El ple d’abril portarà a aprovació l’execució del projecte de reforma de l’Escorxador com espai escènic polivalent, mentre el projecte del Patronat segueix elaborant-se

L’alcaldessa Aurora Carbonell va confirmar ahir, durant la celebració de l’audiència pública dedicada a explicar els projectes de rehabilitació de l’Escorxador i del Patronat, que es portarà a aprovació al ple del proper 28 d’abril el projecte de l’Escorxador, l’obra del qual importa 800.000€ als quals caldrà afegir-hi posteriorment 250.000€ per equipament tècnic. A partir dels processos de participació ciutadana oberts en el seu dia, l’Escorxador es convertirà en una sala polivalent de múltiples usos, que recuperarà la totalitat del seu espai interior -eliminant l’altell de la reforma del 1991- possibilitant la realització de múltiples esdeveniments a través d’elements desmuntables, amb un aforament de platea d’entre 170-194 persones. A més, el projecte comporta la reorganització de la plaça dels artistes, que es dignificarà convertint-la en una zona pública vinculada amb l’edifici, i de la placeta que mena al carrer onze de setembre, que s’habilitarà com espai de creació artística o complementari de les activitats que es facin al centre. El projecte de l’Escorxador el signa l’arquitecta Clara Ocaña, de l’estudi CO-A, mentre que l’estudi dels elements tècnics i escenogràfics ha anat a càrrec de Juanra Valladares, de l’empresa Escenotècnic. L’obra de l’Escorxador també suposarà el trasllat dels gegants i el drac i l’àliga a l’antiga oficina de la Caixa Penedès del carrer Joan Maragall. Aquest mes de maig es faran les obres per aixecar el sostre i s’espera que abans de la Festa Major gegants i bestiari ja hi estiguin instal·lats.

Pel que fa al Patronat -els treballs del qual estan en fase d’avantprojecte- es vol que el conjunt esdevingui un espai cultural al voltant del llibre. A la planta baixa, l’antiga sala d’exposicions es convertiria en una llibreria/cafeteria que seguiria el concepte d’espai públic que ara és tendència arreu, i que estaria vinculada al pati exterior, plantejat com una zona de descans. La capella es destinaria a espai d’assaig o activitats culturals de petit format compatibles amb l’ús de l’edifici i la convivència veïnal. El projecte del Patronat no té encara ni data ni pressupost i l’està realitzant la cooperativa La Col. L’arquitecte Pol Massoni en va fer ahir la presentació.

Escolteu el resum de l’audiència

Veieu l’audiència íntegra