Mascotes: allò que ens poden encomanar i allò que els podem encomanar (vacuneu sempre i vigileu amb les llepades)

Amb Eduardo Tobaja, de l’hospital veterinari Sala Göron, conversem sobre allò que cal fer per a tenir la nostra mascota a punt per a conviure amb nosaltres amb les màximes garanties de salut.

Escolteu-lo

Mascotes: No tingueu un gos si no podeu estar per ell.

I un gos pot donar un munt de satisfaccions, però, a la vegada, demana implicació per part dels seus amos. I això vol dir sortir a passejar, no deixar-lo moltes hores sol a casa, i, òbviament, educar-lo en el seu comportament. Avui Esteban Peláez, de l’hospital veterinari Sala Göron, ens deixa uns quants consells que us poden servir per a meditar si, de debò, podeu tenir un gos a casa encara que us faci il·lusió.

Escolteu-lo

Mascotes: l’arribada d’un nadó a casa. Uns quants consells per evitar preocupacions.

Com pot reaccionar un gos davant l’arribada d’un nadó a casa? No cal que us preocupeu si li presenteu i no l’arraconeu en la vostra convivència diària. Els gossos poden ser una perfecta companyia pels infants, sempre i quan tingueu en compte uns quants consells bàsics que ens explica l’Àlex Martínez de l’hospital veterinari Sala Göron.

Escolteu-lo

Mascotes: Els gossos i la calor, un binomi que demana atenció.

Els gossos suen, i suen pels coixinets de les potes, i regulen la seva temperatura panteixant. Per tant, durant estius com els nostres, cal prendre precaucions per a que no puguin patir un cop de calor. En parlem amb Àlex Martínez, de l’hospital veterinari Sala Gorön.

Escolteu-lo

Mascotes: Una malaltia que demana atenció: La Leishmaniosi.

Una de les malalties que demana més atenció per part dels propietaris de mascotes és la Leishmaniosi, una malaltia parasitària transmesa per un mosquit i que té una simptomatologia múltiple que pot confondre molt en el periode inicial. Eduardo Tobaja, de l’hospital veterinari Sala Göron, ens deixa uns quants consells per a abordar-la amb garanties.

Escolteu-lo

Mascotes: Què fer amb els coets?

A les portes de la Festa Major, Eduardo Tobaja, de l’hospital veterinari Sala Göron, ens deixa uns quants consells per a que les vostres mascotes puguin conviure amb els coets i la pirotècnia.

Escolteu-lo

Mascotes: Com evitar l’angoixa dels nostres gossos quan marxem de casa.

Marxar de casa, mal que sigui per unes hores, i deixar els gossos sols pot suposar moments d’angoixa pels animals. Avui, Eduardo Tobaja, de l’hospital veterinari Sala Göron, ens dóna uns quants consells per a evitar-ho. El més important és el de no establir un vincle permanent amb l’animal en tot moment i a tot arreu. Els gossos han de tenir els seus espais a la casa, i no estar permanentment al costat dels amos.

Escolteu-lo

Mascotes: Com prevenir l’asfixia en els gossos.

Els gossos poden ennuegar-se, i els gats també però en menor mesura. Per tant, cal anar amb compte amb els petits objectes que podem tenir per casa, i evitar, en la mesura del possible, que quedin accessibles a les nostres mascotes. Des de mitjons a pinyols d’oliva, hi ha races de gossos amb tendència a posar-s’ho tot a la boca. Avui, Àlex Martínez, de l’hospital veterinari Sala Göron, ens dóna uns quants consells que us poden ajudar si veieu que el vostre gos té simptomes d’ofec.

Escolteu-lo

Mascotes: la xocolata NO és per als animals

Amb Eduardo Tobaja de l’ Hospital Veterinari Sala Gorön parlem d’aquells aliments que mai hem d’oferir a les nostres mascotes perquè fer-ho podria tenir conseqüències, fins i tot, mortals. Ni xocolata, ni panses, ni nous, ni alvocat, ni ceba, ni llet…

Escolteu-ho

Mascotes: compte amb els medicaments que donem als nostres animals

Aquesta setmana, en companyia d’Alex Martínez, veterinari de Sala Gorön, abordem la qüestió relacionada amb aquells medicaments que no hauríem de donar mai. Medicaments com un simple gelocatil o ibuprofèn que podrien, en alguns casos, ser fatals per a la vida dels nostres animals.

Escolteu-lo

Mascotes: val més prevenir que curar

Amb Eduardo Tobaja de l’Hospital Veterinari Sala Gorön parlem de medicina preventiva. Desparasitar i respectar el calendari de vacunació de la nostra mascota, mantenir hàbits d’higiene, una alimentació saludable i practicar exercici de manera regular són aspectes claus que garantiran una bona salut de les nostres mascotes.

Escolteu-ho

Mascotes: nous animals de companyia

Nous Animals de Companyia (NAC), així es coneix a tots aquells animals que no són ni gos, ni gat ni cavall. Mal anomenats animals exòtics, alguns d’aquest tipus d’animals són força comuns a moltes llars i tenen necessitats especials que avui repassem amb Àlex Martínez, veterinari de Sala Gorön

Escolteu-lo