Àngel Calvo, secretari tècnic de la UE Sitges: “el projecte és a tres anys i volem reforçar, a més, el nostre Juvenil A (sub 18) per assolir la Preferent”

Conversem amb Àngel Calvo, secretari tècnic de la UE Sitges. En la que serà la seva segona etapa al club, ens ha parlat d’un nou projecte esportiu de tres anys en el que, a banda de la trajectòria dels dos primers equips, es pretèn reforçar la plantilla d’un Juvenil A, actualment a la 1ª Divisió, de cara al seu salt a la Preferent. El primer equip té la 1ª Catalana en el seu punt de mira, mentre que el segon, ara mateix competint a 3ª Catalana, no tindrà la pressió inicial d’un ascens però sí la capacitat de poder nutrir de jugadors el primer equip. Àngel Calvo afronta amb més il.lusió, si cal, aquesta nova etapa a la UE Sitges i assegura, d’entrada, haver vist un club amb les idees més clares pel que fa al seu futur esportiu.

Escolteu-lo

Els Gegants Moros celebren el seu 40è aniversari amb un canvi d’imatge

Els Gegants Moros i els seus portants a l’Escola Esteve Barrachina, el dia de la seva estrena el 22 d’agost del 1979

Els Gegants Moros de l’ABPS celebren enguany el seu 40è aniversari i ho faran amb un important canvi d’imatge, tot intentant recuperar aquells nous gegants que un 22 d’agost del 1979 es van poder veure, per primer cop, en la seva estrena a l’Escola Esteve Barrachina. Ara, i per poder celebrar aquests 40 anys, l’Agrupació de Balls Populars de Sitges va decidir que caldria recuperar, essent el més fidel possible, els antics gegants moros a través d’un procés que ha contemplat la construcció d’uns nous cavallets, mans i vestits nous. El resultat d’aquests “nous” Gegants Moros es podrà veure el proper 22 d’agost a l’Escola Esteve Barrachina, on tindrà lloc una festa que recordarà, en part, l’arribada d’aquells nous gegants a Sitges i en el que també pretèn ser un petit homenatge al grup de sitgetans que es van encarregar de la seva construcció. N’hem pogut parlar de tot plegat amb els actuals caps de colla dels Gegants Moros, Franchu Núñez i David Gutiérrez.

Escolteu-los

Josep Carbonell “Jepet”, pendonista de Sant Bartomeu 2019: “abans havíem fet molta pedagogia als balls. Tenim una Festa Major molt potent”

Conversem amb Josep Carbonell, en “Jepet”, pendonista de Sant Bartomeu d’enguany. Des dels seus 19 anys formant part de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, amb tres presidents diferents, passant pel muntatge de l’exposició dels sants patrons a les cases dels pendonistes, fins arribar a l’actualitat com un dels membres del Cos de Portants del Tabernacle de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Un munt d’històries de Festa Major, algunes d’elles prou complicades de gestionar, però un desig com a pendonista: que els balls i els músics surtin al carrer amb molta alegria per viure una Festa Major més.

Escolteu-lo

Els 40 anys de la Mitjana de Bastons

La Mitjana de Bastons celebra enguany el seu 40è aniversari

La Colla Mitjana de Bastons de Sitges celebra aquest 2019 el seu 40è aniversari i serà l’encarregada de realitzar l’ofrena durant l’ofici de Sant Bartomeu. Després d’una primera experiència ara farà cinc anys durant l’ofici de Santa Tecla, la colla té previst fer una ballada especial per celebrar aquests 40 anys. La manera de ballar, de picar, les músiques… converteixen el ball de bastons sitgetà en un dels més admirats arreu. De tot plegat, i de com té previst celebrar l’aniversari la Mitjana de Bastons, n’hem pogut parlar amb el seu cap de colla, en Fali Morillas, acompanyat d’en Mario Franco i Jordi Sebastián.

