Joan Duran ens presenta “Animal impur”, el poemari guanyador del premi Rosa Leveroni

En Joan, envoltat dels altres premiats en la cerimònia celebrada a Cadaqués

Amb les referències als mites de Dafnis, Ariadna i Simurgh, Joan Duran ens presenta el seu darrer poemari, Animal impurque ha guanyat el premi Rosa Leveroni d’enguany. Una vindicació de la relació biològica entre l’home i la natura, com a metàfora d’allò essencial que mou la vida.

Escolteu-lo

De “La la land” en versió simfònica, a Miguel Poveda. Es presenta l’edició 0 del “Festival jardins de Terramar” que comptarà amb 5 concerts del 28 de juliol al 5 d’agost, i un pressupost de 600.000€

5 concerts, 7700 entrades disponibles i un pressupost de 600.000€. Aquestes son les primeres xifres que es varen donar a conèixer ahir en relació al nou esdeveniment cultural per a l’estiu de Sitges. Un festival musical que té entre els seus atractius el fet que es celebrarà als jardins de Terramar, en un espai escènic i de públic situat a la zona del petit llac. El programa incorpora des de la projecció de La la land, acompanyada per orquestra simfònica, fins a un recital de Miguel Poveda, tot passant per Fangoria, el grup de dansa i percussió israelià Mayumana, que interpreta versions d’Estopa, i el violinista libanès Ara Malikian. Les entrades, ja disponibles al web del festival, se situen entre els 25 i 70€ segons l’espectacle i la zona del pati de butaques que es prefereixi. Us oferim el resum de la roda de premsa, amb les intervencions de Carles Gilibets, el director de l’esdeveniment, el seu promotor, Juan Ramón Rodríguez, i l’alcalde Miquel Forns.

Escolteu-ho

Andreu Veà rep al senat el premi a la trajectòria personal a internet. Discurs d’acceptació.

Us oferim el discurs que el doctor Andreu Veà va pronunciar el passat 18 de maig, amb motiu de rebre al senat el premi a la trajectòria d’internet.

Una prova del carboni 14 feta a Miami certificarà si les restes humanes de la platja de l’Atlàntida són d’època romana. Les excavacions a l’Ajuntament han trobat restes de 15 sitges, algunes d’elles es remunten a l’època ibèrica.

El proper 1 de juny el laboratori de Miami que analitza les peces dentals dels cossos de l’home i la dona que varen ser trobats a la platja de les coves, arran del passat temporal del mes de gener, certificaran si aquestes restes són d’època romana com apunten totes les consideracions dels arqueòlegs. Joan Garcia Targa ens ha explicat l’estat actual de les investigacions sobre aquests tres cossos descoberts a la platja de l’Atlàntida i el resultat de les excavacions arqueològiques realitzades a l’Ajuntament, que certifiquen l’existència de 15 sitges, algunes de les quals es remunten a l’època ibèrica.

Escolteu-lo

Mariona Gens i Natalia Butí signen una instal·lació a la fira “Temps de flors” de Girona

Les sitgetanes Mariona Gens i Natalia Butí signen una instal·lació a la fira Temps de Flors de Girona. La proposta, que segueix una línia temàtica encetada l’any passat, vol vindicar el joc infantil al carrer en una època de restriccions de tota mena. La Mariona ja fa anys que participa a Temps de Flors, i la Natàlia s’estrenà l’any passat. Mariona ens explica la instal·lació que, com totes les altres, romandrà visitable fins el proper Diumenge.

Escolteu-la

Aquest cap de setmana arriba el Lumen Sitges Festival

Divendres i dissabte, de les deu de la nit a la una de la matinada, Sitges serà seu de diferents projeccions simultànies de videomapping, en el que serà la primera edició del Lumen Sitges Festivalun certamen que projectarà creacions artístiques sobre les façanes de la parròquia, el restaurant Costa Dorada, la torre de Sant Miquel de Maricel, l’interior del Miramar, l’Hort de Can Falç o el Club Nàutic entre d’altres. El seu director, Albert Sitjes, ens comenta tots els detalls del projecte.

