Medicina comunitària - Radio Maricel
14/07/2023

Les vacunes de l’Herpes Zoster i la Pneumònia entren al calendari vacunacional d’adults

A banda de la Grip, la Covid o el Tètanus la vacunació d’adults acaba d’afegir dues noves vacunes com són la de la Pneumònia i la de l’Herpes Zoster. Els nascuts l’any 1942, 1943, 1957 i 1958 i també els majors de 90, aquells que hagin passat dues vegades l’Herpes Zoster o persones inmunodeprimides rebran, si no l’han rebut ja, l’avís del CAP per a que s’apropin a posar-se les […]
23/06/2023

Alguns consells davant la calor que fa i la que ve

No estem en onada de calor però en fa i cal tenir cura sobretot amb els nadons, gent gran i col·lectius vulnerables. Davant de possibles deshidratacions i cops de calor l'infermera i adjunta a la direcció del CAP de Sitges, Consol Delmàs ens recorda alguns dels consells de prevenció bàsics davant les altes temperatures.
28/04/2023

Raquel Murciego, treballadora social del CAP de Sitges: “els medicaments no ho curen tot”

És per aquest motiu que cada vegada més des de l'atenció primària es fa prescripció social, es a dir, es recepta participar en alguna activitat de caire social per tal de pal·liar part del mal del pacient que en molts casos va molt lligat a temes de solitud. La treballadora social en farà seguiment als quinze dies, al mes i als sis mesos i han comprovat que les millores són considerables tot i que requereix d'un esforç i de voluntat per part del pacient.
17/03/2023

Consol Delmàs, adjunta de direcció del CAP de Sitges, apunta que no hi ha demora d’atenció al centre en cas d’emergència tot i no tenir un equip destinat a aquestes tasques

Es a dir, no hi ha demora tot i no tenir un equip de professionals sanitaris dedicats només a atendre emergències. Aquests casos que apareixen a diari d'imprevist el CAP els té contemplats i els atén amb prou urgència, Delmàs assegura que en la majoria de casos fins i tot el mateix dia.
03/02/2023

Cada dimecres, passejades saludables per millorar el benestar físic i emocional

Han tingut tan bona acollida que han decidit ampliar grups, així a partir d'ara cada dimecres hi haurà passejades saludables però el primer i el tercer dimecres de cada mes seran per grups més experimentats i el segon i el quart dimecres de cada mes seran passejades pensades per grups inicials.
20/01/2023

El CAP de Sitges obre grup per fomentar hàbits saludables

Ja funcionen en altres municipis del Garraf i en breu s'activarà el de Sitges, un grup de persones que rebran distinta formació, consells i atenció en diferents sessions amb l'objectiu que adquireixin hàbits saludables en matèria nutricional però també en altres aspectes com en l'emocional o el físic.
23/12/2022

Pel 2023, si tot va bé, l’ampliació del CAP i un nou metge per cobrir una de les dues vacants pendents

En conversa amb la directora del CAP de Sitges, la Dra. Herminia Palacín, abordem el tema de l'ampliació del CAP que s'esperava per finals d'aquest any però que, si tot va bé, no serà fins el primer semestre del 2023. L'equipament que s'ubicarà on ara és la zona d'aparcament del CAP permetrà sis noves consultes on s'hi ubicarà principalment pediatria i permetrà solucionar en un primer terme el problema d'espai que presenta a hores d'ara el Centre d'Atenció Primària de Sitges.
28/10/2022

La comunitat com a medicina davant el malestar emocional

La figura del Referent de Benestar Emocional Comunitari està en ple funcionament al Centre d'Atenció Primària de Sitges, el seu rol, entre d'altres, és el de la prescripció social, es a dir, prescriure activitats, trobades, grups en comunitat davant de situacions de malestar emocional abans que aquests desenvolupin en malaltia de salut mental.
14/10/2022

En marxa la doble campanya de vacunació de grip i Covid pels majors de 60 anys

Després d'una primera fase on s'ha vacunat als majors de 80 anys i als residents de totes les Residències de Sitges ja està en marxa la segona fase de la campanya de vacunació de la grip i la Covid que afecta els majors de 60 anys, el personal sanitari i els menors de 60 amb algun símptoma de risc.