El viver de clavells es trasllada, provisionalment, al costat dels horts de Santa Bàrbara

De manera provisonal, i arran de l’actual situació sanitària, el viver de clavells s’ha hagut de traslladar a la zona de Santa Bàrbara, tot just al costat dels horts dels avis. Amb el desig de poder tornar de nou a l’Hospital de Sant Joan, la presidenta de la Comissió de Corpus, Angelina Salesas, ha recordat que estan a punt d’arribar els esqueixos de clavells, malgrat que enguany en seran uns quants menys, de cara al que s’espera una bona festa de Corpus, que l’any que ve se celebrarà a principis del mes de juny . Salesas, fent gala del seu optimisme, ha assegurat que la comissió treballa per poder celebrar el Corpus que tots coneixem.

Escolteu-la

Punt i final a un Corpus diferent, però amb un gran esperit col.lectiu per part dels sitgetans

Amb un acte privat -per criteris de seguretat- que es celebrà al Racó de la Calma i en el que la Comissió de Corpus va lliurar els diferents premis i els 3 rams de les gegantes, es va acomiadar un Corpus diferent. I és el que la d’enguany ha estat una festa marcada per la pandèmia, però que ha deixat el testimoni ben palès d’un esperit col.lectiu per part dels sitgetans alhora de fer present una celebració que, malgrat tot, s’ha pogut “vestir” amb un seguit d’elements decoratius a balcons i façanes i ha pogut viure un petit acte com el que va tenir lloc al Baluard el passat diumenge 14 de juny. El testimoni del Corpus 2020 ha quedat reflectit en un vídeo que no arriba als cinc minuts de durada i que ha anat a càrrec de Víctor Bregante. De tot plegat, n’hem parlat amb Eduard Tomàs, membre de la Comissió de Corpus.

Escolteu-lo

El vídeo d’un Corpus històric. El del 2020.

Avui es clou el Corpus 2020, i per a celebrar-ho la comissió ha preparat una sorpresa en forma de video. Un recull d’imatges i moments d’aquest històric Corpus d’enguany. Corpus 2020, un Corpus diferent, presenta imatges de la confecció de la catifa del baluard, dels preparatius de les decoracions de diversos carrers, i, evidentment, de la missa del Corpus i la benedicció al Baluard. Gaudiu-lo!

La comissió de Corpus feliç per la gran participació del veïnat i satisfeta pel desenvolupament de la festa. I…una foto per la reflexió. Parlem amb Angelina Salesas.

Com diria l’aforisme, l’èxit ha superat a la pròpia empresa. La presidenta de la comissió de Corpus, Angelina Salesas, es mostra molt satisfeta del desenvolupament de la festa d’enguany, malgrat el confinament, i agraeix la col·laboració dels veïns i veïnes per haver pres la iniciativa de guarnir balcons, carrers i façanes. Amb ella parlem de les seves sensacions l’endemà de la celebració, i de la important presència de públic a la plaça del Baluard, darrera les tanques de seguretat, que ha merescut també l’opinió del regidor de governació Eduard Terrado.

Escolteu Angelina Salesas

Escolteu Eduard Terrado sobre la presència de públic al Baluard

El moment més simbòlic del Corpus 2020!

Us oferim en un clip de video, el moment de l’ofici de Corpus en el qual la custòdia, portada pel rector mossèn Josep Pausas, ha sortit al Baluard per trepitjar l’única catifa del Corpus d’enguany i declamar la tradicional pregària de benedicció.

Bon Corpus 2020! El vídeo de la comissió de Corpus per a celebrar-ho us emocionarà!

Són dos minuts, els del Toc de processó. Però en aquests dos minuts passen els records d’un munt de generacions de sitgetanes i sitgetans. No cal que llegiu més, gaudiu del video que la comissió de Corpus ha preparat per celebrar la especial i històrica diada d’enguany. Us emocionarà. 

