El Miramar es converteix en un gran parc temàtic de La Cubana per celebrar el seu 40+1 aniversari

La pandèmia no els va permetre celebrar el 40è aniversari com tocava però això no ha restat importància al fet que La Cubana celebra més de quaranta anys acumulant espectacles, espectadors i material de tot tipus. El Centre Cultural Miramar s’ha omplert d’andròmines, cartells, lluminosos, vestits, sabates i perruques que expliquen la història d’aquesta companyia que va néixer a Sitges a inicis dels anys 80 sense pretensions, fent teatre de carrer i per la que hi han passat 170 persones aproximadament, moltes d’elles sitgetans i sitgetanes que ahir eren presents en un dels retrobaments més esperats, el de La Cubana amb Sitges, el seu bressol. Jordi Milan i Vicky Plana, fundadors de la companyia rebien abraçades i Xavier Salmeron, regidor de cultura, felicitacions per la iniciativa d’organitzar una mostra d’aquestes dimensions a la companyia que més renom a donat a la vila fora d’aquí. Així es presentava l’exposició La Cubana 40+1. Un viatge del no res al 2021 que es podrà gaudir al Miramar fins al 26 de setembre i així explicava en visita guiada la mostra l’encara director de La Cubana Jordi Milan.

Escolteu-ho

Tu, jo i la competència: consells útils per a fer un bon reels a Instagram

Sandra Carbonell d’Ad comunicació ens explica com fer un bon reels a instagram, la darrera eina d’instagram que millor ens posiciona a les xarxes i que s’ha convertit en indispensable. Es tracta de fer vídeos curts que ajudin a promocionar i vendre el nostre producte o marca i és molt més senzill de que sembla a primera vista.

Escolteu-la

El govern dóna compte del compliment del Pla d’Actuació Municipal en la primera audiència pública presencial des de l’inici de la pandèmia

L’equip de govern municipal ha donat compte de la seva tasca just traspassat l’equador de la legislatura amb una audiència pública a l’hotel Melià de repàs de les actuacions previstes al Pla d’Actuació Municipal. Els 3 eixos del PAM, garantia de drets i qualitat de vida, model urbà i entorn natural, i nova governança, participació i convivència, varen ser explicats pels regidors en una llarga relació de punts, dividits entre els Fets, o aquelles actuacions ja realitzades, i els Futurs, les previstes o pendents de realització. A més, es va afegir un quart eix, la gestió de la pandèmia, que ha obligat de manera sobrevinguda a abocar els esforços més importants d’aquests dos anys, segons va explicar l’alcaldessa Aurora Carbonell, tant de destinació de recursos com de canvis organitzatius.

Els ciutadans han centrat les seves preguntes en qüestions concretes, moltes d’elles relacionades amb l’habitatge, com els terminis per accedir als pisos de protecció oficial, l’ordenança dels habitatges d’ús turístic, o el seguiment del preu dels lloguers. També s’ha preguntat per Festa Major, que segons el regidor David Martínez, es farà amb gralles, gegants i balls blancs, però serà diferent.

L’alcaldessa ha remarcat la incorporació de dues formacions, El Margalló i PSC, al pacte original d’Esquerra Republicana, Sitges Grup Independent i Guanyem, i va reconèixer que l’Ajuntament ha de guanyar en agilitat. Aurora Carbonell ha destacat l’esforç de mobilització de diners en ajuts per fer front a les necessitats per la pandèmia, i va apuntar que es demanaran els fons europeus Next Generation per projectes sobre sostenibilitat, tecnologia i igualtat d’oportunitats. Per últim, Carbonell ha dit que el govern té les portes obertes per parlar amb la ciutadania. El quadre de compliment del PAM es pot consultar a l’adreça pam.sitges.cat.

Escolteu el resum

Escolteu l’acte sencer

Acord de col.laboració entre la Blanca Subur i el CE Olivella

José Miguel Fuentes, president del CE Olivella, i Toni Sardà, president de la Blanca Subur

La Blanca Subur i el CE Olivella han tancat, recentment, un acord de col.laboració a través del qual es vol seguir potenciant el desenvolupament dels seus respectius projectes esportius. A partir d’aquí, el CE Olivella, actualment a la 2ª Catalana, es converteix en una opció real de cara a aquells jugadors que finalitzen la seva etapa de juvenil. Aquest acord arriba, en gran part, per la bona sintonia que existeix entre ambdós clubs i de cara al futur podrà permetre seguir trobant noves fòrmules de cara a la millora del futbol formatiu a la comarca. En parlem amb en Quim Martínez, directiu de CE Olivella.

Escolteu-lo

Dafnis Balduz presenta a Sitges ‘Amics’ amb la cantautora Carla Barroso, una oda a l’amistat plena d’humor i de música

Tots dos són vilanovins i amics des de l’adolescència i amb aquesta obra fan un recorregut per la seva amistat a través de cançons, poesia i molt d’humor. La pandèmia i la necessitat de trobar-se amb les amistats va portar a Dafnis Balduz a escriure i crear aquesta obra amb format concert en ple confinament i que es podrà gaudir a Sitges aquest proper divendres 18 de juny als Jardins del Retiro a les 20h. Les entrades poden adquirir-se a través del web de cultura de l’ajuntament, ens ho explica l’actor vilanoví Dafnis Balduz.

