Tornar a la llibreria. Tornar als llibres. Amb Rosana Lluch, impressions d’un retorn.

Continua sense tenir massa clar que el proper 23 de juliol es pugui celebrar quelcom que recuperi l’esperit del suspès Sant Jordi, però retrobem Rosana Lluch contenta, i no només per haver pogut obrir, sinó per copsar que molts lectors/es tenien ganes de llibres…

Escolteu-la

Els llibres de la setmana

Rosanna Lluch ens apropa algunes de les novetats d’aquests dies. I en el rerefons, per Sant Jordi es preveuen el primer volum de les memòries del procés del president Puigdemont, i d’altres d’Antoni Bassas o Gonzalo Boye també sobre el mateix assumpte. I pels qui vulguin capbussar-se en una altra història, també es preveu la sortida d’un llibre de Sandro Rossell sobre el seu procés judicial…. Mentrestant, aquí van algunes recomanacions.

Escolteu-la

Els llibres de la setmana

Acaben de sortir els premis Nadal i Josep Pla, i la darrera novel·la del cicle Episodios de una guerra interminable, d’Almudena Grandes: La madre de Frankenstein. Amb Rosanna Lluch abordem algunes de les novetats literàries dels darrers dies.

Escolteu-la

Els llibres

Amb Rosanna Lluch repassem algunes de les novetats literàries d’aquest inici d’any.

Escolteu-ho

Els llibres

El llibre més venut per Nadal

Amb Rosanna Lluch repassem els llibres més venuts per Nadal i ens proposa algunes recomanacions per aquestes primeres setmanes del 2020.

Escolteu-lo

Els llibres: regals de Nadal en forma de lectura

Rosanna Lluch de Llorens Llibres ens presenta algunes de les lectures que més es regalaran en aquestes dates. Per la canalla en destaca el llibre del grup musical infantil El Pot Petit, El lleó vergonyós, i la darrera novetat infantil de Marie Kondo, La Lily i en Teo. Entre els adolescents triomfen els autors sortits de youtube i del món de les pantalles però sobretot en destaca la novetat de l’escape book de La Casa de Papel inspirada en la sèrie espanyola de més èxit a Netflix. D’altra banda la política continua sent una temàtica força elegida entre els lectors adults amb exemples com L’encàrrec de Xavier Melero i pel que fa a literatura ens recomana Benvinguda a casa, un llibre d’esquetxos autobiogràfics de Lucia Berlin.

Escolteu-la

Els llibres: propostes diferents

Amb la Rosanna Lluch, de Llorenç Llibres, repassem algunes recomanacions d’entre les novetats literàries dels darrers dies. Així, parlem de “La campana de vidre”, de Francesc Fontbona; els premis Planeta, “Terra Alta” de Javier Cercas i “Alegría” de Manuel Vilas; “La invención ocasional” d’Elena Ferrante; dos llibres gràfics, “Rubianes Solamente” de Miguel Gallardo i “Farinha, la novela gráfica”; “Blanc letal” de Robert Galbraith (alter ego de JK Rowling); i Mademoiselle Coco y la pasión por el número 5″, de Michelle Marly.

Escolteu-ho

Els llibres: Un repàs als darrers premis.

Aquí teniu recomanacions directes de Rosanna Lluch. De Javier Cercas, guanyador del premi Planeta d’enguany, la Rosanna us proposa la lectura de La velocidad de la luz, y del finalista, Manuel Vilas, la Rosanna us proposa Ordesa. De Siri Hustvedt, guanyadora del premi princesa d’Astúries de les lletres, Todo cuanto amé, i ens hi afegeix la novel·la amb la qual Cristina Morales ha guanyat el premi nacional de narrativa, lectura fácil. Aquestes i altres propostes en el nostre espai quinzenal dels llibres.

Escolteu-lo

Els llibres: reedicions, intriga i crítica actual per a la tardor

La reedició de les obres de Teresa Pàmies o de Elegía para un americano, de Siri Hustvedt ocupen un espai central entre els llibres dels darrers dies, al costat de La cara nord del cor de Dolores Redondo, l’Ara parla’m de tu. Carta a la Matilda amb confesions personals d’Andrea Camilleri, o les àcides crítiques a la guerra i al drama dels refugiats de Frankenstein a Bagdad, d’Ahmed Saadawi, i Els afamats i els tips, de Timur Vernes. En parlem amb la Rosanna Lluch, de Llorenç Llibres.

Escolteu-la

Palabras dislocadas, poemes que trenquen el silenci sobre l’abús sexual a la infància

Susanna Minguell és l’autora d’aquest llibre de poemes que es presenta com una possible recuperació d’abusos sexuals a la infància. L’escriptora, tot i partir de la pròpia experiència, fuig de la posició de víctima i proposa un recorregut de recuperació a través de paraules, poemes i autoretrats. El llibre posa sobre la taula el tabú que representen per a la societat els abusos sexuals a la infància. Hem parlat amb l’autora del llibre i de com aquest ha significat un pas en la seva pròpia recuperació.

Escolteu-la

Els llibres: una tardor amb històries per a reflexionar.

Des de El arte de perder, d’Alice Zeniter a l’impactant Milkman d’Anna Burns, passant per l’Assaig general d’una revolta de Francesc Marc-Álvaro, Castigo de Ferdinand von Schirach, Vigilancia permanente d’Edward Snowden i Sidi d’Arturo Pérez-Reverte, Rosanna Lluch ens acosta les darreres novetats literàries.

Escolteu-la

Els llibres: La rentrée arriba amb força.

El 9è premi Illa dels llibres ha estat per Aprendre a parlar amb les plantes, la novel·la de Marta Orriols que s’ha fet viral. Amb ella comencem el grapat de recomanacions que ens porta Rosanna Lluch.

Escolteu-la