Entrevista alcalde/essa - Radio Maricel
16/04/2024

L’Escorxador s’inaugurarà abans de l’estiu, les instal·lacions del Natació es vendran i Ajuntament i Club podran fer un cap per mans, les obres del Patronat començaran el 2 de maig i, l’Ajuntament proposarà al ministeri l’allargament de l’espigó del Pic-Nic

I, definitivament, el pressupost prorrogat del 2023 mantindrà la seva vigència durant tot aquest any, i això vol dir, entre d'altres coses, que gran part dels projectes previstos pel pressupost del 2024 que no s'arribarà a aprovar hauran d'anar passant per l'aprovació del ple municipal per a poder ser executats. L'alcaldessa Aurora Carbonell reconeix que no és la situació ideal, però no serà obstacle per tirar endavant alguns dels projectes de la legislatura. Definitivament, les instal·lacions del Club Natació es vendran, amb l'objectiu que entitat i Ajuntament puguin rescabalar els deutes contrets, i amb les condicions pel nou gestor de remodelar-les i mantenir-hi l'activitat esportiva federada. Només queda l'aprovació per part del ple municipal. Per altra banda, sembla que definitivament les obres de l'Escorxador es podran inaugurar abans de Sant Joan, mentre que les de la remodelació del Patronat començaran el proper 2 de maig. Carbonell també ha fet referència a l'obra del nou camp de futbol a la zona de Pins Vens, i, sobretot, a les dificultats de mobilitat que pot comportar la convivència de tantes instal·lacions esportives.
19/03/2024

Aurora Carbonell: ‘demanar la dimissió és molt fàcil. Que presentin una moció de censura’

Fastiguejada per no poder declarar encara, l'alcaldessa Aurora Carbonell defensa que res s'ha aturat en el desenvolupament dels projectes previstos ni tampoc en la gestió del municipi, i respon a la petició pública de dimissió que formulà Mònica Gallardo ahir tot dient que Junts x Sitges està en aquesta tesitura des del dia del pacte de govern, i que podrien fer feina com fan altres grups de l'oposició. L'alcaldessa reconeix, malgrat tot, que hi havia un acord de suport als pressupostos amb el PSC que l'ajornament de la citació judicial ha deixat en stand by. D'aquí que Carbonell afirmi que si abans de Sant Jordi no s'han aprovat els pressupostos es prendrà el determini de prorrogar els actuals. La conversa també ha deixat més titulars. No s'abocarà sorra a la platja de la Bassa Rodona, sinó que es prendran mesures per assegurar el passeig, perquè la solució a la platja està indisolublement lligada a la del seu entorn i al destí de Kansas, Pic-Nic i Club de Mar. Amb un afegit: el ministeri voldria que els gronxadors del Pic-Nic anessin a terra, i l'Ajuntament vol que es conservin. Finalment, sembla que durant el mes d'abril també tindrà lloc el ple municipal per liquidar el consorci del Club Natació, després del vist i plau de l'administrador concursal.
20/02/2024

L’alcaldessa reconeix que el pla de la Bòbila II no es pot tirar enrere però afirma que l’Ajuntament en fiscalitzarà la seva execució

Allò que va planificar el pla general del 2006, i va aprovar definitivament el ple municipal del març de 2016 és 'impossible' tirar enrere. Així ho manifesta l'alcaldessa Aurora Carbonell, que a la vegada afirma que l'Ajuntament fiscalitzarà les obres perquè compleixin el que marca el pla parcial. Probablement, el proper dimarts 27 de febrer tindrà lloc una jornada informativa per exposar els detalls del desenvolupament del pla de la Bóvila II, que en el seu dia generà una forta controvèrsia. La previsió contempla una benzinera, una superfície de restauració, una superfície comercial i un supermercat. Amb l'alcaldessa també hem parlat del projecte del nou CAP, de les obres al carrer Carreta, de l'hort de Can Falç, del dragatge del port d'Aiguadolç, del pressupost municipal, de la liquidació del Club Natació i de la seva declaració judicial ajornada al 18 de març.
16/01/2024

L’Ajuntament organitzarà festes de Carnaval Diumenge i dimarts després de les rues. El pressupost 2024 contemplarà una partida per municipalitzar totalment les llars d’infants si així ho conclou la taula de treball

I l'alcaldessa assegura que si els propers dies el Casino Prado supera la certificació dels inspectors de l'ECA, l'Ajuntament atorgarà sense demora la llicència d'activitats especials per a que puguin celebrar-se les festes de Carnaval de l'entitat. Mentrestant, els participants de les rues tindran una nova opció: l'Ajuntament està plantejant la organització de dues festes post-rua, Diumenge de disbauxa i dimarts d'extermini, en un indret i unes condicions encara per decidir. El govern vol, a la vegada, que aquesta iniciativa pública pugui consolidar-se com una proposta afegida a les tradicionals festes de les entitats. Amb Aurora Carbonell ens hem referit, també, a la petició que es farà dijous amb el conseller de salut perquè la Generalitat incorpori als pressupostos 2024 el projecte i la construcció del nou CAP de Sitges, i a la incorporació en el pressupost municipal de la partida necessària per municipalitzar d'immediat les llars d'infants si la taula de treball sobre el particular així ho decideix.
19/12/2023

