A Can Falç, un homenatge al món de la pedra seca i als sitgetans que l’han estudiat i difós: ‘Tota pedra fa paret’, una exposició que heu de veure

Fins al 13 d’octubre, Can Falç acull l’exposició ‘Tota pedra fa paret’, una mostra itinerant organitzada pel departament de cultura de la Generalitat i l’associació per la pedra seca i l’arquitectura tradicional. En el cas de Sitges, el Grup d’Estudis Sitgetans, amb la col·laboració de la regidoria de cultura, ha participat de la creació d’un àmbit concret de la mostra, dedicat a l’aportació que el grup ‘Drac Verd de Sitges’ ha fet a l’estudi, catalogació i recuperació d’aquestes construccions caracteritzades per ser bastides sense argamasa. En l’actualitat el grup Drac Verd està format per Andreu Camps, Joan Trius -autor d’unes maquíssimes maquetes dels diferents tipus de construcció de barraques de pedra seca- Robert Rovira i Ramon Artigas. L’exposició també dedica un apartat a la feina del qui fou membre del grup, Josep Pascual, que dibuixà els croquis de 7419 barraques en un munt de quaderns que han estat donats per la família a l’associació per la pedra seca. Actualment, al portal ‘Wikipedra’, impulsat també pels membres del Drac Verd, hi consten catalogades 29000 construccions arreu de Catalunya, de les quals 1133 estan al Garraf. Us oferim un resum de l’acte inaugural, amb les paraules de la comissària de la mostra, i vice-presidenta del Grup d’Estudis, Beli Artigas, de Ramon Artigas, d’Adelaida Moya, directora general de cultura popular, i del regidor de cultura, Xavier Salmeron.

Escolteu-ho