coneguda pels seus papers a sèries com 45 revoluciones, La Verdad, Los Protegidos o Tierra de Lobos.

Escolteu-ho

Neus Lloveras, la nova presidenta de la FEGP vol canvis.

Garanteix que la seva és una candidatura per a servir a tots els empresaris associats i que, per tant, la ideologia política en quedarà absolutament al marge, i reconeix que els empresaris volen una federació més propera a les seves necessitats. Té quatre anys per endavant, i és la primera dona que arriba a la presidència de la Federació Empresarial del Gran Penedès. Parlem amb ella.

Escolteu-la

Juan Diego Espejo es jubila abans que la farmàcia del Cap de la Vila es traslladi: “Jo vaig començar allà i vull acabar allà”

En el seu primer dia de jubilació Juan Diego Espejo fa repàs als cinquanta anys de feina a la farmàcia del Cap de la Vila. Tot i no tenir la titulació acadèmica, l’esperit de superació el va portar a formar-se en la matèria fins a l’últim dia, fet que amb els anys l’ha convertit en home de referència a la vila i en el conseller oficial de molts sitgetans. L’imminent trasllat de la farmàcia al carrer jesús i el canvi de titularitat del negoci ha precipitat la jubilació d’aquest farmacèutic vocacional i gran corredor, que assegura que la millor medicina és somriure sempre.

Escolteu-lo

Rafael Pino: “Localment, el top manta no té solució”. L’inspector de la Policia Local exposa unes quantes reflexions sobre la gestió del fenòmen la venda ambulant il·legal, entre altres temes de seguretat a Sitges.

Sitges té 79 places al seu cos de policia. D’aquestes 79 n’hi ha 69 de cobertes, i d’aquí unes setmanes 8 agents d’aquests 69 començaran el curs de formació a l’escola de policia de Catalunya. Per tant, s’imposa l’obertura d’una convocatòria pública de places per a resoldre aquesta mancança. L’inspector de la policia local, Rafael Pino, ha fet balanç aquest matí d’algunes de les actuacions del cos. La realitat de Sitges és complexa i demana un dimensionament de la Policia superior a la ratio d’agents per habitants que en el seu dia establí el parlament de Catalunya. Així ho reconeix l’inspector que ha fet una anàlisi de la gestió del fenòmen del top manta i d’altres temes de seguretat de la vila. La conversa ha acabat amb una altra trista evidència: a Sitges s’abandonen molts animals domèstics.

Escolteu-lo

Luis Miguel García, portaveu del PSC, aposta com a solució immediata per al top manta el retorn al suport de la seguretat privada i les multes als compradors. García lamenta que, fins avui, només dos regidors de l’equip de govern, Julia Vigó i Xavier Salmeron, s’han posat en contacte amb ell per telèfon.

La nostra roda de portaveus saluda avui Luis Miguel García, del PSC. Amb ell abordem alguns dels temes del debat polític dels darrers mesos. Des de la casa Bacardí a la neteja, passant pel top manta i les relacions entre govern i oposició.

Escolteu-lo