El festival Jardins de Terramar lamenta la indefinició de l’Ajuntament a l’hora d’apostar per l’edició d’enguany.

Han presentat la llicència d’ocupació d’espai, i tenen la previsió dels artistes que actuarien aquest 2020, però hores d’ara no tenen gens clar que l’edició d’enguany del festival Jardins de Terramar pugui desenvolupar-se, malgrat la voluntat que sigui així. Segons Carles Giribets, el director del certamen, el passat divendres a través d’un whatsapp se’ls va informar que es faria un concurs públic per a licitar el festival d’enguany, però el calendari amenaça la contractació dels artistes. Ens ho explica.

Escolteu-lo

Jordi Borràs ens presenta ‘El dia que vam dir prou’

Fins a l’1 de març, al primer pis de l’edifici Miramar s’hi exposa El dia que vam dir prou, una selecció de 60 imatges que el fotoperiodista Jordi Borràs ha escollit d’entre les prop de 18.000 que realitzà durant els dies posteriors a la sentència dels fets de l’1 d’octubre. Parlem amb ell.

Escolteu-lo

El regidor de cultura ens presenta ‘La pregonera’, l’agenda cultural de tot l’any amb 37 propostes.

Amb el regidor de cultura, Xavier Salmeron, conversem a l’entorn de La pregonera, l’agenda cultural de tot l’any que oferirà 37 propostes diferents d’arts escèniques, exposicions i música.

Escolteu-lo

August Bover ens presenta ‘Tornaveu’, el poemari que tanca la trilogia iniciada fa 10 anys amb ‘Cloc!’

Fa deu anys va ser Cloc!. Fa cinc anys va ser Beabà, i ja ha sortit a la venda Tornaveu, el tercer llibre d’una trilogia que ha volgut jugar amb la llengua tot proposant-se reptes a l’hora d’elaborar poemes. En parlem amb l’autor. El poemari es presentarà el proper dimarts 28 de gener a la biblioteca Santiago Rusiñol.

Escolteu-lo

Josep Aleacar tindrà una placa a la plaça dels artistes, a proposta del Grup pessebrista.

Tot va començar cap als 13-14 anys, amb un pessebre fet amb guix, i des d’aleshores, i llevat dels anys durant els quals els seus fills eren petits, en Josep Aleacar no ha parat de seguir amb la tradició de fer el diorama per Nadal. A proposta del Grup Pessebrista de Sitges, el consell de cultura ha aprovat el reconeixement a Josep Aleacar amb una placa a la plaça dels artistes. Amb ell conversem sobre una afició que demana espai, temps i paciència.

Escolteu-lo

Repassem les efemèrides del 2020 a Sitges, amb Roland Sierra.

El 2020 es compliran 150 anys de la inauguració i legalització de la Societat Recreativa El Retiro, o 100 de l’obertura de l’avinguda Sofia. Aquestes són dues de les efemèrides del 2020 que ens ha acostat, com cada any, l’historiador Roland Sierra, recordant-nos esdeveniments dels que enguany es compliran 200, 150, 125, 100, 75, 50, 25 i 10 anys.

Escolteu-lo

Janio Marti Project: The Harlem Group days. El concert de presentació del CD al Retiro.

Us oferim, en dues parts, el concert de presentació del CD Janio Marti Project: The Harlem group days, que es va celebrar el passat 24 de juliol al teatre de la societat recreativa El Retiro. Acompanyant Pinyu Martí a la bateria, intervingueren: Lluís Chacón (precussió), Jorge Valera (piano), Joan Pinós (contrabaix), Joan Caselles (guitarra) i Marta Valero com a solista.

Escolteu la primera part

Escolteu la segona part

Un concert memorable: la cobla Sant Jordi i la polifònica de Puig-Reig interpreten els clàssics d’Enric Morera a la parròquia.

De l’arxiu sonor de Ràdio Maricel recuperem un enregistrament digital del 21 de novembre de 1992. En aquella ocasió, i amb motiu del centenari de les Festes Modernistes, la cobla Sant Jordi, dirigida per Concepció Ramió, i la polifònica de Puig-Reig, dirigida per Ramon Noguera, oferiren un concert amb un repertori de clàssics d’Enric Morera.

Escolteu-ho

Recordem Josep Vadell amb el concert amb el que “La locomotora Negra” va homenatjar-lo el 2011.

De l’arxiu sonor de Ràdio Maricel recuperem, presentat pel mateix Josep Vadell, el concert organitzat per Joventuts Musicals de Sitges que va tenir lloc als jardins del Prado el 2 de juliol del 2011. La locomotora negra, una de les big bands més prestigioses del país, dirigida per Ricard Gili, actuà durant prop de dues hores en aquesta vetllada d’homenatge a la trajectòria de Josep Vadell, que també intervingué en la interpretació de dos temes.*

*El concert es pot descarregar amb la màxima qualitat que permet el format MP3: 320kbps.

Escolteu-lo

Els Pastorets del 2019!

Us oferim, íntegra, la representació de El primer Nadal dels Pastors, de Mossèn Rossend Fortunet i Busquets, tal i com es va representar el passat dissabte 21 de desembre al Prado. En els principals papers del repartiment hi trobem: Martin Tribaldos (Llucifer), César Villellas (Satanàs), Oleguer Arola (Farruc), Jan Carbonell (Grillat), Carme Almirall (Garrofa), Jordi Mella (Pallanga), Eduard Terrado (Herodes) Òscar Campillo (rodamón). La direcció escènica ha anat a càrrec de Josep Maria Esteban, i la direcció musical a càrrec d’Esteve Molero.

Escolteu-la

Josep Maria Tubau ens presenta ‘Aquella noia de l’anell’

Demà dijous, a quarts de vuit del vespre, es presenta a l’edifici Miramar la darrera novel·la de Josep Maria Tubau Aquella noia de l’anell, una història d’intriga ambientada durant la posguerra, i que protagonitza Anna Bartés, la filla d’un conegut actor de teatre català que es veu obligat a marxar a París per la seva condició de republicà, i per haver-se vist involucrat en la mort en extranyes circumstàncies d’un noble català quintacolumnista del franquisme. N’hem parlat amb l’autor.

Escolteu-lo

Agustí Marcet serà el nou president de la comissió de Festa Major. Parla el regidor David Martínez (i diu més coses…)

En espera de l’acord que es proposarà al ple municipal, el geganter dels gegants de la Vila, Agustí Marcet, serà el nou president de la comissió de Festa Major. Marcet ja havia format part de la comissió presidida per Maica Díez. El regidor David Martínez creu que la Festa Major té un pressupost suficient i que, en tot cas, cal gestionar-lo millor i cercar altres vies de finançament amb el suport municipal. Martínez també ha garantit el futur de les Barraques, tot elogiant-ne la seva feina, i ja apuntat una de les novetats del Carnaval de l’any vinent: la gala d’elecció de la Drag Queen de Sitges, que tindrà lloc a la fragata el diumenge 16 de febrer, abans de dijous gras.

Escolteu-lo