Un estudi encarregat per l’Ajuntament cartografia i analitza els fons marins de Sitges

La Universitat de Barcelona i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes han realitzat, per encàrrec de l’Ajuntament de Sitges, una cartografia batimètrica (és a dir, l’estudi de la profunditat subaquàtica) de sediments i hàbits bentònics del litoral sitgetà entre la punta Gavina i les Coves, a una profunditat d’entre 8 i 15 metres. Així, han estudiat tant la morfologia dels sols marins, com les espècies que hi habiten. L’estudi, dirigit pel catedràtic del departament de Dinàmica de la Terra i de l’Oceà de la Universitat de Barcelona Miquel Canals, i que està enllestint les seves conclusions, ha permès concloure que el fons marí sitgetà està afectat per l’activitat humana, que encara es troben praderies de posidònia, i que hi predomina la sorra fina. Canals explica la importància pels gestors del litoral de conèixer, a partir d’estudis com aquest, tot allò que no es veu però que existeix.

Escolteu-lo