L'Hora d'Europa - Radio Maricel
26/06/2023

L’Hora d’Europa: què ha passat a Rússia?

L'Hora d'Europa ha analitzat avui les circumstàncies de la rebel·lió de dissabte de l'empresa Wagner a Rússia, i el paper dels actors internacionals, entre ells la Unió Europea, en tot plegat. Un fet que s'escau just quan Espanya, en període electoral anticipat, està a punt d'assumir la presidència de la Unió.
10/05/2023

L’Hora d’Europa: del Dia d’Europa a les decisions a llarg termini

A l'Hora d'Europa hem celebrat el Dia d'Europa preguntant-nos per què costa tant prendre les decisions estratègiques a llarg termini. El politòleg Albert Balada ha recordat que la Unió ha pres partit en un conflicte que enfronta el seu principal subministrador de blat, Ucraïna, amb un important subministrador de combustibles, Rússia, sense tenir resolta ni l'autosuficiència alimentària ni l'energètica. El consultor Oriol Làzaro lamenta que manquin lideratges valents, que mirin més enllà del curtplacisme dels cicles electorals com el que tot just encetem. Hem parlat amb ells, en companyia de Joaquim Millan, d'Eurolocal.
05/04/2023

L’Hora d’Europa: Dels maldecaps dels autònoms als debats sobre la personalitat europea

Darrera la voluntat de relacionar les cotitzacions amb la realitat, la darrera reforma legislativa sobre els autònoms introdueix complexitat a la ja difícil existència d'aquest grup de treballadors. I més, si es té en compte la manca d'homogeneitat entre els diversos països de la Unió. N'hem parlat a l'Hora d'Europa, amb la companyia de Joaquim Millan d'Eurolocal, amb Elisabeth Bach, presidenta d'Autònoms Pimec. I per reflexionar també hem comptat amb la presència de l'exdirigent política Dolors Camats, ara directora de la fundació Catalunya Europa.
21/12/2022

L’Hora d’Europa: corrupció al Parlament Europeu

L'any acaba amb l'escàndol de corrució al Parlament Europeu, o amb la celeritat amb què la cambra ha actuat davant les actuacions il·lícites d'una vicepresidenta. Amb Joaquim Millan, d'Eurolocal, i el consultor Oriol Làzaro, hem analitzat el blindatge cada cop més gran de la càmera europea per evitar els casos de descontrol que l'han afectat en el passat, i de com ha afrontat la crisi actual, a l'espera de l'any que ha de oferir una sortida a la crisi ucraniana, mentre els grans blocs europeus es posicionen davant els futurs processos electorals.
23/11/2022

L’Hora d’Europa: l’hivern facilitarà la cerca de solucions per a Ucraïna

Comença una nova temporada de l'Hora d'Europa, amb la guerra no declarada a Ucraïna acostant-se al punt mort que provocarà l'hivern, amb els dos bàndols amb capacitat de fer mal però no d'imposar-se, i una Europa clarament alineada amb el govern de Kiiv.