L’alcalde afirma que l’any que ve serà l’any de “materialitzar els equipaments” un cop s’ha desbloquejat el romanent per a fer-ho possible, però es mostra preocupat per si l’Ajuntament serà capaç de respondre a l’acumulació de projectes oberts. Forns també ha assegurat que complirà l’ordre de la Junta Electoral de Zona i retirarà la pancarta de “llibertat presos polítics”

Miquel Forns ha assegurat avui que l’any 2018 serà l’any dels equipaments, un cop desbloquejat el romanent per a tirar endavant molts projectes endarrerits. Amb tot, a l’alcalde li preocupa que, tot i tenir en compte el volum de treball que estan assumint els diferents departaments de l’Ajuntament, la institució no pugui assumir en la seva totalitat l’execució d’aquesta càrrega d’actuacions previstes per l’any vinent. En un altre ordre de coses, Forns també ha afirmat que el govern municipal farà tot el possible per a mantenir el desenvolupament urbanístic de Santa Bàrbara dins d’un calendari equilibrat amb el desenvolupament d’equipaments públics, i ha anunciat que, atenent al requeriment de la Junta Electoral de Zona, a partir de la petició del grup polític de Ciutadans, es despenjarà la pancarta de llibertat presos polítics fins avui situada al balcó de la casa gran.

Escolteu-lo 

El Ministeri assegura a l’alcalde que el projecte d’estabilització de la platja de Sant Sebastià segueix endavant i en els terminis previstos.

Si tot va segons els terminis previstos, abans de finals d’any els sitgetans podran consultar el projecte d’estabilització de la platja de Sant Sebastià i fer-hi les alegacions oportunes. El ministeri ha assegurat a l’alcaldia que tot segueix endavant sense cap modificació, i, en conseqüència, s’està treballant segons els terminis previstos. Aquest ha estat un dels temes que hem abordat en la visita mensual de Miquel Forns, després de repassar el context polític i el paper de l’alcaldia en el mateix. El pla d’usos, la moratòria de pisos turístics, la situació de l’afer de la zona de El Cortijo, i les concessions a Kansas, Picnic i Club de Mar també han format part de la conversa.

Escolteu-ho

L’1 d’octubre de Miquel Forns

El millor i el pitjor moment del dia per a l’alcalde. No coneixem els autors de les fotografies, però els felicitem des de la ràdio.

L’endemà del referèndum, l’alcalde ha explicat a Ràdio Maricel com el va viure, i quines sensacions li varen quedar en finalitzar la jornada.

Escolteu-lo

Miquel Forns l’endemà de la instrucció de la fiscalia: “No posarem en cap moment a cap professional públic en la tessitura d’haver d’escollir qualsevol opció. Els funcionaris i treballadors públics han de complir allò que se’ls requereixi”

Seguint el criteri que ahir va fer públic l’AMI, Miquel Forns forma part del grup d’alcaldes que anirà a declarar si li arriba la notificació de la fiscalia. Així ho ha confirmat aquest matí a Ràdio Maricel, tot assenyalant, a la vegada, el compromís de la institució de no posar en risc la situació de cap funcionari públic de cara a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. En aquest sentit, i fent referència a la informació que situa també a la policia local com a policia judicial, l’alcalde ha manifestat que fa temps que la policia local de Sitges exerceix de policia judicial, i que, més enllà del mandat de la fiscalia, la policia es deu a les ordres d’alcaldia.

Escolteu-lo

Miquel Forns confia que el diàleg i el pla d’equipaments resoldran les ubicacions del pàdel i l’Escola Pia

L’alcalde Miquel Forns ha expressat la seva confiança que tant les pistes de pàdel de la piscina municipal com la futura ubicació de l’Escola Pia es resoldran a partir dels processos que s’han obert després de les controvèrsies públiques motivades, segons el batlle, per l’interès d’un partit polític. Sobre el pàdel, s’estan estudiant ubicacions alternatives en diàleg amb els afectats, i sobre l’escola, es vincul.larà la seva ubicació definitiva al futur pla d’equipaments, tal i com es va apuntar en el darrer ple. El batlle ha explicat que ja està avançat el nou concurs de l’escola de Música, i ha reconegut l’interès de molts promotors de la junta de compensació de la Plana per desenvolupar el que resta de Pla Parcial, el que afectarà el terreny que actualment ocupa el Rugbi Sitges. De tota manera, l’alcalde creu que l’ajuntament té instruments per garantir un desenvolupament ordenat. Forns, que s’ha mostrat tranquil davant la querella per assetjament laboral i prevaricació administrativa presentada contra ell per l’exinterventora, també s’ha referit al precinte del Pachá, a la sentència del Cortijo, a la neteja i manteniment de la via pública, i al top manta.