Escolteu-los

Joan Manuel Pajares: un treballador de l’street art’ darrera la porta blava…

Nascut a Lleida, i de formació autodidacta, no es va dedicar professionalment al món de l’art fins als 40 anys. Arran d’una exposició a Nova York l’any 2001, la vida de Joan Manuel Pajares va donar un tomb. Des d’aleshores, l’street art protagonitzat per algunes de les icones del segle XX és al darrera de les seves obres, fetes majoritàriament amb acrílic. L’artista ens explica la seva història i la seva pintura, que a Sitges podeu trobar a la Davallada, darrera una porta de fusta blava amb la popularíssima imatge de Charles Chaplin i Jackie Coogan a El chico.

Escolteu-lo

L’ABPS, a punt per a una Festa Major que celebrarà els 40 anys dels Gegants Moros i Ball de Gitanes

Els Gegants Moros i el Ball de Gitanes celebren enguany el seu 40è aniversari

Després de fer-ne 40 com a entitat l’any passat, l’Agrupació de Balls Populars de Sitges segueix durant aquest 2019 celebrant aniversaris. Enguany, seran els Gegants Moros i el Ball de Gitanes els que fan 40 anys i ho celebraran amb una festa el proper 22 d’agost en la que podrem veure uns Gegants Moros amb nova indumentària i en el que pretèn ser un petit homenatge a les persones que van recuperar els gegants l’any 1979. El Ball de Gitanes, per la seva banda, també està preparant un seguit d’actes de cara a un mes de setembre que arribarà farcit d’actes, molts d’ells relacionats amb Santa Tecla. De tot plegat, n’hem pogut parlar amb Loreto Baqués, presidenta de l’Agrupació de Balls Populars. Al Palau del Rei Moro ja es respira aquests dies Festa Major i l’entitat donarà el seu tret de sortida el proper 19 d’agost amb el pregó satíric que enguany declamarà Mia Muntanè.

Escolteu-la

Toni Vigó, pregoner de la Festa Major 2019: “serà un pregó en el que la memòria farà molta feina”

Reconeix que aquell 25 de maig, dia en el que li varen proposar ser el pregoner de la Festa Major d’enguany, va tenir una barreja d’emocions. Fill del recordat mestre Antoni Vigó i germà del també mestre Miquel Vigó, en Toni Vigó, fuster de professió, és conscient que no té el do ni de l’escriptura ni de la paraula i és per això que, com ja avançà el dia de la seva presentació, no serà el clàssic pregó escrit i en el que la memòria i els records tindran un paper fonamental. Els records, per exemple, d’un Toni Vigó portant dels Gegants Moros, primer, i els Gegants de la Vila després. Ara fa setze anys que deixà de ser geganter i assegura que el primer any que li tocà ser espectador de la Festa Major anava una mica perdut. Aquí va la sincera conversa amb el pregoner de la Festa Major 2019, Toni Vigó i Julià.

Escolteu-lo

Maica Díez: “Vull pensar que la Festa Major encara no té cap batalla perduda. Cada cop més, anem tots a una i tenim un sentit més col.lectiu”

Parlem de Festa Major i ho fem amb la presidenta de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, Maica Díez. És la prèvia de cada any i el seguit de reflexions en veu alta que van una mica més enllà del repàs a uns actes que vestiran la festa d’enguany. Des del treball col.lectiu entre Barraques i la mateixa comissió per oferir una potent programació musical, passant pels cercaviles de la Cívica, com poder organitzar millor la distribució dels balls a la sortida de les dues, amb les actuacions a l’Hort de Can Falç i l’Hospital o un pensament més personal de la presidenta de la Comissió, com el fet de no renunciar a seguir “arreglant” allò que potser més d’un pensa que no té “arreglo”. Maica Díez, en el seu segon i darrer any al capdavant de la comissió, també creu que cada cop més hi han menys pensaments radicals i un sentit més col.lectiu de la festa per part dels balls.

Escolteu-la

Xavier Duran defensa que en tot moment la fundació del festival de cinema ha complert amb tots els requeriments que li han marcat des de l’Ajuntament, confirma que durant els darrers quatre anys -els millors del certamen en venda d’entrades i impacte mediàtic- mai s’ha manifestat cap irregularitat en la gestió, i confessa que tot sembla indicar que algú vol la seva dimissió.