Aurora Carbonell assegura que Luis Miguel Garcia li proposà entrar a govern si feia fora Fets per Sitges i Verds en Comú Podem

I l'alcaldessa li va dir que no, en un dinar celebrat fa prop de dos mesos al restaurant Sofia. Aurora Carbonell lamenta el que considera una campanya continuada d'assetjament a la seva persona, per part dels dos principals grups de l'oposició que creu que estan monopolitzant la legislatura insistint en el procediment judicial de la taula del tercer sector. Carbonell s'ha referit també al decret d'alcaldia que atorgà al seu fill una parada al mercat, afirmant que en tot moment es va complir la legalitat, i ha volgut valorar de manera molt positiva el pas de Nacho Rubí pel govern, admetent que en les converses prèvies al seu cessament es va parlar sobre els assumptes particulars que el vinculen a la taula del 3r sector, i no totes les seves justificacions la varen convèncer.
24/10/2023

El pressupost 2024 no s’aprovarà fins l’any que ve. L’alcaldessa no creu que el futur del festival de cinema passi per un nou auditori.

I reconeix que l'assumpte de la relació de l'Ajuntament amb la taula del 3r sector pot estirar-se durant tota la legislatura, tenint en compte la lentitud dels processos judicials. L'alcaldessa Aurora Carbonell admet la circumstància de tenir tres regidors en el govern pendents del desenvolupament de les diligències prèvies en aquest cas, però creu fermament que no està interferint en l'acció de govern, tot i que anuncia que no s'arribarà a temps per aprovar el pressupost de l'any que ve abans de final d'any. La conversa ha començat pel desenvolupament de les properes promocions de vivenda pública i la situació dels pisos de les cases dels mestres, tot passant per les exigències draconianes de la llei de contractes quan es tracta de prestar serveis en pobles petits, i ha acabat amb la gestió del top manta. Enmig, la petició del director del festival de cinema, Àngel Sala, sobre la necessitat d'un nou auditori, la situació del projecte de Vallcarca, la liquidació i el futur del Club Natació o la contractació d'un especialista en gestió de temes reputacionals.
05/09/2023

Dels nervis a l’exhibició dels balls, a la situació del Natació, passant per la intervenció policial i el debat sobre les càmeres al carrer. Encetem el curs polític amb Aurora Carbonell

La conversa comença a l'hort de Can Falç la vigília de Festa Major, amb la versió del it's not inusual i amb la imatge d'una suposada pinta que l'alcaldessa nega que ho fos, per bé que confessa que se sent molt incòmode quan els versos es refereixen a familiars. La vigília de Festa Major fou intensa, perquè fins dos quarts de sis de la tarda l'Ajuntament no va tenir la confirmació per escrit de la Generalitat conforme acceptava l'excepció a Sitges de la prohibició de llençar qualsevol tipus de pirotècnia, fins i tot la del castell de foc. Carbonell ha volgut mostrar-se ferma respecte la posició de l'Ajuntament davant la petició del Club Natació, fent valer que el Consorci és un organisme públic i com a tal ha de complir un marc legal que impossibilita determinades accions. L'alcaldessa també s'ha referit al ple extraordinari que va aprovar la creació d'una comissió informativa sobre el vincle entre l'Ajuntament i la taula del 3r sector i que la institució es personi com a acusació particular, considerant que respon a una maniobra política que cerca rèdit electoral.
14/03/2023

Sitges tindrà un nou CAP a pocs metres de l’actual, hi ha acord per vendre les instal·lacions del Natació però mantenint l’activitat del club i aquest estiu no hi haurà dutxes ni rentapeus a les platges. La darrera entrevista de la legislatura amb l’alcaldessa.

Després de converses amb l’Ajuntament, la Generalitat planteja la construcció d’un nou CAP que substituiria l’actual, en uns terrenys municipals propers a l’actual comissaria de la Policia Local. L’alcaldessa Aurora Carbonell ho ha confirmat aquest matí, i també ha apuntat que les posicions entre Ajuntament i Club Natació estant arribant a un punt de trobada pel que fa al futur de les instal·lacions. Es planteja la venda de l’equipament però amb tot un seguit de requisits que passen per l’obligació de mantenir tota l’activitat de l’entitat. Entre els titulars d’avui també hem passat per la situació del Sitges Surf Club i el futur de la licitació/concessió de la seva activitat a la platja d’Aiguadolç i pel fet que, arran de la situació de sequera extrema, enguany no hi haurà servei de dutxes i rentapeus a les platges.
03/02/2023

Ajuntament i educadores de les llars d’infants acorden un document d’objectius que permeti reconduir la situació. L’alcaldessa anuncia la presentació d’un dictamen al ple de febrer per iniciar el camí de la municipalització i reconeix que l’Ajuntament no ha fiscalitzat prou l’empresa

