Sitges homenatja Ricard Salvat, l’home del festival de teatre més recordat.

Va aconseguir que els sitgetans visquessim el teatre com mai més no l’hem tornat a viure. Representacions amb la platea plena, espectacles de carrer amb gran participació del públic, joves talents del municipi que vàren poder pujar a l’escenari… Sitges es deixà conduir vers el teatre experimental, amb la confiança de sortir-ne satisfets en la majoria dels casos. Des de la seva arribada a la direcció del festival de teatre, Ricard Salvat encomanà la passió escènica a tothom. En commemoració del desè aniversari de la seva mort, el Grup d’Estudis Sitgetans, amb la col·laboració del Prado, la fundació Ricard Salvat i l’Ajuntament de Sitges, han organitzat un cicle de dues xerrades i un espectacle de petit format amb la lectura de Ronda de mort a Sinera, amb el qual es vol homenatjar la seva figura. En parlem amb la coordinadora de les activitats, Beli Artigas.

Escolteu-la

#8M Tenim motius per ser feministes. Acte institucional i lectura del manifest.

Amb la col·laboració de l’escola de dansa urbana del Casino Prado, la colla Jove dels castellers de Sitges, l’escola de grallers de Sitges i els nens i nenes del Cau, us oferim l’acte institucional del dia internacional de les dones, celebrat al Cap de la Vila. Intervenen en la lectura del manifest, la regidora Júlia Vigó, acompanyada de Mireia Paretas i de representants de la Jove de Sitges i de l’escola de grallers.

Marc i Sofia, Carnestoltes i Reina amics per sempre

L’entesa entre ells ha estat evident durant tot el Carnaval. Marc Matías i Sofia Aldeco, Carnestoltes i Reina del Carnaval 2020, han estat dos protagonistes d’una mateixa festa. L’endemà que tot acabi fan un primer balanç molt positiu, una experiència inoblidable i molt intensa a la que només esgarraparien unes hores de descans en algun moment d’aquesta agenda atapeïda d’actes però de la que no canviaren res. Encara amb restes de maquillatge, tots dos se senten profundament agraïts amb les seves colles i amb Sitges en general, la proximitat amb la gent és el requisit que consideren indispensable per a ser protagonista del Carnaval.

Escolteu-los

Manifest de la verdura de la Vella Quaresma.

Al Cap de la Vila, com ja és tradició, la Vella Quaresma ha llegit el seu popular Manifest de la verdura, que us oferim íntegre.

Escolteu el manifest de la verdura

“Una rua no és una cursa contra rellotge” Enterro i testament de Sa Majestat Carnestoltes KuKulcán.

N’hi ha hagut per a tothom, amb esperit crític, i un clam al bon companyerisme amb la colla de la Reina Sempre Smile i molt Bon Rotllo, i l’agraïment a tots els sitgetans i sitgetanes pel seu escalf dorant tota la setmana. Us oferim, en dos clips d’àudio diferenciats, la transmissió íntegra de l’enterro de Sa Majestat Carnestoltes i la lectura del testament.

Escolteu la transmissió íntegra

Escolteu només el testament

El Carrusel està de moda i viu el seu moment més dolç amb seixanta components i llista d’espera per entrar

Després de fer sold out als espectacles de dijous gras i de dissabte passat aquest cap de setmana hi tornen, per divendres gairebé han esgotat entrades i amb tota probabilitat repetiran actuació dissabte. El Carrusel viu un moment d’èxit de públic i de participants, han hagut de posar límit a la xifra de components per un tema d’espai i ja hi ha llista d’espera de gent que en vol formar part. Se senten família, són un gran equip fora i dins de l’escena i, probablement, aquest sentiment de comunitat és responsable de l’èxit d’aquest teatre de revista made in Sitges que just celebra quaranta anys de vida. Hem parlat amb la seva directora Marina Albadalejo i amb dos dels seus membres, Roser Gallego, una de les veus còmiques de l’espectacle, i Àngel Lorenzo, un dels responsables de la tramoia.