Escolteu-ho

L’hospital empren el projecte d’un ambiciós estudi d’investigació sobre la història de la malvasia, en paral·lel al del centre d’interpretació

Amb l’objectiu de difondre el màxim possible la història i el patrimoni del conreu i elaboració de la malvasia de Sitges, la fundació de l’hospital ha posat en marxa un ambiciós projecte que passa per la realització de l’estudi d’investigació més complert que s’ha fet fins ara sobre la malvasia, en paral·lel a la posada en marxa del centre d’interpretació de la mateixa al corral de la vila. La historiadora sitgetana Alba Gracia és l’encarregada de coordinar la realització d’aquest projecte historiogràfic, i ens explica els detalls.

Escolteu-ho

Es presenta la 5a setmana de la malvasia, amb la novetat del nou vi “Llegat Llopis” de l’Hospital de Sant Joan

El nou vi blanc de l’hospital fet amb malvasia

Us oferim l’acte de presentació de la 5a edició de la Setmana de la malvasia de Sitges que va tenir lloc el passat divendres al saló d’or del Palau Maricel. Fins el proper diumenge, diferents propostes gastronòmiques i activitats vinculades amb la cata de vins, farciran un complert programa d’actes. La presentació anà a càrrer de Javier Esteras, director de la fundació de l’hospital, Joan Anton Matas, president del Gremi d’Hostaleria i l’alcalde Miquel Forns.

Escolteu la presentació de la setmana de la malvasia

A continuació, la directora del consorci del patrimoni, Vinyet Panyella, pronuncià la conferència inaugural, amb el títol La malvasia en l’imaginari cultural de Sitges. Us la oferim íntegra

Escolteu la conferència de Vinyet Panyella

Sitges i Rusiñol, convidats a la 15a edició de la fira modernista de Terrassa

Els alcaldes de Sitges i Terrassa amb el cartell de l’esdeveniment

Sitges i Santiago Rusiñol seran els protagonistes convidats a la 15a edició de la Fira Modernista de Terrassaque tindrà lloc aquest proper cap de setmana, amb un munt d’activitats per a tots els publics que ompliran la capital egarenca. Dimecres passat, al Cau Ferrat, els alcaldes de Sitges i Terrassa, Miquel Forns i Jordi Ballart, acompanyats de la directora dels museus Vinyet Panyella, presentaren els detalls d’aquest esdeveniment que agermanarà ambdues poblacions per primer cop.

Escolteu la presentació

Al palau de la Generalitat, Prado, Retiro i festival de cinema fan història. Aquestes són les imatges de l’entrega de les creus de Sant Jordi.

L’alcalde acompanyat de les presidentes de Retiro i Prado. Foto: Miquel Forns.

Us oferim un clip amb els moments en els quals la presidenta del Prado, Carme Artigas, el president de la fundació del festival de cinema, Miquel Forns, i la presidenta del Retiro, Elena Ferré, reben les respectives creus de Sant Jordi, durant l’acte institucional que ha tingut lloc aquesta tarda al palau de la Generalitat, presidit pel president Carles Puigdemont, acompanyat per la presidenta del parlament, Carme Forcadell i el conseller de cultura Santi Vila. Llegeix la glossa dels guardonats, Joan Vidal, secretari del govern. Imatges propietat de la CCMA.

El Sitges Electronic Park vol acostar la música electrònica a tots els públics, seguint un model de festival obert a tothom molt popular a centreeuropa. Ens el presenten Fredy De la Calle i Carles Nin.

Serà aquest diumenge, durant tot el dia, al parc de Can Robert. I hi haurà activitats infantils, foodtrucks i, sobretot, molta música electrònica pensada per a tothom, en una iniciativa que es vol acostar al model dels Pic-Nics centreeuropeus, que celebren l’arribada de la Primavera amb activitats en els espais públics. El Sitges Electronic Park serà un esdeveniment gratuït pensat per a que, tant els amants de la música electrònica com les famílies, puguin gaudir d’una estona de lleure amb una proposta artística de qualitat. N’hem parlat amb dos dels seus promotors: Fredy de La Calle i Carles Nin.

Escolteu-los

La programació del cine-club per aquest mes de maig

Amb Ferran Martínez, del cine-club Sitges, repassem la programació del cinema Casal per aquest mes de maig, que comença avui mateix amb la projecció del documental My Italy protagonitzat pel tenor alemany Jonas Kaufmann.

Escolteu-lo