L’IES Benaprès celebra el centenari de “L’Auca del senyor Esteve” de Rusiñol amb un seguit d’activitats

Un fragment de l’Auca amb els dibuixos de R.Casas i els rodolins de G.Alomar

l’IES Joan Ramon Benaprés celebra el centenari de l’estrena als escenaris de la versió teatral de l’Auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol amb tot un seguit d’activitats que passen per la incorporació de la novel·la com a lectura obligatòria per als alumnes de 4t d’ESO, fins a la creació d’una nova auca, reversionant la popularíssima edició amb dibuixos de Ramon Casas i rodolins de Gabriel Alomar, tot passant per una proposta de recorregut a través dels escenaris sitgetans de l’artista, oberta a tots els centres escolars, o la posada en escena de l’obra teatral amb alumnes de segon cicle d’ESO i batxillerat de les escoles de Sitges, dirigits per Xavier Canals. D’aquest farcit programa d’actes en parlem amb el seu coordinador, el professor Andreu Bosch.

Escolteu-lo

L’Ateneu celebra el seu 10è aniversari amb un gran concert el proper dissabte a l’envelat del passeig de la Ribera

Cartell del concert de dissabte

L’Ateneu de Sitges celebrarà el seu 10è aniversari amb un gran concert el proper dissabte a l’envelat del passeig de la Ribera, on hi actuaran sis coneguts grups del panorama musical català, alguns dels quals prou coneguts del públic sitgetà. Amb l’actual presidenta de l’Ateneu, Júlia Vigó, conversem sobre l’aniversari i sobre la situació actual de l’entitat. Les entrades anticipades pel concert de dissabte es poden trobar a 6€ a La Sitgetana i al bar La Placeta. També les podeu comprar a través d’aquest enllaç d’internet, a 7€, i el dia del concert es vendran a 10€ a les taquilles de baix a mar.

Escolteu-la

L’associació Cetacea va albirar fa quinze dies un grup d’uns deu dofins comuns de musell curt, una espècie poc habitual al Garraf

L’associació Cetacea, amb seu al port de Garraf, va albirar fa quinze dies una espècie de dofí poc comú en les nostres aigües: el dofí comú de musell curt. D’uns anys ençà, Cetacea du a terme el projecte de foto-identificació de cetacis que es poden veure al Mediterrani. Ens acostem a aquest món a través de l’experiència de Laura Almarcha.

Escolteu-la

El cinema de la setmana

Francesc Borderia ens acosta la programació cinematogràfica de la setmana.

Escolteu-lo

Tot a punt per a la 5a edició de la fira Scrap+

Amb Esther Segura-Illa, organitzadora de la mostra, conversem sobre la 5a edició de la Fira Scrap Plus Sitges, un petit paradís per als amants de les manualitats en paper i totes les disciplines que se’n deriven. Prop de 40 expositors estaran presents a l’envelat del passeig de la Ribera, per a oferir materials de tota mena i orientacions a les persones que ho desitgin. L’entrada a la fira és gratuïta i, en paral·lel, a l’edifici Miramar tindran lloc un seguit de tallers i activitats complementaries.

Escolteu-ho

I aquí teniu el Carrusel del 2017, en un enregistrament de Vinyet Media

Enregistrat i editat per Sergi Molina, us enllacem el video publicat a YouTube per Vinyet Media, amb el Carrusel del 2017, dedicat als grans temes musicals de la història del cinema.

50 anys de “Mare Nostrum”, el primer magazine de TVE a Miramar amb imatges de Sitges i de l’aleshores alcalde J.A. Martínez Sardà.

Us oferim una petita crònica de la periodista sitgetana Anna Grimau, amb la qual avui TVE a Catalunya ha commemorat el cinquantenari de la primera emissió del magazine “Mare Nostrum”, en el qual es presentaren unes imatges de Sitges amb una entrevista a l’aleshores alcalde Josep Antoni Martínez Sardà. El doctor Martínez fou alcalde entre el 1966 i el 1975.

La inspectora en cap dels Mossos al Garraf, Rosa Gubianes, valora positivament el Carnaval d’enguany, creu que el full de ruta segueix conduïnt les rues a baix a mar i respon a les afirmacions de Carles Garcia.

La rua infantil de la disbauxa al seu pas per baix a mar

L’èxit del Carnaval és cosa de tots, afirma Rosa Gubianes, inspectora en cap dels Mossos d’Esquadra al Garraf, però a la vegada no deixa de dir que el full de ruta de seguretat ha de tendir vers un ideal que no és altre que plantejar les rues per baix a mar. Gubianes ha volgut valorar els esforços que han fet entitats i comissió per a adaptar-se als requeriments dels cossos de seguretat, i li han sabut greu les declaracions que el president de la comissió de Carnaval, Carles Garcia, va efectuar a la nostra emissora el passat 7 de març, quan va exposar situacions de risc durant les quals hagués volgut tenir a prop els cossos de seguretat.

Escolteu-la

Joan Yll. Una conversa amb el cronista de la petita història de Sitges, avui ja cronista oficial de la Vila.

Ha estat i és l’home de les històries petites, discretes, costumistes. De les que fan poble i de les que deixen testimoni de la vida quotidiana i de la seva gent. Per unanimitat, Joan Yll Martínez fou designat cronista oficial de Sitges en la sessió de ple municipal del passat mes de febrer. En Joan sempre ha tingut vocació per escriure, i tot i començar a l’Eco l’any 1970 amb articles dedicats a la crítica musical, amb el centenari del setmanari local començà a plantejar el que avui ja és un clàssic del diari. Conversem amb ell després de saludar l’escriptor Roland Sierra, qui encetà la iniciativa del seu nomenament a través de les xarxes socials. Si voleu rellegir els articles d’en Joan els podeu trobar al seu blog a internet: un tomb per casa.

Escolteu-ho

Vinyet Media us presenta la rua com mai no l’heu vista

Produït pels alumnes de l’IES Vinyet us presentem un clip de video on la rua infantil de la Disbauxa és vista des de la carrossa de S.M.Carnestoltes. Gaudiu-lo!. El video ha estat gravat i editat per Sergi Molina.

Trobareu un bon grapat de videos sobre el Carnaval d’enguany al canal Vinyet Media de YouTube.

“Les veïnes” i Florenci Salesas protagonitzen l’acte institucional del dia internacional de les dones. Us presentem la lectura del manifest.

Florenci Salesas llegeix el manifest al costat de les veïnes

Us oferim, íntegre, l’acte institucional del dia internacional de les dones, que va tenir lloc ahir dimecres al saló de plens de l’Ajuntament de Sitges, amb la participació del grup teatral Les veïnes i l’escriptor Florenci Salesas. Presentà l’acte la regidora de benestar i família, Mireia Rossell, i el va cloure l’alcalde de Sitges Miquel Forns, fent valer, un any més, la necessitat de lluitar contra les desigualtats entre homes i dones que continuen presents en la vida del dia a dia, i de fer tot el possible des de l’Ajuntament per a que els drets legals passin a ser drets reals.

Escolteu l’acte íntegre

Gaudeix la festa. A voltes amb el Carnaval, passat el Carnaval

Amb Txatxi Gómez conversem sobre alguns dels moments que ens ha deixat el Carnaval d’enguany, i si cal ser molt ortodox o no amb la tradició a l’hora de fer-ne sàtira.

Escolteu-ho