Avui arriba a les llibreries ‘Tándem’ el premi Josep Pla 2021 de Maria Barbal. Però, com d’habitud, un munt de novetats s’apleguen al taulell. Amb Rosanna Lluch en repassem unes quantes, inclosa la primera novel·la escrita pel cap de comunicació del Port d’Aiguadolç, Albert Bertran Bas. Spoiler: no cerqueu obres d’Arsène Lupin. De moment, ningú les ha reeditat.
Tot i la pandèmia, hi ha efervescència al món editorial. Estan a punt de sortir al mercat els premis que es donen durant les festes, i s’anuncia, entre d’altres, una nova novel·la de Jaume Cabré deu anys després de l’èxit de públic i crítica d’aquell Jo confesso. Mentrestant, la novel·la negra continua fidel a la cita dels lectors, i avui en repassem algunes de les novetats amb Rosanna Lluch.
Molts es quedaren amb el mal record d’una lectura obligada en època d’estudiant, però Tirant lo Blanc ha tornat amb una versió en català actual que està essent tot un èxit. És una de les lectures que ens recomana la Rosanna Lluch, però avui comencem amb el 150è aniversari de la mort de Charles Dickens, seguim amb un introbable text de Josep Pla, o us recomanem un impagable recull d’entrevistes de The Paris Magazine, entre d’altres propostes per regalar o regalar-se.
Es tracta d’onze relats, alguns d’ells inèdits, i en hores ja està sent èxit de vendes a les llibreries. Més enllà de Zafón, Rosanna Lluch ens proposa altres lectures captivadores com El colibrí, de Sandro Veronesi i amb traducció impecable al català de Pau Vidal, el mateix traductor d’Exercicis de Memòria d’Andrea Camilleri. I entre les novetats en destaca la versió de Màrius Serra del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, un fons d’armari que tot bon lector hauria de tenir a la seva llibreria.
Destino reedita els clàssics d’un clàssic: Miguel Delibes. La Rosanna ha començat les seves recomanacions de la setmana amb l’autor de Cinco horas con Mario o Los Santos Inocentes. I hi ha afegit L’apicultor d’Alep de Christy Lefteri, Hivern d’Ali Smith, Sapiens, una història gràfica, de Yural Noah Harari i Otra vida por vivir de Theodor Kallifatides.
Escac al destí de Lluis Llach, la reedició de Gràcies per la propina de Ferran Torrent, Sin muertos d’Alicia Giménez Bartlett, El mur de John Lancester, La utilidad de las desgracias y otros textos de Fernando Aramburu, o La dona tremolosa de Siri Hustvedt, són algunes de les novetats literàries que comentem amb Rosanna Lluch.
Amb Rosanna Lluch repassem algunes de les novetats en el marc de la celebració de la setmana del llibre en català, que comença avui i acaba diumenge, al passeig del Born de Barcelona.
Martí Gironell, Ignacio Martínez de Pisón, Leonardo Padura, Pierre Le Maïtre o Rosa Montero son alguns dels autors que desembarquen a les llibreries aquesta darrera setmana del mes d’agost. La temporada, doncs, comença amb força. Amb Rosanna Lluch repassem les novetats.
No hi va haver Sant Jordi de debò, es va intentar amb un Sant Jordi a ple estiu, però les editorials no han canviat la planificació de novetats per l’inici del curs. Més aviat n’hi ha més que mai si hi afegim aquelles que no es varen poder presentar per Sant Jordi. Amb la Rosanna Lluch comentem els llibres que estan sortint més aquest estiu i les novetats que ens esperen per d’aquí quinze dies.
Continua sense tenir massa clar que el proper 23 de juliol es pugui celebrar quelcom que recuperi l’esperit del suspès Sant Jordi, però retrobem Rosana Lluch contenta, i no només per haver pogut obrir, sinó per copsar que molts lectors/es tenien ganes de llibres…
Rosanna Lluch ens apropa algunes de les novetats d’aquests dies. I en el rerefons, per Sant Jordi es preveuen el primer volum de les memòries del procés del president Puigdemont, i d’altres d’Antoni Bassas o Gonzalo Boye també sobre el mateix assumpte. I pels qui vulguin capbussar-se en una altra història, també es preveu la sortida d’un llibre de Sandro Rossell sobre el seu procés judicial…. Mentrestant, aquí van algunes recomanacions.
Acaben de sortir els premis Nadal i Josep Pla, i la darrera novel·la del cicle Episodios de una guerra interminable, d’Almudena Grandes: La madre de Frankenstein. Amb Rosanna Lluch abordem algunes de les novetats literàries dels darrers dies.
Una mostra amb retrats de dones científiques de diferents èpoques. Oberta fins al 13 de març Els dies 5, 8 i 12: 16:00 h a 19:00 h Els dies 7 i 13: 10:00 h a 14:00 h i 16:00 h a 19:00 h LA PREGONERA 2021 https://www.culturasitges.cat/actualitat/agenda/dones-cientifiques
9/03/2021, 17:00
JORNADA DE PORTES OBERTES A L'ESCOLA MIQUEL UTRILLO (Preinscripció Curs Escolar 2021-2022)
Una mostra amb retrats de dones científiques de diferents èpoques. Oberta fins al 13 de març Els dies 5, 8 i 12: 16:00 h a 19:00 h Els dies 7 i 13: 10:00 h a 14:00 h i 16:00 h a 19:00 h LA PREGONERA 2021 https://www.culturasitges.cat/actualitat/agenda/dones-cientifiques
10/03/2021, 17:30
Taula rodona (telemàtica) "DONA, TALENT I EMPODERAMENT"