Ferran Ignasi Llombart no aclareix el seu futur però té clar que no vol formar part d’un projecte que qualifica d’extrema dreta: “Sitges necessita contundència en la gestió, no contundència ideològica”

Sense voler dir si seguirà o no al partit, o si té alguna estratègia preparada pel futur, el fins avui portaveu del PP a l’Ajuntament de Sitges, Ferran Ignasi Llombart, si que s’ha mostrat absolutament distanciat, però respectuós, amb els criteris que han mogut la direcció del partit a presentar per a les municipals la candidatura encapçalada per Jose Antonio Gilabert. Llombart és, avui, un militant del Partit Popular amb un projecte sota el braç, disposat a compartir-lo amb…gairebé tothom.

Escolteu-lo

Ferran Llombart creu que la sortida al conflicte dels top manta passa per la seva regularització negociada. Això implicaria eliminar el producte il·legal, pagar una taxa d’ocupació de via pública i acotar els espais necessaris per a la venda.

Sitges té el top manta que ha permès, afirma el portaveu del PP Ferran Ignasi Llombart. Però, a la vegada, aposta per a que la vila impulsi una sortida negociada a aquest problema social, que en algunes ocasions ha derivat en conflictes d’ordre públic. Llombart creu que, seguint iniciatives semblants preses en altres municipis, es tractaria de negociar amb els venedors per aconseguir tres objectius: limitar la venda als productes legals, acotar un espai on poder vendre, i establir una taxa -encara que sigui simbòlica- d’ocupació de via pública. A partir d’aquí, caldria d’actuar davant dels qui no compleixin els requisits. El portaveu del Partit Popular continua apostant per un govern de concentració on la resolució dels problemes de Sitges es prioritzi davant del sobiranisme i l’espanyolisme.

Escolteu-lo

Ferran Ignasi Llombart: “En este Ayuntamiento cuando alguien no hace lo que tiene que hacer pocas veces se ven sanciones, cuando alguien hace lo que tiene que hacer pasa desapercibido, y cuando alguien hace más de lo que tiene que hacer no recibe nunca ni un gracias”

El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament ha valorat positivament la feina del nou gerent, però creu que cal posar més ordre a la resta de l’organigrama municipal per a que al carrer siguin més evidents els projectes que es plantegen. Llombart, que ha defensat el superàvit davant la situació econòmica viscuda durant la crisi, creu que la propera legislatura ha d’afavorir un govern de concentració en temes bàsics pel desenvolupament de la vila. El portaveu ha anunciat que el partit es pronunciarà sobre el cap de llista la propera tardor, però que a ell li agradaria seguir.

Escolteu-ho

Tres titulars de Ferran Ignasi Llombart: el Partit Popular ha tingut poca mà esquerra amb Catalunya / Abans que una consulta popular, la solució per als veïns de les Botigues podria passar per mancomunar determinats serveis amb Castelldefels / Abans que les pistes de pàdel, la piscina municipal necessita millorar les seves instal·lacions.

Amb el portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament repassem l’actualitat política a cavall entre el context general de Catalunya i la vida municipal. Amb aquests tres titulars resumim una entrevista que comença amb l’anècdota del robatori que va patir el regidor durant un ple de fa mesos, mentre tenia el seu cotxe aparcat davant de l’Ajuntament.

Escolteu-lo

Manu Reyes, ex-alcalde de Castelldefels i candidat a la llista del PP el 21-D, creu que el govern de Sitges s’ha de dedicar als veritables problemes de la ciutadania.

L’ex alcalde de Castelldefels i candidat número 7 a la llista del PP per a les properes eleccions del 21-D, Manu Reyes, fou convidat per la secció local del partit la passada setmana. Durant la visita, Reyes va retreure al govern municipal que no encari problemes com la seguretat o la neteja, que formen part de la vida quotidiana de la ciutadania.

Escolteu-lo

Tres titulars de Ferran Ignasi Llombart: El procés està desviant l’atenció del que de debó preocupa al ciutadà. / Més enllà de les actuacions de caire social i d’un major control presencial, poca cosa més es pot fer per a controlar el top manta que no sigui una major presència policial. / L’oci nocturn de Sitges pateix una degradació en l’oferta per part de determinats locals que no estan controlats.

Amb el portaveu del Partit Popular, Ferran Ignasi Llombart, repassem l’actualitat política, centrada en el debat sobre el referèndum de l’1 d’octubre, però també el cap de llista del PP ha volgut incidir en el tema dels top manta i del sector de l’oci nocturn, que entèn en franc retrocés respecte l’oferta que es pot trobar en altres indrets de la comarca.

Escolteu-ho

Ferran Ignasi Llombart, sobre Can Pere Mestres: “Si els partits votaren en bloc el sí per un projecte, no era per a fer mal a una part de la ciutadania de Sitges” El regidor admet que el govern no ha sabut transmetre bé la informació als veïns, i això “és el que ha creat alarma social per part d’algun desaprensiu”

El portaveu del Partit Popular, Ferran Ignasi Llombart, s’ha mostrat molt convençut de la decisió que el ple municipal de donar ple suport a la creació d’una comissió per a l’estudi del projecte d’alberg per a persones sense sostre a Can Pei, assenyalant que la comissió arribarà a un consens i es deixarà enrere un tensionat episodi que ell qualifica de llibre, en el sentit que algú, a qui ha qualificat de desaprensiu, ha volgut aprofitar l’errada del govern de no transmetre bé la informació del projecte als veïns per a generar alarma social. Aquest ha estat el darrer tema que hem tractat amb el portaveu del PP, d’una conversa que ha començat amb els pals de les banderes al pedrís de l’Ajuntament.

