Aurora Carbonell reconeix que hi ha una sobreexplotació de l’espai públic, i apel·la a la responsabilitat dels empresaris que no compleixen la normativa.

No són tots, ni de lluny, però es deixen sentir. La regidora de turisme i portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Aurora Carbonell, reconeix que Sitges viu una sobreexplotació de l’espai públic, que haurà d’intentar disminuir la nova normativa de terrasses, però a la vegada apunta a la responsabilitat d’aquells propietaris d’establiments, que tot i conèixer la normativa, la vulneren superant els límits permesos per a la seva terrassa. Carbonell també apunta a la necessitat que hi haurà de regular-ne els horaris per a minimitzar les molèsties als veïns. A la vegada, la regidora defensa que la condició turística de Sitges ha de saber gestionar-se adequadament per a que la vila en surti beneficiada a la vegada que es minimitzen els problemes inherents a la mateixa. D’aquests i d’altres temes en parlem amb la portaveu d’ERC.

Escolteu-la

Diumenge torna la cursa “Corre per ells”!

Amb Alfonso Lugstenman conversem sobre la 4a edició de la #PKURSA que tindrà lloc aquest diumenge 28 de maig. Tota la informació la podeu trobar al web correperellsLes inscripcions estan obertes a les botigues Ferran Sports i a Outrun, i també al mateix web, a un preu de 12€. La recaptació anirà íntegra a l’obra social de Sant Joan de Déu i al banc d’aliments de l’associació catalana de transtorns metabòlics hereditaris.

Escolteu-ho

De l’1 al 15 de juliol, Sitges serà l’escenari d’un camp de treball a les vies braves.

De l’1 al 15 de juliol, el litoral de Sitges serà protagonista d’un camp de treball adreçat a nois i noies de 14 a 17 anys, destinat a descobrir el fons marí amb snorquel i a proposar un seguit d’activitats formatives i lúdiques en un ambient de convivència. El camp de treball, organitzat per l’entitat Anèl·lides, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona, té un preu de 360€. Ens ho explica Elisabet Paül.

Escolteu-ho

Joan Duran ens presenta “Animal impur”, el poemari guanyador del premi Rosa Leveroni

En Joan, envoltat dels altres premiats en la cerimònia celebrada a Cadaqués

Amb les referències als mites de Dafnis, Ariadna i Simurgh, Joan Duran ens presenta el seu darrer poemari, Animal impurque ha guanyat el premi Rosa Leveroni d’enguany. Una vindicació de la relació biològica entre l’home i la natura, com a metàfora d’allò essencial que mou la vida.

Escolteu-lo

Neix a Sitges un projecte pioner de surf terapèutic per a nens amb autisme

Impulsada per l’associació Més que surf, amb el suport del Sitges Surf Club, ha nascut a la vila una iniciativa pionera de surf terapèutic per a nens amb autisme. La proposta, de caràcter gratuït, consisteix en un cicle de teràpies de 8 sessions que finalitzarà el proper 25 de juny, i que té com a objectiu establir un vincle terapèutic entre el nen, el monitor i la família, que ajudi a vehicular un canvi positiu. En parlem amb Adrià Esteve, psicòleg infantil autor del programa.

Escolteu-lo

Una prova del carboni 14 feta a Miami certificarà si les restes humanes de la platja de l’Atlàntida són d’època romana. Les excavacions a l’Ajuntament han trobat restes de 15 sitges, algunes d’elles es remunten a l’època ibèrica.

El proper 1 de juny el laboratori de Miami que analitza les peces dentals dels cossos de l’home i la dona que varen ser trobats a la platja de les coves, arran del passat temporal del mes de gener, certificaran si aquestes restes són d’època romana com apunten totes les consideracions dels arqueòlegs. Joan Garcia Targa ens ha explicat l’estat actual de les investigacions sobre aquests tres cossos descoberts a la platja de l’Atlàntida i el resultat de les excavacions arqueològiques realitzades a l’Ajuntament, que certifiquen l’existència de 15 sitges, algunes de les quals es remunten a l’època ibèrica.

