La veu i l’experiència d’una vintena de dones seran les protagonistes d’un treball audiovisual que vol documentar part de la Història de Sitges

Alba López i Fabiola Llanos són les dues dones que estan darrera del documental Retalls dins la foscor: recosint històries mai explicades, una iniciativa que neix del departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Sitges i que el passat 8 de març, Dia Internacional de les Dones, va mostrar un petit tast del que vol ser. A hores d’ara ja s’ha contactat amb una quinzena de dones sitgetanes i tot seguit començarà el procés d’enregistrament d’entrevistes que acabarà amb format documental. El projecte neix amb l’objectiu de preservar la memòria oral de les dones de Sitges, en molts casos fins ara silenciades, la majoria amb feines invisibilitzades i poc reconegudes. Més enllà del projecte audiovisual l’objectiu és també deixar un llegat audiovisual que formi part de l’arxiu històric sitgetà. Ens ho explica la periodista Alba López. 

Escolteu-la