Mascotes: Alerta! l’eruga processionària ja és aquí

És una de les urgències veterinàries més freqüents en aquesta època de l’any. El contacte de les nostres mascotes amb l’eruga processionària pot ser molt greu i fins i tot letal, sobretot amb els gossos ja que els gats són més selectius amb el que es duen a la boca. Com reaccionar i què fer en cas que es produeixi aquest contacte ens ho explica Àlex Martínez, de l’Hospital Veterinari Sala Gorön de Sitges.

Escolteu-lo

Mascotes: Com actuar amb els gossos abandonats.

Amb Eduardo Tobaja, de l’hospital veterinari Sala Göron, conversem avui sobre com procedir si ens trobem un animal abandonat, amb xip o sense.

Escolteu-ho

Mascotes: com viatjar amb animals

Eduardo Tobaja de l’Hospital Veterinari Sala Gorön ens dóna els millors consells a tenir en compte si volem viatjar amb les nostres mascotes. Tenir el passaport a punt i informar-se prèviament de les necessitats i requeriments és el primer pas per evitar accidents i episodis desagradables.

Escolteu-lo

Mascotes: gossos i gats també s’han de rentar les dents

La cura de la dentició en els animals és indispensable per assegurar un bon estat de salut de les nostres mascotes. Cal rentar les dents a gossos i gats de manera habitual per evitar infeccions futures. Ens ho explica Eduardo Tobaja de l’Hospital Veterinari Sala Goron.

Escolteu-lo

Mascotes: un gos o un gat poden ser un bon regal de Nadal però compte! no són joguines

Amb Eduardo Tobaja de l’Hospital Veterinari Sitges parlem de tot el que cal tenir en compte abans de regalar una mascota. Un gos o un gat poden ser un bon regal però sempre que es tingui en compte la responsabilitat implícita que comporta tenir animals a càrrec i la despesa econòmica.

Escolteu-ho

Mascotes: com preparar pel fred els nous animals de companyia

Amb Àlex Martínez, de l’Hospital Veterinari Sitges, conversem sobre com la baixada de temperatures afecta els nous animals de companyia, altrament dit, animals exòtics. La procedència dels animals marca sens dubte la seva adaptació al clima mediterrani, per tant camaleons o iguanes necessitaran espais climatitzats propis mentre que ocells, conills o tortugues poden adaptar-se més fàcilment sempre i quan seguim els consells dels professionals.

Escolteu-ho

Mascotes: Els gats amb estrès.

Els gats són sensibles. Més sensibles que els gossos als canvis, a les nostres actituds, a l’agitació dels entorns amb molta gent. Són animals més actius a la nit que durant el dia, i poc donats a complir ordres…. Per tant, res del que serveix amb els gossos acostuma a servir amb els gats. I, si no sóm curosos amb ells, podem acabar estressant-los. Eduardo Tobaja, de l’hospital veterinari Sala Gorön, ens deixa uns quants consells.

Escolteu-lo

Mascotes: animals exòtics i…un consell. Les rates domèstiques són carinyoses, intel·ligents i..molt netes!

Porquets vietnamites, serps, aranyes, camaleons, peixos… Els animals exòtics demanen, molt sovint, una atenció especial. Àlex Martínez, de l’hospital veterinari Sala Göron, ens deixa unes quantes recomanacions. No us ho creureu, si deixeu els prejudicis de banda, les rates domèstiques poden ser un excel·lent animal de companyia a casa!

Escolteu-lo

Mascotes: allò que ens poden encomanar i allò que els podem encomanar (vacuneu sempre i vigileu amb les llepades)

Amb Eduardo Tobaja, de l’hospital veterinari Sala Göron, conversem sobre allò que cal fer per a tenir la nostra mascota a punt per a conviure amb nosaltres amb les màximes garanties de salut.

Escolteu-lo

Mascotes: No tingueu un gos si no podeu estar per ell.

I un gos pot donar un munt de satisfaccions, però, a la vegada, demana implicació per part dels seus amos. I això vol dir sortir a passejar, no deixar-lo moltes hores sol a casa, i, òbviament, educar-lo en el seu comportament. Avui Esteban Peláez, de l’hospital veterinari Sala Göron, ens deixa uns quants consells que us poden servir per a meditar si, de debò, podeu tenir un gos a casa encara que us faci il·lusió.

Escolteu-lo

Mascotes: l’arribada d’un nadó a casa. Uns quants consells per evitar preocupacions.

Com pot reaccionar un gos davant l’arribada d’un nadó a casa? No cal que us preocupeu si li presenteu i no l’arraconeu en la vostra convivència diària. Els gossos poden ser una perfecta companyia pels infants, sempre i quan tingueu en compte uns quants consells bàsics que ens explica l’Àlex Martínez de l’hospital veterinari Sala Göron.

Escolteu-lo

Mascotes: Els gossos i la calor, un binomi que demana atenció.

Els gossos suen, i suen pels coixinets de les potes, i regulen la seva temperatura panteixant. Per tant, durant estius com els nostres, cal prendre precaucions per a que no puguin patir un cop de calor. En parlem amb Àlex Martínez, de l’hospital veterinari Sala Gorön.

Escolteu-lo