L’Hora d’Europa: els europeistes catalans s’uneixen

La nova Xarxa d’Entitats Europeistes de Catalunya (XEEC), formada per totes les entitats europeistes del país, ha visitat les institucions europees a Brussel·les. A partir d’aquesta eïna, es pretén acostar Europa a la ciutadania, i reclamar les institucions que s’escoltin més els ciutadans, en un moment que sembla començar-se a superar la crisi de confiança sobre el projecte europeu. En parlem amb en Joaquim Millan, d’Eurolocal, amb la periodista Teresa Carreras, i amb la membre de Joves Federalistes Europeus, Marta Junque.

Escolteu-ho

L’Hora d’Europa: atacs islamistes i incertesa sobre el futur

El London Bridge, escenari del darrer atac (Wikipedia)

L’Hora d’Europa convoca una vegada més Joaquim Millan, d’Eurolocal, per parlat amb el politòleg Xavier Balada, que contextualitza els recents atacs islamistes a ciutats europees en un esceneri de guerra que els governs europeus no volen admetre, i amb el professor Pere Almeda, que reflexiona sobre el decreixent sentiment europeu entre els més joves, i la necessitat de nous projectes per invertir la tendència.

Escolteu-los

10 anys de l’Hora d’Europa!

A Dover, Banksy ha deixat la seva visió de l’actual Unió Europea

Celebrem el desè aniversari de l’Hora d’Europa, agraint a Joaquim Millan, d’Eurolocal, i a totes les persones que han estat entrevistades, la seva disposició per a explicar-nos, de la forma més didàctica i rigorosa, la realitat de la Unió Europea durant tot aquest periode. Avui conversem amb Ferran Tarradellas, director de la representació a Barcelona de la Comissió Europea, Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i el politòleg Albert Balada.

Escolteu-ho

Europa afronta l’any clau

Amb el Brexit acabat d’activar, la crisi dels refugiats a la recàmera, i la perspectiva de les eleccions franceses i alemanyes, la Unió Europea es troba aquest any en el punt d’inflexió més transcendental dels seus 60 anys d’història. En parlem, al costat de Joaquim Millan, d’Eurolocal, amb el corresponsal francès de Europe 1 i de la ràdio pública belga RTBF a Espanya, Henry de Laguérie, i amb el politòleg i polític català Marcel·lí Martorell.

Escolteu-los

L’hora d’Europa. Està Europa en crisi? Parlen dues expertes en relacions internacionals.

Els liders d’Europa s’han reunit a Malta

Saludem avui a dues especialistes en relacions internacionals que, a la vegada, són diputades al parlament de Catalunya. Són Susana Beltran, professora de Dret Internacional Públic de la UAB, de Ciutadans, i Esther Niubo, directora de la fundació Rafael Campalans, del PSC. Totes dues coincideixen en la visió d’una Europa en crisi, que necessita fer-se atractiva per una ciutadania massa escèptica per la situació econòmica, per l’ascens dels populismes o per la visió de les institucions europees com un gegant inoperant. En parlem, com sempre, amb Joaquim Millan, d’Eurolocal.

Escolteu-les

L’hora d’Europa: de Trump al procés, passant per la Unió Europea

Amb Joaquim Millán, d’Eurolocal, i els nostres politòlegs habituals, Xavier Ferrer i Albert Balada, conversem sobre el paper d’Europa davant l’arribada de Donald Trump a la presidència dels Estats Units, i la presència del president de la Generalitat Carles Puigdemont a la seu del parlament europeu.

Escolteu-lo

L’hora d’Europa. La Unió Europea vista per dos joves de l’IES Vinyet: Sergi Molina i Ezequiel Rubinowicz

En Sergi i l’Ezequiel amb en Joaquim

La darrera hora d’Europa del 2016 repassa l’actualitat de l’any a través del punt de vista de dos joves estudiants de l’IES Vinyet, en Sergi Molina i l’Ezequiel Rubinowicz. Com sempre, acompanyats de Joaquim Millan.

Escolteu-ho

Els Estats Units de Trump i……. Europa

usa

Amb els nostres tertulians de capçalera, el president del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferret, i el politòleg Albert Balada, cerquem respostes a les conseqüències que pot tenir per Europa l’elecció de Donald Trump com a nou president dels Estats Units.

Escolteu-ho

L’hora d’Europa: Hongria diu no a les quotes de la UE sobre acolliment de refugiats. Un referèndum no vinculant, però definitori.

flag_of_hungary-svg

El passat diumenge, els hongaresos varen votar majoritàriament en contra del sistema de repartiment dels refugiats establert per la Unió Europea, en un referèndum definitori de la percepció social amb la qual el país viu aquest drama humà. Amb Xavier Ferrer i Albert Balada, els nostres politòlegs de capçalera, abordem aquest assumpte i la seva repercussió en el si d’una Unió Europea prou trasbalssada.

Escolteu-ho

L’Hora d’Europa: la Unió en crisi

eur_14092016

Amb Joaquim Millan, d’Eurolocal, i el politòleg Albert Balada, repassem l’inici del curs polític a una Unió Europea sobrepassada per crisis a tots nivells: Grècia, el Brèxit, el descrèdit de les institucions i dels seus representants, el paper menguant a nivell mundial o les contradiccions en les polítiques econòmiques i fiscals.

Escolteu-los

Especial L’Hora d’Europa: entre el Brexit i les generals

El Berxit és un fet: els britànics no volen estar a la Unió Europea

El Brexit és un fet: els britànics no volen estar a la Unió Europea

Edició especial de l’Hora d’Europa, per analitzar les causes i conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el Brexit, decidida en referèndum pels britànics, i de les eleccions generals celebrades diumenge a Espanya. Amb la companyia de Joaquim Millan, d’Eurolocal, conversem amb l’eurodiputat català Francesc Gambús, i amb el politòleg Albert Balada.

Escolteu-ho

L’Hora d’Europa. Amb el Brexit a l’horitzó.

L'encaix de la Gran Bretanya a la Unió Europea, en qüestió

L’encaix de la Gran Bretanya a la Unió Europea, en qüestió.

El proper 23 de Juny, els més de 46 milions de ciutadans del Regne Unit amb dret a vot estan convocats a decidir si volen seguir formant part de la Unió Europea. El referèndum sobre el Brèxit, convocat pel primer ministre conservador David Cameron com una promesa electoral, ha posat en escac les cancelleries europees i les institucions de Brussel.les. A dues setmanes de la decisiva cita, en parlem en una nova edició de l’Hora d’Europa, amb la companyia de Joaquim Millan, d’Eurolocal, i del politòleg Jaume Balada.

Escolteu-ho