L’Ajuntament instal.la dispensadors de gel hidroalcohòlic al carrer

En uns moments en els que les dades de contagis per Covid són prou dolentes, el departament de salut de l’Ajuntament de Sitges ha decidit instal.lar uns dispensadors de gel hidroalcohòlic al carrer. Són, concretament, vuit dispensadors automàtics que s’ubiquen a la Platja Sant Sebastià, La Fragata, Plaça Indrústria, Passeig de Vilafranca, Plaça Catalunya, Plaça Eduard Maristany, Parc de Can Robert i Passeig de Les Botigues de Sitges. En parlem amb la regidora de salut pública, Elisabeth Pérez.

Escolteu-la

L’hoquei herba arriba a Sitges com a nova secció del Rugby Club Sitges. En parlem amb Patricia Melvin i Anita Martínez

L’hoquei herba aterra a Sitges (foto Jaume Andreu)

El Rugby Club Sitges presenta aquesta temporada una nova secció. De la mà de Patricia Melvin i Anita Martínez, neix per primer cop a la vila un esport com l’hoquei herba. D’entrada, el projecte neix amb l’objectiu de crear escola per a nens i nenes de 5 a 12 anys i compta amb la col.laboració de la Federació Catalana i l’entrenador de la Selecció Espanyola. El passat 2 de gener s’organitzà, amb molt d’èxit, una primera presa de contacte amb els nens i nenes al nou camp de Pins Vens. De tot plegat, en parlem amb Patricia Melvin i Anita Martínez.

Escolteu-les

El Disfrutar Barcelona, del sitgetà Oriol Castro, reobre amb un seguit de millores i ja és a punt un primer llibre que recull els primers anys del restaurant

Amb el xef sitgetà, Oriol Castro, conversem sobre la reobertura avui del Restaurant Disfrutar Barcelona. En plena pandèmia i després d’anar superant els mesos de tancament, el restaurant segueix la seva aposta clara per la creativitat. Castro i els seus companys de viatge, els xefs Eduard Xatruch i Mateu Casañas, tenen gairebé a punt un primer llibre que serà un recull dels primers anys del restaurant, concretament del 2014 al 2017. El restaurant seguirà oferint, a més, les caixes de còctels, snacks i dolços i disposa també d’una botiga online, en un altre dels projectes que s’han posat en marxa aquests darrers mesos.

Escolteu-lo

La Jove de Sitges renova els seus càrrecs. Jordi Dólera n’és el nou president

La Jove de Sitges ve celebrar a finals del passat mes de desembre la seva assemblea anual, resultat de la qual en sortí la renovació dels càrrecs a la junta tècnica i directiva. Fernando Blasco serà el nou cap de colla, mentre que el nou president serà Jordi Dólera. Amb l’esperança de poder recuperar l’activitat castellera el més aviat possible, cosa que ara mateix es fa molt difícil de pensar, el president de la Jove de Sitges assegura que, ara per ara, i abans no es puguin tornar a fer castells, l’activitat a la colla passa per dedicar-se a altre aspectes més administratius per poder posar-se al dia. Jordi Dólera també ha parlat del futur dels castells post-pandèmia i de com caldrà repensar una activitat que porta aturada molts mesos.

Escolteu-lo

Els gimnasos traslladen la seva activitat a l’aire lliure. En parlem amb Lídia Bodoque, tècnica esportiva del CN Sitges

L’activitat als gimnasos ha estat molt intermitent des de l’inici de la pandèmia. Després dels mesos de tancament o la reducció d’aforament arriba un nou tancament arran de les últimes mesures anti-Covid que s’allargaran, en principi, fins al proper 17 de gener. En aquest sentit, alguns gimnasos han decidit traslladar la seva activitat a l’aire lliure desafiant en aquests moments les baixes temperatures. Ha estat el cas, per exemple, del que han fet al Club Natació Sitges i n’hem pogut parlar amb la seva tècnica esportiva, Lídia Bodoque.

Escolteu-la

En la tornada a l’escola després de Nadal, el regidor d’educació es mostra esperançat de cara al proper trimestre

El dia de la tornada a l’escola després de les vacances de Nadal, l’Ajuntament de Sitges s’ha encarregat de fer un cribratge amb test d’antígens als professors/es i personal de les dues llars d’infants municipals, escola d’adults i els que forman part del projecte ‘Instruments, companys d’escola’, que fan classes a quart i cinquè de primària a les escoles Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo i Escola Pia. En aquest sentit, el regidor d’educació, David Martínez, confia en que el proper sigui un bon trimestre tot defensant que les escoles són llocs segurs. Martínez ha comentat que el Departament d’Educació de la Generalitat no els ha confirmat encara quan arribaran a Sitges els kits d’automostra que es faran tots els professionals dels centres educatius, en aquest procés de cribratges massius que, en principi, es faran fins al proper 29 de gener.

