Quatre titulars de Miquel Forns: De desbloquejar-se el romanent, es disposarà de 12M€ nets per a desenvolupar projectes. L’Ajuntament no es va presentar a l’acte de mediació entre empresa i educadores de les llars d’infants, perquè els serveis tècnics de la casa així ho aconsellaren. L’alcalde afirma que no ha volgut entrar en una guerra de banderes a l’hora d’acceptar la sentència que obliga a col·locar-les a l’Ajuntament, i creu que hagués estat bó informar als veïns de Can Pei del projecte d’alberg, però afirma que no es va fer perquè mai s’ha considerat que comporti cap mena de risc.

El govern està pendent de l’informe d’intervenció que certifiqui el càlcul dels serveis tècnics de la institució, segons el qual hores d’ara s’està pagant a 19 dies als proveïdors, 11 dies per sota del que la llei obliga per a poder desbloquejar el romanent de tresoreria. Si l’informe d’intervenció certifica la dada, es podrà portar al ple del mes d’abril l’alliberament del romanent de tresoreria que ara importa 24M€, dels quals a la vora de la meitat anirien per a pagar deute i sentències judicials diverses. Així ho ha afirmat l’alcalde Miquel Forns, que espera amb prudència una notícia que permetria començar a desenvolupar molts projectes del pla de mandat. En la seva compareixença mensual, Forns també s’ha referit al conflicte de les treballadores de les llars d’infants municipals, del projecte d’alberg per a persones sense sostre a la masia de Can Pere Mestres de Can Pei, i de la sentència judicial que obliga al govern a complir amb la llei de banderes, entre d’altres assumptes.

Escolteu-lo

L’alcalde reconeix que un nou conflicte entre l’empresa que gestiona les llars d’infants i l’Ajuntament està al darrera de l’endarreriment de la paga a les treballadores del Cercolet. Forns garanteix que es resoldrà el més aviat possible.

L’alcalde de Sitges ha reconegut que un conflicte amb l’empresa gestora de les llars d’infants municipals, Educare XXI, està al darrera de l’endarreriment de la paga del mes de febrer a les treballadores del Cercolet. Segons l’alcalde, l’estiu passat, una auditoria municipal, posada en marxa pel departament d’intervenció, certificà que l’empresa havia cobrat de més de la institució, tenint en compte que durant el curs anterior la ratio d’infants matriculats havia estat menor que l’estipulada en el plec de condicions del concurs, per la qual cosa Educare XXI havia de retornar els diners o compensar l’Ajuntament. Com que no hi va haver acord amb l’empresa per a resoldre aquesta situació, l’Ajuntament va deixar de pagar a Educare des del juliol de l’any passat, i ara l’empresa, apel·lant a una clausula del conveni que li permet fer-ho perquè s’han superat els quatre mesos d’impagaments, vol deixar les llars d’infants el proper 16 de març si no hi ha acord. Mentrestant, les treballadores, cansades d’anys de tensió, exigeixen una solució al conflicte que l’alcalde promet que serà ràpida. Forns també ha fet balanç del Carnaval d’enguany, del paper dels cossos de seguretat i de l’emergència de salut que es va viure diumenge a la nit.

Escolteu-ho

L’alcalde reconeix que el sector privat té motius per estar molest arran de la no presència dels tècnics de turisme a FITUR

Forns i Carbonell a Fitur (Foto: Instagram Miquel Forns)

I tot plegat per un dels molts embolics vinculats a tramitacions administratives que, hores d’ara, no fan possible que l’Ajuntament pugui pagar els desplaçaments dels tècnics de la regidoria de turisme a esdeveniments del sector, amb l’objectiu de promocionar la vila i tancar acords que poden suposar importants perspectives de negoci. L’alcalde Miquel Forns ha reconegut aquest matí a Ràdio Maricel que el sector privat té dret a expressar el seu malestar per un fet vinculat a entrebancs de gestió que, amb el traspàs del personal de l’agència a la regidoria, encara no s’han pogut resoldre. Amb l’alcalde parlem de l’organització de l’Ajuntament, del romanent de tresoreria bloquejat, del projecte del ministeri a la platja Sant Sebastià i del Carnaval, tot passant pel Patronat, el Club Natació i el pacte d’estabilitat amb la CUP que probablement s’oficialitzarà abans de dijous gras.

