L’inspector de la Policia Local, Rafael Pino, deixa Sitges per assumir el càrrec a la Policia Local del Prat de Llobregat

Tot ha anat molt ràpid, perquè la setmana vinent l’actual inspector de la Policia Local de Sitges, Rafael Pino, s’incorporarà al càrrec d’inspector del cos de la Policia Local del Prat de Llobregat. Tot plegat motivat pel desig d’evolucionar professionalment, que el va portar a presentar-se i guanyar el concurs públic que va posar en marxa l’Ajuntament del municipi del Baix Llobregat per proveir la plaça. Pino, que va incorporar-se al cos de la Policia sitgetana el 2001 i va assumir el càrrec actual el gener del 2010 ha volgut agrair tot el suport rebut durant aquests anys, i ha deixat la reflexió sobre la necessitat que la Policia afermi el compromís de transparència i comunicació amb la ciutadania.

Escolteu-lo

Ràdio Vinyet enceta una nova etapa a través de la plataforma twitch

Comencen avui, perquè justament avui s’escau el sisè aniversari de la primera emissió de Ràdio Vinyet, però aquesta nova etapa de l’emissora posada en marxa per un grup de joves entusiastes, emetrà cada dijous a les 18h, a través del seu canal a la plataforma twitch, i des dels estudis habilitats a una aula de l’espai jove. La idea és la que els ha mogut sempre: parlar de temes que interessen a la gent jove, i aprofitar que ara la tecnologia permet una comunicació molt més directa i sense filtres amb els oients/espectadors. En Lucas Estruch ens explica els detalls d’aquesta nova etapa que comença avui.

Escolteu-lo

El Jazz Antic Sitges recordarà ‘Los Íberos del Jazz’, al Retiro i gaudirà del concert de la gira de comiat de ‘La Locomotora Negra’, al Prado

Adaptat a les actuals circumstàncies, el Jazz Antic Sitges arriba enguany a la seva 8ª edició. I ho farà tot aprofitant els recursos disponibles en un any en el que podrem gaudir del comiat dels escenaris de la històrica ‘La Locomotora Negra’ o l’actuació de ‘Los Nuevos Íberos del Jazz’, una formació que vindrà a recordar aquella coneguda orquestrina que feia ballar a molts sitgetans al Retiro entre els anys 40 i 65, i que estarà composada per músics que són familiars dels components de Los Íberos del Jazz d’aleshores. El Jazz Antic Sitges portarà també un concert d’Acampada Manouche, amb músics que forman part del projecte de l’escola de música de l’Hospitalet de Llobregat, un altre de la Big Band Sitges i apostarà, de nou, per les audicions escolars que venen a fomentar l’aprenentatge i el coneixement del llenguatge musical. N’hem parlat amb Joan Pinós, director del Jazz Antic Sitges, i Joan Yll, membre de ‘Los Nuevos Íberos del Jazz’.

Escolteu-los

Eduard Terrado (ERC) afirma que alguns dels regidors de la comissió d’investigació del pàrquing de Pins Vens han volgut utilitzar-la per interessos partidistes i electorals

Assumeix els punts de vista diversos de la comissió i valora que s’hagués posat en marxa, però Eduard Terrado, portaveu d’ERC i regidor d’urbanisme i medi, creu que hi ha hagut actituds poc respectuoses per part d’alguns regidors que n’han format part, i creu que si la comissió hagués estat neutral i objectiva hagués pogut consensuar-se un únic document de conclusions. La conversa ha començat a Pins Vens, ha passat per Vallpineda i per Rat-Penat, per acabar amb la naturalització de la riera de Terramar, i les obres del que serà el llac més gran de tots els clubs de golf de Catalunya, al golf Terramar. Unes obres que el regidor no ha rebut amb massa entusiasme….

Escolteu-lo

La Pasqua virtual de les Caramelles del Retiro, del Prado i de les caramelles sitgetanes

Amb la mirada posada en el dissabte de Glòria de l’any que ve, i amb l’esperança de poder tornar a celebrar la Pasqua com cal, les caramelles del Retiro presentaran aquest dissabte, a les 12 del migdia, el seu video per la Pasqua d’enguany, amb la versió del Dissabte de Glòria, un clàssic de l’entitat amb lletra de Trinitat Catasús i música del mestre Pallarès. El Prado presentarà el seu clip de video a les 11 de la nit, coincidint amb l’horari tradicional de cantades a l’Ajuntament, però ha deixat en la sorpresa el tema musical de les seves caramelles. I pel que fa a les caramelles sitgetanes, la proposta serà la publicació, entre dissabte i dilluns, de diversos continguts vinculats amb la colla a través de les seves xarxes socials. N’hem parlat de tot plegat amb Jordi Martí, mestre de les caramelles del Retiro, Carles Roig, membre de la junta de les caramelles del Prado, i Jesus Coines, president de les caramelles sitgetanes.

Escolteu-los

Manel Martínez no veu malament l’actuació a la platja Sant Sebastià, però desconfia de la capacitat de mantenir-se davant de qualsevol temporal. S’espera que la temporada pugui començar l’1 de maig

Algunes tumbones es podran posar aquest cap de setmana de Pasqua, però el president de l’Associació de serveis de platges, Manel Martínez, preveu que, si tot va bé, el cap de setmana del primer de maig pugui començar la temporada. Martínez es mostra satisfet amb l’actuació a la platja Sant Sebastià, però a la vegada segueix amb preocupació la situació de platges com la de l’Estanyol o la Riera Xica que continuen mancades de sorra, i creu que l’aportació que planteja l’Ajuntament les continua fent molt vulnerables a l’acció de qualsevol petit temporal.

