Si us atrau la cultura, la tradició i la música irlandeses, dijous comença el festival “Creative-connexions”. En parlem amb Caroline Wynne i Brandon Jones.

Més de 60 activitats, i moltes d’elles gratuïtes, formaran part del programa d’activitats del festival d’arts català-irlandès Creative connexionsque començarà el proper dijous i acabarà el diumenge 29 d’octubre.  En parlem amb la seva directora, Caroline Wynne i amb Brandon Jones.

Escolteu-ho

La batalla de Garraf contra la pols de les pedreres comença a desencallar-se, gràcies a les dades d’un sistema de sensors instal·lat a iniciativa dels veïns.

Les pedreres i Garraf (Foto: Google maps)

Un sistema de sensors instal·lat des del passat estiu al nucli de Garraf -i que certifica uns nivells de partícules en suspensió molt sovint fins a 8 o 16 vegades superiors als que permet la normativa- està essent la clau per a desllorigar el problema endèmic de l’afectació de la pols de les pedreres al nucli habitat de la zona. Des del 2010 fins avui, els veïns han presentat més de 400 denúncies relacionades amb els alts índex de partícules en suspensió que generen aquestes explotacions, en especial la de l’empresa Lafarge. Ara, Ajuntament i Generalitat prometen als veïns l’adopció de mesures per a fer valer la llei, que vagin més enllà de la pròpia voluntat de les empreses explotadores. Ens han explicat aquest esforçat periple administratiu, Pilar Martínez, presidenta de l’associació de veïns de Garraf, acompanyada per Jorge Jung, membre de la junta.

Escolteu-los

Gaudeix la festa. De les manifestacions festives a les manifestacions ideològiques…

“Els segadors” durant la sortida d’ofici de Santa Tecla.

Retrobem l’espai d’en Txatxi Gómez i ho fem passejant-nos per aquella línia tan fina que separa la festa de la ideologia…

Escolteu-lo

Antoni Rafales i Pere Serramalera. Dos amics i un festival. El que va néixer fa 50 anys.

El primer director, Antoni Rafales, i l’amic que el va acompanyar en tot moment en aquesta aventura, Pere Serramalera. Aquests son els dos noms fonamentals que, cinquanta anys més tard, capitalitzen el record als origens i l’impuls de l’actual festival internacional de cinema de Catalunya, aleshores Semana internacional de cine fantástico. En parlem amb els seus fills, Pilar Rafales i Pere Serramalera, i amb Rafel Ibáñez, que va compartir amb Rafales un munt de viatges, i amb Antoni Corella. Escoltareu un munt de records d’una època esforçada i no sempre valorada, en la qual un grapat de sitgetans hi participaren, moguts per l’entusiasme i la convicció.

Escolteu-ho

Crònica del festival. Sarandon, Friedkin, Segura, i…. “Thelma”

A Carles Calvo li ha agradat molt “Thelma”

Amb Carles Calvo repassem el primer cap de setmana del festival, amb especial atenció a les presències de Susan Sarandon i William Friedkin, i el repàs a algunes de les pel·lícules que han despertat bones valoracions.

Escolteu-ho

El col·lectiu “Nou gats i gates de Sitges” inaugura exposició dedicada a la 50a edició del festival de cinema

L’original del cartell estarà exposat al Meliá

El col·lectiu de pintors nou gats i gates de Sitges, inaugura oficialment avui (19h/Estudi Vidal) una exposició dedicada a la 50a edició del festival de cinema de Sitges. Pepe Nebleza i Josep Aragonès ens expliquen els detalls de la mostra.

Escolteu-los

L’endemà de l’1 d’octubre, les valoracions del referèndum a Sitges

Us oferim un conjunt de declaracions que hem recollit aquest matí per a valorar la celebració del referèndum a Sitges. Per la seva condició de partits municipalistes han declinat fer declaracions Sitges Grup Independent i Nou Horitzó, i seguint un criteri de la direcció nacional, també ha declinat fer declaracions Manuel Rodríguez, portaveu de Ciutadans. Per qüestions d’agenda no us podem oferir avui declaracions de la CUP. Parlen: Aurora Carbonell (ERC), Ricard Vicente (Sitges en +/PSC), Ferran Ignasi Llombart (PP), Carme Gasulla (Catalunya en Comú) i Pep Moliné (Demòcrates de Catalunya).

Escolteu-ho

La directora de l’escola Esteve Barrachina es mostra molt tranquil·la perquè sempre ha estat l’Ajuntament qui ha disposat del centre en processos electorals.

Va rebre la visita dels mossos d’esquadra per a recordar-li la instrucció de la fiscalia, però la resposta de Neus Canyelles, directora de l’escola Esteve Barrachina, va ser molt clara. L’Ajuntament ha estat sempre el responsable de l’obertura i tancament de l’escola en tots els processos electorals que hi ha hagut a Sitges, i, en conseqüència, passi el que passi aquest diumenge ella no hi té cap responsabilitat. Canyelles també ha reconegut que tot i que en alguns moments ha estat tema de conversa, la comunitat de professors de l’escola ha volgut mantenir el debat sobre el referèndum allunyat de la vida quotidiana del centre.

Escolteu-la

El Cine-Club torna al Prado des d’avui i deixa definitivament la seu del Casal. Dimarts 3 d’octubre “La Bohème” en directe des del Covent Garden

El cine club torna al Prado des d’avui divendres, vuit mesos i mig després que s’inaugurés la sala de cinema al casal del carrer Pau Casals, que no continuarà oferint programació. La programació s’inicia aquest cap de setmana, però s’interromprà amb motiu del festival de cinema, per a tornar a finals d’octubre. Dimarts, 3 d’octubre s’oferirà en directe, a partir de les 20:15h, l’òpera “La Bohème” des de la Royal Opera House de Londres. Ens explica els detalls Ferran Martínez, del cine club Sitges.

Escolteu-lo

Espai FEGP: “Sitges necessita ordre”. Parlen Josep Daranas, Joan Anton Matas i Xavier Cuyás

Encetem temporada del temps de la FEGP, tot fent balanç de l’estiu, amb una especial atenció a la gestió dels apartaments turístics i al model de turisme que vol el municipi. Josep Daranas, de Blau Sitges, Joan Anton Matas, president del Gremi d’hostaleria i Xavier Cuyás, director del port d’Aiguadolç coincideixen en un punt. Sitges necessita que s’apliquin les ordenances d’una forma més eficaç si vol mantenir el distintiu de destinació turística referencial.

Escolteu-ho

El Centre d’Adults de Sitges amplia l’oferta

El Centre de Formació d’Adults de Sitges ha començat el curs amb una ampliació de la seva oferta, que incorpora l’alemany com a llengua estrangera, un nou taller de memòria, o uns tallers puntuals anomenats tastets. En parlem amb la seva directora, Carme Massó.

Escolteu-la

L’Escola Barrachina promou l’handbol entre tots els infants de Sitges

L’Escola Esteve Barachina te inclós l’handbol com una activitat extraescolar des de fa diverses temporades. Aquest any han obert la proposta a tots els infants de primària de Sitges que vulguin conèixer aquest esport, molt popular en altres comarques, i per promocionar-ho, divendres convoquen una jornada de portes obertes. Ens ho expliquen la Mònica Sàez, responsable de l’activitat, i en Gabi, un dels jugadors.

Escolteu-los