Escolteu-lo

L’alcalde creu que si tot va segons la planificació prevista, les obres a la platja Sant Sebastià començarien a finals del 2018 o principis del 2019

L’alcalde Miquel Forns creu que, si tot va segons la planificació prevista, el projecte d’estabilització de la platja de Sant Sebastià podria començar a executar-se a finals de l’any 2018, després d’un procés de participació on la ciutadania, les entitats i els experts hauran de validar o modificar la proposta ministerial que es va presentar la setmana passada en audiència pública. L’alcalde també s’ha referit al pla de qualitat turística que es presentarà avui, a la construcció de les pistes de pàdel a la piscina municipal del Poble Sec, al trasllat del camp de rugby o la possible nova ubicació de l’Escola Pia a partir de la proposta de l’associació cultural d’efectuar una permuta de terrenys per a traslladar l’actual edifici de l’escola.

Escolteu-ho

L’alcalde reconeix que l’Ajuntament no ha estat a l’alçada en el control de la gestió de les llars d’infants i anuncia que la nova licitació incorporarà el complement de 300€ a les treballadores que el 2011 se’ls va retirar injustament segons sentència judicial.

“Sento vergonya del que ha passat”. Així d’explícit s’ha mostrat l’alcalde Miquel Forns a l’hora d’abordar tot el que fa referència a la gestió de les llars d’infants sitgetanes en els darrers anys, amb la convicció que les coses han de canviar amb la nova licitació del servei. Forns s’ha referit a la sentència judicial ferma que dóna la raó a les treballadores en la seva vindicació de recuperar el complement de 300€ que l’any 2011 l’Ajuntament els va retirar, i ha anunciat que el plec de condicions per a la nova licitació incorporarà en ferm aquest complement. L’alcalde també s’ha referit a d’altres temes d’actualitat, des del bloqueig del romanent al projecte d’alberg per a persones vulnerables, passant per la recuperació del centre obert El Rusc, a partir de l’acord de pressupostos amb Sitges en positiu.

Escolteu-lo

Quatre titulars de Miquel Forns: De desbloquejar-se el romanent, es disposarà de 12M€ nets per a desenvolupar projectes. L’Ajuntament no es va presentar a l’acte de mediació entre empresa i educadores de les llars d’infants, perquè els serveis tècnics de la casa així ho aconsellaren. L’alcalde afirma que no ha volgut entrar en una guerra de banderes a l’hora d’acceptar la sentència que obliga a col·locar-les a l’Ajuntament, i creu que hagués estat bó informar als veïns de Can Pei del projecte d’alberg, però afirma que no es va fer perquè mai s’ha considerat que comporti cap mena de risc.

El govern està pendent de l’informe d’intervenció que certifiqui el càlcul dels serveis tècnics de la institució, segons el qual hores d’ara s’està pagant a 19 dies als proveïdors, 11 dies per sota del que la llei obliga per a poder desbloquejar el romanent de tresoreria. Si l’informe d’intervenció certifica la dada, es podrà portar al ple del mes d’abril l’alliberament del romanent de tresoreria que ara importa 24M€, dels quals a la vora de la meitat anirien per a pagar deute i sentències judicials diverses. Així ho ha afirmat l’alcalde Miquel Forns, que espera amb prudència una notícia que permetria començar a desenvolupar molts projectes del pla de mandat. En la seva compareixença mensual, Forns també s’ha referit al conflicte de les treballadores de les llars d’infants municipals, del projecte d’alberg per a persones sense sostre a la masia de Can Pere Mestres de Can Pei, i de la sentència judicial que obliga al govern a complir amb la llei de banderes, entre d’altres assumptes.

Escolteu-lo

L’alcalde reconeix que un nou conflicte entre l’empresa que gestiona les llars d’infants i l’Ajuntament està al darrera de l’endarreriment de la paga a les treballadores del Cercolet. Forns garanteix que es resoldrà el més aviat possible.

