Menja sa amb Berta Saura: no tot s’hi val per agafar pes o perdre’l

És possible engreixar-se o aprimar-se amb salut, els hàbits saludables també s’han d’aplicar en aquests casos. La nutricionista Berta Saura d’Art de Cook ens dóna alguns consells si el que volem és agafar pes i d’altres per aquells que en volen perdre. Tots aplicables a grans i petits i que passen sempre per una ingesta adequada, regular, plena de nutrients i lluny de sucres afegits.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: els riscos de fer la dieta keto o cetogènica

És la dieta de moda i la més popular a les xarxes socials, és l’elegida majoritàriament per tots aquells que volen perdre pes ràpidament però la nutricionista Berta Saura alerta que té riscos i perills per a la salut. Es tracta d’una dieta molt alta en greixos, amb un consum normal de proteïnes i molt baixa en carbohidrats i que en cas de realitzar-la cal fer-ho sempre sota control professional d’un nutricionista i mai durant llargues temporades. Berta Saura d’Art de Cook ens dóna tots els detalls.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: tens molts gasos? aliments que t’ajuden a eliminar-los

Tenir gasos és normal sempre i quan no provoquin dolor, inflamació o d’altres símptomes molestos. La nutricionista Berta Saura d’ Art de Cook ens ajuda a identificar quin tipus de gasos tenim i ens explica quina dieta és la més apropiada per a eliminar-los.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: esmorzars i berenars saludables per petits i no tan petits

Coincidint amb el retorn a l’escola reprenem seccions i bons hàbits alimentaris. La nutricionista Berta Saura d’Art de Cook ens explica com haurien de ser els esmorzars i els berenars per ser saludables i ens proposa alternatives a la bolleria industrial tan estesa entre la canalla i alhora tan poc saludable.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: idees fresques per perdre pes sense comptar calories

La nostra nutricionista de capçalera Berta Saura d’ Art de Cook ens explica quins són els aliments a tenir en compte si volem perdre pes i com muntar un bon àpat sense perdre nutrients i, atenció! no cal contar calories, seguint els seus passos perdreu pes de manera saludable i sense passar gana. 

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: la dieta Sirtfood, una opció d’aprimament arriscada

Una dieta que permet menjar xocolata i vi negre en tant que, aliments molt antioxidants que aconsegueixen activar unes proteïnes anomenads SIRT que es troben a l’organisme i que desinflamen i regulen el metabolisme, però que presenta riscos importants i no t’evitarà passar gana ja que es basa en una restricció calòrica molt important. La nutricionista Berta Saura d’ Art de Cook ens en parla de la dieta dels famosos i apunta que no hi ha dietes miraculoses, al final tot es basa en adquirir bons hàbits i en l’equilibri.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: alimentació durant el confinament

No hi ha secrets, els hàbits saludables dels que sempre ens en parla són la base per mantenir-nos sans i en el pes adequat també ara, durant el confinament. No obstant la nutricionista Berta Saura d’ art de cook ens dóna alguns trucs per a qui no tingui encara adquirits aquests hàbits o els hagi perdut els pugui reprendre ara. Un bon rebost de producte saludable, fugir dels ultraprocessats, planificar-se i organitzar els àpats i per damunt de tot mantenir l’esperit positiu són factors claus. 

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: defenses baixes? no t’oblidis del gingebre!

Amb l’arribada del fred posem a prova el nostre sistema immunològic i cal adaptar hàbits alimentaris per aclimatar-nos a la baixada de temperatures. Berta Saura d’Art de Cook ens dóna les pautes per evitar la baixada de defenses i ens fa llistat dels aliments que més ens ajuden.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: reprendre hàbits després del Nadal

Per aquells que sentin que el Nadal els ha passat factura i amb el nou any vulguin tornar o encetar una alimentació saludable avui Berta Saura d’Art de Cook ens explica petits consells que ens ajudaran a reprendre bones rutines. Compte amb els detox incontrolats i els dejús que requereixen de seguiment professional.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: es possible celebrar el Nadal sense agafar pes

La nutricionista Berta Saura d’art de cook dóna alguns consells útils per poder gaudir dels àpats nadalencs sense conseqüències a la bàscula. No saltar-nos àpats, cuinar i oferir alternatives saludables a la taula, no passar-nos amb l’aperitiu, els turrons pocs però artesanals (els lights no existeixen) i fer exercici durant les festes són algunes de les claus per gaudir del Nadal menjant sense engreixar-se.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: el ‘batch cooking’ o com planificar el menú d’una setmana

Literalment el ‘batch cooking’ significa cuinar per lots i el seu objectiu és facilitar una alimentació saludable diària. La clau està en la planificació setmanal i en cuinar un únic dia, una alternativa de la que ens en parla Berta Saura d’Art de Cook amb exemples fàcils i aptes per a transportar en cas que dineu fora de casa.

Escolteu-la

Menja sa amb Berta Saura: aliments per una menstruació saludable

Sabíeu que els desordres menstruals relacionats amb l’equilibri hormonal poden millorar o fins i tot desaparèixer modificant l’alimentació? ens ho explica Berta Saura d’Art de Cook. A les pautes alimentàries que ens aconsella la nutricionista cal sumar-hi consciència i escolta del cos.

Escolteu-la