Una embarcació sostenible neteja el litoral sitgetà de plàstics per reconvertir-los després en roba

Es diu Mayadi Tres i recorrerà la costa sitgetana durant tot el mes de juliol i agost per netejar el mar de plàstics i brutícia. L’objectiu és a més poder tancar el cercle i amb tot el material recollit reclicar-lo per a fer roba laboral d’ús per als treballadors municipals. L’embarcació ,que està fabricada íntegrament a Catalunya, disposa d’un sistema patentat de dos braços hidràulics que permeten recollir la brutícia que sura en superfície i introduïr-la després en caixes a la coberta. El vaixell compta a més de motors ecològics i  treballarà en dies alterns i en horari de matí fins a migdia. Ens ho ha explicat Moisès Cruanyes, gerent d’Ona Safe and Clean, l’empresa fabricant de l’embarcació i el regidor de platges Guillem Escolà.

Escolteu-los