Jordi Artigas: ‘El de l’autòdrom no és un projecte immobiliari/especulatiu. És un projecte d’activitat econòmica (…) Si hi ha temes mediambientals que preocupen estem disposats a incorporar propostes que el millorin.”

Es mostra sorprès pel fet que, després de prop d’un any i mig de tramitacions i exposicions públiques, el projecte de l’autòdrom sigui ara motiu d’una controvèrsia tan accentuada, però Jordi Artigas, l’arquitecte sitgetà que el signa, defensa amb convicció que no és un projecte especulatiu, sinó que respon a una iniciativa empresarial basada en l’activitat econòmica que genera el món de l’equitació. Artigas es refereix a una proposta perfectament sostenible econòmicament sense la construcció dels hotels -que ni tan sols formen part de la primera fase de les obres-, i que ha intentat preservar els elements patrimonials de la zona, com son la pròpia pista de l’autòdrom i les masies que acull, respectant l’entorn natural. L’arquitecte afirma que en cap cas es tracta de canviar vinyes per ciment, es mostra obert a millorar aquells aspectes que encara puguin crear recels, però posa sobre la taula la legalitat del projecte i el fet que no ha aprofitat ni de bon tros la capacitat de superficie edificable que li permetia el pla general de Ribes. Si tot segueix la planificació prevista, les obres començarien a principis del 2021.

Escolteu-lo