Escolteu-lo

La jove sitgetana Sònia González de l’institut J.R. Benaprès rep el premi d’investigació per a estudiants de batxillerat Albert Virella i Bloda

El premi que atorga el Consell Comarcal del Garraf ha reconegut el treball L’autonomia energètica de Sitges de Sònia González per ser un treball d’investigació basat en el mètode científic i escrit amb un llenguatge planer i entenedor. La jove sitgetana alumne de batxillerat de l’Institut J.R.Benaprès ha estat tutelada pel professor Pedro Antonio Soto que ha remarcat la consciència mediambiental de l’estudiant i dels joves en general. El treball conclou que Sitges té una capacitat del 50% d’energia renovable gràcies a l’energia solar i s’inspira en l’illa de El Hierro, una illa 100% renovable. Hem conversat amb Sònia González que començarà a estudiar al setembre enginyeria mecànica i amb el seu tutor, Pedro Soto.

Escolteu-ho

Sitges tancarà les platges per la revetlla de Sant Joan, queda per confirmar si les guinguetes podran obrir aquella nit

Atenent a les recomanacions del Procicat de tancar les platges per la revetlla de Sant Joan i després de saber que municipis propers com Vilanova i la Geltrú i Castelldefels han anunciat el tancament de les seves platges per la nit del 23 de juny, finalment l’ajuntament de Sitges ha decidit tancar les platges també en la nit de la revetlla tal com es va fer l’any passat. Queda per veure si malgrat aquest tancament de platges es permetrà l’obertura de les guinguetes de platja fins a la una de la matinada tal com ha comentat el regidor de governació de Sitges, Josep Maria Martínez.

Escolteu-ho

L’AECC- Catalunya Contra el Càncer celebra el dia de col·lecta anual traient guardioles al carrer i enguany també amb versió digital per facilitar les aportacions econòmiques

La pandèmia ha dificultat la tasca de l’associació que se centra en evitar la pobresa en pacients de càncer i ha agreujat l’impacte econòmic, psicològic i familiar entre els malalts. El dia anual de la col·lecta permet l’associació sortir al carrer i recaptar diners per tal d’oferir nous i més recursos als afectats per aquesta malaltia. A Sitges el dia de la col·lecta serà divendres 18 i les taules i voluntaris amb les guardioles s’ubicaran a la plaça del pou vedre en horari de matí i tarda, no obstant aquest any, fruit de les limitacions socials, es presenta la guardiola digital i les donacions podran fer-se directament des del web de l’AECC. Ens ho expliquen Olga Pedra, responsable del punt comarcal i Fina Fontanet, presidenta de la seu local de l’AECC.

Escolteu-les

Sitges estrena barca per incrementar la recollida de plàstics del litoral

L’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa aquesta setmana el servei de neteja del litoral amb una embarcació ecològica. Després de l’èxit de la prova pilot de l’estiu passat en que es varen recollir 114 kg de residus, majoritàriament plàstics, enguany el consistori ha decidit encarregar una embarcació nova, amb bateries solars i gas, que treballarà sis dies a la setmana fins el setembre, gairebé el doble de l’any passat. L’han presentada el regidor de platges, Guillem Escolà, i el responsable del disseny de l’embarcació, Moisès Cruanyes.

Escolteu-los

Josep Cabré tanca la seva etapa com a president del Rugby Club Sitges: “al proper president li demanaria que cuidi molt el club”

El Rugby Club Sitges jugarà l’any vinent a la Divisió d’Honor B (foto Jaume Andreu)

Josep Cabré no es presentarà a les eleccions de president del Rugby Club Sitges del proper 3 de juliol, tancant així la seva etapa d’onze anys al capdavant del club. Amb l’equip masculí recent ascendit a la Divisió d’Honor B, el femení com a campió de la Copa Catalana de Bronze i el magnífic paper dels equips de formació, Cabré creu que al club li calen aires nous, precisament ara que es troba en una sinèrgia positiva que ha vingut donada, en gran part, per la força que suposa disposar d’una nova instal.lació com l’actual camp a Pins Vens. Amb l’encara president del Rugby Club Sitges fem una mica de balanç de tots aquests anys.

Escolteu-lo

El Festival de Patchwork torna amb format reduït però amb tendència creixent d’aficionats

Després d’un any en blanc el Festival de Patchwork torna a Sitges del 17 al 20 de juny. Seixanta casetes de fusta ubicades al Passeig de la Ribera acolliran els expositors, la majoria d’origen nacional però alguna també provinent d’Itàlia o França. Serà una edició sense tallers i només una mostra expositiva que s’ubicarà a Can Falç però la intenció és tornar l’any vinent amb el format habitual i recuperar les xifres d’expositors i visitants d’aquest art tèxtil que continua sumant aficionats arreu del món. Ens ho explica Inma Farrero, organitzadora del certamen.

Escolteu-la

No ho han tingut gens fàcil, però malgrat tot Angelina Salesas fa un bon balanç dels quatre anys com a presidenta de la Comissió de Corpus

Angelina Salesas acompanyada de la pregonera d’enguany Anna Grimau (foto Visit Sitges)

Diu que ho celebraran amb un bon sopar i que serà la millor manera de tancar una etapa al capdavant de la Comssió de Corpus. Angelina Salesas, que la setmana passada anunciava que el camí de l’actual comissió finalitzava aquest 2021, ha fet un bon balanç del que han estat quatre anys complicats i marcats, sobretot els dos últims, per la irrupció d’una pandèmia que ha dificultat, i de quina manera, el poder organitzar una festa tan participativa com és el Corpus. Salesas s’ha mostrat satisfeta pel Corpus d’enguany i pel fet d’haver pogut recuperar, ni que sigui una miqueta, l’essència de les catifes, per la gran participació dels sitgetans i per un gran pregó, així com el fet d’haver pogut tornar a veure els gegants i el drac i l’àliga al damunt de les cinc catifes que s’han confeccionat enguany.

Escolteu-la