“Si em perdo, busqueu-me per Festa Major”. Un record per a Ramon Soler Fernández. En ‘Ramon de l’Eco’

En Ramon, de pendonista durant la FM de l’any passat

Fou la veu amb la qual finalitzaven les emissions durant els primers anys de Ràdio Maricel. Però això ara, és anècdota, com ho són tantes hores de tertúlies i converses durant un munt de matins radiofònics. Ahir va morir Ramon Soler, ex-president de la comissió de Festa Major, ex-president de Carnaval, pendonista de la Festa Major del 2017, i persona profundament implicada en una bona colla d’activitats de la vila, des del teatre al quinto, entre moltes altres. Volem compartir amb vosaltres dos records molt recents: el del seu paper com a feliç pendonista durant l’entrada de Sant Bartomeu del 2017, i l’entrevista que arran del seu nomenament li va fer Pitu Valera. Durant aquella entrevista, en Ramon va deixar anar la frase que millor defineix la seva passió de sempre: Si em perdo, busqueu-me per Festa Major.

Escolteu en Ramon

Les “Memòries d’Àfrica” de Lambert Gràcia

Una exposició de retrats, paisatges i animals salvatges. Aquest és el resultat d’un safari fotogràfic per Kènia i Tanzània, que Lambert Gràcia presenta a partir d’aquest dissabte i fins al 15 d’abril a l’espai cultural Pere Stämpfli. La crònica d’una experiència vital que l’ha captivat des de tots els punts de vista.

Escolteu-lo

Claudia Sauret s’ha ficat entre les bambalines del Carnestoltes, i el resultat es pot veure al primer pis de la perfumeria Júlia en l’exposició “L’essència del moment”

Ha estat l’ombra del Carnestoltes, del doctor Pere Poma, de la colla trastos i de tots els qui ho han fet possible. I ha fet prop de 7000 fotografies, des de tots els angles i durant tots i cadascun dels moments del Carnaval que hem passat. Claudia Sauret n’ha escollit 16 per a exposar-les en una petita mostra al primer pis de la perfumeria Júlia que us convidem a visitar. Estarà oberta fins al 14 d’abril. Amb ella parlem d’aquesta intenssissima experiència, i de la seva vocació professional.

Escolteu-la

Els alumnes de l’escola municipal de música Montserrat Almirall han participat del concert de banda més gran de Catalunya a Tarragona.

Aquest és el sensacional aspecte que oferia la Tarraco Arena

Amb motiu del 25è aniversari de l’associació catalana d’escoles de música, la Tarraco Arena va viure el passat diumenge un concert de banda històric, que va reunir prop de 1700 alumnes d’escoles de música d’arreu de Catalunya, entre els quals n’hi havia més d’una dotzena de l’escola Montserrat Almirall de Sitges. Amb Pinyu Martí, acompanyat de l’Aida, mare de l’Ernest i l’Aina, hem conversat sobre aquesta experiència inoblidable i sobre el paper de la música en la formació dels nens.

Escolteu-ho

A contracorrent de les modes, us presentem un projecte de moda sostenible nascut a Sitges

En tres setmanes arribarà a la botiga Nuvole del carrer Major, la col·lecció d’estiu de Calma Sitgesun projecte de moda sostenible nascut de la iniciativa de la sitgetana Raquel Martín. La col·lecció està íntegrament concebuda per la Raquel, a partir de l’ús de cotó orgànic -conreat sense pesticides i amb unes condicions laborals justes per als treballadors-, i la confecciona un petit taller barceloní amb persones amb dificultats d’integració social. Tot plegat acaba de començar, però a la seva impulsora li agradaria que, en un futur, la confecció de la roba es pogués fer a Sitges… Conversem amb ella.

Escolteu-la

Mònica Vives: “Ara començo a ser conscient que sóc campiona d’Espanya”

Una emocionada Mònica Vives creuant la línia d’arribada a la Transgrancanaria

La seva victòria a la Transgrancanaria el passat mes de febrer li va donar el títol de campiona d’Espanya de Trail de la Federació Espanyola d’Atletisme. La sitgetana Mònica Vives viu encara en un núvol després del seu triomf en una cursa de 64 kms i en la que arribà a superar a corredores de la categoria de Azara García o Laia Cañes. Tot plegat li valdrà per disputar el proper mes de maig el Mundial que es disputarà a Castelló, on la Mònica haurà d’afrontar la distància més llarga que ha fet mai: 85 kms. Mònica Vives és una enamorada de la muntanya i avantposa l’experiència de conviure en un entorn natural abans que fixar-se en objectius com la victòria final. Vet aquí la història d’una sitgetana que començà a còrrer tot just després de tenir el seu fill i que té molt clar que intentarà donar el millor d’ella en el Mundial.