Escolteu-ho

Miquel Forns confia en obtenir una abstenció majoritària de l’oposició en el debat del pressupost 2017

A les portes del ple extraordinari del pressupost 2017, que se celebrarà avui a les 19h a l’Ajuntament de Sitges, l’alcalde Miquel Forns confia en poder aconseguir una abstenció majoritària dels grups de l’oposició per a tirar endavant el document, que contempla una xifra de 42M€, amb un 1% d’increment respecte el del 2016, i una especial atenció a les polítiques socials i de manteniment de la via pública. L’alcalde també s’ha referit a l’aprovació fa uns dies en junta de govern de la suspensió de llicències per als apartaments d’ús turístic i d’obertura de basars, supermercats i establiments de menjar preparat, i al procés de negociacions amb Xavier Nin sobre la possibilitat de signar amb la CUP un pacte d’estabilitat pel que queda de legislatura, que han de refrendar les assemblees dels partits en el govern i de la pròpia CUP.

Escolteu-lo

El soterrani del Retiro serà un espai per a ús intern de les entitats, però no per a actes amb presència de públic. L’alcalde parla dels projectes de futur.

El soterrani del Retiro, que en el seu moment fou adquirit per l’Ajuntament i s’hi pensà en fer-hi una delegació de la universitat oberta, i després es desestimà perquè el local no reunia les mínimes condicions, s’utilitzarà com a espai per a l’ús intern d’entitats i associacions, però no per a actes amb presència de públic. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde Miquel Fons, que també ha fet un repàs a altres temes d’actualitat. Segons ha comentat l’alcalde, el Club Natació Sitges presentarà un recurs a l’entorn del pagament d’1,1 milions d’euros que els informes d’intervenció consideren que ha d’assumir arran de la dissolució del consorci. Per la seva banda, l’Ajuntament resoldrà la hipoteca sobre les instal·lacions de Vallpineda pagant els 4,2 milions d’euros pendents i quedant-se-les en propietat. Per altra banda, la institució no ha trobat sortida legal a l’impagament, des de fa un any, de part de les nòmines dels treballadors que depenen de la fundació del Casino Prado. En conseqüència, els treballadors no cobraran fins que no es liquidi la fundació en acabar les obres de la teulada, i aleshores es faci balanç de caixa. L’alcalde també ha parlat de la rehabilitació de l’ermita de Santa Bàrbara i el desenvolupament de la Plana Est, dels plantejaments de futur a l’hospital -el dia que ha començat a treballar la nova directora de la residència-, i de les negociacions amb la propietat de El Cortijo, arran d’una sentència judicial que obliga a l’Ajuntament a permetre la construcció de 2 blocs més com els actuals, o bé indemnitzar als propietaris amb 11 milions d’euros…

Escolteu-lo

Miquel Forns restringeix a tres formacions la negociació per ampliar el govern

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha restringit a tres formacions, Sitges en Positiu, la CUP i Sitges Grup Independent, les possibles incorporacions per una futura ampliació del cartipàs municipal. Ho ha fet després que la resta de grups de l’oposició, Ciutadans, Nou Horitzó i Partit Popular, hagin descartat aquesta entrada per diversos motius. De tota manera, Forns esperarà a passada l’aprovació del pressupost per ampliar el govern municipal. L’alcalde també ha reconegut que els tècnics no han trobat cap solució pels treballadors de la Fundació del Prado, que porten mesos sense cobrar, si més no fins que es liquidi la Fundació després de les obres de la teulada, i que continua sense poder-se tocar el romanent, ja que segons el darrer estudi l’Ajuntament paga a 39 dies. La millora des dels 43 de tres mesos abans és encara insuficient per arribar al límit dels 30, que permetria l’accés a aquests diners.

Escolteu-lo

L’alcalde anuncia que en el ple de setembre es poden desbloquejar la situació de la biblioteca i la de la confraria de pescadors

alc_19092016

Si tot va com l’equip de govern té previst, el ple municipal del proper dilluns pot desbloquejar definitivament la situació que viuen la biblioteca popular Santiago Rusiñol, pendent de la compra del mobiliari i de la maquinària de climatització, i el projecte de la instal·lació d’una llotja de pescadors al port d’Aiguadolç. L’alcalde Miquel Forns ha confirmat aquest matí a Ràdio Maricel, que la recerca de partides pressupostàries que no es gastaran en aquest exercici, possibilitarà que la casa gran no depengui del desbloqueig del romanent de caixa per afrontar la inversió en mobiliari i climatització que precisa l’equipament, i, així, poder obrir a principi de l’any vinent. Tot dependrà, ara, de l’aprovació en el ple de dilluns, de les modificacions del pressupost pertinents. Per altra banda, l’esperadíssima posada en marxa d’una llotja de pescadors al port d’Aiguadolç -que quedà aturada en el ple de juliol per l’informe negatiu de la intervenció municipal- es tornarà a portar a ple, amb un informe jurídic que permetrà que tot depengui de la decisió política dels grups municipals del consistori. Per tant, també en aquest cas sembla que hi ha moltes possibilitats de desencallar la situació de paràlisi que ha viscut el projecte de la llotja.

