Exitós retorn del CPS Sitges a la lliga: victòria (1-3) a la pista del Sant Just

El CPS Sitges ha tornat a la lliga amb un triomf a la pista del Sant Just (foto CPS Sitges)

Després de quatre mesos, el primer equip del Club Patí Subur Sitges ha tornat a la competició i ho ha fet amb un triomf a la pista del Sant Just. El partit, corresponent a la 3ª jornada del campionat de 1ª Catalana, el va acabar guanyant el conjunt de Carles Busquet gràcies als gols de Ferran Ortoll, Ferran Alemany i Sergi Sabater. En conversa amb Txema Ruiz, el president del CPS Sitges va tenir molt bones sensacions en veure un equip que tractarà de no allunyar-se massa dels objectius que es van proposar a principis de temporada. Ruiz ha parlat també del retorn del segon equip a la competició després que les noves mesures permeten la represa de les lligues federades per als majors de 16 anys.

Escolteu-lo 

Dona i esport. El testimoni de dues dones sitgetanes i grans esportistes en el 8M, Dia de la Dona

Vinyet Noguero i Esther Morales acumulen medalles i títols, en el Dia de la Dona conversem amb aquestes dues esportistes sitgetanes sobre les seves trajectòries i el seu paper com a dones en un món liderat per homes. Totes dues reivindiquen la necessitat de visibilitzar la feina de les dones en l’àmbit esportiu i de reconèixer-les a nivell social i institucional per tal d’avançar en el camí de la igualtat. Aquesta és la conversa primer amb Esther Morales i després amb Vinyet Noguero.

Escolteu-la

Periodisme en pandèmia, noves normalitats, dificultats i també autocrítica en els serveis informatius

 

Amb Anna Grimau, periodista de TVE Catalunya i Jaume Freixes, periodista de TV3 conversem sobre com la pandèmia ha afectat el periodisme i els periodistes. Des de la seva vessant professional dedicada als serveis informatius tots dos analitzen el paper dels periodistes, en fan autocrítica i posen en valor la capacitat d’adaptació en un any diferent que ha canviat la forma de treballar per a molts, també per als periodistes.

Escolteu-los

‘Sense sorra no hi ha Sitges’ Platges, comerç i hostaleria reivindiquen la petició de la draga per aquest estiu.

Representants i associats de platges, comerç i hostaleria es varen concentrar ahir a la plaça de l’Ajuntament per visualitzar la seva reivindicació sobre la sol·licitud de portar la draga aquest estiu. Les associacions entenen que l’acció que de regeneració de platges que es va fer l’any passat va ser insuficient i demanen, un cop més, que el govern municipal atengui la seva petició atesa l’excepcionalitat del moment. Hores d’ara, Ajuntament i sectors econòmics semblen estar d’acord només en una qüestió, que no és menor: la de la necessitat de redactar un pla definitiu per l’estabilització de les platges, que pugui acollir-se als fons europeus per la Covid-19. En aquest sentit, el diputat de turisme de la Diputació de Barcelona, Joan Lluís Ruiz, s’ha compromés a defensar el projecte que presenti Sitges amb l’objectiu d’aconseguir els fons per executar-lo. Només amb una condició: que la vila presenti un únic projecte.

Escolteu la crònica de l’acte

Les noticies de l’Utrillo

En el butlletí d’aquesta setmana: continuen les jornades de portes obertes, les mestres es vacunen, continuen les sortides dins del projecte ‘Sitges mola’, i la setmana que ve es presenten els projectes.

Escolteu-lo

Temps de família. La pandèmia, el confinament, i les males contestes als pares

Imatge: scoopnest

Aviat farà un any del decret d’estat d’alarma a partir del qual s’inicià un confinament estricte, que ha anat evolucionant fins a les mesures que tenim avui. Dins les cases, les relacions entre pares i fills també han canviat, i, amb elles, diferents estudis apunten que hi ha hagut un augment de casos de fills que contesten malament als pares. Amb Roman Pérez, psicoterapeuta-psicoanalista del centre de reeducació David, abordem avui un assumpte que cal gestionar des de la comprensió del moment que vivim, però també des de la necessitat de marcar límits.