Escolteu-ho

El Partit Popular celebra que a Sitges es compleixi la llei de banderes, gràcies a la iniciativa de la formació. En uns dies, les quatre banderes oficials onejaran a la façana de l’Ajuntament. El PP demanarà el proper dilluns que l’Ajuntament es desvinculi de l’AMI a qui defineix com “associació de la vergonya”

En aquesta zona se situaran els màstils de les banderes

Al pedrís d’entrada de l’Ajuntament se situaran els màstils per a que onegin les quatre banderes oficials. Així serà d’aquí pocs dies, en compliment d’un requeriment judicial que ha arribat a Sitges tal i com ha arribat a d’altres municipis de Catalunya. Ahir, el secretari general adjunt del Partit Popular a Barcelona, Antonio Gallego, acompanyat pel president de la formació a Sitges, Toni Molina i el regidor Ferran Ignasi Llombart, es va mostrar complagut pel fet que es compleixi la llei, i va valorar la iniciativa dels populars per a que així sigui. De la mateixa manera, ahir s’anuncià que el PP presentarà una moció al ple del proper dilluns per a demanar que l’Ajuntament es desvinculi de l’AMI, a qui el propi Gallego va qualificar d’Associació de la vergonya. Escolteu Antonio Gallego, Toni Molina i Ferran Ignasi Llombart.

Escolteu-ho

Ferran Llombart valora molt positivament la feina del nou gerent, però creu que difícilment l’Ajuntament pagarà a 30 dies el 31 de març.

Manté, segons les seves pròpies paraules, una excel·lent relació amb el govern, però la presència del procés en el full de ruta, afegit a les objeccions suspensives i a la manca de l’informe d’estabilitat financera del pressupost municipal, faran que, amb tota probabilitat, el Partit Popular es mantingui en la negativa a la seva aprovació. Ferran Ignasi Llombart, que aquest divendres acompanyarà l’alcalde i Aurora Carbonell, valora molt positivament la tasca del nou gerent municipal, i creu que els resultats es faran efectius, però que no arribaran del tot en aquesta legislatura. D’aquí que el portaveu del PP pensi que difícilment el 31 de març l’Ajuntament haurà complert l’objectiu de pagar a 30 dies i no podrà desbloquejar els 15M€ del romanent de tresoreria.

Escolteu-lo

Ferran Ignasi Llombart creu que el nou gerent ha d’aconseguir que alcaldia, secretaria i intervenció funcionin “com un rellotge”

El portaveu del PP, Ferran Ignasi Llombart, ha valorat molt positivament la incorporació del nou gerent a l’Ajuntament, i creu que una de les seves funcions més immediates serà aconseguir que alcaldia, secretaria i intervenció funcionin de manera coordinada i “com un rellotge”. Llombart en feia referència a partir de les disfuncions de criteri que s’han produït entre secretaria i intervenció, la darrera de les quals, vinculada al projecte d’una llotja de peix a Aiguadolç, fou motiu d’un important debat en el darrer ple municipal. El portaveu del PP també ha fet referència a la col·laboració amb l’equip de govern, tot assenyalant que, probablement, el seu grup aprovarà les ordenances fiscals i els pressupostos, perquè s’han incorporat les aportacions de la formació.

Escolteu-ho

Ferran Ignasi Llombart demana que l’Ajuntament apliqui una moratòria que impedeixi, mentre no s’aprovi el nou pla d’usos, l’atorgament de noves llicències a establiments d’hostaleria, supermercats i basars.

La situació dels top manta, i el progressiu augment d’establiments de restauració, supermercats i basars de tota mena, han centrat el repàs a l’actualitat per part del portaveu del PP a l’Ajuntament, Ferran Ignasi Llombart. Llombart, que creu que la pressió policial és la millor solució al problema dels manters, accepta, malgrat tot, la proposta de la comissió de treball que prioritza les campanyes de conscienciació als possibles compradors amb la possibilitat de sancionar-los. Per altra banda, el portaveu del PP s’ha mostrat obertament contrari a la proliferació d’establiments de restauració i basars de poca qualitat, i entèn que, fins que no s’aprovi el nou pla d’usos, l’Ajuntament hauria d’aplicar una moratòria que impedís donar llicències a aquest tipus d’establiments, sobretot en les zones de la vil·la que en tenen una densitat excessiva.

Escolteu-lo

Ferran Ignasi Llombart valora l’escrupolositat de la intervenció municipal però creu que no pot bloquejar la gestió quotidiana de l’Ajuntament

Obrim una nova ronda de portaveus dels diferents grups polítics de l’Ajuntament, amb la presència de Ferran Ignasi Llombart del Partit Popular. Entre d’altres temes, com la dedicació de l’alcalde a la Diputació de Barcelona, o el futur del Club Natació o de l’Agència de Turisme, Llombart s’ha referit al paper de la intervenció municipal. Pel portaveu del PP cal valorar l’escrupolositat de la interventora en l’anàlisi dels processos, però cal evitar que aquesta exigència bloquegi la gestió del dia a dia de la casa gran, i de les entitats que es veuen afectades per la situació.

Escolteu-lo