Exitós retorn del CPS Sitges a la lliga: victòria (1-3) a la pista del Sant Just

El CPS Sitges ha tornat a la lliga amb un triomf a la pista del Sant Just (foto CPS Sitges)

Després de quatre mesos, el primer equip del Club Patí Subur Sitges ha tornat a la competició i ho ha fet amb un triomf a la pista del Sant Just. El partit, corresponent a la 3ª jornada del campionat de 1ª Catalana, el va acabar guanyant el conjunt de Carles Busquet gràcies als gols de Ferran Ortoll, Ferran Alemany i Sergi Sabater. En conversa amb Txema Ruiz, el president del CPS Sitges va tenir molt bones sensacions en veure un equip que tractarà de no allunyar-se massa dels objectius que es van proposar a principis de temporada. Ruiz ha parlat també del retorn del segon equip a la competició després que les noves mesures permeten la represa de les lligues federades per als majors de 16 anys.

Escolteu-lo 

Dona i esport. El testimoni de dues dones sitgetanes i grans esportistes en el 8M, Dia de la Dona

Vinyet Noguero i Esther Morales acumulen medalles i títols, en el Dia de la Dona conversem amb aquestes dues esportistes sitgetanes sobre les seves trajectòries i el seu paper com a dones en un món liderat per homes. Totes dues reivindiquen la necessitat de visibilitzar la feina de les dones en l’àmbit esportiu i de reconèixer-les a nivell social i institucional per tal d’avançar en el camí de la igualtat. Aquesta és la conversa primer amb Esther Morales i després amb Vinyet Noguero.

Escolteu-la

Periodisme en pandèmia, noves normalitats, dificultats i també autocrítica en els serveis informatius

 

Amb Anna Grimau, periodista de TVE Catalunya i Jaume Freixes, periodista de TV3 conversem sobre com la pandèmia ha afectat el periodisme i els periodistes. Des de la seva vessant professional dedicada als serveis informatius tots dos analitzen el paper dels periodistes, en fan autocrítica i posen en valor la capacitat d’adaptació en un any diferent que ha canviat la forma de treballar per a molts, també per als periodistes.

Escolteu-los

Aurora Carbonell defensa el posicionament del govern a favor d’una estabilització sostenible de les platges, i apunta a un futur amb menys concessionaris i un model econòmic on la tecnologia i la sostenibilitat complementin el turisme

Els ‘Biorocks’ poden ser una de les solucions per les platges

L’alcaldessa Aurora Carbonell ha refermat la convicció del govern municipal de no contemplar la solució del dragatge, assumint els posicionaments dels regidors de turisme i de platges. Carbonell defensa el compromís del pla d’acció municipal en aquest aspecte i, en conseqüència, la postura consensuada per tots els membres de l’equip de govern. A la vegada l’alcaldessa s’ha referit a les alternatives que es contemplen per estabilitzar el litoral, entre les quals hi ha la dels ‘biorocks’, una mena de biòtops marins que poden servir d’escollera natural, o la cada vegada més llunyana possibilitat dels espigons submarins. Carbonell també ha alertat que el futur portarà una reducció de concessions a les platges i a l’impuls definitiu d’un model econòmic que aposta per la tecnologia i la sostenibilitat per complementar i donar suport l’indústria turística.

Escolteu-la

Luis Miguel García i Guillem Escolà admeten que, de no formar part de l’equip de govern, haguéssin votat a favor de la solució de la draga per aquest estiu

En resposta a les declaracions que ahir va fer el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, el regidor de turisme, Luis Miguel Garcia, i el regidor de platges, Guillem Escolà, han reconegut que, de no formar part de l’equip de govern, les seves formacions haguéssin votat a favor de portar la draga a Sitges aquest estiu, atesa l’excepcionalitat del moment. Garcia i Escolà, però, també han afirmat que el seu vot en el debat de la moció que presentà Junts x Sitges en el ple del passat dimecres, respon a l’obvi consens amb el qual es debaten els temes en el si de l’equip de govern, i als compromisos que es van adquirir en el moment d’incorporar-s’hi.

Escolteu Luis Miguel Garcia

Escolteu Guillem Escolà

Els jardiners de Sitges demanen una solució al preu i al servei de la planta de compostatge de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Ens ho explica Eduard Arnal

L’exemple que ens deixa l’arborista Eduard Arnal és prou gràfic. Fins el 18 de febrer, portar una tona de troncs grans a la planta de compostatge de la Mancomunitat Penedès-Garraf suposava pagar una taxa de 60€. Des del 18 de febrer aquesta mateixa tona importa una taxa de 151€. O sia un 150% d’augment que els professionals de la jardineria van conèixer a través d’un paper penjat a l’entrada de la instal·lació. Els jardiners sitgetans ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament per trobar una solució al que entenen que és un preu abusiu, que tampoc ve acompanyat d’un servei a l’alçada del que es paga.