Escolteu-lo

Nou Horitzó retreu a PSC i a SGI el seu paper en el debat sobre la draga i els demana que facin valer la seva postura dins del govern per reconduir la situació

El portaveu de Nou Horitzó, Nacho Rubí, s’ha mostrat molt crític amb la postura del PSC i de Sitges Grup Independent davant del debat generat per la moció de Junts x Sitges sobre la necessitat de sol·licitar la draga per aportar sorra a les platges aquest estiu. Per Rubí, en el fons ERC i Guanyem Sitges no han fet altra cosa que ser coherents amb els seus plantejaments polítics sobre aquest assumpte. En canvi, Rubí entén que les manifestacions dels regidors García i Escolà i el seu vot al ple demostren un posicionament ambivalent difícilment defensable davant de la ciutadania. Per aquest motiu els demana que facin valer la seva opinió de partit en el si del govern per reconduir una situació encallada. En la conversa també hem abordat el posicionament de Nou Horitzó vers el pressupost i les obres de la depuradora a Garraf.

Escolteu-ho

Gaudeix la Festa. Berga torna a suspendre la Patum i..torna a ser Quaresma després d’un any de privacions…

Una conversa que es pot acompanyar d’uns bons bunyols, perquè amb en Txatxi Gómez avui conversem sobre les primeres baixes festives que ens porta el 2021, com és el cas de la Patum de Berga, i hi afegim la situació al món casteller, i les previsions de cara al calendari festiu d’estiu.

Escolteu-lo

Ricard Vila (Biodiversitat Sitges): ‘Hem de reinventar el turisme, com s’estan reinventant moltes empreses (..) i afavorir tot allò que naturalment porta sorra a les platges’

Enmig del debat sobre la draga, la veu de Biodiversitat Sitges també es mostra contundent i explícita. Ricard Vila, ambientòleg i membre de l’associació sitgetana, exposa els arguments pels quals creu que, davant de les conseqüències del canvi climàtic, cal que el futur de les platges i de l’economia turística passi per afavorir els processos naturals que permeten mantenir l’equilibri natural del nostre entorn. I serà precisament el resultat d’aquest procés el que atorgarà un nou atractiu a Sitges com a destinació turística de qualitat ambiental. El camí, però, no ofereix una alternativa a curt termini, pel que Biodiversitat entén que, com ha succeït en altres àmbits, el model turístic s’haurà de reinventar i, amb ell, empreses i treballadors del sector.

Escolteu-lo

Seriòfils confinats: a manca d’estrenes, tornen els zombies

La pandèmia va deixar tocada la producció, i la prova són les poques estrenes de sèries aquest inici d’any. Els nostres seriòfils, Camil Villaverde i Nacho Zubizarreta, han rescatat la segona part de la desena temporada de The Walking Dead (Fox), a més de les estrenes de Dealer, The One i Sky Rojo (Netflix) i Genera+ion (HBO). També han repassat els Globus d’Or i els premis Feroz, i la sèrie de la que tothom parla: Escena del crimen: desaparición en el Cecil.

Escolteu-los

‘A breath of art’, l’espectacle de l’IAB per aquest cap de setmana presenta coreografies de l’alumnat de l’escola

Divendres, a les 16h i les 19h, i dissabte a les 16h, l’Institute of the Arts Barcelona (IAB) presenta ‘Breath of art’, un espectacle creat per les i els alumnes de segon curs del centre, que presenten coreografies pròpies, en una acció que servirà d’avaluació, i alhora per promocionar les activitats del centre. Després d’un temps amb classes telemàtiques, els estudis han tornat al gairebé imprescindible format presencial. Les persones interessades poden trucar al 938949713 per reservar lloc a les accions gratuïtes previstes. N’hem parlat amb tres alumnes, Daniela Iturralde, Lorena Torres i Sara Smal.

Escolteu-les

Aurora Carbonell defensa el posicionament del govern a favor d’una estabilització sostenible de les platges, i apunta a un futur amb menys concessionaris i un model econòmic on la tecnologia i la sostenibilitat complementin el turisme

Els ‘Biorocks’ poden ser una de les solucions per les platges

L’alcaldessa Aurora Carbonell ha refermat la convicció del govern municipal de no contemplar la solució del dragatge, assumint els posicionaments dels regidors de turisme i de platges. Carbonell defensa el compromís del pla d’acció municipal en aquest aspecte i, en conseqüència, la postura consensuada per tots els membres de l’equip de govern. A la vegada l’alcaldessa s’ha referit a les alternatives que es contemplen per estabilitzar el litoral, entre les quals hi ha la dels ‘biorocks’, una mena de biòtops marins que poden servir d’escollera natural, o la cada vegada més llunyana possibilitat dels espigons submarins. Carbonell també ha alertat que el futur portarà una reducció de concessions a les platges i a l’impuls definitiu d’un model econòmic que aposta per la tecnologia i la sostenibilitat per complementar i donar suport l’indústria turística.

Escolteu-la