Blog - Radio Maricel
08/12/2022

Un record per Paco Varon, recuperant una entrevista del 23 de desembre del 2009

El 23 de desembre del 2009 varem entrevistar Paco Varon. El dissabte anterior li havien preparat una festa amb motiu de la seva jubilació. Han passat gairebé 13 anys des d'aleshores, el bar ja ha celebrat el seu 55è aniversari i la seva ànima mater ens ha deixat les darreres hores. Creiem que us agradarà aquesta conversa amb en Jordi i en Paco, perquè és el testimoni de la història d'una de les 'parròquies' sitgetanes més estimades.
05/12/2022

Júlia i Marc, dos joves sitgetans premiats pels seus treballs de batxillerat

Marc Rubí i Garcia i Júlia Massó i Eroles han estat els guanyadors exaequo del Premi Carbonell i Gener d'enguany en la categoria de batxillerat. En Marc ha realitzat un treball audiovisual titulat Recordar és viure on presenta les converses que va tenir amb la seva besàvia Lucia Egea Pujante sobre el Sitges d'abans. Júlia ha rebut el reconeixement pel treball L'art de la vila, un projecte amb el que mira d'apropar obres dels Museus de Sitges als sitgetans del carrer, sobretot els joves, i que desitjaria que pogués veure la llum.
05/12/2022

Gairebé 6 anys després, s’ha salvat l’únic terreny de conreu a Santa Bàrbara. Però d’aquí 10 anys…Parlem amb Alberto Tutusaus

Aquesta història va començar el mes de març del 2017, quan als estudis del carrer Sant Honorat va venir Alberto Tutusaus a explicar el cas dels terrenys de la seva família, una superfície de poc més d'una hectàrea dedicada al conreu -i on encara avui hi treballa la família Caverdós- situada a la zona de desenvolupament del pla parcial PPU1 de La Plana i Santa Bàrbara, ben a prop de l'ermita i de l'actual hotel Sabàtic.
05/12/2022

La Comissió de Carnaval dimiteix (segona part). L’expresidenta, Núria Escarp, aposta per professionalitzar l’organització de la festa

La manca de coneixement del pressupost d'enguany i l'avís de que només podrien organitzar un dels cinc o sis actes que acostumava a organitzar la comissió han estat dos dels motius de pes que han portat Núria Scarp i la Comissió de Carnaval en bloc a dimitir del càrrec.
02/12/2022

L’Eix Diari compleix 10 anys informant del territori

Carles Castro i Laura Marín són els directors d'aquesta plataforma digital que fa la cobertura informativa de la Vegueria Penedès-Garraf i reivindica la premsa de proximitat. Deu anys després de la seva creació l'Eix Diari mira al futur pas a pas i mira de créixer amb una nova modalitat de subscripció per als lectors més fidels que els vulguin ajudar.
02/12/2022

Temps de família. Els joves, la solitud, el suïcidi

Un estudi de la Creu Roja assenyala que el 80% dels joves d'alguna manera s'ha sentit sol. Avui amb Roman Pérez, des del centre de reeducació David, abordem quelcom que sempre ha fet de mal parlar: la solitud i el suïcidi.
02/12/2022

La Comissió de Carnaval dimiteix (primera part). El regidor garanteix la celebració de la festa i apunta al treball conjunt amb les entitats per salvar el moment

Dilluns vinent parlarem amb la ja ex-presidenta de la comissió, Núria Escarp. Mentrestant, avui el regidor de tradicions i festes, David Martinez, reconeix que la notícia de la dimissió en bloc de la comissió l'ha sorprès i apel·la a la responsabilitat i experiència de les entitats per gestionar aquest moment. L'any que ve serà any de retallades. Tot es farà, però.... es farà en un altre registre.
02/12/2022

Les notícies de l’Utrillo

En el butlletí d'aquesta setmana us expliquem que s'acosta el gran concert de Nadal en una edició molt especial que es celebrarà a l'auditori del Meliá, que l'escola ha posat en marxa un projecte de reducció de despesa energètica, que els nens i nenes d'i4 han visitat el molí paperer de Capellades i els de 4t han visitat Ràdio Maricel. Finalment, també us expliquem que les classes de 1r han fet una trobada de jocs del món.
01/12/2022

Món verd: regalar una planta és regalar vida

Amb el nostre especialista en arbres i plantes, Edu Arnal, parlem d'aquelles plantes que poden convertir-se en un molt bon regal. Més enllà de la clàssica ponsètia que s'acostuma a regalar per Nadal les falgueres o les plantes aromàtiques són bona opció per ubicar-se en espais humits com la cuina o el bany. Altres opcions vistoses i alhora agraïdes són els bulbs, el croton, les palmeres d'areca o el ficus lyrata. Aquestes i moltes altres opcions comentades per Edu Arnal.
01/12/2022

El ple aprova definitivament les ordenances fiscals, el nou reglament de participació i el pla local de joventut, però les reivindicacions de les treballadores de les llars d’infants protagonitzen la sessió

I és que el moment més intens del ple va arribar quan es portaven quatre hores de sessió. En una contundent intervenció durant l'apartat de precs i preguntes, el col·lectiu de treballadores de les llars d'infants de Sitges es mostrà molt crític davant de la gestió de la regidoria a l'hora d'elaborar el plec de condicions per la licitació del servei, per entendre que està ple d'errades i que no resol el problema de precarització laboral que pateixen.
01/12/2022

A partir de l’1 de gener el descompte de la C-32 serà del 50%, mentre es busca una solució pels treballadors de cap de setmana. Ho explica Jaume Monasterio

La experiència de la gratuïtat de l'AP7 sembla fonamentar l'aposta per la vinyeta per davant de la gratuïtat absoluta de les vies ràpides, però mentrestant ahir durant la reunió de la taula de mobilitat del Penedès es van donar a conèixer el descompte que a partir de l'1 de gener s'aplicarà al peatge de Vallcarca per tots aquells vehicles inscrits al portal de la concessionària, i que tinguin o bé Teletac o bé l'aplicació de mòbil Awai.
30/11/2022

Visit Sitges rep el premi ‘Origens Garraf’ en el desè aniversari de la creació del portal. En parlem amb Ester Font

Conserven totes i cadascuna de les fotos que han fet des que van començar. I totes les fotos que han fet són bastantes més que les 400.000 que hi ha publicades als seus àlbums de Flickr. En el marc de la celebració dels premis Origens Garraf, una iniciativa del Consell Comarcal i l'agència de desenvolupament Node Garraf, la xarcuteria Mauricio i Visit Sitges han rebut dos dels reconeixements a les empreses de la comarca.
30/11/2022

Seriòfils: propostes per no sortir de casa

El final de novembre ha portat el fred, i per tant, més motius per tancar-se a casa enganxat a bones propostes seriòfiles. En Camil Villaverde ens les acosta.
30/11/2022

‘Ara és el moment’ la darrera campanya d’adopció de gossos del CAAD Penedès

En el que portem d'any el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha recollit prop de 1.700 gossos i gats, un 15% més que en el mateix període de l'any passat.
29/11/2022

Els llibres: Francesc Cambó, l’últim retrat i Surrender, l’autobiografia de Bono, els títols de la setmana

Amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres conversem sobre els darrers títols literaris i en destaca dues biografies, la de Francesc Cambó de Borja de Riquer i la del cantant Bono d'U2, en aquest cas una autobiografia centrada en quaranta cançons del grup irlandès.