El regidor de governació i portaveu de El Margalló per les Botigues i Garraf, Josep Maria Martínez, creu que faltarien entre 15 i 20 efectius a la plantilla de la Policia Local per assegurar un servei adequat. El regidor considera que la normativa sobre la Covid-19, el toc de queda i el cansament psicològic de la ciutadania, han posat a prova la capacitat del cos policial, del qual ha assegurat sentir-se’n molt orgullós. Per altra banda, Martínez continua pensant que l’oposició està exercint un paper poc proactiu i excessivament crític davant la gestió que està fent el govern de la pandèmia.
Tot està per confirmar, però no entrava dins de les seves previsions la de poder arribar a ser regidor de governació, però el portaveu de El Margalló s’ho agafa com una oportunitat de col·laborar amb l’acció del govern, del qual lamenta que se’n qüestioni cada dia la seva gestió, per una part de l’oposició que considera que té una actitud excessivament beligerant. Martínez s’ha mostrat sorprès per la decisió de l’assemblea de Guanyem Sitges, després de l’acord previ que s’havia establert sobre el document que plantejava la incorporació del PSC, i apunta que si no hi ha confiança tampoc no servirà de gran cosa fer canvis sobre el paper…
El posicionament del govern li recorda al de la primera legislatura de Baijet, i reconeix que ha trobat una molt bona predisposició davant de les reivindicacions de Les Botigues i Garraf. Però, a la vegada, Josep Maria Martinez, creu que els canvis no vindran sense demostració a peu de carrer. D’aquí que, de moment, el futur representant de l’Ajuntament a Les Botigues i Garraf, allò que abans en dirien l’alcalde de barri, es mostri molt prudent a l’hora de parlar de canvis, fins que no els pugui comprovar i fiscalitzar un cop comenci en la seva nova responsabilitat. La conversa ha començat recordant el testimoni de Mayte López, un 6 d’abril de 2003.
La seva ha estat una negociació discreta, que va començar fa prop de dos mesos. Josep Maria Martínez, el regidor de El Margalló independent per Sitges, Les Botigues i Garraf, es mostra satisfet perquè l’acord amb el govern suposa poder assolir molts dels objectius que es plantejaven en el programa electoral de la formació, i, a la vegada, assumir la responsabilitat de posar-los en marxa. Martínez ha recordat la tasca que en el seu dia va portar a terme la regidora Maite López, i reconeix que també li varen plantejar la possibilitat de donar suport a una moció de censura però considera que estava més en el terreny de les declaracions d’intencions que no pas dels fets reals. Conversem amb ell.
Com per exemple, vigilància les 24 hores, l’anàlisi de la xarxa de clavegueram i els seus problemes, l’execució del projecte de la depuradora de Garraf, o el del local social de les Botigues, o el del passeig marítim, o la definició de com naturalitzar la riera de Vallbona…. Algunes de les propostes ja tenen l’aprovació sota el braç i estan encara pendents d’execució. Josep Maria Martínez, regidor de El Margalló, és conscient que cal deixar un marge de confiança al govern per actuar, però no vol que determinades accions, que creu que ja es podrien posar en marxa, no estiguin encara agendades. En fem un repàs en aquesta entrevista que tanca la roda de portaveus.
Us oferim, íntegra, la transmissió de la sessió de constitució de la legislatura 2019-2023 a l’Ajuntament de Sitges, que ha investit alcaldessa Aurora Carbonell, d’ERC, amb els vots de Sitges Grup Independent, Guanyem Sitges i els Comuns Verds.
I, en espera de la ratificació per part de les assemblees d’ERC i Guanyem, també estan definides les responsabilitats del futur govern municipal. Per ser la candidata de la llista més votada, a Aurora Carbonell no li calia una majoria per arribar a l’alcaldia. A Mònica Gallardo si. I el posicionament de Sitges Grup Independent ha estat la clau de volta que ha bescantat el resultat cap a la candidata republicana. Us oferim una segona roda de pactòmetre, amb moltes reflexions a l’entorn del que s’ha viscut aquests dies, a partir de les dues possibilitats de pacte obertes. Per aquest ordre escoltareu: Aurora Carbonell (ERC), Mònica Gallardo (Junts x Sitges), David Martínez (Sitges GI), Luis Miguel García (PSC), Manuel Rodríguez (Ciutadans), Xavier Salmeron (Guanyem Sitges), Nacho Rubí (Nou Horitzó), Xavier Ripoll (Comuns Verds) i Josep Maria Martínez (El Margalló).
