L’Escola Maria Ossó no perdrà un P3. El departament aprova baixar ràtios i mantenir totes les línies a les escoles públiques de Sitges per al proper curs

Malgrat l’anunci inicial que apuntava que l’Escola Maria Ossó perdria una línia de P3 el proper curs escolar 2020-21 degut al descens de les dades de natalitat, finalment, i després d’una petició conjunta de totes les escoles públiques del Garraf, la Direcció General de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha aprovat no tancar cap línia de P3 al Maria Ossó. La proposta, que es presenta com a excepcional per al proper curs escolar 2020-21, inclou una baixada generalitzada de les ràtios de P3 a totes les escoles públiques de Sitges i mantenir totes les línies. La mesura s’estén a tota la comarca del Garraf amb l’objectiu també d’evitar la segregació escolar al territori. Ho explica el regidor d’ensenyament de Sitges David Martínez.

Escolteu-lo

El Club Natació Sitges apel·la al sentiment de pertinença per guanyar socis i estabilitzar l’economia de l’entitat

Amb gairebé cent anys d’història el Club Natació Sitges encara una nova etapa amb junta renovada. Després de guanyar les eleccions del passat 9 de setembre, la nova junta, presidida per Jordi Roch, ha agafat el timó de l’entitat amb l’objectiu prioritari d’estabilitzar l’economia del Club i dissoldre el Consorci del que forma part junt amb l’Ajuntament. L’escenari plantejat per part del CNSitges és el de pagar un lloguer a l’Ajuntament en tant que propietari de les instal·lacions i fer una gestió privada de l’entitat.  A l’espera que la situació es desencalli es busquen socis i s’apel·la al sentiment de club per guanyar adeptes. Les seccions esportives a l’alça i altres serveis, més enllà del gimnàs, com són les instal·lacions que el Club té a la plajta de l’Estanyol són valors afegits que es posen en valor per arribar als mil vuit cents socis, una xifra que garantiria sostenibilitat econòmica a l’entitat. Ens ho expliquen Jordi Roch, president; Josep Duran, tresorer i Sergi Riba, vocal i responsable de les seccions esportives.

Escolteu-los

Sitges homenatja Ricard Salvat, l’home del festival de teatre més recordat.

Va aconseguir que els sitgetans visquessim el teatre com mai més no l’hem tornat a viure. Representacions amb la platea plena, espectacles de carrer amb gran participació del públic, joves talents del municipi que vàren poder pujar a l’escenari… Sitges es deixà conduir vers el teatre experimental, amb la confiança de sortir-ne satisfets en la majoria dels casos. Des de la seva arribada a la direcció del festival de teatre, Ricard Salvat encomanà la passió escènica a tothom. En commemoració del desè aniversari de la seva mort, el Grup d’Estudis Sitgetans, amb la col·laboració del Prado, la fundació Ricard Salvat i l’Ajuntament de Sitges, han organitzat un cicle de dues xerrades i un espectacle de petit format amb la lectura de Ronda de mort a Sinera, amb el qual es vol homenatjar la seva figura. En parlem amb la coordinadora de les activitats, Beli Artigas.

Escolteu-la

El govern no té la intenció de demanar la draga enguany.

La draga ‘Josefa Pérez’

El titular ha arribat al final de la conversa, però ha arribat. I ha vingut de la mà d’Eduard Terrado, el portaveu d’ERC i regidor de governació, urbanisme, espais naturals i sostenibilitat. El govern aposta pel criteri de preservar i recuperar els entorns naturals i l’ecosistema de les platges, i evitar qualsevol sistema de regeneració arficial. Abans, el regidor s’ha referit a l’ampliació de la plantilla de la policia local, i a l’abordatge de la venda ambulant, i a la situació de la negociació amb el PSC respecte a la incorporació dels seus regidors al govern municipal.

Escolteu-lo

Així s’ha replantejat el trànsit i la mobilitat als carrers Francesc Gumà, Sant Isidre i Illa de Cuba. Ho explica Jaume Monasterio.

Us ho resumim en uns quants ítems, que us ho posaran més fàcil.

  • El tram del carrer Sant Isidre, entre Francesc Gumà i Rafel Llopart, quedarà tallat al trànsit, facilitant, així, l’entrada i la sortida de l’Escola Pia.
  • El primer tram del carrer Illa de Cuba (de Jesús a Sant Isidre) i el primer tram del carrer Francesc Gumà (de Jesús a Sant Isidre) quedaran tallats al trànsit i reservats a l’aparcament de motocicletes.
  • Queda eliminat l’aparcament de motos i vehicles que hi havia al carrer Sant Isidre (davant de l’hotel Medium Romantic). El seu espai estarà reservat per a l’ús dels vianants, mentre no es faci l’ampliació de la vorera.
  • El segon tram del carrer Francesc Gumà (de Sant Isidre a Artur Carbonell) quedarà reservat a zones de càrrega i descàrrega i a les places d’aparcament dels hotels Romantic i Royal Rooms i la del Policlínic.
  • Al segon tram del carrer Illa de Cuba (de Sant Isidre a Artur Carbonell) es canvia el costat de zona d’aparcament. Si fins avui era al costat dret en sentit de la circulació, a partir d’ara l’aparcament es situarà al costat esquerra. I estarà dividit en zona de càrrega i descàrrega, la plaça d’aparcament de l’hotel, la d’un vehicle de discapacitat, i la de l’aparcament de motos en bateria al final del carrer.