Més complex és l’assumpte de la viabilitat futura de les instal·lacions del Club Natació i de la pròpia entitat. L’alcalde ha anunciat que a final de mes, i per obligació legal, s’ha de liquidar definitivament el consorci del Natació, i eixugar el deute hipotecari contret que suma 3,2 milions d’euros, al qual institució i club hauran de respondre a parts iguals. L’Ajuntament assumirà el pagament íntegre, però sobre el Club Natació caurà la responsabilitat de pagar 1,6 milions d’euros, quelcom que pot comprometre obertament el futur de l’entitat.

Escolteu-lo

L’alcalde espera que el 30 de setembre l’Ajuntament hagi aconseguit l’objectiu de pagar a 30 dies, i així poder desbloquejar l’accés al romanent de 16M€

I d’aquests 16M€, després de cobrir obligacions bancàries i pagar sentències judicials, en quedaran disponibles uns 8M per a poder desencallar moltes de les inversions pendents, començant per l’equipament de climatització i de mobiliari que ha de possibilitar que la biblioteca Santiago Rusiñol obri definitivament, després de les obres de reforma. Per a que això succeeixi, durant el proper mes i mig l’Ajuntament ha d’aconseguir reduir el periode de pagament de factures dels 43 dies actual als 30 que la llei obliga per a que pugui disposar del romanent de caixa. D’aquí que l’alcalde hagi signat un decret pel qual es prioritza que la institució tramiti diàriament qualsevol factura que arribi. Forns també s’ha referit a l’injecció de 463.000€ per a millorar el servei de neteja adjudicat en el seu dia a CESPA, tot admetent que hi ha hagut millores però que encara no s’ha arribat a tots els barris. El servei de neteja a Sitges costa uns 4M€ l’any, n’havia costat força més abans de la crisi i l’alcalde creu que el nou concurs públic per a l’adjudicació del servei, el 2018, haurà de comportar una inversió major. L’alcalde també s’ha referit a la situació actual del top manta assenyalant, amb una certa resignació, que el municipi poc més pot fer per a contenir-lo, més enllà de les actuacions puntuals coordinades amb els cossos de seguretat locals, catalans i estatals.

Escolteu-lo

Miquel Forns creu que no poder pagar encara a 30 dies condiciona la gestió municipal, en no poder disposar dels diners del romanent

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha defensat la gestió d’Eduard Carrillo al departament de Recursos Humans, i ha atribuït les mancances a Serveis Socials i a la Policia Local denunciades pel PSC i per diversos sindicats com a problemes derivats de la impossibilitat de contractar mentre no es pagui a 30 dies, un supòsit que, segons el batlle, també està al darrera la manca de data prevista per a la reobertura de la biblioteca Santiago Rusiñol. Forns ha mostrat la confiança que l’esforç de la plantilla i la futura incorporació de gerents i caps d’àrea puguin corregir la situació, ja que actualment el consistori paga a 47 dies, i fins que no pagui a 30 no podrà tocar diners del romanent que permetrien desbloquejar determinades situacions. Forns ha recordat que bona part de l’oposició va mostrar-se a favor del càrrec del gerent en la reforma del ROM o l’aprovació del pressupost i la plantilla, pel que no entén la sol.licitud d’un nou debat al voltant d’aquesta figura. En aquest sentit, el govern considera que el reglament que demana Ciutadans sobre aquesta plaça ja el contempla el Reglament Orgànic Municipal, pel que no és necessari fer-ne un d’específic.

L’alcalde ha reconegut les dificultats amb què Sitges es troba com a administració local per lluitar contra els manters, i les solucions imaginatives que està intentant donar la comissió específica sobre la problemàtica que va sorgir del Ple. El batlle ha anunciat un pla de xoc de neteja per compensar les mancances detectades, tant de via pública, com de recollida i de jardineria, i ha explicat que la Generalitat ha acollit positivament el pla per incorporar uns plans formatius a la futura escola Agnès de Sitges, tot i que resta concretar com es podria fer.