Escolteu-lo

Oskar Stober: ‘Estem disposats a donar un vot de confiança, però estem preocupats amb el tema de les platges, els apartaments turístics (…) i la manca de places d’aparcament’

Reconeix que tot s’ha calmat una mica durant els darrers dies, i afirma que ha vingut gent perquè han tingut necessitat de sortir, però que, en el fons, és la mateixa gent que voldrà anar a la platja quan sigui l’hora i escollirà el lloc on hi hagi més sorra per estar tranquil. Es mostra satisfet amb la concurrència als establiments de restauració, mentre lamenta que les normes anti Covid a l’hostaleria han propiciat situacions que demostren que són molt difícils de complir… Malgrat tot, el president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stober, es mostra optimista de cara al proper estiu, però demana a l’Ajuntament que no deixi de plantejar-se amb fermesa les actuacions que creu que cal posar en marxa per quan tot es comenci a normalitzar de debò.

Escolteu-lo

Albert Bertran se submergeix en la Guerra Civil i la posguerra amb “La memòria ets tu”

Albert Bertran Bas, responsable de comunicació del Port d’Aiguadolç de Sitges, ha publicat la seva primera novel·la, “La Memòria Ets Tu”, un recorregut en primera persona per alguns dels esdeveniments i personatges del final de la Guerra Civil i la immediata posguerra a Barcelona. Partint els records del seu avi, l’obra és una història d’aventures i amor d’un adolescent que s’obre a la vida en un mon convuls. La narració va nèixer com un treball acadèmic, es va plantejar com a guió audiovisual, i ha acabat com a novel·la, en un trànsit que li ha obert diverses portes a Albert Bertran.  

Escolteu-lo

Els sanitaris del CAP de Sitges s’organitzen contra rellotge per aprofitar cada vacuna rebuda. Acompanyem un equip de vacunació.

El ritme de vacunació avança lentament, a Sitges hi ha vacunats amb primera dosi un 5% de la població, i a hores d’ara s’està vacunant els majors de 80 anys. A l’espera que arribi la vacunació massiva els sanitaris del CAP assumeixen el gran repte de vacunar la població, el ritme de les vacunes però no depèn pas d’ells sinó de l’arribada de vials, que no és regular ni constant fet que obliga els treballadors del Centre d’Atenció Primària de Sitges a organitzar-se ràpidament i eficaçment per tal d’aprofitar qualsevol vacuna rebuda. Hem acompanyat els sanitaris del CAP en una jornada de vacunació.

Escolteu-ho

 

La història de ‘Sitgetanament’ explicada per Valen Mongay, Marc Martínez, Facun Beraudi i Pinyu Martí

Porta acumulades prop de 20.000 visualitzacions, i ha viralitzat un missatge ple de positivisme dels cuiners i cuineres sitgetans i del Garraf, prenent com a referència el popular anunci d’Estrella Damm. Tot va començar el passat 1 de març a Facebook, quan Valen Mongay deixà anar una juguesca oferint-se a marca sitgetana per tal de fer anunci-paròdia de cervesa artesana. I el resultat, estrenat 26 dies després a través de les xarxes de Visit Sitges, ha sorprès tothom per la qualitat visual del producte, que ha reversionat l’original afegint-hi una escena final i canviant el clàssic Qualsevol nit pot sortir el sol de Sisa, per una versió ad-hoc del vermut. Aquesta és la història del ‘Sitgetanament’ explicada per Valen Mongay, Marc Martínez, Facun Beraudi i Pinyu Martí.

Escolteu-los

 

El Club Rítmica Sitges Garraf ha presentat, per primer cop, dos conjunts en un Campionat d’Espanya. En parlem amb Anna Fernández, entrenadora del conjunt juvenil

Un moment de l’actuació del conjunt juvenil a València

Els conjunts cadet i juvenil del Club Rítmica Sitges Garraf han participat, recentment, en el Campionat d’Espanya de Base de conjunts a València. És la primera vegada que el club participa amb dos conjunts en un campionat estatal i no ha estat fàcil arribar fins aquí, ja que la competició ha estat cancel.lada fins a dues vegades i perquè alguns dels entrenaments no s’han pogut fer en les millors condicions. Malgrat tot, l’experiència ha estat positiva, sobretot per a les noies del conjunt juvenil, ja que amb aquesta actuació van donar per finalitzada la seva etapa com a gimnastes en aquest nivell. En parlem amb Anna Fernández, entrenadora d’un conjunt juvenil que va presentar una coreografia de cinc cintes amb música de Rosalia.

Escolteu-la

El primer equip de la UE Sitges afronta la represa a la ‘nova competició’ amb la vista posada a la temporada vinent

Manel Rodríguez, entrenador de la UE Sitges (foto elprimer.cat)

Després que la FCF decidís cancel.lar la lliga de 2ª Catalana, el primer equip de la UE Sitges participarà en la nova competició amistosa que la pròpia federació ha creat i que començarà a disputar-se aquest proper cap de setmana. Això sí, serà un torneig que no tindrà ni ascensos no descensos i que el premi, més enllà de l’honor d’haver-lo guanyat, arribarà en forma de descomptes econòmics per als arbitratges de la propera temporada. Hem parlat amb Manel Rodriguez, l’entrenador de la UE Sitges. El tècnic sitgetà ha deixat clar que l’actual equip té poc o res a veure amb el que va començar la temporada després d’haver patit unes quantes baixes. A partir d’aquí, Rodríguez assumeix amb resignació una situació que obligarà a recomposar la plantilla de cara a la temporada vinent.

Escolteu-lo