L’Ona Almirall, primera dona a la Moixiganga de Sitges

Ona Almirall, al costat de Lluís Cardona (Foto Vicenç Morando)

L’Ona Almirall i Mirabent s’ha convertit en la primera dona en sortir amb l’actual Moixiganga de Sitges, després d’un temps de debat, i de posicionaments favorables tant del Consell del Patrimoni Festiu com de l’Agrupació de Balls Populars. L’Ona va acompanyar el seguici per la processó de Corpus. En parlem de l’experiència amb ella i amb un dels caps de colla actuals, Èrik Roqueta.

Escolteu-los

Finalitza un Corpus tot esperant que esdevingui Festa Patrimonial d’Interès Nacional

Núria Amigó posa fi a la seva etapa al capdavat de la Comissió de Corpus

L’acte de cloenda del Corpus ahir als jardins de la Societat El Retiro va suposar, a més, el comiat de l’actual Comissió de Corpus que durant els darrers quatre anys ha encapçalat Núria Amigó. Tot esperant que esdevingui Festa Patrimonial d’Interès Nacional, el Corpus d’enguany ens ha deixat alguns apunts històrics com la presència de nou del Penó de la Confraria de la Minerva a la processó o la publicació del llibre sobre el Corpus d’Eduard Tomàs que esdevé un document històric i gràfic indispensable per conèixer tot allò d’una festa que ha guanyat en participació en aquests últims anys. Núria Amigó ha fet balanç dels quatre anys de feina d’una comissió que ha intentat fer del Corpus una festa molt més lluïda en tots els sentits.

Escolteu-la

El Poble Sec, a punt per viure la seva festa

Un any més, i coicidint amb l’arribada de l’estiu, el barri del Poble Sec celebra la seva festa de Sant Joan. La revetlla a la Plaça Catalunya serà el punt culminant d’un seguit d’actes que es clouran dissabte a la nit amb la tradicional cantada d’havaneres i la traca final. Els detalls de la festa els hem comentat amb dos dels membres de la Comissió de Festes de Poble Sec, Jaume Berbegal i Pablo Durán.

Escolteu-los

La Flama del Canigó arriba per primer cop a Sitges

Sitges rebrà aquest dia 23 de juny per primer cop la Flama del Canigó. El fanalet amb el foc procedent del mític cim de la Catalunya Nord arribarà a Vilanova, i es distribuirà cap a Sitges, a la Fragata, d’on anirà cap a l’Ajuntament. Allà serà rebut per autoritats, i August Bover llegirà un manifest. Ens ho expliquen el president d’Omnium Garraf, Jordi Baiges, i les vocals sitgetanes d’Omnium Vinyet Casolivé i Anna Maria Garriga.

Escolteu-los

CF Suburense i CE Olivella arriben a un acord de filiació

Imatge del facebook del CE Olivella

El CF Suburense i el CE Olivella han arribat a un acord de filiació per a la temporada vinent. Inicialment, l’acord permetrà als sitgetans poder mantenir un segon equip a la 3ª Catalana, mentre que en el cas de l’Olivella s’espera que es pugui consolidar a la categoria sense grans patiments, més enllà de l’objectiu dels seus jugadors de poder arribar a jugar en un Suburense que la temporada que ve serà a la 2ª Catalana. Els dos presidents, Manu Julián (CF Suburense) i Jordi Migallón (CE Olivella), han explicat a Ràdio Maricel que ha estat fàcil a arribar a una entesa entre dues entitats que es consideren de les més modestes, sobretot a nivell econòmic.

Escolteu-ho

Blas Nebrera, 35 anys dedicats a la policia local

Ara fa uns dies es va jubilar un dels policies més veterans de la policia local de Sitges, Blas Nebrera. Després de 35 anys de servei al llarg de 10 legislatures, Nebrera repassa la seva trajectòria que va començar quan el cos el formaven només 18 agents, per cobrir els tres torns.

