Oskar Stöber, nou president del Gremi d’Hostaleria, aposta per la recuperació de l’agència de turisme i per unir esforços amb l’objectiu de reforçar la imatge de la vila.

Si el turisme és el motor de l’economia de la vila, cal unir esforços per a que la imatge de Sitges, que ja és bona, sigui encara millor en tots aquells àmbits que, hores d’ara, formen part del debat col·lectiu, com la neteja, els apartaments turístics il·legals, l’oferta d’oci complementari o nocturn, o la conciliació entre descans veïnal i el lleure. Oskar Stöber, vinculat al món del turisme per tradició familiar, ha pres el relleu de Joan Anton Matas a la presidència del Gremi d’Hostaleria i les seves reflexions apunten a la necessitat que l’administració sigui més efectiva en l’aplicació de les diferents normatives ja aprovades, i, a la vegada, es pugui recuperar -amb el nom i la modalitat jurídica que es consideri necessària- l’agència de turisme. Es mostra complagut que tots els candidats/es a les municipals amb els quals s’ha reunit tinguin clar que cal mantenir l’aposta pel turisme, i espera que es puguin materialitzar els bons desitjos. Hem parlat amb ell.

Escolteu-lo

L’Ajuntament posa en marxa un servei d’atenció integral adreçat al col·lectiu LGTBI

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa un nou servei d’integral per a donar resposta al col·lectiu de persones lesbianes, gais, transgèneres o bisexuals davant de qualsevol situació que precisi una atenció personalitzada i d’acompanyament a persones que hagin de presentar, per exemple, incidències o denúncies sobre possibles casos de discriminació o agressió per raó d’orientació sexual o d’identitat de gènere. El servei d’atenció integral s’ofereix de forma presencial els dijous de 9h a 14h a l’edifici de l’escorxador, però també s’hi pot contactar qualsevol dia a través del telèfon 93 8113180 o bé a través del correu electrònic sai@sitges.cat. N’hem parlat amb Mireia Paretas, responsable d’igualtat de la regidoria de benestar i família.

Escolteu-ho

Ja són a punt les Caramelles 2019. En parlem amb els tres directors: Jordi Martí, Joan Pinós i Pere Camps

Els tres directors de les colles de Caramelles: Pere Camps (Prado), Joan Pinós (Sitgetanes) i Jordi Martí (Retiro).

Un any més, ens acompanyen els tres directors de les colles de caramelles per fer-ne la prèvia del que seran les tradicionals cantades durant el Dissabte de Glòria i Dilluns de Pasqua. Amb Pere Camps (Casino Prado), Jordi Martí (Societat El Retiro) i Joan Pinós (Sitgetanes) hem conversat sobre aquells aspectes que envolten una colla de caramelles: el nombre de cantaires, les assistències als assajos, la formació de músics o el fet de  com algunes colles, com és el cas de les Sitgetanes i enguany el Prado, han incorporat dones. Enguany, el Prado cantarà “l’Himne del Prado” (lletra de Salvador Soler i Forment i música d’Agustí Cohí i Grau) i l’americana “Doble Alegria” (lletra de Salvador Soler i Forment i música de Manel Torrents i Girona). La Societat El Retiro, en homenatge enguany a Lluís Curtiada, interpretarà l’americana “Lluny” (lletra Ferran Soldevila i música de Gabriel Pallarès) i el vals “Dissabte de Glòria” (lletra de Trinitat Catasús i música de Gabriel Pallarès). Les Caramelles Sitgetanes cantaran l’americana “Nit de Pasqua” (lletra de Lali Vergés i música de Jordi Panyella) i la sardana “La Sitgetana” (lletra de Lali Vergés i música de Joan Pinós).

Escolteu-los

Josep Maria Tubau ens presenta ‘Dietari d’un home del carrer’, una història quotidiana sobre la vida després d’un divorci.

Amb 57 anys i més de 20 de matrimoni, en Joan Morell, comercial de perfumeria, es divorcia de la seva dona. Comença, aleshores, una  nova etapa de la seva vida que el portarà a fer-se un seguit de reflexions que mai no s’havia plantejat. Aquest és el punt de partida de Dietari d’un home de carrer, la darrera novel·la de Josep Maria Tubau. Aquesta és una conversa, però, que va més enllà de la literatura…

Escolteu-lo

Nacho Zubizarreta publica la seva segona novel·la: “Juegos salvajes”

L’escriptor resident a Sitges Nacho Zubizarreta presenta aquest sant Jordi la seva segona novel·la, “Juegos salvages”, amb que reprén les aventures de l’exmosso Lucas Rozman, protagonista de la primera obra de l’autor. Enquadrat en el gènere negre, Zubizarreta torna a situar el llibre a Sitges, entre una mansió al Garraf, un robatori al Cau Ferrat i un misteriós suicidi.

Escolteu-lo

Per què Santa Tecla té tres braços?