Escolteu-lo

Forns defensa l’expedient a la interventora, la contractació del gerent, la dissolució de la Fundació del Prado, i critica la desaparició de l’Agnès de Sitges del pressupost de la Generalitat

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, es manté inflexible en la decisió d’obrir un expedient a la interventora municipal per la usurpació de funcions i la dilació que entén que va representar haver d’elevar a ple les bases per a la contractació del gerent i d’un dels caps d’àrea de la nova estructura directiva municipal, quan altres informes deien que no era necessari. L’instructor del cas haurà de decidir si es tramita per la via informativa o per la reglamentària, que comportaria sanció. El batlle ha explicat que, després dels informes de la Secretaria General i de Recursos Humans que permeten aixecar l’objecció suspensiva de la intervenció, avui el BOP publica les bases per a la contractació del nou gerent, en qui confia, a més de en l’administració electrònica i de la implicació dels treballadors, per millorar el nivell de prestació de serveis de la maquinària municipal.

Miquel Forns ha reconegut que l’Ajuntament no ha pogut fer front a les obligacions que comportava la Fundació del Casino Prado, pel que entén que el millor és procedir a una dissolució ordenada de la mateixa. El batlle també ha mostrat la seva oposició a la desaparició en el pressupost de la Generalitat de la partida per construir l’Escola Agnès de Sitges, i afirma que suggerirà a l’administració catalana incorporar al centre els futurs mòduls formatius de la comarca, que justificarien la inversió. En la seva visita mensual a la Ràdio, Forns també s’ha referit al descontent dels veïns de les Botigues, al Consorci del Club Natació que ajorna tres mesos la seva dissolució, als passos sota la via o a la malvasia de Sitges.

Escolteu-lo

Miquel Forns. Del foc a Can Vinyals a la confiança en Eduard Carrillo, tot passant per la rebaixa del peatge de les autopistes i el turisme sostenible.

Amb l’alcalde Miquel Forns repassem alguns temes de l’actualitat més immediata, començant pel foc que s’ha declarat aquesta nit a Can Vinyals, i la situació dels sense sostre i de les instal·lacions del parc de bombers voluntaris. L’alcalde també ha fet referència a la petició pública de la rebaixa del preu del peatge de la C-32, que va fer davant del president de la Generalitat durant el sopar de l’ADEG, i a les mesures que es posaran en marxa per a poder aconseguir la certificació Biosphere de turisme sostenible. Finalment, i arran de la denúncia feta pública el passat ple per Nou Horitzó, Forns ha manifestat que posa la mà al foc per Eduard Carrillo i ha assegurat que l’estudi que ha fet el secretari municipal de tota la gestió que Carrillo va obrir en el seu dia a l’OAC descarta que s’hagi incorregut en cap irregularitat.

Escolteu-ho

L’alcalde anuncia que 8 dels 16M d’euros del romanent de tresoreria del 2015 es dedicaran als projectes del pressupost participatiu, i afirma que s’estan destinant el màxim de recursos per a contenir el top manta.

En la seva visita mensual, l’alcalde Miquel Forns ha deixat uns quants titulars a partir de temes d’actualitat recent. Entre ells que 8 dels 16 milions d’euros del romanent de tresoreria del 2015 es dedicaran a gestionar els objectius pendents dels pressupostos participatius, i altres inversions de caràcter sostenible, perquè així ho obliga la llei. Forns també ha assegurat que s’estan dedicant el màxim d’esforços policials a la contenció del top manta, i que la seva presència encara seria més gran de no existir la pressió dels cossos de seguretat. En un altre ordre de coses, l’alcalde ha reconegut que el projecte de la llotja tradicional de peix al port d’Aiguadolç està encallat al departament d’intervenció de l’Ajuntament i que, fins ara, encara no s’ha trobat una solució als condicionants normatius que estan bloquejant el projecte, però ha assegurat que s’està treballant per a trobar una sortida. De la mateixa manera, sembla que la fundació de l’hospital de Sant Joan ja té emparaulat un nou elaborador de la malvasia de Sitges, que vindrà a substituir a la gestió que n’ha fet fins avui Isidre Pagès. L’alcalde ha assegurat la pervivència del llegat de la malvasia a partir de les gestions de l’hospital. Finalment, el ministeri de foment ha confirmat que acaben de començar les obres de remodelació dels malmesos espigons de la platja de les Enquines, situada al davant mateix de l’hotel Terramar.

Escolteu-ho