Ahir les educadores de les llars d'infants van aconseguir encaixar una reunió amb l'alcaldessa per abordar els darrers compromisos comentats tant en la trobada que es va mantenir dimarts passat amb els grups polítics municipals, com en l'acte de conciliació de dimecres. Les treballadores es mostren satisfetes de la incidència de la jornada de vaga d'ahir, i esperen ara poder valorar el document d'objectius que l'Ajuntament es compromet a enviar-los. En aquest document hi ha de constar l'acord per la presentació d'un dictamen al ple de febrer, que aprovi la constitució d'una comissió d'estudi -de la qual també en formarien part les educadores- per a la futura municipalització del servei, i l'acord per establir una reunió amb la futura empresa que gestioni les llars d'infants per exposar la situació actual i establir una millor fiscalització de les obligacions contractuals, a més d'altres aspectes. L'alcaldessa Aurora Carbonell n'ha fet balanç aquest matí, tot reconeixent que l'Ajuntament no ha fiscalitzat prou alguns aspectes de la gestió de les llars durant els darrers anys.
29/01/2023

Aurora Carbonell: “em fa feliç fer felices a les persones i per això vull ser alcaldessa”

Un centenar de persones han acompanyat Aurora Carbonell, actual alcadessa i candidata d'ERC a les properes eleccions municipals, en l'acte on s'ha fet repàs dels projectes realitzats els darrers quatre anys de mandat i on també s'ha fet llista dels projectes en marxa i d'aquells pendents de tirar endavant. En destaquen els 175 habitatges de protecció oficial, la restauració de Can Milà, la construcció de la depuradora de Garraf i la naturalització de la Riera de Ribes i Vallbona com a projectes fets.
03/01/2023

L’alcaldessa confirma que el ministeri té molt clar l’enderroc de Kansas, Pic-Nic i Club de Mar per recuperar l’espai de platja. Els substituïria un equipament de no més de 300m2

Sembla cada vegada més proper el moment que s'ha ajornat durant tants anys, a cop de recursos i de decisions pendents d'executar. L'alcaldessa Aurora Carbonell ha confirmat aquest matí que el Ministeri de transició ecològica té molt clar l'enderroc del conjunt format per Kansas, Pic-Nic i Club de Mar, amb l'objectiu de recuperar la integritat de la platja, i només contempla la possibilitat de substituïr-los per un equipament al mateix indret, però que no hauria de fer més de 300 m2 de superfície. No se sap encara quan s'executarà aquesta decisió però a partir de les darreres converses establertes amb el Ministeri resulta bastant evident que pot arribar en un termini proper als dos anys.
02/11/2022

Aurora Carbonell reconeix que està costant molt quadrar el pressupost de l’any vinent, i que la situació compromet la construcció de l’escola de música i la rehabilitació de la masia de Santa Bàrbara

La complexa situació econòmica també està condicionant l'elaboració del pressupost de l'Ajuntament pel 2023. Amb el romanent esgotat la casa gran busca quadrar els comptes per l'any que ve sense tocar la pressió impositiva ni deixar de banda ajuts o subvencions, però és evident que, més enllà del que ja està aprovat i compromès i que forma part del pressupost ordinari, serà difícil assumir propostes emparaulades.
04/10/2022

L’alcaldessa anuncia uns pressupostos de contenció, i que ben aviat començaran les obres dels nous ascensors del pas sota la via

Com que s'ha pogut evitar una licitació, i per tant tota la demora que comporta el procés de gestionar-la, l'Ajuntament podrà iniciar, ben aviat, les obres de rehabilitació completa dels dos ascensors del pas sota la via, que tants maldecaps han arribat a donar als veïns pels seus problemes de fiabilitat i pels diferents actes vandàlics que els han deixat inoperatius.
13/09/2022

Aurora Carbonell sobre l’auditori a Aiguadolç: ‘no ens hem plantejat fer mai projectes faraònics, que després costen molt de mantenir i de pagar’

És un projecte del PSC i no del govern, afirma l’alcaldessa Aurora Carbonell, qui tampoc no ha mostrat interès en que pugui ser un projecte de futur perquè el veu caducat i allunyat de la capacitat de l’Ajuntament per afrontar una inversió d’aquest tipus tenint en compte les necessitats del dia a dia. Per tant, no hi ha res pensat per Aiguadolç, i no s’hi pensarà en res fins que […]
02/08/2022

El video de l’abocament, la resposta de l’alcaldessa, la situació del Natació i la licitació de les guinguetes

L’impacte de les imatges fou important, fins al punt que els serveis jurídics de l’Ajuntament estan contemplant si l’empresa PreZero pot ser sancionada per haver abocat en un espai no autoritzat les deixalles corresponents a tota aquella brossa que alguns ciutadans deixen on sigui i que acaba formant part -perquè ja no pot ser triada- de la fracció de rebuig. Aurora Carbonell afirma que l’empresa ha manifestat que el que […]