Loreto Almirall ha posat el text, i Lourdes Panyella els dibuixos. Entre les dues, miren d’explicar als petits “Per què Santa Tecla té tres braços?”, un petit conte al voltant del tercer braç de la copatrona de Sitges. La Loreto, que te més contes en cartera, ha volgut transmetre els valors del personatge als més menuts, a partir de dos nens pescadors que troben el braç en aigües de Sitges, i en vigílies de la matinal de Sant Tecla. Per la seva banda, la Lourdes ha acompanyat el relat amb unes il·lustracions molt adreçades als petits lectors.

Escolteu-les

Jack Bilbo, una vida de pel·lícula

El Grup d’Estudis Sitgetans presenta aquest dissabte “Jack Bilbo, una autobiografia”, obra amb que aquest polièdric artista i emprenedor alemany explica la seva atzarosa vida. Personatge inqualificable, va residir a Sitges entre 1933 i 1936, on va regentar el S.O.S. International Bar. Entre els escrits del llibre hi ha el de Jordi Milà, estudiós de Bilbo -que realment s’anomenava Hugo Baruck- que en farà la presentació.

Escolteu-lo

El Port d’Aiguadolç s’obre al món del grafit amb la 1ª Mostra d’Art Urbà

El Port d’Aiguadolç acollirà els propers 13 i 14 d’abril la 1ª Mostra d’Art Urbà. Amb el tema “El mar i Sitges”, el port s’obrirà al món del grafit i es convertirà en el primer port català que ho farà, omplint d’art i color més 90 m2 de paret. Un total de sis artistes, quatre homes i dues dones, participaran d’aquesta iniciativa, amb l’objectiu que els visitants puguin gaudir d’un art sovint controvertit. A més, fins el 31 de maig tothom que vulgui podrà participar d’un concurs, via instagram o presencial, en el que haurà de triar la millor obra i de pas entrar en el sorteig d’una nit d’hotel i un sopar en un dels dotze restaurants que hi han al port. De tot plegat, n’hem pogut parlar amb Sònia Felip, responsable de la Fundació Cultural Port d’Aiguadolç de Sitges.

Escolteu-la

Joan Yll ens presenta ‘Un tomb per casa’ un recull de 200 articles, dels més de 1400 que ja porta publicats a l’Eco.

A punt de celebrar els 50 anys escrivint a l’Eco, Joan Yll, cronista oficial de Sitges, treu aquest Sant Jordi un recull de 200 dels més de 1400 articles que porta publicats al setmanari local. Dividits per dècades, el lector hi trobarà una selecció dels textos que més han agradat a en Joan. El llibre ha estat editat per l’editorial Efadós, i el pròleg és de Roland Sierra.

Escolteu-lo

La plataforma del CAP Sitges cerca reunir-se amb la consellera de salut, després de resultar infructuosa la seva reunió amb el gerent de la regió metropolitana sud.

De moment, no hi ha sortida a la reclamació d’obrir el CAP de Sitges en horari d’urgències. La plataforma del CAP Sitges es va reunir la setmana passada amb Joan Puigdollers, gerent de l’àmbit metropolità sud, i el balanç va ser del tot negatiu. L’única possibilitat, hores d’ara, és que el CAP de Sitges pugui obrir excepcionalment durant els mesos d’estiu. En aquest estat de coses, la plataforma vol recollir queixes dels ciutadans sobre els diferents problemes que aquesta situació està ocasionant, i plantejar una reunió amb la consellera de salut, Alba Vergés, amb l’objectiu de desbloquejar definitivament la situació. Ens ho ha comentat Belen Salvadó, membre de la plataforma.

Escolteu-la

‘No som violents, som resistents’, l’Ateneu organitza dissabte una jornada per la pau i la no violència.

Aquest dissabte, l’Ateneu de Sitges organitza al Retiro una jornada sobre la no violència amb la projecció del documental The reluctant radical, dedicat a l’activista nor-americà Ken Ward, seguit d’una taula rodona, un dinar popular i un taller formatiu per la tarda. N’hem parlat amb el coordinador de la jornada Josep Anton Trepat.

Escolteu-ho

El nou protocol de Festa Major espera la seva aprovació definitiva

Fins el proper 25 d’abril es podran fer les alegacions que es considerin oportunes al nou protocol de la Festa Major, que el passat 25 de març s’aprovà inicialment en el Ple Municipal. Aquest nou protocol neix de la necessitat de posar en valor el patrimoni de les festes de Sant Bartomeu i Santa Tecla i afegeix, a més, una estructura molt més ordenada de la festa, els nous actes, les fitxes de cadascun dels balls i s’estableix un model d’actuació en el suposat de cometre tres tipus d’infraccions: lleus, greus o molt greus. Són 100 pàgines d’un protocol que pren com a base el document que s’aprovà el 2005 i que ja fou modificat el 2010, i que s’ha encarregat de redactar el Consell del Patrimoni Festiu, creat just un any abans de que la Festa Major de Sitges fos declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Alguns detalls sobre aquest nou protocol de Festa Major, així com el funcionament del Consell del Patrimoni Festiu, ens els ha explicat un dels seus membres, en Miquel Marzal.

Escolteu-lo