Notícies sobre la Festa Major/Santa Tecla a Sitges - Radio Maricel
06/03/2023

Es presenta ‘La capelleta’, el curtmetratge documental sobre la iniciativa de la capelleta de Santa Tecla

Ahir es va presentar, al saló teatre del Retiro, 'La capelleta', el curtmetratge documental dirigit per Facundo Beraudi sobre la iniciativa d'un grup de sitgetanes que volia recuperar la tradició de les capelletes itinerants per les cases, a partir de la devoció a la compatrona Santa Tecla. La peça de vídeo, que incorpora els testimonis de Tea Hill, Vinyet Ferrer, Beli Artigas, Pep Pascual, Roby, Angelina Vivó i Llorenç Garcia, té una durada aproximada d'un quart d'hora i fa un repàs a tot el procés de creació de la capelleta, des de la seva compra als encants, fins a la restauració de l'habitacle i, sobretot, la creació de la imatge en petit tamany de la Santa, a partir de la peça original.
19/01/2023

L’espai festes serà seu del consolat del bestiari festiu català. En parlem amb Jordi Cubillos

Demà, a partir de les 19:30h, l'Agrupació del bestiari festiu de Catalunya entregarà al regidor de festes la placa que acreditarà que l'espai festes, situat a la plaça dels artistes, s'incorpora a la llista de consulats del patrimoni festiu català, una proposta que vol singularitzar aquells equipaments que allotgen elements del patrimoni d'aspecte zoomòrfic que responen a un seguit de requisits que els atorguen un valor propi. L'acte es tancarà amb una petita exhibició del Drac i l'Àliga. N'hem parlat amb en Jordi Cubillos.
22/10/2022

Sitges homenatja a Ramon Soler

Us oferim, íntegre, l'acte de record i homenatge a Ramon Soler, que s'ha celebrat aquest matí al parc de Can Bóta. Les primeres paraules han estat d'Isidre Gómez, i a continuació Mònica Gallardo, pregonera del 2005, ha fet la glossa a l'homenatjat. Seguidament, els grallers Marcets han interpretat el toc de matinades i han acompanyat el ball de cabeçuts -amb la figura del Patufet-, per donar pas a la colla Vella de diables, a la Jove de Sitges, acompanyada de membres de l'escola de grallers, i les intervencions de Modesto Caballero i Alba Gracia.
28/09/2022

Vinyet Esteban valora la feina de la comissió però demana més autocrítica i més fluidesa en la comunicació

Comencem pel final. Tot plegat es reconduirà amb més comunicació i designant, de manera consensuada, als representants de l'ABPS a la comissió de Festa Major.
27/09/2022

Agus Marcet tanca tres anys al capdavant de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla: “la festa ha adquirit uns vicis que a la comissió crec que no li pertoca de treure”

Amb Santa Tecla Agustí Marcet ha tancat el seu cicle de tres anys al capdavant de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla.
25/09/2022

Santa Tecla 2022: l’ofrena dels gegants vells a l’ofici

Us oferim el resum de l'ofici de Santa Tecla d'enguany, amb l'ofrena dels gegants vells amb motiu del seu 125è aniversari.
21/09/2022

La dona i la festa, quan el que mana és la il·lusió

Coincidint amb la celebració en honor a la copatrona de Sitges, Santa Tecla, hem conversat amb dones sitgetanes que han format, formen o volen formar part del seguici festamajorenc més enllà de l'anècdota.
21/09/2022

Santa Tecla ja és a casa de la pendonista, Dolors Ojeda

Us oferim un clip de video-resum de l'arribada de Santa Tecla al domicili de la pendonista d'enguany, Dolors Ojeda.
20/09/2022

Dolors Ojeda, pendonista de Santa Tecla 2022: “no m’ho pensava pas, però ara mateix tot és felicitat i un gran honor”

Dolors Ojeda ja espera l'arribada de Santa Tecla a casa seva. La pendonista d'enguany reconeix que no esperava la proposta que li va arribar al mes de maig de ser la pendonista de Santa Tecla i, fins i tot, va demanar inicialment un temps per pensar-ho
20/09/2022

Es recupera la capelleta de Santa Tecla, en una iniciativa de les expendonistes

L'iniciativa sorgí l'any passat en el decurs del dinar de les expendonistes de Santa Tecla. Dues d'elles, Tea Hill i Vinyet Ferrer, varen proposar de recuperar una antiga tradició: la capelleta de visites domiciliàries.
19/09/2022

Santa Tecla 2022: Versos de les colles infantils de diables

Us oferim en tres audios diferenciats els versos de les colles de diables infantils, tal i com varen ser declamats ahir durant l'exhibició de Santa Tecla.
16/09/2022

Té 11 anys i és l’autora del cartell de Santa Tecla 2022, és la Laia Domínguez Paretas

Tot just acaba de començar 1r d'ESO a l'Institut Joan Ramon Benaprès, però va ser cursant 6è de primària a l'Esteve Barrachina que li va arribar l'oportunitat de participar al concurs del cartell de Santa Tecla. https://continguts.radiomaricel.cat/continguts/2022/09/16/dominguez_16092022.mp3
14/09/2022

L’Espetegafoc tindrà vestuari nou per celebrar els seus 20 anys

L’Espetegafoc celebrarà els seus vint anys renovant el vestuari dels seus elements. El disseny dels nous vestits ha estat obra d’Adrià Berlan, qui ens ha donat alguns detalls d’una feina de molts mesos que es començà a gestar en plena pandèmia. Berlan ha treballat amb absoluta llibertat però respectant sempre aquella idea inicial dels seus creadors, i ha tingut sempre molt clar que calia diferenciar i potenciar els personatges principals […]
13/09/2022

El Grup d’Estudis presenta un Quadern al voltant del Patufet i els cabeçuts

Els bibliotecaris Miquel Marzal i Francesc Parra han elaborat el nou quadern “El Patufet, un cabeçut amb 100 anys d’història”, que es presentarà divendres a la seu del Grup d’Estudis Sitgetans. En ell es recullen diversos articles de tots dos al voltant dels Cabuçuts, en l’any que se celebra el centenari de la incorporació al seguici festiu sitgetà del Patufet, un element procedent del taller Ingenio. N’hem conversat amb tots […]
05/09/2022

#FMSitges22: La Festa Major en cinc minuts. Un treball de Facundo Beraudi

La productora Roccomotion de Facundo Beraudi ha estat l’autora d’aquesta realització de cinc minuts, que resumeix alguns dels moments més intensos de la Festa Major d’enguany. Amb ell hem parlat de com ha abordat aquest projecte encarregat per l’Ajuntament de Sitges Escolteu-lo