11/06/2024

Oriol Castro i la recepta del millor restaurant del món: ser fidels als orígens i mantenir sota control el projecte

Als 34 anys de trajectòria professional arriba la consecució d'un somni, que el propi Oriol Castro reconeix que gairebé no hi ha hagut temps per celebrar-lo, perquè la dinàmica del dia a dia és imparable i exigent. Amb el xef conversem sobre la transcendència del premi, sobre la projecció de la cuina catalana al món, sobre les dificultats per aconseguir personal qualificat, sobre les ofertes que han rebut i la convicció de mantenir el projecte tal i com es va pensar des del principi, i la necessitat, sempre, de mantenir els peus a terra.
10/06/2024

Alumnes sitgetans destacats a les proves Kangur de matemàtiques

Es tracta d'una prova matemàtica anual que es realitza simultàniament a tot el món entre alumnes de 1r a 4t d'ESO i que mira de promoure les matemàtiques entre el jovent. Alumnes dels dos instituts públics de Sitges han obtingut resultats destacats en aquesta prova que a Catalunya han fet 104.616 alumnes i que proposa problemes de lògica matemàtica. Hem parlat amb Vlad Secara de 3r d'ESO i amb Noé Granata de 4t d'ESO de l'institut Vinyet que han quedat dins el 5% millors de Catalunya i amb la directora del centre, Maria Rosa Dagà. Ens han visitat també alumnes i professors de l'institut Joan Ramón Benaprès, Arnau Molina, alumne de 1r d'ESO que ha rebut la medalla de plata en la seva categoria quedant segon d'un total de 22.498 alumnes, i Jordi Peraita i Mateo Luc que han quedat dins l'1% millor de Catalunya i els professors de matemàtiques Joan Pere i Alba Carnero.
10/06/2024

Vuit rescats en el primer cap de setmana del servei de salvament i socorrisme de les platges

Aquest cap de setmana va començar el servei de salvament i socorrisme a totes les platges de Sitges menys a Cala Ginesta i Cala Morisca que no s'activarà fins el proper 15 de juny. Fins Sant Joan l'horari de cobertura serà fins a les sis de la tarda i a partir del 24 de juny quan comenci la temporada alta s'allargarà ja des de les deu del matí fins a les set de la tarda. Un total de 29 socorristes es desplegaran al llarg de totes les platges de Sitges per oferir aquest servei que se centra sobretot en la prevenció però que acaba la temporada amb una altra xifra d'actuacions degut a les característiques de les platges que les fa un tant més perilloses. L'actual situació de manca de sorra també dificulta la feina i genera més corrents internes dins l'aigua. En parlem amb el coordinador del servei de salvament i socorrisme, Eduardo Struzka.
10/06/2024

Un Corpus per recordar, per molts motius. Parlem amb Eduard Tomàs

Amb la cloenda de la 84a exposició nacional de clavells, ahir es va tancar oficialment el programa del Corpus 2024, que incorporava alguns reptes per la comissió que presideix Eduard Tomàs, des de la nova empresa subministradora de clavell, que va guanyar el concurs-licitació per 5 anys, fins al canvi d'ubicació del pregó i l'exposició, passant per propostes complementàries com la instal·lació decorativa a la Davallada, o l'enlluernadora catifa del Cap de la Vila. Amb Eduard Tomàs en fem balanç.
07/06/2024

Document de Voluntats Anticipades, com fer-lo al CAP

És una declaració per expressar les voluntats d'una persona sobre la seva salut per si en el futur pateix una malaltia incapacitant que li impedeix fer-ho, i des del passat mes d'abril la llei permet realitzar-lo amb l'únic testimoni del metge o la infermera del CAP. Qualsevol persona major d'edat pot sol·licitar-lo i formalitzar-lo a través de la treballadora social sanitària del Centre d'Atenció Primària que és qui guiarà en el procés a qui ho desitgi i quedarà registrat en l'historial del pacient. El document es troba al web de Canal Salut i pot incloure l'eutanàsia i la donació d'òrgans. En parlem amb Raquel Murciego, treballadora social sanitària del CAP de Sitges.
07/06/2024

Vinyet Capdet i una reflexió sobre el reconeixement al Disfrutar: ‘Aquests nois han treballat i han picat pedra de manera escandalosa’

Un reconeixement a la innovació, al treball constant, a la gastronomia de Catalunya i d'Espanya, i al producte de territori. Així valora Vinyet Capdet, directora del CETT, el reconeixement al restaurant Disfrutar com a millor restaurant del món, per part de l'organització de 'The World's 50 Best Restaurants' aquesta setmana a Las Vegas. Capdet no es refereix només al valor gastronòmic, sinó també al concepte experiencial que Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas han implantat al seu restaurant.
06/06/2024

L’Orgull Crític, l’alternativa a la Sites Pride de Les Palmeres roses

El col·lectiu Les Palmeres Roses ha contraprogramat un seguit d'actes pel proper cap de setmana coincidint amb la Sitges Pride. Defensen la celebració de l'Orgull des d'un punt de vista més reivindicatiu i menys capitalista. La plaça de La Fragata acollirà dissabte a les 18h la Sardana Orgullosa i tot seguit l'Ateneu serà l'espai on es podrà assistir a la resta d'activitats, jocs de taula, una xerrada sobre pinkwashing i el Concert Marika a càrrec de Lefa'm Blanc i la dj local Bella Cuts. N'hem parlat amb Llorenç Martínez de Palmeres Roses.