Lluís Marcé creu que el govern no ha sabut gestionar la capacitat econòmica de l’Ajuntament. El portaveu de Nou Horitzó s’acomiada.

Va entrar a l’Ajuntament el 1979, i en sortirà ara. No han estat, però, 40 anys continuats. Llevat d’un parèntesi entre el 1983 i el 1991 (amb les alcaldies de Josep Cots i la segona legislatura de Jordi Serra) Lluís Marcé ha viscut 32 anys de vida política municipal. Aquesta entrevista acaba amb el comiat d’un portaveu que reconeix que durant les festes de Nadal la salut el va posar al límit, però que avui, més recuperat, fa balanç i creu que el principal problema del govern durant l’actual mandat ha estat no saber gestionar un Ajuntament que té una capacitat econòmica com mai l’ha tinguda.

Escolteu-lo

Nacho Rubí, cap de llista de Nou Horitzó, advoca per “menys procés i més carrer”

Reconeix que no és polític, i que és un repte substituir Lluís Marcé. Reconeix que ha sortit d’algun ple plorant, que té un caràcter molt fort, i que encara hi ha una espina clavada arran de la seva marxa de Convergència. Nacho Rubí expressa obertament que, de cara a les municipals, cal potenciar el concepte de partit més enllà del seu cap de llista. El candidat a l’alcaldia per Nou Horitzó, creu que el tarannà municipalista de la seva formació pot permetre, si els resultats ho faciliten, posar el pragmatisme sobre la taula de negociació a l’hora de pactar.

Escolteu-ho

Lluís Marcé retreu a Jordi Mas que doni llargues a un grup de sitgetans que volen posar en marxa una cooperativa de pisos socials, amb l’excusa que el govern no vol pisos econòmics. El portaveu de Nou Horitzó es mostra disposat a muntar una plataforma ciutadana si s’aprova l’augment de densitat d’habitatges per hectàrea a la zona de La Granja II.

Més enllà de tot el que fa referència a la gestió de la neteja, el portaveu de Nou Horitzó, Lluís Marcé, ha centrat bona part de les seves crítiques en el regidor de territori i medi ambient Jordi Mas. Per un costat li retreu que estigui donant llargues a un grup de sitgetans que vol muntar una cooperativa de vivenda social, i a la que l’Ajuntament estaria obligat a cedir terreny públic. I, per l’altre, pel posicionament del govern davant del projecte d’augment de densitat d’habitatges per hectàrea a la zona de la Granja II davant del qual el partit ha mostrat el seu total rebuig. Tant és així que Marcé s’ha mostrat disposat a muntar una plataforma ciutadana contrària a la iniciativa.

Escolteu-lo

Lluís Marcé creu que el fet que l’Ajuntament obri un expedient informatiu sobre les obres de l’hotel Terramar acabarà donant la raó a Nou Horitzó, creu que les obres del passeig de la Ribera no s’estan fent bé ni amb el paviment que tocava, i veu Ignasi Rubí com a cap de llista per a les properes eleccions, en espera de la decisió de la militància.

Encetem una nova roda de portaveus amb Lluís Marcé, de Nou Horitzó. Marcé ha qüestionat la gestió del govern en l’àmbit econòmic i de diferents actuacions, com la posada en marxa del concurs per al servei de neteja, les obres del passeig de la Ribera, la llicència d’obra de l’hotel Terramar, o la consulta popular no referendària de les Botigues. El cap de llista de Nou Horitzó també ha apuntat que, si la militància del partit ho referma, amb tota probabilitat el candidat de la formació a les properes eleccions municipals.

Escolteu-ho

Lluís Marcé creu que, reconduït el deute, els sitgetans mereixien una baixada d’impostos que no s’ha produït, i considera que part de l’oposició municipal està essent molt condescendent amb la gestió del govern.

