Júlia Vigó: ‘Hi ha una realitat social a Sitges que no respon a la imatge exterior del municipi i que ens pertoca a tots atendre’

Júlia Vigó, portaveu de Guanyem Sitges i regidora de drets socials, ciutadania, igualtat i habitatge, creu que, més enllà de la imatge que es té del municipi arreu, a Sitges hi ha una realitat social de vulnerabilitat i pobresa que la pandèmia encara ha agreujat més, i que interpela a la responsabilitat col·lectiva. Amb la regidora hem parlat dels casos de violència masclista, dels ajuts al lloguer i també de les promocions de vivenda pública. La primera, que ja s’ha posat en marxa i estarà enllestida el 2022, contempla 43 vivendes d’entre 56 i 83 m2, amb uns preus de lloguer aproximats d’entre 396€ i 580€.

Escolteu-la

L’Eco de Sitges, premi nacional de comunicació 2020 en categoria de premsa escrita. Parlem amb Santi Terraza.

En el seu dictamen, el jurat destaca que l’Eco es continua editant després de 134 anys “amb l’objectiu intacte de continuar fent periodisme”. El govern de la Generalitat va anunciar ahir, en el marc dels premis nacional de comunicació, que l’estimat setmanari sitgetà, fundat el 1886 per Josep Soler i Cartró, ha merescut el premi nacional de comunicació en la categoria de premsa escrita. Un reconeixement que arriba en un any especialment difícil també per l’Eco. Amb Santi Terraza, president del consell d’administració de Premsa de Sitges, S.L, conversem sobre el premi i sobre els reptes del present i del futur. Felicitats a tots aquells i aquelles que formen i han format part de la història de l’Eco!

Escolteu-lo

“Els vells, aquella nosa” una lectura tendre i punyent sobre com tractem els ancians, de Cèlia Sànchez-Mústich

Amb tendresa però també amb humor Cèlia Sànchez-Mústich reflexiona sobre la quarta edat i sobre el tracte paternalista que la societat dona als ancians. Ho fa a partir de l’experiència personal al costat d’una mare i una àvia dependents i amb la recerca d’una amiga perduda entre residències. Una lectura a estones incòmode que interpel·la el lector i la pròpia escriptora i que posa al capdamunt la necessitat de reforçar valors. Ens ho explica l’autora del llibre Els vells, aquella nosa.

Escolteu-la

 

Aurora Carbonell anuncia que hi haurà més ajuts, però que el procés de gestió difícilment podrà ser molt més ràpid.

Foto publicada per Tony López al grup ‘Què cal millorar…’

I la policia segueix la pista a l’autor de la pintada al mur del baluard, i l’associació Sitges comerç torna al pacte local per la recuperació, i…el trencaclosques del Club Natació es resoldrà però és d’una gran complexitat si es vol que la solució sigui el menys gravosa possible pel club i per la caixa pública. De moment, s’intentarà fer una aportació extraordinària al consorci del Club Natació perquè aquest organisme injecti els diners que necessita imperiosament l’entitat. Aquests són alguns dels titulars que ha deixat la conversa mensual amb l’alcaldessa Aurora Carbonell, amb qui també hem parlat dels contenidors de l’avinguda Artur Carbonell, de la manca de parcs infantils o de la reunió que va mantenir amb els ex-alcaldes.

Escolteu-la

Entre les bambalines de l’anunci de la loteria de Nadal… Marc Martínez.

Nausica Bonnin i Vicky Peña

Dues històries humanes. Una es titula ‘vecinas’, l’altra ‘hermanos’. Darrera de les dues, un enorme equip de producció per il·lustrar la vida quotidiana a Espanya des del 1940 al 2020, a través del fet tradicional d’obsequiar-se amb dècims de loteria. El sitgetà Marc Martínez ha format part de l’equip que ha encaixat totes les peces d’aquest enorme trencaclosques que, un any més, arriba per celebrar el Nadal.

