Menja sa amb Berta Saura: alimentació durant el confinament

No hi ha secrets, els hàbits saludables dels que sempre ens en parla són la base per mantenir-nos sans i en el pes adequat també ara, durant el confinament. No obstant la nutricionista Berta Saura d’ art de cook ens dóna alguns trucs per a qui no tingui encara adquirits aquests hàbits o els hagi perdut els pugui reprendre ara. Un bon rebost de producte saludable, fugir dels ultraprocessats, planificar-se i organitzar els àpats i per damunt de tot mantenir l’esperit positiu són factors claus. 

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: defenses baixes? no t’oblidis del gingebre!

Amb l’arribada del fred posem a prova el nostre sistema immunològic i cal adaptar hàbits alimentaris per aclimatar-nos a la baixada de temperatures. Berta Saura d’Art de Cook ens dóna les pautes per evitar la baixada de defenses i ens fa llistat dels aliments que més ens ajuden.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: reprendre hàbits després del Nadal

Per aquells que sentin que el Nadal els ha passat factura i amb el nou any vulguin tornar o encetar una alimentació saludable avui Berta Saura d’Art de Cook ens explica petits consells que ens ajudaran a reprendre bones rutines. Compte amb els detox incontrolats i els dejús que requereixen de seguiment professional.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: es possible celebrar el Nadal sense agafar pes

La nutricionista Berta Saura d’art de cook dóna alguns consells útils per poder gaudir dels àpats nadalencs sense conseqüències a la bàscula. No saltar-nos àpats, cuinar i oferir alternatives saludables a la taula, no passar-nos amb l’aperitiu, els turrons pocs però artesanals (els lights no existeixen) i fer exercici durant les festes són algunes de les claus per gaudir del Nadal menjant sense engreixar-se.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: el ‘batch cooking’ o com planificar el menú d’una setmana

Literalment el ‘batch cooking’ significa cuinar per lots i el seu objectiu és facilitar una alimentació saludable diària. La clau està en la planificació setmanal i en cuinar un únic dia, una alternativa de la que ens en parla Berta Saura d’Art de Cook amb exemples fàcils i aptes per a transportar en cas que dineu fora de casa.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: aliments per una menstruació saludable

Sabíeu que els desordres menstruals relacionats amb l’equilibri hormonal poden millorar o fins i tot desaparèixer modificant l’alimentació? ens ho explica Berta Saura d’Art de Cook. A les pautes alimentàries que ens aconsella la nutricionista cal sumar-hi consciència i escolta del cos.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: cuina i aliments de tardor que ens preparen per l’hivern

Amb l’arribada de la tardor, l’abaixada de les temperatures i, en molts casos, l’aparició dels refredats cal preparar el cos per a l’hivern. Berta Saura d’Art de Cook ens parla avui dels aliments que no poden faltar a la nostra cuina durant la tardor i ens explica algunes receptes exquisides i molt fàcils de fer com una crema de carxofes, una kimpira de verdures o panellets sense sucre.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: Baby-lead Weaning (BLW)

El BLW o alimentació complementària a demanda és el procés en el que introduïm aliments sòlids en la dieta del nadó de manera que els mengi de manera autònoma amb les seves pròpies mans. Evitar els aliments en cru i sobretot dedicar-hi temps i paciència són aspectes claus a l’hora d’aplicar aquest mètode que no té res de nou, els nostres avantpassats ja el practicaven. Ens ho explica Berta Saura d’art de cook.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: dieta i fertilitat

Saben que hi ha aliments que poden millorar la fertilitat? Malgrat no existir aliments màgics una dieta variada i equilibrada, i la ingesta d’alguns aliments concrets poden ajudar a millorar la salut del sistema reproductiu. Ens ho explica Berta Saura d’Art de Cook.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: alimentació sense gluten

Sempre sota diagnòstic i recomanació professional, però es pot gaudir de l’alimentació sense gluten buscant alternatives que, passen, principalment, per introduir nous cereals lliures d’aquesta proteïna que trobem principalment al blat. Per aquelles persones celíaques o amb sensibilitat al gluten Berta Saura d’Art de cook explica com alimentar-se sense gluten.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: tot el que has de saber dels detox

La nostra nutricionista, Berta Saura d’Art de Cook recomana fer de tant en tant una dieta detox (detoxificant), dues vegades l’any i sempre sota control,  ens ajuden a sentir-nos millor i donen descans al nostre fetge. Es tracta de mimar-nos i cuidar-nos des de l’alimentació.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: què necessitem per a fer un suc verd i quan i com fer dejuni

La Berta Saura d’Art de Cook ens explica quins ingredients són els indispensables per a fer un suc verd i abordem el tema dels dejunis intermitents, alternar períodes on es menja de manera habitual amb d’altres on la ingesta calòrica és nul·la o molt restringida. 

Escolteu-la