La processó de Corpus del 2020 es viurà al Baluard, amb catifa, torretes de clavells, i el ‘toc de processó’ de les gralles. Parlen Angelina Salesas i Eduard Tomàs.

Es confirma una proposta amb la qual la comissió de Corpus ha estat treballant aquests darrers dies. Diumenge 14 de juny, després de la celebració de la missa de Corpus, la custòdia sortirà de la Parròquia per trepitjar una catifa que s’haurà confeccionat al Baluard, i retornar de nou al temple. No hi haurà els gegants, ni les bèsties de foc, ni la Moixiganga, ni la processó tradicional, però si que acompanyaran l’escena unes quantes torretes de clavells, en homenatge als cultivadors/es que s’han quedat sense exposició, i el toc de processó dels grallers. La presidenta de la comissió de Corpus, Angelina Salesas, i Eduard Tomàs ens han explicat uns quants detalls de la proposta, i de totes les altres iniciatives que, en el món virtual i en el real, també faran d’aquest Corpus una festa històrica per molts motius.

Escolteu Angelina Salesas i Eduard Tomàs

Clavells de paper? Oi tant que si! Mireu quin tutorial ha fet l’Angelina Salesas perquè guarniu els balcons de flors!

Amb tovallons de paper de colors, amb cartulines, amb paper kraft, amb paper de seda… Teniu moltes possibilitats. Només us cal una mica de paciència i us sortiran unes flors de paper que us poden guarnir els balcons de la millor manera. I no cal que us diguem que podeu fer un taller a casa amb tota la família! Aquí va el tutorial de la presidenta de la comissió de Corpus.

‘No podem deixar de fer segons quines coses’. Angelina Salesas, presidenta del Corpus, presenta les propostes de la (confinada) festa d’enguany.

Les xarxes socials jugaran un paper molt important perquè tothom visqui un Corpus confinat, però amb el mateix esperit i intenció de sempre. Per tant, prepareu balcons, guarniments, i la càmera del mòbil, perquè la presidenta de la comissió de Corpus, Angelina Salesas, ens presenta les primeres activitats que s’han pensat! 

Angelina Salesas fa un bon balanç del Corpus 2019

Angelina Salesas durant l’acte de cloenda del Corpus 2019, als Jardins de la Societat El Retiro (foto Visit Sitges)

El d’enguany ha estat un bon Corpus i un encert el fet d’haver canviat el dia del pregó. Tot just l’endemà d’acomiadar el Corpus 2019 amb l’acte de cloenda als Jardins de la Societat El Retiro i de la tradicional ofrena de clavells al Vinyet, la presidenta de la Comissió de Corpus, Angelina Salesas, ha fet un balanç satisfactori d’una festa que enguany s’ha presentat amb més activitats que mai. Sobre la possibilitat de seguir l’any vinent al capdavant de la comissió, Salesas ha explicat que volen deixar passar uns dies per acabar-ho de decidir.

Escolteu-la

El Pregó del Clavell 2019, de Josep Maria Rosés

El pregoner del Corpus 2019, Josep Maria Rosés

Els oferim el Pregó del Clavell 2019 que declamà Josep Maria Rosés, el passat divendres als Jardins del Retiro. L’acte comptà, a més, amb les paraules inicials de benvinguda d’Elena Ferré, presidenta de la Societat El Retiro, Angelina Salesas, presidenta de la Comissió de Corpus, i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

Escolteu-ho

Gaudeix la festa: tanquem temporada a Berga, en plena Patum 2019

Els gegants de Berga a punt per a la Patum de Lluïment, en la Patum d’aquest 2019 (foto Txatxi Gómez)

Tanquem una nova temporada del Gaudeix la festa i quina millor manera que amb en Txatxi Gómez des de Berga, per oferir-nos els detalls de la Patum d’aquest 2019. Berga espera viure, un any més, una Patum multitudinària i amb el seu moment més àlgid: la Patum Completa a la Plaça de Sant Pere.

Escolteu-ho