Arran de l’aprovació per unanimitat, durant el ple municipal del passat 29 de juliol, de l’informe de la intervenció municipal pel qual s’insta a la fundació del Festival Internacional de Cinema de Catalunya, a que retorni l’import de tres subvencions que va rebre de l’Ajuntament els anys 2015-16, per entendre que no li corresponien d’acord amb el seu balanç econòmic, Xavier Duran, president de la fundació, ha volgut explicar a Ràdio Maricel la seva versió detallada dels fets.

El director de la fundació del festival enten que, bàsicament, l’ens es troba enmig d’un conflicte de criteris entre l’actual intervenció municipal i la seva antecessora, a l’hora de considerar el balanç econòmic del certamen i, en conseqüència, a la necessitat d’atorgar-li una quantitat econòmica, que tampoc està clar si cal considerar-la com a subvenció o com a aportació. Duran defensa que en tot moment la fundació del festival ha obrat d’acord amb les instruccions que l’Ajuntament li va donar en el seu dia, afirma que ens els darrers quatre anys -els millors del festival en xifres i en impacte mediàtic- no hi ha hagut cap auditoria interna ni informe extern que hagi alertat sobre procediments no adequats, i confessa que aquesta setmana ha tingut la sensació que algú vol la seva dimissió per raons que se li escapen.

Escolteu-lo

Marc Martínez, un sitgetà darrera del ‘Mediterràniament’ 2019

La campanya d’aquest estiu d’Estrella Damm ha estat radicalment diferent de la que ja havia esdevingut un clàssic. El Mediterràniament del 2019 és un cant militant vers la necessitat imperiosa de cuidar el nostre entorn marí. Dividida en dos actes, Ànima Amants, la publicitat, a més de denunciar, explica la història d’amor que moltes persones tenen amb el mar, i el vincle que els motiva a fer el possible per a evitar la seva degradació. Entre l’equip que ha realitzat el segon espot hi ha el seu cap de producció, Marc Martínez, un sitgetà amb una llarguíssima trajectòria en el món de la producció publicitària. Amb ell en parlem de l’experiència.

Escolteu-lo

 

Nil Roig: “El meu objectiu és poder competir algun dia a Moto GP”

El jove pilot Nil Roig en plena cursa al Campionat d’Espanya de Superbikes

Només té 14 anys i ja pensa en un futur competint al més alt nivell al Campionat de Moto GP. El jove pilot sitgetà, Nil Roig, es va pujar a una moto quan només tenia 3 anys i ara mateix es troba en ple Campionat d’Espanya de Superbikes pilotant una Kawasaki i amb l’objectiu de sortir-ne campió. De cara a la propera temporada, el seu equip, amb Dani Amatriaín al capdavant, li ha plantejat còrrer amb una 600. Un nou repte per a aquest jove pilot sitgetà que, en companyia del seu  pare, Santi Roig, ens ha vingut a explicar la seva passió per un món que demana sacrifici i… molts diners.

Escolteu-los

El ‘Pop Up Terramar’, un món de botigues i espectacles de talent local, amb entrada gratuïta cada dia a partir de les 19h.

Durant el festival Jardins de Terramar, cada dia, a partir de les 19h, s’obre l’espai Pop Up on es pot trobar un market de productes de quilòmetre 0, i una zona d’actuacions de talent local. Carola Fernandez ha parlat amb Vinyet Zapater, organitzadora del Pop Up, amb Oriol Borràs, membre del col·lectiu La palmera torta i coordinador dels espectacles de talent local, amb Victor, Marc i Iu, components del grup Ninot, i amb la ballarina Silvia Cuesta i el seu fill Manuel, que varen participar amb un espectacle de dansa. El Pop Up estarà obert fins al diumenge 4 d’agost, darrer dia del festival Jardins de Terramar.

Escolteu-ho