Lluís Romero repassa en un llibre els raïms autòctons catalans, i entre ells la peculiar història de la Malvasia de Sitges

El sommelier Lluís Romero ha publicat Vins Autòctons (Cossetània), un repàs dels millors monovarietals catalans fets amb raïms tradicionals. Un capítol de l’obra es dedica a la Malvasia de Sitges, un raïm difícil de treballar, molt apreciat a l’Edat Mitjana, que va estar a punt de desaparèixer, i que després d’una peculiar història ha estat reconegut fins el punt que diversos productors n’ofereixen diferents vinificacions molt celebrades. A més, és l’única varietat amb denominació geogràfica incorporada al nom d’entre una llarga llista de vins catalans que se situen al nivell d’altres varietats molt més esteses. En aquest sentit, Romero considera que, malgrat que no hi ha un tret diferencial comú de les varietats catalanes, és aquesta diversitat de raïms tradicionals el que converteix Catalunya en un país de vins.

Escolteu-lo