Escolteu-lo

L’AMPA de l’Utrillo rebutja la ubicació del pàdel de la Piscina Municipal

L’AMPA de l’escola Miquel Utrillo ha expressat públicament, amb la intervenció en la sessió informativa que es va convocar i a través d’un comunicat, el rebuig a la ubicació triada inicialment per les futures pistes de pàdel de la Piscina Municipal de Sitges. L’AMPA ha rebut el suport de diverses entitats del barri, i s’ha posat en contacte amb la resta d’AMPA de les escoles públiques de Sitges. A més, també rebutgen el projecte de trasllat de l’Escola Pia a la zona d’equipaments propera a la piscina, en entendre que se sobreocupa un barri amb pocs espais lliures amb la pèrdua de sòl públic. A l’espera de ser convocats per l’Ajuntament, ens en parlen el president de l’AMPA, Manel Quiles, i la vicepresidenta, Berta Muñoz.

Escolteu-los

 

Torna el Concurs Mirabent i Magrans, enguany en la seva 23ª edició

Després de dos anys d’absència el Concurs Josep Mirabent i Magrans torna aquest cap de setmana en la seva 23ª edició, amb els ja habituals apartats de cant i música de cambra. Organitzat per la família Mirabent i Magrans, Concertante i l’Ajuntament de Sitges, l’edició d’enguany presentarà 23 formacions de cambra i 36 cantants que faran les seves audicions al Casino Prado. Un cop més, amb Ramon Artigas conversem sobre aquells aspectes més o menys novedosos d’un concurs que ha trobat, de nou, l’empenta necessària per seguir endavant.

Escolteu-ho

Ernest Serra: “Volem una UE Sitges oberta a tothom”

Conversem avui amb el candidat a president de la UE Sitges, Ernest Serra. El qui en el seu dia fou jugador del primer equip, tècnic i coordinador de l’escola de futbol base ha fet un pas endavant i, envoltat d’un grup de persones molt vinculades amb la història del club, ha decidit posar-se al capdavant d’una candidatura que, segons ell mateix, treballarà per fer de la UE Sitges un club més obert a tothom. Ernest Serra no entèn com a dia d’avui el club disposa de tan pocs socis i li agradaria poder veure el primer equip en categories superiors.

Escolteu-ho

José Mari Bakero: “El Dream Team era una gran família”

Ara que tot just s’han complert 25 anys d’aquella primera Copa d’Europa del FC Barcelona, hem aprofitat per conversar amb un dels jugadors emblemàtics de  l’anomenat ‘Dream Team’ dirigit per Johan Cruyff. José Mari Bakero ens ha visitat aquest matí i amb ell hem recordat el que suposà per al club blaugrana i per als jugadors la consecució de la primera Copa d’Europa després de la darrera decepció de la famosa final de Sevilla. Bakero, afincat a Sitges des del 1993, ha reconegut que gran part de l’èxit d’aquell equip era el sentiment de família, com s’ha pogut comprovar en els actes commemoratius dels 25 anys de Wembley.

Escolteu-ho

Jordi Martínez: “La UE Sitges és en aquests moments un club sanejat”

Conversem amb Jordi Martínez, candidat a president de la UE Sitges. El club, que viurà unes eleccions aquest dissabte 17 de juny, és ara mateix, i segons Martínez, una entitat que està sanejada a nivell econòmic i que ha viscut el creixement de la seva escola. Pel que fa al seu primer equip, Jordi Martínez, més enllà dels resultats esportius, s’ha mostrat molt satisfet perquè el club ha recuperat el seu bon nom.

Escolteu-ho

L’Escola Municipal de Música celebra els seus deu anys

Un moment del concert del passat dissabte als jardins de Terramar (foto Sitges Actiu)

Sense saber hores d’ara quina serà la seva ubicació definitiva, l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall ha celebrat el seu desè aniversari i ho va fer el passat dissabte als Jardins de Terramar amb un concert a càrrec d’alumnes i professors. El seu director actual, Pinyu Martí, considera important, de moment, haver arribat fins aquí més enllà de les mancances que han vingut donades, sobretot, per no disposar d’un espai estable i adient a les necessitats de l’escola. En Pinyu ens deixa algunes reflexions prou interessants com el fet, per exemple, de pensar en un futur espai de la música en un sentit més global.

Escolteu-ho