Escolteu-lo 

El Sitges Next s’adapta al format en streaming per continuar parlant d’innovació en comunicació

L’hotel Calípolis acollirà aquests dijous i divendres les ponències de la cinquena edició del festival Sitges Next d’innovació en comunicació, amb un format adaptat a les necesitats de la pandèmia. Així, totes les xerrades seran en streaming, i s’emetran per Internet de manera gratuïta, amb l’únic requeriment d’haver-se apuntat prèviament. En dos dies, una vintena de ponències repassaran aquells aspectes més innovadors relacionats amb el màrketing i la comunicació, a més d’obrir una convocatòria per cercar talent jove. Ho explica el director del Sitges Next, Xavier Duran.

Escolteu-lo

David Martínez garanteix que els nens i nenes de Sitges tindran uns reis ‘presencials’.

I ho garanteix convençudíssim. Més enllà de la possibilitat de veure’ls de manera virtual, el regidor de tradicions i festes i educació i portaveu del Sitges Grup Independent, David Martínez, garanteix una arribada dels reis ‘presencial’. Sense cavalcada però presencial. Martinez també s’ha referit a les obres de l’escola Agnès i a l’edifici administratiu de l’escola Miquel Utrillo, així com la situació a les llars d’infants i el projecte de la nova Escola Pia.

Escolteu-lo

“Per què no es fa com a Madrid?”. El president del Gremi d’Hostaleria reconeix que el sector ja només confia en l’arribada de la vacuna.

És millor poder obrir que continuar tancats, però l’inici de la nova desescalada agafa al sector de l’hostaleria cansat i fastiguejat de tants canvis normatius, i d’ajudes que arriben tard. D’aquí que el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges respongui amb un si sense matisos a la pregunta de si enveja el que està fent la comunitat de Madrid. Per Stöber, ja que no s’han acabat d’implementar els tests massius que s’argumentaven com necessaris, i ja que tampoc no han arribat els ajuts a la gran majoria dels autònoms, l’esperança rau en l’arribada de la vacuna…

Escolteu-lo

Pep Moliné, escollit vicepresident primer de l’Associació europea del carnet jove.

És un càrrec escollit per votació de 36 organitzacions de joventut de tota Europa, i s’afegeix a la vicepresidència que ja ostentava de la European Youth Information and Counselling Agency. L’ex-regidor Pep Moliné ha assolit la vicepresidència de la EYCA, l’associació que agrupa totes les iniciatives del carnet jove a Europa. Amb Moliné hem parlat de les inquietuds dels joves europeus, i de les desigualtats d’oportunitats entre els del nord i els del sud. L’atur, les polítiques d’habitatges i les de formació són els eixos que caldria prioritzar.

Escolteu-lo

Tu, jo i la competència: com i quan fer ús d’un influencer?

Els influencers o prescriptors de marca poden ajudar el nostre negoci però, com els busquem? quins criteris hem de tenir en compte a l’hora de triar-ne un? i, què hem d’esperar d’ells? Ens treu de dubtes la nostra experta en comunicació Sandra Carbonell d’Ad comunicació.

Escolteu-la

Saturn, Júpiter, la Lluna i Mart brillen aquest novembre més que mai i el Garraf és un lloc privilegiat per gaudir-ne

foto de blocs.mesvilaweb.cat

L’Observatori Astronòmic del Parc del Garraf ubicat a les instal·lacions de l’Escola de Natura Can Grau manté les visites escolars respectant els grups bombolla i espera aviat poder reprendre els cursos i activitats amb les que divulguen entre el públic el coneixement de l’univers. Mentrestant el que recomanen es mirar al cel i fer-ho especialment aquests dies perquè de manera molt inusual Júpiter i Saturn es trobaran i la Lluna s’aproximarà molt a Mart. D’astres, estrelles i de la Vía Làctia, que el Garraf ens permet veure perfectament, n’hem parlat amb Carles Schnnabel.

Escolte-ho

Les noves aules de l’Escola Municipal de Música tindran nom

Aquest curs l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges ha pogut estrenar noves aules a l’edifici de Can Coll. Coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, l’escola ha decidit celebrar-ho posant nom a les quatre aules a través d’un procés participatiu en el que el jurat, format per professors i professores, valoraran d’una manera especial el fet que siguin noms de músics vinculats amb Sitges o bé que tinguin relació amb alguna de les assignatures que es fan a les aules. Hores d’ara, i esperant poder recuperar les classes presencials, l’escola segueix amb la seva activitat de manera telemàtica. N’hem parlat amb Pepe Reche, director de l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges.

Escolteu-lo