L’Ajuntament de Sitges estableix les mesures per votar diumenge amb seguretat

Un total de 19.238 persones estan cridades a votar aquest diumenge en les eleccions anticipades al Parlament de Catalunya, convocades en plena pandèmia després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no acceptés l’ajornament proposat per la Generalitat. A Sitges hi ha un total de 9 centres de votació, 4 d’ells nous i que aplegaran electors d’altres antics col·legis. Així, els votants de les Botigues, enlloc de al local municipal, hauran d’adreçar-se al local social de las Terrazas; els que votaven a Museu Romàntic i a l’Oasis, han de votar al Mercat Municipal; els que anaven al Centre de Disseny, hauran de votar a l’escola Maria Ossó; i el centre de votació més gran seran els dos pavellons de Pins Vens: s’hi hauran d’acostar els votants que fins ara votaven al Club Natació, al Casal d’Avis, al local municipal de la carretera de les Costes, i a l’Hospital de Sant Joan. La resta de ciutadans estan cridats a votar als indrets habituals.

L’Ajuntament de Sitges ha mostrat com ha de funcionar el protocol per votar a les 16 taules de Sitges basat en el de la Generalitat, amb cues amb distància marcada a l’exterior, limitació d’aforament a l’interior dels locals de votació, gel hidroalcohòlic, desinfecció periòdica, mampares de protecció, safates per evitar compartir objectes, les taules situades en forma de L, i equips de protecció per a tots els membres de les taules. S’han presentat un total de 95 al·legacions, excusant principalment motius de risc o cura de tercers, de les que la Junta Electoral de Zona de Vilanova i la Geltrú n’ha acceptat 82. La regidora Elisabeth Perez ha expressat confiança en que les taules es puguin constituïr amb normalitat. L’Ajuntament, que fa un desplegament més important que en altres conteses electorals, destinarà, a més del representant de l’administració, coordinadors i delegats de salut per controlar que es puguin complir les normes sanitàries en la seva integritat.

Escolteu-ho