Espai llibres - Radio Maricel
29/05/2024

Podcasts literaris, altra manera de consumir llibres

Amb Maria Lluís fem un repàs a alguns dels podcasts literaris que es poden trobar a plataformes com spotyfi i d'altres que en formen part de programes radiofònics de caire més generalista. En tots els casos espais dedicats a parlar de llibres, un producte poc 'mainstream' però que a entrat amb força en el món dels podcast.
03/04/2024

Una estona de llibres: el fenomen ‘Blackwater’ i altres recomanacions per Sant Jordi

Amb Maria Lluís conversem d'algunes de les darreres novetats literàries que poden ser una bona opció per Sant Jordi. La darrera novel.la de Pol Guasch, Ofert a les mans, el paradís crema i el darrer llibre d'Eva Baltasar Ocàs i fascinació o el darrer títol del premiat Gueorgui Gospodinov, El refugi del temps , l'últim títol de la seguidíssima Maggi O'Farrell La distància que ens separa o l'últim llibre de Rebecca Makkai, Vull fer-te algunes preguntes fan de prèvia a la conersa entorn el fenòmen editorial de Blackwater, la saga de llibres que genera adicció i que segur serà èxit de vendes el proper 23 d'abril.
21/02/2024

Una estona de llibres: novel·les històriques per viatjar amb el temps

Amb Maria Lluís parlem d'aquelles novel·les basades en personatges històrics que ens permeten un viatge en el temps des de casa nostra. Des de Maggi O'Farrell amb El retrat de matrinomi basada en la història de Lucrecia de Medici, fins a Maria Antonieta de Stefan Zweig passant per La llibretera de París, centrada en l'editora Sylvia Beach i la llibreria Shakespeare &CO o Al mig de la vida, jo la biografia de Mercè Rodoreda de Marina Porras.
10/01/2024

Espai llibres: propòsits pel nou any, amb Maria Lluís

Amb la Maria Lluís encetem l'any amb dues recomanacions: la reedició del clàssic Guerra i Pau de Tolstoy, traduït per primer cop al català des de l'original rus per Judit Díaz Barneda, i Blancor, la primera obra traduïda al català del nou premi Nobel Jon Fosse. A més, la Maria ens proposa una fòrmula que ens ajudi a convertir el propòsit d'any nou de llegir en una realitat.
15/11/2023

Una estona de llibres: novel·les curtes per no perdre el fil

Amb Maria Lluís parlem de novel·les curtes, lectures de no més de 150 pàgines que també són literatura i que en èpoques d'estrès i sense vacances ens permeten acabar llibres en una tarda o un cap de setmana. Des dels títols de la col·lecció Petits Plaers de l'editorial Viena amb grans autors de la literatura universal fins a propostes curioses com les que planteja l'editorial Cal Carré o d'altres més nadalenques com el llibre Coses petites com aquestes, avui parlem de lectures breus de ficció.
25/10/2023

Una estona de llibres amb Maria Lluís

Cada tres setmanes la sitgetana Maria Lluís ens portarà novetats literàries i alguna recomanació de lectura. Treballadora de Museus de Sitges, estudiant d'un Màster en Gestió Cultural i llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques Maria Lluís és a més una lectora apassionada i amb ella obrirem la porta a una estona de llibres.
05/07/2023

El comiat de Rosanna Lluch i de l’espai llibres

Després de 35 anys al capdavant de la llibreria Llorens Llibres Rosanna Lluch s'acomiada, es jubila i alhora abaixa la persiana de la que després de 52 anys de vida s'havia convertit en la llibreria referent de la comarca. No ha estat pas una decisió fàcil ni presa amb urgència però sí necessària i meditada i davant la qual Rosanna Lluch ha rebut nombroses mostres d'afecte per tota la feina feta en tant que llibretera i prescriptora literària.
24/05/2023

Els llibres: lectures per evadir-se de la política i de tot

Ambientada a la Itàlia dels anys 70, els anys de Plom, Mario Calabresi relata una història personal com va ser l'assassinat del seu pare i com va afectar la seva vida. El llibre ha estat un èxit absolut a Itàlia i ha rebut molt bones crítiques. Altres títols que ens ajudaran a evadir-nos de la realitat són la darrera novel.la negra de Camila Lackberg, El niu del cucut o Lliçons de Química, de Bonnie Gamús.
10/05/2023

Els llibres: el darrer d’Irene Solà i altres novetats recents

Després de l'èxit amb Canto jo i la muntanya balla Irene Solà torna amb Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres, la darrera novel·la d'aquesta jove escriptora llicenciada en Belles Arts i amb una literatura molt plàstica. Amb Rosanna Lluch repassem altres novetats recents, algunes fins i tot per sortir a la llum, com Atlas, la història de Pa Salt de Lucinda Riley o l'autobiografia de Sylvia Beach titulada Shakespeare and company.
12/04/2023

Els llibres: alguns dels títols que es preveuen èxit de vendes per Sant Jordi

A deu dies de la cita més important per als llibreters conversem amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres sobre alguns dels títols que de ben segur apareixeran a la llista dels més venuts per Sant Jordi. La darrera novel.la de Xavier Bosch, 32 de març; la de la periodista Gemma Ruiz, Les nostres mares i els títols de dos periodistes més, La pausa dels dies de Xavier Grasset o No siguis pobre! de Marta Rojals.
22/03/2023

Els llibres: tres títols que segur que es vendran per Sant Jordi i alguns més

La darrera novel.la de Xavier Bosch, 32 de març; la de Jair Domínguez, Allegro con Fuoco i l'últim llibre d'Albert Sánchez Piñol, Pregària a Prosèrpina són tres de les darreres novetats que les llibreries ja estan venent en les setmanes prèvies a Sant Jordi.
13/03/2023

Alumnes de 4t del Barrachina ens expliquen el recapte d’aliments que han organitzat per la setmana vinent

Del 20 al 24 de març a l'hora d'entrada i sortida de l'escola Esteve Barrachina, a les 9h i a les 16.16h, els 53 alumnes de 4t de l'escola seran a la porta del c/Rafael Llopart i Isabel Julià per recollir tots els aliments de llarga durada que la ciutadania vulgui portar i que aniran destinats al banc d'aliments de Càritas.
08/03/2023

Espai llibres: empoderament femení escrit per dones

El nostre espai de recomanacions literàries s'ha vestit del Dia de la Dona per recomanar llibres fets per dones, i que expliquen majoritàriament històries d'empoderament femení. Així, Rosanna Lluch de Llorens Llibres ens ha recomanat "Retrat d'un matrimoni" de Maggie O'Farrell, "Casas de cristal" de louise Penny, "Sangre de horchata" de Luisa Castro, "La decisió" de Viola Ardone, "Solestàlgia" d'Ada Castells, i el còmic "María la Javalina".