Menja sa amb Berta Saura: tens molts gasos? aliments que t’ajuden a eliminar-los

Tenir gasos és normal sempre i quan no provoquin dolor, inflamació o d’altres símptomes molestos. La nutricionista Berta Saura d’ Art de Cook ens ajuda a identificar quin tipus de gasos tenim i ens explica quina dieta és la més apropiada per a eliminar-los.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: esmorzars i berenars saludables per petits i no tan petits

Coincidint amb el retorn a l’escola reprenem seccions i bons hàbits alimentaris. La nutricionista Berta Saura d’Art de Cook ens explica com haurien de ser els esmorzars i els berenars per ser saludables i ens proposa alternatives a la bolleria industrial tan estesa entre la canalla i alhora tan poc saludable.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: idees fresques per perdre pes sense comptar calories

La nostra nutricionista de capçalera Berta Saura d’ Art de Cook ens explica quins són els aliments a tenir en compte si volem perdre pes i com muntar un bon àpat sense perdre nutrients i, atenció! no cal contar calories, seguint els seus passos perdreu pes de manera saludable i sense passar gana. 

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: la dieta Sirtfood, una opció d’aprimament arriscada

Una dieta que permet menjar xocolata i vi negre en tant que, aliments molt antioxidants que aconsegueixen activar unes proteïnes anomenads SIRT que es troben a l’organisme i que desinflamen i regulen el metabolisme, però que presenta riscos importants i no t’evitarà passar gana ja que es basa en una restricció calòrica molt important. La nutricionista Berta Saura d’ Art de Cook ens en parla de la dieta dels famosos i apunta que no hi ha dietes miraculoses, al final tot es basa en adquirir bons hàbits i en l’equilibri.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: alimentació durant el confinament

No hi ha secrets, els hàbits saludables dels que sempre ens en parla són la base per mantenir-nos sans i en el pes adequat també ara, durant el confinament. No obstant la nutricionista Berta Saura d’ art de cook ens dóna alguns trucs per a qui no tingui encara adquirits aquests hàbits o els hagi perdut els pugui reprendre ara. Un bon rebost de producte saludable, fugir dels ultraprocessats, planificar-se i organitzar els àpats i per damunt de tot mantenir l’esperit positiu són factors claus. 

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: defenses baixes? no t’oblidis del gingebre!

Amb l’arribada del fred posem a prova el nostre sistema immunològic i cal adaptar hàbits alimentaris per aclimatar-nos a la baixada de temperatures. Berta Saura d’Art de Cook ens dóna les pautes per evitar la baixada de defenses i ens fa llistat dels aliments que més ens ajuden.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: reprendre hàbits després del Nadal

Per aquells que sentin que el Nadal els ha passat factura i amb el nou any vulguin tornar o encetar una alimentació saludable avui Berta Saura d’Art de Cook ens explica petits consells que ens ajudaran a reprendre bones rutines. Compte amb els detox incontrolats i els dejús que requereixen de seguiment professional.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: es possible celebrar el Nadal sense agafar pes

La nutricionista Berta Saura d’art de cook dóna alguns consells útils per poder gaudir dels àpats nadalencs sense conseqüències a la bàscula. No saltar-nos àpats, cuinar i oferir alternatives saludables a la taula, no passar-nos amb l’aperitiu, els turrons pocs però artesanals (els lights no existeixen) i fer exercici durant les festes són algunes de les claus per gaudir del Nadal menjant sense engreixar-se.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: el ‘batch cooking’ o com planificar el menú d’una setmana

Literalment el ‘batch cooking’ significa cuinar per lots i el seu objectiu és facilitar una alimentació saludable diària. La clau està en la planificació setmanal i en cuinar un únic dia, una alternativa de la que ens en parla Berta Saura d’Art de Cook amb exemples fàcils i aptes per a transportar en cas que dineu fora de casa.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: aliments per una menstruació saludable

Sabíeu que els desordres menstruals relacionats amb l’equilibri hormonal poden millorar o fins i tot desaparèixer modificant l’alimentació? ens ho explica Berta Saura d’Art de Cook. A les pautes alimentàries que ens aconsella la nutricionista cal sumar-hi consciència i escolta del cos.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: cuina i aliments de tardor que ens preparen per l’hivern

Amb l’arribada de la tardor, l’abaixada de les temperatures i, en molts casos, l’aparició dels refredats cal preparar el cos per a l’hivern. Berta Saura d’Art de Cook ens parla avui dels aliments que no poden faltar a la nostra cuina durant la tardor i ens explica algunes receptes exquisides i molt fàcils de fer com una crema de carxofes, una kimpira de verdures o panellets sense sucre.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: Baby-lead Weaning (BLW)

El BLW o alimentació complementària a demanda és el procés en el que introduïm aliments sòlids en la dieta del nadó de manera que els mengi de manera autònoma amb les seves pròpies mans. Evitar els aliments en cru i sobretot dedicar-hi temps i paciència són aspectes claus a l’hora d’aplicar aquest mètode que no té res de nou, els nostres avantpassats ja el practicaven. Ens ho explica Berta Saura d’art de cook.

Escolteu-la