Res no està pactat, ni tampoc està parlat del tot. Els candidats i candidates reconeixen converses entre ells mateixos o els equips negociadors dels partits, però no van gaire més enllà d’assumir que el trencaclosques polític/ideològic que han deixat les municipals és complex i que, en conseqüència, les presses poden ser males conselleres. Sembla clar que les forces estrictament municipalistes poden prendre un paper important en la formació de majories, però hores d’ara poques possibilitats s’expressen en veu alta. Hem conversat amb tots els candidats/es una setmana després de les eleccions i a deu dies vista de la constitució de l’Ajuntament. Escoltareu, per aquest ordre: Carme Gasulla (Comuns Verds), Aurora Carbonell (ERC), Xavier Salmeron (Guanyem Sitges), Manuel Rodríguez (Ciutadans), Luis Miguel García (PSC), David Martínez (Sitges Grup Independent), Mònica Gallardo (Junts per Sitges), Ignasi Rubí (Nou Horitzó) i Josep Maria Martínez (El Margalló).
D’esquerra a dreta: Alberto Martínez(PP), Nadia Viana(SitgesGI), Òscar Zambrana(Comuns Verds), Sergi Pomares(C’s), Josep VanGorkom(Junts per Sitges), Sergi Molina i Lucas Estruch de Vinyet Mèdia, Martí Saez(ERC), Xan Uría(PSC), Adrià Enríquez(Guanyem Sitges), Ariadna Font(NH), Daniel Briñez(Solucions), Maria Fernández(El Margalló).
Les terrasses del Miramar van acollir dilluns al vespre el Debat Jove de les eleccions municipals, una iniciativa de Vinyet Mèdia i Ràdio Vinyet que va comptar amb onze representants de les tretze candidatures que es presenten als comicis del 26 de maig. La convocatòria citava els membres més joves de les llistes i només el Partit Europeista de Sitges i Podemos van rebutjar la invitació. Durant una hora i escaig de debat els joves van debatre entorn l’habitatge, l’educació, esport i oci i finalment sobre l’ocupació juvenil.
Fa vint anys que viu a Les Botigues, i reconeix que la presentació en solitari de El Margalló en aquestes municipals -el partit es va crear el 2002- respon a la necessitat de desbloquejar una situació de manca de serveis a Botigues i Garraf, que s’ha cronificat amb el temps. La formació presenta 10 actuacions concretes -vinculades a les infraestructures i els serveis- que importarien una quantitat propera als 7 milions d’euros, i que consideren absolutament necessàries.
En no més de cinc minuts, els 11 candidats/es a les municipals del 26 de maig, varen tenir l’oportunitat de respondre a la proposta que els deixà L’Eco de Sitges, amb motiu de les jornades Repensar Sitges a l’hotel Mim. Us oferim l’acte sencer, que fou moderat per la cap de redacció de l’Eco, Eva Maria Martín, i totes i cadascuna de les intervencions dels candidats singularitzades, per si voleu escoltar directament alguna exposició concreta.
El candidat de El Margalló, José Maria Martínez, centrà la seva intervenció en la necessitat que es consideri ciutadans de Sitges de ple dret als veïns de Les Botigues i Garraf.
Francesc Alcaraz, candidat del Partit Europeista de Sitges, exposà el projecte de la creació de l’edifici Àgora 4 de 8, al Parc de Can Robert. L’equipament centralitzaria els serveis de l’administració i incorporaria l’agència de turisme.
Carme Gasulla, candidata dels Comuns Verds de Sitges, proposà un model de transformació de l’economia de Sitges basat en l’economia circular, que permetria la regeneració de platges a partir del reciclatge de residus de la construcció, amb l’objectiu de convertir Sitges en un referent de turisme sostenible.
