Si us atrau la cultura, la tradició i la música irlandeses, dijous comença el festival “Creative-connexions”. En parlem amb Caroline Wynne i Brandon Jones.

Més de 60 activitats, i moltes d’elles gratuïtes, formaran part del programa d’activitats del festival d’arts català-irlandès Creative connexionsque començarà el proper dijous i acabarà el diumenge 29 d’octubre.  En parlem amb la seva directora, Caroline Wynne i amb Brandon Jones.

Escolteu-ho

Gaudeix la festa. De les manifestacions festives a les manifestacions ideològiques…

“Els segadors” durant la sortida d’ofici de Santa Tecla.

Retrobem l’espai d’en Txatxi Gómez i ho fem passejant-nos per aquella línia tan fina que separa la festa de la ideologia…

Escolteu-lo

Necessiteu un llibre per desconnectar? Rosanna Lluch us en proposa uns quants

No pensareu en res més que en acabar-lo

Rosanna Lluch ens acosta unes quantes recomanacions literàries per si necessiteu desconnectar de debò.

Escolteu-ho

El 50è festival de cinema s’acomiada premiant una pel·lícula de consens, venent un 10% més d’entrades i oferint la programació amb menys sang i fetge dels darrers anys.

Amb Carles Calvo fem balanç de la 50a edició del Festival Internacional de cinema de Catalunya, que es va cloure el passat dissabte proclamant Jupiter’s moon, de Kornel Mundruczó com a pel·lícula guanyadora. Escoltareu els parlaments de balanç d’Ángel Sala i de Miquel Forns, i us hem preparat també unes declaracions de Takashi Miike, el director japonès que va rodar el seu 99è film Jojo’s Bizarre adventures a Sitges, i que ha estat homenatjat per l’Ajuntament aquest passat cap de setmana.

Escolteu-ho

El “King Kong” de la Fura dels Baus impressiona tothom durant la gala de cloenda del Festival

El festival travessa l’equador. la crònica d’en Carles Calvo

L’any que ve serà l’any de 2001

Amb Carles Calvo repassem l’actualitat del festival, que encara amb força els propers dies. El certamen porta venudes, a aquestes alçades, un 10% més d’entrades que l’any passat, i ha donat a conèixer que l’any que ve el cinquantenari de l’estrena de 2001, una odisea en el espacio, de Stanley Kubrick serà el protagonista del festival.

Escolteu-ho

Antoni Rafales i Pere Serramalera. Dos amics i un festival. El que va néixer fa 50 anys.

El primer director, Antoni Rafales, i l’amic que el va acompanyar en tot moment en aquesta aventura, Pere Serramalera. Aquests son els dos noms fonamentals que, cinquanta anys més tard, capitalitzen el record als origens i l’impuls de l’actual festival internacional de cinema de Catalunya, aleshores Semana internacional de cine fantástico. En parlem amb els seus fills, Pilar Rafales i Pere Serramalera, i amb Rafel Ibáñez, que va compartir amb Rafales un munt de viatges, i amb Antoni Corella. Escoltareu un munt de records d’una època esforçada i no sempre valorada, en la qual un grapat de sitgetans hi participaren, moguts per l’entusiasme i la convicció.

Escolteu-ho

Crònica del festival. Sarandon, Friedkin, Segura, i…. “Thelma”

A Carles Calvo li ha agradat molt “Thelma”

Amb Carles Calvo repassem el primer cap de setmana del festival, amb especial atenció a les presències de Susan Sarandon i William Friedkin, i el repàs a algunes de les pel·lícules que han despertat bones valoracions.

Escolteu-ho

L’actor Peter Vives (Nil Guitart a ‘La Riera’) protagonitza el pregó de la Verema

I ha estat, si la memòria no ens falla, el pregó de les festes de la Verema més curt de la història, tot evocant Sitges, el cinema i el vi. Us oferim, íntegre, l’acte de la lectura del pregó que va venir precedit d’unes paraules de la presidenta de Foment de Sitges, Maria Marín.

Escolteu-lo

William Friedkin i Guillermo del Toro es posen el públic a la butxaca en la inauguració del 50è festival

Friedkin va recollir ahir el gran premi honorífic del festival.

Va prometre que vindria, i ha vingut. I ha demanat pau i diàleg per Catalunya. Fa 10 anys, quan el festival li atorgà el premi de la màquina del temps, William Friedkin (El exorcista, French Connection, Carga maldita) acabava de patir un atac de cor i va prometre a Angel Sala que vindria a Sitges. I ahir ell i el director Guillermo del Toro, que presentà La forma del agua, es convertiren en els protagonistes de la sessió inaugural de la 50a edició del festival. Us n’oferim un resum i amb en Carles Calvo repassem les propostes del cap de setmana.

Escolteu-ho

“La forma del agua” de Guillermo del Toro, guanyadora del festival de Venècia, inaugura avui el 50è festival de Sitges

El festival de cinema de Sitges comença avui amb una de les pel·lícules de la temporada: La forma del agua, de Guillermo del Toro, guanyadora de la darrera palma d’or del festival de Venècia. Més enllà de la inabastable programació cinematogràfica dels propers dies, que presenta 255 pel·lícules en 16 seccions diferents, recordeu que el certamen porta un llarguíssim programa d’al·licients fora de les sales de cinema. Al Miramar trobareu l’exposició commemorativa del cinquantenari, a l’Escorxador, a l’Hort de Can Falç i a la Fragata projeccions gratuïtes, a la platja de Sant Sebastià una Escape room i la tradicional fira de productes vinculats amb el fantàstic. Dissabte tindrà lloc una nova edició de la Zombie Walk, i en diferents espais del festival -i també amb l’entrada gratuïta- es presenten llibres i estrenes en DVD imprescindibles per a qualsevol aficionat. Apunteu-vos, també, per aquest cap de setmana, una trobada amb Susan Sarandon (Thelma & Louise) i amb William Friedkin (El Exorcista). Ells dos seran protagonistes de dues trobades obertes al públic a la carpa Noray de l’hotel Meliá… Tota la informació del festival, dedicat enguany a Dràcula, la trobareu al seu web.

El col·lectiu “Nou gats i gates de Sitges” inaugura exposició dedicada a la 50a edició del festival de cinema

L’original del cartell estarà exposat al Meliá

El col·lectiu de pintors nou gats i gates de Sitges, inaugura oficialment avui (19h/Estudi Vidal) una exposició dedicada a la 50a edició del festival de cinema de Sitges. Pepe Nebleza i Josep Aragonès ens expliquen els detalls de la mostra.

Escolteu-los