Els llibres. La temporada comença amb un munt de novetats

De Fernando Aramburu a Paul Auster, passant per Silvia Soler, Julia Navarro o Chimamanda Ngozi Adichie. Rosanna Lluch ens repassa algunes novetats de la llarga llista que ha arribat a les llibreries els darrers dies d’agost i els primers de setembre.

Escolteu-la

Els llibres. Dels clàssics oblidats a una mirada a les dones afganeses

L’endemà de la Festa Major arribarà la primera tongada de novetats de la nova temporada, i l’1 de setembre una segona. Les editorials estan ja a punt, però mentrestant amb Rosanna Lluch fem un repàs a algunes recomanacions per l’estiu. Entre elles: ‘La casa eterna’ de Yuri Slezkine, ‘Cometas en el cielo i ‘Mil soles espléndidos’ de Khaled Hosseini, ‘El camino del perdón’ de David Baldacci, i ‘Cap al tard’ de Tessa Hadley.

Escolteu-ho

Espai llibres: lectures per passar la calor d’estiu

Amb Rosanna Lluch, de Llorens Llibres, hem repassat propostes de lectures estiuenques, sempre més refrescants i alhora absorvents. Dues del Premi Llibreter, “La casa de foc” de Francesc Serés i “El País dels Altres”, de Leia Slimanbi. A més, també recomanem “El llibre d’estiu” de Tove Jansson, “Cap el Tard” de de Tessa Hadley, la reedició en català de “La meva família i altres animals” i “Ocells, bèsties i parents” de Gerald Durrell, “Hi havia una vegada Hollywood”, l’estrena com a novel·lista de Quentin Tarantino, “El regne” de Jo Nesbø, i “Un dia cualquiera en Nueva York”, de Fran Lewobitz.

Escolteu-la

Els llibres: rutes, intrigues, política i Lupin

Amb Rosanna Lluch, de Llorens Llibres, repassem les novetats literàries preestiuenques. Una de rutes, “15 excursions a peu pels fars de Catalunya”, de Cecilia Lorenzo; intrigues a “Trilogía de Copenhague”, de Tove Ditlevsen, “Els esclaus del desig”, de Donna Leon, “El Pozo”, de Berna González Harbour, o “El vincle més fort”, de Kent Haruf, i dues de gènere polític: “Entre el dolor y l’esperança”, l’entrevista a Jordi Pujol escrita per Vicenç Villatoro, i “Contra l’adversitat”, d’Oriol Junqueras. I a més, la reedició de les obres sobre Arsene Lupin, després de l’èxit de la sèrie sobre el personatge.

Escolteu-ho

Els llibres: de ‘Gabo’ a les històries de misteri d’Arantza Portabales

Amb Rosanna Lluch repassem algunes de les novetats literàries dels darrers dies. Des de ‘Gabo y Mercedes, una despedida’ escrit per Rodrigo Garcia, fill del premi Nobel, fins a ‘La vida secreta de Úrsula Bas’, la darrera novel·la d’una escriptora amb projecció, Arantza Portabales. Hi afegim ‘Lungo mare: memòries’ de Gabriel Janer Manila, ‘El hombre perdido’ de Jane Harper, o ‘Amigos para siempre’ de Daniel Ruiz.

Escolteu-la

‘Los Mundos de luna’ una trilogia de llibres ambientada a Sitges pensada per adolescents i els seus pares i mares

Maribel Elía n’és l’autora i va escriure aquests llibres per una necessitat personal de trobar i oferir eines que ajudessin a millorar la comunicació entre pares i mares i els seus fills adolescents. Més enllà de llibres d’aventures aquesta trilogia és un projecte pedagògic creat en família per la Maribel i els seus dos fills i neix fruit de l’autoedició. Es poden trobar els llibres al Quiosc de l’Alba i per saber més de l’autora i del projecte es pot consultar la seva pàgina web www.maribelelia.com .

Escolteu-la

Els llibres: dels més venuts de Sant Jordi al discurs de Pol Guasch, passant pel projecte d’una llibreria al Patronat

Es va esgotar Tàndem. Però també es va esgotar El humor de mi vida de Paz Padilla, i no cal parlar de La dona de la seva vida de Xavier Bosch, Consumits pel foc de Jaume Cabré, o del llibre del doctor Oriol Mitjà, A cor obert. Rosanna Lluch ha viscut un Sant Jordi sense descans, mentre continua el degoteig de novetats. També hem tingut temps d’acostar-nos al contundent discurs de Pol Guasch, autor de Napalm al cor, durant l’acte institucional de Sant Jordi a l’Ajuntament de Barcelona, i al projecte d’una llibreria al Patronat.

Escolteu-la

Els llibres: després d’escoltar-la en la investidura de Biden i convertir-se en icona mundial, ja podem llegir Amanda Gorman en català i castellà.

Va ser la poetessa més jove en inaugurar cap investidura presidencial a la història dels Estats Units d’Amèrica, la seva imatge i la seva lectura va impactar el món sencer i omplir les portades dels diaris l’endemà i ara podem llegir la seva poesia aquí, en català i castellà. És una de les novetats per aquest Sant Jordi 2021 que ja preveu que enguany les referències feministes seran buscades. En parlem amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres.

Escolteu-lo

Els llibres: de ‘Gambit de dama’ a ‘El huerto de invierno’

Avui arriba a les llibreries ‘Tándem’ el premi Josep Pla 2021 de Maria Barbal. Però, com d’habitud, un munt de novetats s’apleguen al taulell. Amb Rosanna Lluch en repassem unes quantes, inclosa la primera novel·la escrita pel cap de comunicació del Port d’Aiguadolç, Albert Bertran Bas. Spoiler: no cerqueu obres d’Arsène Lupin. De moment, ningú les ha reeditat.

Escolteu-la

Els llibres. Comença demà la BCN Negra

Tot i la pandèmia, hi ha efervescència al món editorial. Estan a punt de sortir al mercat els premis que es donen durant les festes, i s’anuncia, entre d’altres, una nova novel·la de Jaume Cabré deu anys després de l’èxit de públic i crítica d’aquell Jo confesso. Mentrestant, la novel·la negra continua fidel a la cita dels lectors, i avui en repassem algunes de les novetats amb Rosanna Lluch.

Escolteu-la

Els llibres: Atreviu-vos amb la versió en català actual de ‘Tirant lo Blanc’

Molts es quedaren amb el mal record d’una lectura obligada en època d’estudiant, però Tirant lo Blanc ha tornat amb una versió en català actual que està essent tot un èxit. És una de les lectures que ens recomana la Rosanna Lluch, però avui comencem amb el 150è aniversari de la mort de Charles Dickens, seguim amb un introbable text de Josep Pla, o us recomanem un impagable recull d’entrevistes de The Paris Magazine, entre d’altres propostes per regalar o regalar-se.

Escolteu-ho

Els llibres: l’endemà de publicar-se, l’obra pòstuma de Carlos Ruiz Zafón ja és la més demandada

Es tracta d’onze relats, alguns d’ells inèdits, i en hores ja està sent èxit de vendes a les llibreries. Més enllà de Zafón, Rosanna Lluch ens proposa altres lectures captivadores com El colibrí, de Sandro Veronesi i amb traducció impecable al català de Pau Vidal, el mateix traductor d’Exercicis de Memòria d’Andrea Camilleri. I entre les novetats en destaca la versió de Màrius Serra del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, un fons d’armari que tot bon lector hauria de tenir a la seva llibreria.

Escolteu-ho