El portaveu de Nou Horitzó, Lluís Marcé, creu que l’actual situació econòmica de l’Ajuntament hauria de revertir als sitgetans en forma d’una disminució en la pressió fiscal que creu que no s’ha produït. Marcé que s’ha mostrat molt crític amb el regidor d’hisenda Pep Moliné, també considera que part de l’oposició està essent molt condescendent amb la gestió de l’equip de govern. Sobre la realització d’una consulta popular no referendària a Les Botigues, el regidor ha afirmat que la majoria dels veïns de la zona volen continuar a Sitges però reivindiquen tenir els mateixos serveis que la resta de ciutadans.

Escolteu-lo

Nou Horitzó sospita que l’Hotel Terramar ha augmentat alçada després de la reforma i demana a l’Ajuntament que certifiqui si s’ha complert la normativa. Lluís Marcé creu que les pistes de pàdel no salvaran la piscina del Poble Sec i es mostra contrari a que l’Escola Pia pugui ocupar un solar al barri.

Dimecres que ve tècnics municipals inspeccionaran l’obra de l’hotel Terramar per a confirmar si ha vulnerat l’alçada legal permesa. Ho faran a partir d’un requeriment formulat per Nou Horitzó a partir de la sospita que les obres de reforma de l’edifici poden haver afegit un pis més als actuals. El portaveu de Nou Horitzó, Lluís Marcé, ha denunciat, a la vegada, que té constància d’obres al municipi que s’han iniciat sense la llicència preceptiva. Marcé també ha afirmat que el projecte de les pistes de pàdel no salvarà les finances de la piscina municipal, i que no veu amb bons ulls la possibilitat que l’Escola Pia s’ubiqui en un terreny del barri del Poble Sec.

Escolteu-ho

Lluís Marcé creu que no té sentit recuperar la ruïnosa masia de Can Pere Mestres, que l’alberg per a persones sense sostre es podria ubicar a les antigues dependències de la comunitat de monges de l’hospital, i que a la parcel·la de terreny de Can Pei s’hi poden ubicar projectes de la taula del tercer sector o equipaments per al barri.

El portaveu de Nou Horitzó, Lluís Marcé, s’ha posicionat de manera molt explícita al voltant del projecte d’un alberg per a persones sense sostre a la masia de Can Pere Mestres. Per Marcé, no té sentit destinar una important inversió a recuperar una masia que està descatalogada i en situació ruïnosa, i creu que les antigues dependències de la comunitat de monges de l’hospital de Sant Joan podrien complir perfectament amb aquesta funció social. Pel que fa a la parcel·la de Can Pei, el portaveu de NH considera que cal recuperar el sentit inicial del projecte participatiu que presentà la taula del tercer sector l’any 2015, i destinar-lo a projectes de l’entitat, combinats amb equipaments per al barri. Marcé també ha parlat de la necessitat de rebaixar la pressió fiscal a la ciutadania, i continua valorant molt negativament la gestió de la neteja viària.

Escolteu-lo

Lluís Marcé manté que el del 2017 és el pitjor pressupost que recorda, creu que l’Ajuntament ara es pot permetre rebaixar la pressió fiscal, i li demana al nou gerent que ho sigui de tota la corporació.

El portaveu de Nou Horitzó a l’Ajuntament de Sitges, Lluís Marcé, ha refermat aquest matí a Ràdio Maricel la seva opinió sobre que el del 2017 és el pitjor pressupost que recorda, i que creu que caldrà modificar-lo un munt de vegades al llarg de l’any per fer-lo operatiu. Marcé entèn que en l’actual situació econòmica de l’Ajuntament, no té sentit que no pugui disminuïr-se el coeficient multiplicador de l’IBI o el de l’impost de successions, i assegura que si no s’agilitza d’una vegada el procés de tramitació de les factures no podrà desbloquejar-se el romanent de pressupost, perquè no s’arribarà a pagar a 30 dies com marca la llei. El portaveu de Nou Horitzó defensa la gestió de la interventora, de qui assegura que no es llença a la piscina si no hi ha aigua, i es mostra més crític davant de la gestió del nou gerent, a qui li demana que no ho sigui només de l’equip de govern sinó de tota la corporació.