Escolteu-la

“De la Plata a Sitges”, l’edifici Miramar acull una exposició retrospectiva de l’artista Horacio Elena. Amb ell parlem de la vida primer, i de l’art després.

Un artista autodidacta, que recorda el professor que el va esperonar a dedicar-se a la seva vocació, que reconeix el paper fonamental que ha tingut la seva parella a l’hora de desenvolupar-la, i que afirma, obertament, que a la vida cal tendir a fer allò que es vol fer. El centre cultural Miramar acollirà, a partir del proper dissabte, els testimonis d’un artista de vida molt viscuda, que va arribar a Sitges el 1975 i que sempre s’hi ha sentit acollit. Parlem amb ell.

Escolteu-lo

Núria Amigó, nova presidenta del GES, vol obrir l’entitat a la gent jove a través de noves propostes i d’una major presència a internet i les xarxes socials.

S’ho va pensar, però un cop decidida Núria Amigó ha assumit la presidència del Grup d’Estudis Sitgetans, una entitat que admira per la labor que ha desenvolupat i per les persones que l’han duta a terme. Malgrat tot, la nova presidenta arriba amb ganes d’acostar el GES a la gent jove, a través de noves propostes i d’una aposta decidida per la presència de la entitat a internet i les xarxes socials. Per això també ha buscat una junta rejovenida amb membres que abasten un ventall d’interessos diferents dins del món de la cultura. Ens ho ha explicat aquest matí.

Escolteu-la

Demà comença el festival internacional de patchwork, que enguany es dedica a l’època artística del Modernisme. En parlem amb la seva directora Imma Ferreró.

Un any més, i ubicat a la platja de la Fragata amb motiu de les obres de remodelació del passeig de la Ribera, torna el festival internacional de Patchwork que aplega els millors artistes nacionals i internacionals en aquesta disciplina i ofereix tallers i una extensa oferta de productes a totes les aficionades i aficionats. Enguany, el festival està dedicat al Modernisme en el món, i presenta, com sempre, un seguit d’exposicions repartides per diferents espais de la vila. En parlem amb Imma Ferreró, presidenta de l’Associació espanyola de Patchwork.

Escolteu-ho

La CUP revalida el pacte d’estabilitat amb el govern, amb el criteri que pot resultar més influent des d’aquesta posició, que no des d’una oposició atomitzada. Pol Vigó ho explica.

Val la pena seguir, encara que sigui amb un balanç que situa en prop del 50% el compliment del pacte d’estabilitat amb el govern. Així es creu des de la CUP, després de l’assemblea amb simpatitzants i militants que va tenir lloc ahir dilluns a l’ateneu. La formació creu que pot continuar essent més influent dins de les gestió del govern municipal mantenint el pacte d’estabilitat que no pas retrobant el seu paper dins d’una oposició, amb la qual veu difícil poder arribar a acords atesa l’atomització de forces i les discrepancies ideològiques. Pol Vigó, regidor de la formació, ha declarat que hores d’ara la CUP creu que ha de ser urgent treballar en els àmbits d’habitatge, equipaments, serveis públics i participació.

Escolteu-ho

L’escola Esteve Barrachina organitza una campanya de donació de sang el proper dissabte 10 de març

El lema de la campanya ha sortit de la pròpia escola

Els alumnes de 6è de primaria l’escola Esteve Barrachina han posat en marxa una campanya de donació de sang per el proper dissabte 10 de març. Entre les 10 i les 14h un equip del banc de sang i de teixits serà a l’escola per a atendre a totes les persones que ho desitgin, i els alumnes s’han encarregat de preparar l’organització de l’activitat i del refrigeri amb unes galetes en forma de cor que han elaborat ells mateixos. Des del centre es valora molt positivament la iniciativa pel que suposa en l’àmbit de l’educació d’un valor com la solidaritat. En parlem amb Pol Domènech, Alexia Schokert, Marc Antequera i Àlex Martinez, acompanyats per Teresa Martorell, tutora de 6è B del Barrachina.

Escolteu-los

Miquel Matas. Una experiència vital a Benin, durant la surrealista commemoració del 25è aniversari del rei de totes les tribus.

Al costat de Nigèria, Benin és una república on, a més del govern establert, el paper de les tribus és molt important. Amb Miquel Matas conversem sobre la seva experiència a Benin durant els actes commemoratius del 25è aniversari del rei de totes les tribus. No hi busqueu massa lògica, perquè el que ha viscut en Miquel no la té. O només la té per qui la viu cada dia.

Escolteu-lo