Escolteu-lo

Edu Piñero (Bàsquet Sitges): “tant de bo puguem començar a entrenar de nou i jugar algun partit aquesta temporada”

El món de l’esport amateur i de base ha tornat a alçar la seva veu aquest passat cap de setmana. En una iniciativa de la plataforma ‘Ja n’hi ha prou’, entitats i esportistes es varen concentrar davant de les seves instal.lacions per demanar i reclamar la reobertura dels pavellons, poder entrenar i competir amb normalitat i indemnitzar els clubs i esport de base. El Bàsquet Sitges, entre directius, jugadors i familiars, també es va sumar a la crida el passat dissabte davant del Pavelló de Pins Vens. El seu director esportiu, Edu Piñero, és conscient del moment que s’està vivint però espera que ben aviat es pugui tornar als entrenaments i, si es dóna el cas, poder disputar algun partit encara que sigui a porta tancada.

Escolteu-lo

El CAAD impulsa una campanya d’adopció de gossos de races potencialment perilloses

Amb el lema “Gossos amb llicència per fer-se estimar”, el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf (CAAD) ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials amb l’objectiu de fomentar l’adopció de gossos de races considerades potencialment perilloses. Aquests animals representen la majoria dels que arriben al centre, i pateixen un estigma social derivat de les seves condicions físiques i de les notícies d’agressions. Així, el CAAD destaca que són gossos molt sociables i afectuosos, i que com amb qualsevol procés d’adopció, cal una consciènciació sobre les implicacions d’adoptar un animal, que no és una joguina. Anualment, arriben al CAAD 1.400 gossos i gats, i uns 1.000 en surten adoptats. Ho explica Ana Martínez Cano, directora tècnica veterinària del CAAD.

Escolteu-la

D’aquella Moixiganga d’Europalia 85, a la Moixiganga d’avui. Conversem amb Adrià Enriquez, premi Jofre Vilà de folklore

Adrià Enríquez ha guanyat el XXVIII premi Folklore Jofre Vilà de Cultura Popular i Tradicional Sitgetana, pel treball “L’orígen de la Moixiganga de Sitges actual. Fets, herències i Europalia 85”. En ell, Enríquez repassa especialment el darrer gran canvi en la interpretació del ball de la Moixiganga de Sitges, amb la introducció d’aspectes de la versió que representaven els “Coros y danzas” per adaptar-se a les necessitats escèniques d’Europalia, un festival cultural que durant un mes va presentar la cultura de les regions de l’estat a Brussel·les per celebrar la incorporació d’Espanya a les Comunitats Europees, i en el que varen partitipar joves sitgetans. L’Adrià, ballador de la colla actual, ha anat a nombroses fonts orals per documentar un moment transcendental per entendre el ball que avui surt al carrer.

Escolteu-lo

Gaudeix la festa: el petit gran miracle dels Reis.

A Sitges, a Vilanova, a tot arreu ses majestats els reis d’Orient han pogut arribar gràcies a l’esforç de moltes persones que els han posat les coses fàcils. Amb en ‘Txatxi’ Gómez conversem sobre l’arribada dels Reis, sobre les crítiques que han tingut i l’altaveu que suposen les xarxes a l’hora d’amplificar-les, i ho acabem endolcint amb la tradició del tortell i…la fava.

Escolteu-lo

El govern proposa un pressupost pel 2021 de 52M€. Es dedicaran més de 8M€ a ajuts, i l’alcaldessa afirma que es podran atorgar amb més rapidesa.

El proper 13 de gener està prevista la celebració del ple dels pressupostos de l’Ajuntament per 2021. El govern prioritzarà els ajuts als diferents sectors socials i econòmics arran de la crisi de la Covid-19, plantejant una despesa total de més de 8M€, part dels quals vindran de la possibilitat de desbloquejar el romanent de tresoreria. Amb l’alcaldessa Aurora Carbonell hem conversat de la celeritat en la tramitació dels ajuts a la situació del peatge de l’autopista, passant per la gestió del servei d’escombraries, l’incivisme, el vandalisme als parcs infantils, la situació que viuen les persones sense sostre, o la dissolució del consorci del club natació i el nou futur de l’entitat, entre d’altres assumptes.

Escolteu-la

Tots els nens i nenes de Sitges podran entregar la seva carta als Reis. La comissió demana agilitat, respecte i paciència. Parlem amb Lorena Lucas

Més de 800 peticions ha rebut la comissió de Reis per veure ses majestats avui, entre les 10 i les 14h i les 16 i les 20h. Les restriccions per mor de la Covid-19 han propiciat una vinguda diferent de ses majestats, en la qual la cita prèvia ha estat necessària per visitar-los i poder entregar les cartes. Malgrat tot, la comissió de Reis es marca l’objectiu que cap nen i cap nena de Sitges es quedi sense veure’ls i per això ha deixat oberta la possibilitat d’encabir visites per a tots aquells que, per les raons que siguin, no han pogut respondre a la petició de la cita prèvia. Hem conversat amb Lorena Lucas, presidenta de la comissió, mitja horeta abans de posar-se en marxa una pandèmica però il·lusionada vigília de Reis.

Escolteu-la