Escolteu Jaume Monasterio

Neix Families for Future Sitges, la lluita local contra el canvi climàtic

Fruit del moviment global i juvenil Fridays for Future a Sitges s’ha creat la secció Families for Future Sitges que preten lluitar contra el canvi climàtic amb mesures locals i de proximitat. L’associació vol aglutinar totes aquelles famílies i joves de Sitges preocupats pel clima. Les xarxes socials, sobretot facebook, és a hores d’ara el seu canal de difusió i comunicació principal i Lisa Tinell n’és una de les fundadores, n’hem parlat amb ella i amb dos dels joves que en formen part, Musty i Stacy.

Escolteu-los

El Cau Ferrat presenta el seu llibre de capçalera.

No és un catàleg qualsevol. Els museus de Sitges acaben de presentar el catàleg raonat de la pintura i l’obra sobre paper del Cau Ferrat. Un volum que aplega el treball de 25 especialistes i que sistematitza les més de 500 peces -exposades o del fons del museu- amb l’objectiu de donar tota la informació possible als investigadors i, a la vegada, oferir al públic interessat una crònica de lectura fàcil sobre tota la història que amaguen no només les obres més populars del Cau, sinó aquells tresors menys coneguts. El cap de col·leccions del museu, Ignasi Domènech, ens explica la feina que hi ha hagut darrera aquest llibre que vol posicionar al Cau Ferrat dins els circuits internacionals de l’art.

Escolteu-lo

Adéu Panaché. Benvingut Kar’N Ball!

Per encàrrec de la comissió de Carnaval, i amb l’objectiu de revitalitzar les nits de dilluns al Retiro, la colla Xis-Pun presenta avui, a partir de les 20h, una proposta gratuïta per a tots els públics, carregada de sorpreses i actuacions musicals d’artistes sitgetans. És el Kar’NBall. Només es demana que vingueu amb un detall carnavaler. La resta…. a gaudir-ho!. N’hem parlat amb Ramon Artigas.

Escolteu-ho

Independents i Bon Rotllo a punt per l’Arribo!

El seu Carnaval no serà com el dels anys anteriors. Enguany, una colla dels Independents s’encarrega d’organitzar el Carnestoltes. I això és un repte important. La presidenta de l’entitat, Otilia Blanco, reconeix que els envolta aquella sensació de no poder baixar la guàrdia ni un moment. La persona que encarnarà a S.M. Carnestoltes és de Sitges. I fins aquí tot allò que es pot dir, més enllà del que la colla ja ha explicat al programa de Carnaval. Otilia Blanco, Marc Matias i Rafael Delgado ens ho expliquen.

Escolteu-los

Aurora Carbonell assumeix un acord incòmode amb el PSC, i el justifica pel fet de ‘posar Sitges per davant de tot’. L’alcaldessa demana a ERC no figurar a les llistes de les eleccions al parlament.

A un dia del ple dels pressupostos l’alcaldessa Aurora Carbonell assumeix que l’acord amb el PSC no és plat de bon gust a l’hora de justificar-lo des d’una convicció ideològica, i, en conseqüència, hi pot haver molta gent enfadada, entre ells membres de l’ANC de Sitges. A canvi, Carbonell prioritza l’aprovació del pressupost i el poder tenir una legislatura políticament estable, malgrat calgui teixir confiances tenint en compte que un dels socis del govern, Guanyem Sitges, ja ha expressat públicament la seva malfiança vers el PSC, per haver participat de l’estratègia d’una moció de censura.

Escolteu-la

Un desig, que el CAP de Sitges s’ampliï. Una curiositat, a Sitges s’atenen més malalties de transmissió sexual. I un repte, el teletreball.

Fa deu anys que dirigeix el CAP de Sitges i en aquest temps el més difícil assegura que ha estat el donar més responsabilitat d’atenció a les infermeres i així descongestionar l’agenda dels metges per garantir millor atenció. El gran repte de futur passa per la telemàtica i l’atenció a distància de totes aquelles consultes que no requereixen exploració ni presència. La darrera vaga mèdica va donar resultats i van créixer amb dos metges de família més, una professió que no és la favorita entre els estudiants de medicina ara queda augmentar l’espai físic, una qüestió en la que ja es treballa des del departament. Del Centre d’Atenció Primària de Sitges i de medicina de família n’hem parlat amb la Dra. Herminia Palacín, la directora del CAP de Sitges.

Escolteu-la

L’any vinent, al Carnaval, rua sense alcohol però no se sap com…

La presidenta de la Comissió del Carnaval de Sitges ho ha afirmat sense tremolors, Núria Escarp ha confirmat el que ja se sentia, l’any vinent s’eliminarà l’alcohol de les rues, ara queda veure com es durà a terme la mesura tot i que avança que la feina haurà de ser conjunta amb les entitats i que en cap cas la comissió vol convertir-se en policia de ningú. Núria Escarp i Marc Macià, membre de la comissió, apel·len a la responsabilitat per tirar endavant el que serà un dels grans canvis del carnaval del 2021, l’altre l’han insinuat, un canvi horari en alguna de les rues. Pel que fa al Carnaval d’aquest any les novetats passen per farcir d’actes tota la setmana de Carnaval amb una aposta per la recuperació de tradicions com la xatonada popular, el fardo i la sàtira amb una rua d’antes més potent i per la incorporació de la Gala Drag Queen Sitges.

Escolteu-los