La Cova del Gegant va ser llargament ocupada pels neandertals

Exterior de la cova, als Colls. Foto: Joan Daura i Montserrat Sanz

La cova del Gegant va ser ocupada entre fa 94.000 i 59.000 anys pels neandertals, el que amplia de manera important el marge temporal en el que hi va haver ocupació d’aquest indret del litoral sitgetà. Les novetats d’aquesta investigació, que des de fa anys porten a terme els invertigadors del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona, Joan Daura i Montserrat Sanz, han estada publicades al Quaternary Science Reviews. A més, s’han trobat noves evidències sobre la ocupació posterior per part d’homo sapiens. Les campanyes continuen, i permeten evidenciar aspectes com les oscil·lacions climàtiques del passat. Ho explica Joan Daura.

Escolteu-lo