24/09/2023

Santa Tecla 2023: Entrada del tabernacle de la Santa

Us he mirat Santa Tecla, i la Festa Major ha acabat. Us deixem amb el video de l'entrada del tabernacle, acompanyat per les pubilles i els hereus, tot el seguici de la processó, les autoritats i, òbviament, la pendonista Carmen Escolano, les cordonistes i la família. Fins l'any que ve!
24/09/2023

Santa Tecla 2023: L’ofrena de les pendonistes

Hem viscut una ofrena històrica. De les que difícilment es repetirà. Elles, 29 ex-pendonistes de Santa Tecla, l'han protagonitzada al costat de les seves netes i néts. Les han acompanyades la colla de grallers formada per Rafel Marcet, Joan Carbonell, Manel Sabaté i Albert Soler, interpretant el toc de Matinades, i la cobla Maricel que ha interpretat 'La processó de Santa Tecla' del mestre Jordi Pañella. Emocionant!
22/09/2023

El carrer Madriguera, un carrer de Sitges amb sentiment de barri

Dissabte dia 30 els veïns d'aquest carrer sitgetà ubicat a l'altra banda del barri de la Bòvila han organitzat un dinar de germanor, l'objectiu es posar cares al nou veïnat i reviure històries del passat d'un carrer que sempre ha gaudit d'identitat pròpia. Els darrers anys el carrer Madriguera, a més, ha viscut una gran evolució gràcies a l'urbanització dels voltants però això no ha malmès la singularitat d'aquest carrer que comença i acaba amb parcs infantils i en el que conviuen veïns des de fa més de cinquanta anys amb d'altres nouvinguts.
22/09/2023

El Club Patí Subur Sitges i el Bàsquet Sitges enceten temporada en ple cap de setmana de Santa Tecla

Fem la prèvia esportiva amb la coincidència que el Bàsquet Sitges i el Club Patí Subur Sitges enceten la temporada en ple cap de setmana de Santa Tecla. En parlem amb Txema Ruiz, president del CP Subur Sitges, Edu Piñero, coordinador del Bàsquet Sitges, i Jordi Martínez, president de la UE Sitges.
21/09/2023

Sira i Serena, dues cuineres premiades i felices

Totes dues es van endur premi en la II edició del concurs Talent Gastronòmic en femení que s'emmarcava en el Festival Dona Art en femení del Prado. Sira Álvarez, del restaurant de l'Hotel Calípolis va guanyar el Premi a la innovació i Serena Espósito, del restaurant El Tros, es va endur el Premi Productes de Temporada exaequo amb Sandra Campillo de La Pícara. Ser dona i dedicar-se a la gastronomia no ha estat per cap de les dues un camí fàcil i un dels reptes més difícils ha estat la conciliació.
21/09/2023

Tot el que has de saber sobre l’assegurança que hauràs de contractar si tens gos

El proper 29 de setembre entra en vigor la nova Llei de Benestar Animal i una de les principals novetats és l'exigència de contractar una assegurança de responsabilitat civil a tots els propietaris de gossos. Avui n'hem parlat amb el veterinari Dante Martín de la Clínica Veterinària Sitges i amb Laia Garcia Aliaga, advocada especialista en dret animal que ens aconsella no esperar a darrera hora i, en cas de no tenir-la, contractar ja l'assegurança.
21/09/2023

Oskar Stöber es mostra satisfet que l’Ajuntament reconegui que hi ha un problema de sorra a les platges, i creu que és un bon punt de partida per trobar solucions de consens

A punt d'entrar a la tardor, el Gremi d'Hostaleria de Sitges fa un bon balanç de la temporada d'estiu pel que fa a l'ocupació, malgrat que cada vegada es faci més present en el balanç final l'augment dels costos d'explotació vinculats a l'encariment de les materies primeres i dels subministraments. Per altra banda, definitivament, sembla que el gran gruix dels visitants/turistes que arriben a Sitges ja no es plantegen una estada mínimament llarga, sinó que s'emmarquen dins d'una tendència global a les escapades de pocs dies, aprofitant la multitud d'ofertes que hi ha a internet. Stöber reconeix, a la vegada, que ha minvat el nivell de qualitat del servei de sala, un mal comú a molts indrets i que ve relacionat amb la manca de professionals en aquest àmbit, a diferència del que ha passat a la cuina, una vocació impulsada en bona part per els mitjans de comunicació. En paral·lel, el president del Gremi exposa que sobre la taula continua existint l'atenció a la conciliació laboral com un dels grans reptes que també cal resoldre dins del sector. Fora del sector, segueix preocupant la neteja, la manca de servei de taxis per cobrir les necessitats dels hotels, i....la sorra de les platges, tot i que Stöber valora positivament la primera reunió que va mantenir amb la regidora Carme Gasulla, en la qual li va reconèixer que existeix un problema de sorra a les platges, coincidint amb l'anàlisi del Gremi.
21/09/2023

Santa Tecla 2023: trasllat de la Santa

Us oferim el video del trasllat de la imatge de Santa Tecla de la Parròquia al Palau del rei moro, on l'ha rebuda la pendonista d'enguany, Carmen Escolano, acompanyada de la seva família, la comissió, les autoritats, les pubilles i els hereus i una gentada. (Spoiler: conté llàgrimes, somriures, emocions i aplaudiments)
20/09/2023

David Martínez (SitgesGI) anuncia que d’aquí dos mesos estarà disponible l’app per contactar amb la policia local, i admet negociacions amb els manters

Perquè, hores d'ara, la principal estratègia de l'Ajuntament davant la venda ambulant il·legal és arribar a negociacions amb els venedors per evitar que s'instal·lin en els espais públics, perquè una solució estrictament policial podria obrir la porta a problemes d'ordre públic, malgrat que es pugui entrar en un conflicte ètic. El portaveu del Sitges Grup Independent i regidor de governació, infancia i joventut i comerç i promoció econòmica, David Martínez, ha anunciat la imminent posada en marxa de l'aplicació per a mòbils que permetrà una connexió directa amb la comissaria per exposar qualsevol situació que necessiti una actuació policial, per bé que caldrà tenir en compte la capacitat del cos per respondre amb rapidesa a la petició de l'app. Martínez també ha manifestat que en el cas que durant el ple d'octubre la sessió hagi de votar el recurs dels treballadors sobre la demanda d'anul·lació dels punts aprovats en el ple extraordinari del passat 19 de juliol, el seu grup votarà a favor.