Escolteu-lo

Oskar Stöber: ‘Luis Miguel García es va comprometre a defensar públicament la draga com l’únic sistema per aportar sorra d’una manera eficient (…) i Guillem Escolà també ho va fer a cada reunió’

El contundent article signat pels representants de platges, comerç i hostaleria el passat dissabte a l’Eco

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, s’ha mostrat molt crític avui amb el posicionament del govern a l’entorn de la negativa de sol·licitar la draga per aportar sorra a les platges de cara la temporada d’estiu. I especialment ha assenyalat les declaracions de dos regidors: el regidor de turisme i primer tinent d’alcaldessa, Luis Miguel Garcia, i el regidor de platges Guillem Escolà. Stöber afirma que, en reunions amb el sector, els dos s’havien mostrat disposats, davant les circumstàncies actuals, a defensar la sol·licitud de la draga com el millor mètode per salvar la situació de les platges. El president del Gremi ha recordat com, arran de l’entrevista a Ràdio Maricel del passat 18 de febrer en la qual Garcia exposà els seus arguments per no avalar la vinguda de la draga, els membres de la junta s’indignaren a l’escoltar el seu canvi de posicionament, i la indignació va culminar dimecres passat, quan la sessió plenària abordà la moció presentada per Junts x Sitges. En aquest estat de coses, Stöber ha llençat un crit de socors pel sector, que espera que algú reculli….

Escolteu-lo

Amb l’aprovació del pressupost, l’Ajuntament prioritza ara que la gestió dels ajuts previstos sigui el més ràpida possible. Ho explica la regidora d’hisenda Carme Almirall

Amb l’aprovació definitiva del pressupost, l’Ajuntament de Sitges prioritza ara tots aquells aspectes de gestió que seran bàsics perquè els ajuts que es contemplen es tramitin de la manera més ràpida possible, un cop es facin públics els periodes per sol·licitar-los. N’hem parlat amb la regidora d’hisenda Carme Almirall.

Escolteu-la

El ‘Bus electoral’ per anar a votar a Can Barça el proper 7 de març

Aquells socis i sòcies que vulguin tindran l’oportunitat el proper 7 de març d’anar a votar al Camp Nou, en un bus que organitzen, conjuntament, les penyes barcelonistes de Vilanova, Sitges i Sant Pere de Ribes. Amb totes les mesures de seguretat i sanitàries, el bus sortirà de la parada de Can Robert a les 10:30 h i tindrà un preu de 10€. N’hem parlat amb John Flowers, vicepresident i responsable de comunicació de la Penya Barcelonista de Sitges, amb qui també hem abordat una mica tota l’actualitat en clau blaugrana.

Escolteu-lo

Polèmic retorn de la competició de futbol a 1ª Catalana. A la comarca del Garraf, el CF Vilanova jugarà, a contracor, a Viladecans

Xavier Lafitte, president del CF Vilanova (foto twitter Xavier Lafitte)

El darrer cap de setmana de febrer serà el del retorn de la competició de futbol a la 1ª Catalana. El CF Vilanova, com molts dels equips de la categoria, s’han sentit menystinguts per una Federació Catalana de Futbol que no ha tingut en compte el que demanaven els clubs: una participació voluntària, tal i com han fet a d’altres federacions, i que no se’ls apliqués sancions esportives en forma de descens de categoria, a banda d’un seguit de requisits sanitaris i econòmics tenint en compte l’actual situació de pandèmia. En parlem amb Xavier Lafitte, president d’un CF Vilanova que diumenge es “veurà obligat” a jugar al camp del Viladecans.

Escolteu-lo 

Toni Ferret i els seus 50 anys ensenyant a jugar a escacs. La Penya d’Escacs del Prado li lliura l’insígnia d’or

La setmana passada, la Penya d’Escacs del Casino Prado, de mans del seu president Francesc González, li lliurà l’insígnia d’or a Toni Ferret. Els seus 50 anys com a docent dels escacs li han valgut una més que merescuda distinció, la primera que atorga l’entitat en els seus prop de 90 anys d’història. Aquest reconeixement, segons Ferret, té un gran valor i com a director de l’escola d’escacs és el fruit de tants anys ensenyant a jugar a un esport que, ara mateix, està de moda. Toni Ferret reconeix, fins i tot, que probablement l’actual generació de nens i nenes de la Penya d’Escacs del Prado és la millor de la seva història.

Escolteu-lo

El Rugby Club Sitges, a punt per començar la competició

El Rugby Club Sitges es prepara per iniciar la competició (foto Jaume Andreu)

Després de l’estrena amb els primers partits de preparació al nou camp de Pins Vens, els equips del Rugby Club Sitges estan a punt d’encetar la temporada competitiva. Una temporada marcada, sense cap mena de dubte, per l’actual situació de restriccions i que ha obligat a un nou format de competició amb menys partits. Serà, en definitiva, una temporada en la que no es podran fixar uns objectius molt ambiciosos. Camilo Hanglin, tècnic dels primers equips masculí i femení, assegura que és un petit miracle que a dia d’avui puguin tornar a competir. En el cas de l’equip femení, el primer partit serà diumenge 28 de febrer davant la UE Santboiana, mentre que el debut del masculí serà el dissabte 6 de març enfront el Badalona.

Escolteu-lo