Mascotes - Radio Maricel
04/04/2024

Nova jornada d’adopció de gossos amb assessorament inclòs

Diumenge 7 d'abril el Centre d'Acollida d'Animals del Penedès organitza una nova jornada d'adopció a Santa Margarida i els Monjos en la que a banda de poder conèixer els gossos que busquen família a través de dues pasarel·les els assistents podran rebre els consells teòrics i pràctics de l'etòloga Valentina Mariotti, col·laboradora del CAAD, i que parlarà sobretot de la relació entre gossos i infants.
21/09/2023

Tot el que has de saber sobre l’assegurança que hauràs de contractar si tens gos

El proper 29 de setembre entra en vigor la nova Llei de Benestar Animal i una de les principals novetats és l'exigència de contractar una assegurança de responsabilitat civil a tots els propietaris de gossos. Avui n'hem parlat amb el veterinari Dante Martín de la Clínica Veterinària Sitges i amb Laia Garcia Aliaga, advocada especialista en dret animal que ens aconsella no esperar a darrera hora i, en cas de no tenir-la, contractar ja l'assegurança.
13/04/2023

Peluts: com actuar amb el nostre gos dins i fora del pipican i altres temes amb Valentina Mariotti

La veterinària i etòloga Valentina Mariotti de We Can Dog ens dóna les pautes correctes per actuar amb el nostre gos dins les àrees de socialització per gossos, popularment dits pipicans, i també com actuar en sortir. Més enllà d’això amb ella comentem altres notícies d’actualitat referents als animals de companyia com un estudi que assegura que el contacte de la primera infància amb animals ajuda a tenir menys al·lèrgies […]
10/02/2023

Peluts: amb Valentina Mariotti analitzem la nova Llei de Benestar Animal i parlem d’adopcions d’èxit

a norma acaba d'aprovar-se i fixa sancions per abandó de fins a cinquanta mil euros o de fins a dos cents mil euros per la cria, el comerç o l'exposició amb finalitats comercials. N'hem parlat amb la veterinària i etòloga Valentina Mariotti de We Can Dog que també ens ha donat les dues claus principals perquè l'adopció d'un gos sigui exitosa.
30/12/2022

Peluts: com conciliar trobades familiars i d’amics amb gossos i gats

És moment de trobades familiars i d'amics a casa, taules parades amb menjars suculents i cal conciliar bé aquests moments amb els nostres animals de companyia. La veterinària i etòloga Valentina Mariotti de We Can Dog ens dóna algunes pistes de com preparar l'espai abans de l'arribada dels convidats i de què fer i què no fer.
03/11/2022

Peluts: els gossos necessiten fer exercici físic però controlat i adequat a l’edat i necessitats de l’animal

Amb la veterinària i etòloga Valentina Mariotti de We Can Dog parlem de la importància de l'exercici físic en els gossos sempre i quan sigui controlat i s'adeqüi a les necessitats de cada animal en funció de la raça, l'edat, etc.
07/10/2022

Peluts: la importància dels etòlegs, cada vegada més necessaris quan acollim un gos a casa

A partir del debat que s'ha generat entorn la convivència de gossos i pirotècnica i davant la proposta feta per la plataforma Sitges Dogs de limitar l'ús de pirotècnia de manera extemporània conversem amb l'especialista en conducta animal, l'etòloga Valentina Mariotti de We Can Dog.
20/12/2021

Peluts: els gossos i les celebracions de Nadal. Uns quants consells (sobretot si fa poc que en teniu)

Per pocs que sigueu a taula, les celebracions de les festes sempre posen a prova als vostres animals de companyia. Avui amb Valentina Mariotti de We Can Dog activities parlem de com propiciar un ambient bo perquè el vostre gos passi unes bones festes mentre conviu amb els convidats que vinguin a casa vostra. Escolteu-la https://continguts.radiomaricel.cat/continguts/2021/12/20/peluts_20122021.mp3
18/10/2021

No tingueu un gos si no teniu temps. Amb l’etòloga Valentina Mariotti parlarem de com educar els nostres animals de companyia

I si no teniu recursos per mantenir-lo com cal, tampoc. I si la decisió no és consensuada per totes les persones amb les quals conviurà l’animal, tampoc. Encetem avui la secció ‘peluts’ dedicada a com gestionar el comportament dels nostres animals domèstics, amb els consells de l’etòloga Valentina Mariotti. I no, no hem oblidat la proposta del govern de l’estat de fer un curs per a tots els propietaris de […]