Aurelio Caballero, número 2 de la candidatura del Partit Popular que encapçala José Antonio Gilabert, exposà l’objectiu d’un Sitges 4.0. Un projecte d’smart city que permeti millorar la seguretat i la neteja a través de la monitorització de dades, i que també ajudaria al comerç local.
El candidat del Sitges Grup Independent, David Martínez, exposà un programa destinat a la promoció del turisme esportiu i de potenciació dels congressos, per a possibilitar la creació de llocs de treball.
Ignasi Rubí, candidat de Nou Horitzó, exposà el projecte de recuperació de l’Hort de Can Falç per a convertir-lo en un entorn confortable, amb una tercera porta d’accés per la casa Dalmau, un escenari multifuncional, espai verd i zona wifi.
El candidat de Guanyem Sitges, Xavier Salmeron, basà la seva intervenció en el projecte de la democràcia participativa, a partir dels consells sectorials i de barri, les assemblees obertes, els pressupostos participatius i el fet de contemplar la participació des de qualsevol regidoria.
La candidata d’Esquerra Republicana, Aurora Carbonell, exposà l’objectiu d’aconseguir un Sitges intel·ligent, per a millorar la qualitat de vida de les persones i maximitzar la participació ciutadana i la gestió dels residus, facilitant l’arribada d’empreses 4.0 per a convertir la vila en un referent.
Manuel Rodriguez, candidat de Ciutadans, incidí també en el concepte d’Smart city, com un projecte transversal aplicable a l’administració electrònica, a la via pública i la mobilitat, al comerç i al turisme, i al contacte entre l’Ajuntament i associacions, entitats, empreses i autònoms.
El candidat del PSC, Luis Miguel García, aposta per recuperar el caràcter emprenedor de Sitges, amb la promoció d’esdeveniments esportius a tots nivells, i la creació d’una ciutat esportiva amb residència. Proposa situar a l’actual camp d’Aiguadolç un espai firal amb pàrquing soterrani.
Mònica Gallardo, candidata de Junts per Sitges, aposta per la capitalitat cultural de Sitges, amb la creació d’un centre municipal de les arts, que inclogui l’ensenyament de diferents disciplines amb una oferta global i accessible a tothom, amb la col·laboració de Prado, Retiro i escola de música.
Parc de Can Bóta Camí de la Fita (alçada Plaça Catalunya) La Fragata (al costat de la zona de càrrega i descàrrega) Jardins de la RENFE Passeig de Vilafranca (cruïlla amb Sínia Morera) Plaça dels Eucaliptus (sector Les Botigues de Sitges)
19/01/2021, 10:00
Museu de Maricel: Exposició "EL LLIBRE CATALÀ EN TEMPS DE MODERNISME"
La mostra romandrà oberta fins al 28 de febrer de 2021 De 10:00 h a 17:00 h
19/01/2021, 21:00
FARMÀCIA DE GUÀRDIA: BENAZET (Camí Capellans, 23)
20/01/2021, 9:00
Punts de recollida dels arbres de Nadal
Parc de Can Bóta Camí de la Fita (alçada Plaça Catalunya) La Fragata (al costat de la zona de càrrega i descàrrega) Jardins de la RENFE Passeig de Vilafranca (cruïlla amb Sínia Morera) Plaça dels Eucaliptus (sector Les Botigues de Sitges)
20/01/2021, 10:00
Museu de Maricel: Exposició "EL LLIBRE CATALÀ EN TEMPS DE MODERNISME"
La mostra romandrà oberta fins al 28 de febrer de 2021 De 10:00 h a 17:00 h
20/01/2021, 11:00
Ermita de Sant Sebastià: Solemne Ofici de Sant Sebastià
Presidit pel rector de la parròquia, Mossèn Josep Pausas, i la participació del cor dels Amics de l'Orgue de Sitges. En acabar la celebració es cantaran els Goigs de Sant Sebastià i es farà el rés de les Deprecacions de la Novena i pregària extraordinària de renovació del vot a Sant Sebastià. L'Ermita de Sant Sebastià romandrà oberta des de les 10:00 h fins a les 17:00 h
20/01/2021, 21:00
FARMÀCIA DE GUÀRDIA: MILLAN (Platja Sant Sebastià, 57)