Espai llibres - Radio Maricel
05/07/2023

El comiat de Rosanna Lluch i de l’espai llibres

Després de 35 anys al capdavant de la llibreria Llorens Llibres Rosanna Lluch s'acomiada, es jubila i alhora abaixa la persiana de la que després de 52 anys de vida s'havia convertit en la llibreria referent de la comarca. No ha estat pas una decisió fàcil ni presa amb urgència però sí necessària i meditada i davant la qual Rosanna Lluch ha rebut nombroses mostres d'afecte per tota la feina feta en tant que llibretera i prescriptora literària.
24/05/2023

Els llibres: lectures per evadir-se de la política i de tot

Ambientada a la Itàlia dels anys 70, els anys de Plom, Mario Calabresi relata una història personal com va ser l'assassinat del seu pare i com va afectar la seva vida. El llibre ha estat un èxit absolut a Itàlia i ha rebut molt bones crítiques. Altres títols que ens ajudaran a evadir-nos de la realitat són la darrera novel.la negra de Camila Lackberg, El niu del cucut o Lliçons de Química, de Bonnie Gamús.
10/05/2023

Els llibres: el darrer d’Irene Solà i altres novetats recents

Després de l'èxit amb Canto jo i la muntanya balla Irene Solà torna amb Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres, la darrera novel·la d'aquesta jove escriptora llicenciada en Belles Arts i amb una literatura molt plàstica. Amb Rosanna Lluch repassem altres novetats recents, algunes fins i tot per sortir a la llum, com Atlas, la història de Pa Salt de Lucinda Riley o l'autobiografia de Sylvia Beach titulada Shakespeare and company.
12/04/2023

Els llibres: alguns dels títols que es preveuen èxit de vendes per Sant Jordi

A deu dies de la cita més important per als llibreters conversem amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres sobre alguns dels títols que de ben segur apareixeran a la llista dels més venuts per Sant Jordi. La darrera novel.la de Xavier Bosch, 32 de març; la de la periodista Gemma Ruiz, Les nostres mares i els títols de dos periodistes més, La pausa dels dies de Xavier Grasset o No siguis pobre! de Marta Rojals.
22/03/2023

Els llibres: tres títols que segur que es vendran per Sant Jordi i alguns més

La darrera novel.la de Xavier Bosch, 32 de març; la de Jair Domínguez, Allegro con Fuoco i l'últim llibre d'Albert Sánchez Piñol, Pregària a Prosèrpina són tres de les darreres novetats que les llibreries ja estan venent en les setmanes prèvies a Sant Jordi.
13/03/2023

Alumnes de 4t del Barrachina ens expliquen el recapte d’aliments que han organitzat per la setmana vinent

Del 20 al 24 de març a l'hora d'entrada i sortida de l'escola Esteve Barrachina, a les 9h i a les 16.16h, els 53 alumnes de 4t de l'escola seran a la porta del c/Rafael Llopart i Isabel Julià per recollir tots els aliments de llarga durada que la ciutadania vulgui portar i que aniran destinats al banc d'aliments de Càritas.
08/03/2023

Espai llibres: empoderament femení escrit per dones

El nostre espai de recomanacions literàries s'ha vestit del Dia de la Dona per recomanar llibres fets per dones, i que expliquen majoritàriament històries d'empoderament femení. Així, Rosanna Lluch de Llorens Llibres ens ha recomanat "Retrat d'un matrimoni" de Maggie O'Farrell, "Casas de cristal" de louise Penny, "Sangre de horchata" de Luisa Castro, "La decisió" de Viola Ardone, "Solestàlgia" d'Ada Castells, i el còmic "María la Javalina".
15/02/2023

Els llibres: els darrers títols premiats en la Nit de Santa Llúcia ja són a les llibreries

Amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres comentem alguns dels títols premiats a la darrera Nit de Santa Llúcia i que tot just acaben d'arribar a les llibreries. Unes ganes salvatges de cridar del vilanoví Marc Vintró, Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions 2022; Les nostres mares, de Gemma Ruiz, Premi Sant Jordi de novel·la 2022 i Un llum que crema de Jordi Llavina, Premi Carles Riba de poesia 2022.
01/02/2023

Els llibres: dues obres sobre llibreries, assajos, una novel·la negra nòrdica i el darrer Josep Pla

La Rosanna Lluch, de Llorens Llibres, ens acosta avui dues recomanacions al voltant de llibreries, Els meus dies a la llibreria Morisaki, de Satoshi Yagisawa, i La llibreria del turó, d'Alba Donati, i el darrer premi Josep Pla, La llei de l'hivern, de Gemma Ventura. També dos assajos sobre el món actual, Como plantar cara a un dictador, de la plemi Nobel de la Pau Maria Ressa, i Un pais bañado en sangre, la crítica a la defensa de les armes als Estats Units que, a partir d'una dura historia personal, fa Paul Auster amb fotografies de Spencer Ostrander. Per últim, els amants de la novel·la negra nòrdica tenen La Dama de Reykjavik, amb què Ragnar Jónasson comença una nova sèrie.
11/01/2023

Els llibres: més enllà de les Memòries del príncep Harry…

L'èxit de vendes de En la sombra, les memòries del príncep Harry també ha arribat aquí, ja està esgotat i s'espera nova edició d'aquest llibre que més enllà de l'escàndol està escrit per un autor de Pullitzer com és J.R. Moehringer. Altres recomanacions literàries per començar l'any passen per la darrera i esperada novela històrica de Pierre Lemaitre, El mundo ancho o per lectors més joves, Volver a empezar, de Colleen Hoover.
28/12/2022

Els llibres: recomanacions pels lectors més petits de casa

Amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres fem llista de llibres que poden ser una molt bona opció de lectura pels més petits de casa. La revolta dels pollastres de Llorenç Capdevila, Peanut Jones i els 12 portals, La guerra dels tions d'Adrià Aguacil o el cançoner tradicional són alguns dels títols recomanats per a joves lectors a partir del 9 anys. Pels més petits Una cançó per a cada ocasió de Núria Casas o L'anegueta que va venir a sopar.
14/12/2022

Els llibres: el thriller pels adults i la màgia pels infants, les temàtiques literàries més venudes

Rosanna Lluch de Llorens Llibres ens recomana algunes de les lectures que poden convertir-se en un bon regal ara que s'apropa el Nadal, entre elles novel·les de suspens i thrillers són els títols més demandats com la darrera de Dolores Redondo, Esperando el diluvio o la darrera de Federico Axat, La filla exemplar. Pel que fa a la literatura infantil la màgia és la temàtica preferida i en destaca L'Abracadabrant, l'enciclopèdia de Bruixes i Bruixots.
29/11/2022

Els llibres: Francesc Cambó, l’últim retrat i Surrender, l’autobiografia de Bono, els títols de la setmana

Amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres conversem sobre els darrers títols literaris i en destaca dues biografies, la de Francesc Cambó de Borja de Riquer i la del cantant Bono d'U2, en aquest cas una autobiografia centrada en quaranta cançons del grup irlandès.