Escolteu Lluís Marcé

Lluís Marcé: “Els 463.000€ injectats a CESPA no han servit per a res”

marce_05102016

Així de contundent s’ha mostrat el portaveu de Nou Horitzó a l’Ajuntament de Sitges, tot fent referència al resultat de l’aportació extraordinària de 463.000€ que el ple de l’Ajuntament va aprovar per a millorar el servei de neteja. Marcé, que reconeix que ho va aprovar per a no passar com algú que dificulta la resolució del problema, creu que l’única manera de resoldre-ho és estant-hi al damunt en tot moment. El portaveu de Nou Horitzó també ha fet referència a la proposta que el Partit Demòcrata Català  li va fer per a convertir-lo, segons paraules textuals, en el virrei de Les Botigues i Garraf, tot incorporant-lo a l’equip de govern. La proposta, que va venir vehiculada per dues persones sense cap responsabilitat dins del consistori, no ha anat més enllà, entre d’altres coses perquè l’interessat creu que l’equip de govern no està fent una bona gestió. Marcé s’ha mostrat molt crític amb l’execució del pressupost del 2016, i ha reiterat en múltiples ocasions que el govern ha enganyat Nou Horitzó, pel que no pensa col·laborar en la elaboració dels comptes pel 2017.

Escolteu-ho

Lluís Marcé creu que l’únic que necessita el servei de neteja és estar-hi a sobre.

Encetem una nova roda de portaveus, amb el cap de llista de Nou Horitzó Lluís Marcé. Entre d’altres temes d’actualitat, Marcé s’ha referit a la proposta de viabilitat dels equipaments de la piscina municipal del Poble Sec i la del Club Natació, mostrant-se molt prudent a l’hora de posicionar-se sobre quina pot ser la millor solució, tenint en compte que encara no s’han materialitzat les diferents opcions disponibles. Sobre la gestió de la neteja a la vila, el portaveu de Nou Horitzó s’ha mostrat contundent i creu que no cal augmentar la partida pressupostària per a la millora del servei, sinó, únicament, estar a sobre de l’empresa per a que compleixi les clàusules del contracte. Sobre la possibilitat d’anar a cercar una altra empresa, Marcé no contempla aquesta opció, atès que el contracte amb Cespa finalitza el 2019 i això suposaria una indemnització inassumible per l’Ajuntament.
Escolteu-lo

Lluís Marcé no veu gens clar el projecte de viabilitat de les piscines municipals i creu que és una fugida endavant.

La nostra roda de portaveus ha entrevistat avui al cap de llista de nou Horitzó. Marcé, que ha mostrat el seu enuig per haver conegut la nova dedicació de l’alcalde a la Diputació de Barcelona a través del butlletí oficial de la provincia, també s’ha posicionat amb fermesa sobre el pla de viabilitat de les piscines municipals que ha redactat una empresa especialitzada, tot afirmant que no veu gens clar que l’Ajuntament hagi d’assumir el cost de la construcció i el manteniment d’una piscina olímpica climatitzada a l’aire lliure.  El portaveu de Nou Horitzó també s’ha posicionat a l’entorn del top manta i del pla d’usos, de la futura urbanització del sector de Santa Bàrbara, o de l’actual situació del conreu de la malvasia de l’hospital.

Escolteu-lo

Comença la legislatura 2015-2019. Ple de constitució de l’Ajuntament. Miquel Forns reescollit alcalde.

Un moment del discurs de Miquel Forns

Un moment del discurs de Miquel Forns

Us oferim, íntegra, la cerimonia de constitució de l’Ajuntament per a la legislatura 2015-2019, amb la investidura de Miquel Forns com a alcalde de Sitges. El desenvolupament del ple comença amb la constitució de la mesa d’edat, seguit del jurament dels regidors/es, la proposta de candidats a l’alcaldia i la votació posterior, per a finalitzar amb el jurament del nou alcalde, les intervencions dels caps de llista de les diferents formacions polítiques del nou consistori, i el discurs final de Miquel Forns.

Escolteu el ple de constitució de l’Ajuntament