L’alcalde de Sitges ha reconegut que un conflicte amb l’empresa gestora de les llars d’infants municipals, Educare XXI, està al darrera de l’endarreriment de la paga del mes de febrer a les treballadores del Cercolet. Segons l’alcalde, l’estiu passat, una auditoria municipal, posada en marxa pel departament d’intervenció, certificà que l’empresa havia cobrat de més de la institució, tenint en compte que durant el curs anterior la ratio d’infants matriculats havia estat menor que l’estipulada en el plec de condicions del concurs, per la qual cosa Educare XXI havia de retornar els diners o compensar l’Ajuntament. Com que no hi va haver acord amb l’empresa per a resoldre aquesta situació, l’Ajuntament va deixar de pagar a Educare des del juliol de l’any passat, i ara l’empresa, apel·lant a una clausula del conveni que li permet fer-ho perquè s’han superat els quatre mesos d’impagaments, vol deixar les llars d’infants el proper 16 de març si no hi ha acord. Mentrestant, les treballadores, cansades d’anys de tensió, exigeixen una solució al conflicte que l’alcalde promet que serà ràpida. Forns també ha fet balanç del Carnaval d’enguany, del paper dels cossos de seguretat i de l’emergència de salut que es va viure diumenge a la nit.

Escolteu-ho

L’alcalde reconeix que el sector privat té motius per estar molest arran de la no presència dels tècnics de turisme a FITUR

Forns i Carbonell a Fitur (Foto: Instagram Miquel Forns)

I tot plegat per un dels molts embolics vinculats a tramitacions administratives que, hores d’ara, no fan possible que l’Ajuntament pugui pagar els desplaçaments dels tècnics de la regidoria de turisme a esdeveniments del sector, amb l’objectiu de promocionar la vila i tancar acords que poden suposar importants perspectives de negoci. L’alcalde Miquel Forns ha reconegut aquest matí a Ràdio Maricel que el sector privat té dret a expressar el seu malestar per un fet vinculat a entrebancs de gestió que, amb el traspàs del personal de l’agència a la regidoria, encara no s’han pogut resoldre. Amb l’alcalde parlem de l’organització de l’Ajuntament, del romanent de tresoreria bloquejat, del projecte del ministeri a la platja Sant Sebastià i del Carnaval, tot passant pel Patronat, el Club Natació i el pacte d’estabilitat amb la CUP que probablement s’oficialitzarà abans de dijous gras.

Escolteu-ho

Miquel Forns confia en obtenir una abstenció majoritària de l’oposició en el debat del pressupost 2017

A les portes del ple extraordinari del pressupost 2017, que se celebrarà avui a les 19h a l’Ajuntament de Sitges, l’alcalde Miquel Forns confia en poder aconseguir una abstenció majoritària dels grups de l’oposició per a tirar endavant el document, que contempla una xifra de 42M€, amb un 1% d’increment respecte el del 2016, i una especial atenció a les polítiques socials i de manteniment de la via pública. L’alcalde també s’ha referit a l’aprovació fa uns dies en junta de govern de la suspensió de llicències per als apartaments d’ús turístic i d’obertura de basars, supermercats i establiments de menjar preparat, i al procés de negociacions amb Xavier Nin sobre la possibilitat de signar amb la CUP un pacte d’estabilitat pel que queda de legislatura, que han de refrendar les assemblees dels partits en el govern i de la pròpia CUP.

Escolteu-lo

El soterrani del Retiro serà un espai per a ús intern de les entitats, però no per a actes amb presència de públic. L’alcalde parla dels projectes de futur.

El soterrani del Retiro, que en el seu moment fou adquirit per l’Ajuntament i s’hi pensà en fer-hi una delegació de la universitat oberta, i després es desestimà perquè el local no reunia les mínimes condicions, s’utilitzarà com a espai per a l’ús intern d’entitats i associacions, però no per a actes amb presència de públic. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde Miquel Fons, que també ha fet un repàs a altres temes d’actualitat. Segons ha comentat l’alcalde, el Club Natació Sitges presentarà un recurs a l’entorn del pagament d’1,1 milions d’euros que els informes d’intervenció consideren que ha d’assumir arran de la dissolució del consorci. Per la seva banda, l’Ajuntament resoldrà la hipoteca sobre les instal·lacions de Vallpineda pagant els 4,2 milions d’euros pendents i quedant-se-les en propietat. Per altra banda, la institució no ha trobat sortida legal a l’impagament, des de fa un any, de part de les nòmines dels treballadors que depenen de la fundació del Casino Prado. En conseqüència, els treballadors no cobraran fins que no es liquidi la fundació en acabar les obres de la teulada, i aleshores es faci balanç de caixa. L’alcalde també ha parlat de la rehabilitació de l’ermita de Santa Bàrbara i el desenvolupament de la Plana Est, dels plantejaments de futur a l’hospital -el dia que ha començat a treballar la nova directora de la residència-, i de les negociacions amb la propietat de El Cortijo, arran d’una sentència judicial que obliga a l’Ajuntament a permetre la construcció de 2 blocs més com els actuals, o bé indemnitzar als propietaris amb 11 milions d’euros…

Escolteu-lo