Escolteu-lo

Mariona Gens i Natalia Butí signen una instal·lació a la fira “Temps de flors” de Girona

Les sitgetanes Mariona Gens i Natalia Butí signen una instal·lació a la fira Temps de Flors de Girona. La proposta, que segueix una línia temàtica encetada l’any passat, vol vindicar el joc infantil al carrer en una època de restriccions de tota mena. La Mariona ja fa anys que participa a Temps de Flors, i la Natàlia s’estrenà l’any passat. Mariona ens explica la instal·lació que, com totes les altres, romandrà visitable fins el proper Diumenge.

Escolteu-la

Aquest cap de setmana arriba el Lumen Sitges Festival

Divendres i dissabte, de les deu de la nit a la una de la matinada, Sitges serà seu de diferents projeccions simultànies de videomapping, en el que serà la primera edició del Lumen Sitges Festivalun certamen que projectarà creacions artístiques sobre les façanes de la parròquia, el restaurant Costa Dorada, la torre de Sant Miquel de Maricel, l’interior del Miramar, l’Hort de Can Falç o el Club Nàutic entre d’altres. El seu director, Albert Sitjes, ens comenta tots els detalls del projecte.

Escolteu-ho

L’hospital empren el projecte d’un ambiciós estudi d’investigació sobre la història de la malvasia, en paral·lel al del centre d’interpretació

Amb l’objectiu de difondre el màxim possible la història i el patrimoni del conreu i elaboració de la malvasia de Sitges, la fundació de l’hospital ha posat en marxa un ambiciós projecte que passa per la realització de l’estudi d’investigació més complert que s’ha fet fins ara sobre la malvasia, en paral·lel a la posada en marxa del centre d’interpretació de la mateixa al corral de la vila. La historiadora sitgetana Alba Gracia és l’encarregada de coordinar la realització d’aquest projecte historiogràfic, i ens explica els detalls.

Escolteu-ho

L’institut de robòtica de la fundació Ave Maria, presenta “Laundry ID”, un sistema de bugaderia residencial que elimina les errades en la classificació de roba.

Els representants de l’Ave Maria durant la presentació al centre d’innovació del BBVA

L’Institut de robòtica per a la dependència de la fundació Ave Maria va presentar el passat divendres, al centre d’innovació BBVA i sota la presidència del secretari d’estat de serveis socials i igualtat, el sistema de gestió de bugaderies per a residències Laundry IDque elimina les possibilitats d’error en la gestió de la roba dels usuaris, a través de  la implantació d’un xip de radiofreqüència a les peces que garanteix una ordenació sense errades gràcies a un programa informàtic. El projecte, que ha comptat amb la col·laboració d’empreses punteres en els diferents àmbits que es contemplen, suposa un pas importantíssim en la consolidació de l’Institut de robòtica com un centre de referència en el desenvolupament de tecnologia adreçada a les persones amb discapacitat. N’hem parlat amb el seu director, Joan Olivé.

Escolteu-lo

El Partit Europeista de Sitges demana la dimissió de Miquel Forns, defensa un alberg gestionat pel consell comarcal en un indret fora del casc urbà i afirma que el projecte de la masia de Can Pere Mestres vulnera la legalitat urbanística.

A partir de la petició de dimissió de l’alcalde, que la formació ha expressat a través dels mitjans, per entendre que Miquel Forns ha obrat amb ineptitud en la gestió del projecte de la masia de Can Pere Mestres, amb Francesc Alcaraz, portaveu del Partit Europeista de Sitges, repassem tot l’argumentari que la formació ha fet públic per a mostrar la seva disconformitat amb la ubicació de l’equipament.

Escolteu-lo

El Sitges Electronic Park vol acostar la música electrònica a tots els públics, seguint un model de festival obert a tothom molt popular a centreeuropa. Ens el presenten Fredy De la Calle i Carles Nin.

Serà aquest diumenge, durant tot el dia, al parc de Can Robert. I hi haurà activitats infantils, foodtrucks i, sobretot, molta música electrònica pensada per a tothom, en una iniciativa que es vol acostar al model dels Pic-Nics centreeuropeus, que celebren l’arribada de la Primavera amb activitats en els espais públics. El Sitges Electronic Park serà un esdeveniment gratuït pensat per a que, tant els amants de la música electrònica com les famílies, puguin gaudir d’una estona de lleure amb una proposta artística de qualitat. N’hem parlat amb dos dels seus promotors: Fredy de La Calle i Carles Nin.

Escolteu-los