Escolteu-los

El Cau Ferrat presenta el seu llibre de capçalera.

No és un catàleg qualsevol. Els museus de Sitges acaben de presentar el catàleg raonat de la pintura i l’obra sobre paper del Cau Ferrat. Un volum que aplega el treball de 25 especialistes i que sistematitza les més de 500 peces -exposades o del fons del museu- amb l’objectiu de donar tota la informació possible als investigadors i, a la vegada, oferir al públic interessat una crònica de lectura fàcil sobre tota la història que amaguen no només les obres més populars del Cau, sinó aquells tresors menys coneguts. El cap de col·leccions del museu, Ignasi Domènech, ens explica la feina que hi ha hagut darrera aquest llibre que vol posicionar al Cau Ferrat dins els circuits internacionals de l’art.

Escolteu-lo

Adéu Panaché. Benvingut Kar’N Ball!

Per encàrrec de la comissió de Carnaval, i amb l’objectiu de revitalitzar les nits de dilluns al Retiro, la colla Xis-Pun presenta avui, a partir de les 20h, una proposta gratuïta per a tots els públics, carregada de sorpreses i actuacions musicals d’artistes sitgetans. És el Kar’NBall. Només es demana que vingueu amb un detall carnavaler. La resta…. a gaudir-ho!. N’hem parlat amb Ramon Artigas.

Escolteu-ho

Carnestoltes i Reina comencen una maratoniana jornada a les escoles

Sa majestat Carnestoltes Kukulkán i la Reina Taiyõ Ysel Eban Tõ, amb les seves respectives colles Bon Rotllo i Smile, han iniciat una maratoniana jornada de visita als centres educatius de Sitges. Hem desplaçat la nostra mòbil fins a l’escola Miquel Utrillo per viure en directe l’arribada de la comitiva. Entre cartrons, goma eva i disfresses ben originals el Carnestoltes i la Reina han llegit un pregó rimat.

Escolteu-ho

Ja és aquí S.M.Carnestoltes! El gran Déu Kukulkán de la colla Bon Rotllo!

Des de la civilització pre-colombina ha arribat el gran Déu Kukulkán, envoltat d’una comitiva de prop de 100 persones plena de ploma, llum i color de la mà de la colla Bon Rotllo, dels Independents del Carnaval de Sitges.

Us oferim, en dos clips d’àudio diferenciats, la transmissió de l’Arribo del Carnaval i del predicot.

Escolteu la transmissió de l’Arribo

Escolteu només el predicot

Independents i Bon Rotllo a punt per l’Arribo!

El seu Carnaval no serà com el dels anys anteriors. Enguany, una colla dels Independents s’encarrega d’organitzar el Carnestoltes. I això és un repte important. La presidenta de l’entitat, Otilia Blanco, reconeix que els envolta aquella sensació de no poder baixar la guàrdia ni un moment. La persona que encarnarà a S.M. Carnestoltes és de Sitges. I fins aquí tot allò que es pot dir, més enllà del que la colla ja ha explicat al programa de Carnaval. Otilia Blanco, Marc Matias i Rafael Delgado ens ho expliquen.

Escolteu-los

Sandra Rubí: “el que ens cal són recursos humans…a la gent jove li costa entendre que hi ha una cosa que es diu ‘por amor al arte’ “

Sandra Rubí, membre de la Comissió del Carnaval del Prado, demana més implicació en el Carnaval i reivindica la feina altruista que es du a terme des de les entitats i que, assegura, els costa de trobar entre el jovent.  Més enllà de la manca de capital humà des del Prado es dona el vist i plau a la proposta feta per la Comissió del Carnaval de cara a l’any vinent d’eliminar l’alcohol de les rues. Tot plegat en un any de pocs canvis, de bona entesa entre entitats i Comissió i en el que el Prado traurà catorze carrosses a les rues i continua apostant per actes que any rere any augmenten públic com són la presentació de la Reina Infantil o la Cursa de Llits Disfressats.

Escolteu-la