Ricard Vila (Biodiversitat Sitges): ‘Hem de reinventar el turisme, com s’estan reinventant moltes empreses (..) i afavorir tot allò que naturalment porta sorra a les platges’

Enmig del debat sobre la draga, la veu de Biodiversitat Sitges també es mostra contundent i explícita. Ricard Vila, ambientòleg i membre de l’associació sitgetana, exposa els arguments pels quals creu que, davant de les conseqüències del canvi climàtic, cal que el futur de les platges i de l’economia turística passi per afavorir els processos naturals que permeten mantenir l’equilibri natural del nostre entorn. I serà precisament el resultat d’aquest procés el que atorgarà un nou atractiu a Sitges com a destinació turística de qualitat ambiental. El camí, però, no ofereix una alternativa a curt termini, pel que Biodiversitat entén que, com ha succeït en altres àmbits, el model turístic s’haurà de reinventar i, amb ell, empreses i treballadors del sector.

Escolteu-lo