Biblioteques - Radio Maricel
19/02/2024

L’agenda de les biblioteques

Amb la Marta Sànchez repassem l'agenda de les biblioteques Santiago Rusiñol i Josep Roig i Raventós, ara que es reactiven les activitats després del parèntesi entre cap d'any i Carnaval. I també ens ha ofert un pack "Maricel", amb àudio, vídeo i llibres disponible a les biblioteques, ara que l'exitosa obra de Dagoll Dagom tancarà trajectòria amb la desaparició de la companyia.
06/02/2024

L’agenda de les biblioteques

Amb la Sonsoles Martín repassem la reduïda agenda pels propers dies a les dues biblioteques de Sitges, la Santiago Rusiñol i la Josep Roig i Raventós, a causa del Carnaval. També ens ha deixat un parell de recomanacions, i ens ha recordat l'ampli catàleg que hi trobarem a l'aplicació eBiblio.
23/01/2024

L’agenda de les biblioteques: i en el futur, jocs de taula!

Amb la Sonsoles Martín hem repassat l'agenda per la propera quinzena de les biblioteques de Sitges, la Santiago Rusiñol i la Josep Roig i Raventós. I ha anunciat un projecte que veurà la llum en breu: una nova col·lecció d'una seixantena de jocs de taula en prèstec que tindrà la biblioteca del Poble Sec.
09/01/2024

L’agenda de les biblioteques

Comença l'any, i es reprenen poc a poc les activitats a les biblioteques de Sitges, la Santiago Rusiñol i la Josep Roig i Raventós. Amb la Marta Sànchez les repassem, juntament amb algunes recomanacions sobre els darrers llibres arribats al fons de les biblioteques, i una proposta de nou espai per aturar-se, seure i llegir i durant 10 minuts.
19/12/2023

L’agenda de les biblioteques

Menys activitats i exposicions nadalenques són el menú amb que les biblioteques de Sitges, la Santiago Rusiñol i la Josep Roig i Raventós, preparen de cara el Nadal. Les hem repassat amb la Marta Sànchez, que també ens ha acostat algunes recomanacions entre les novetats acabades d'arribar.
05/12/2023

L’agenda de les biblioteques: el refugi d’emocions de Locomotora XXI

Les bibioteques són espais de cultura i coneixement, però també poden tenir una funció terapéutica o de protecció. Així ho ha entès la gent de Locomotora XXI, el grup de pensament i diàleg que dona suport a persones amb patiment mental, i que han trobat a la biblioteca Santiago Rusiñol un espai diferent per trobar-se. I del seu fons de llibres, han triat una setantena que per alguna raó poden ajudar davant de situacions de patiment. Ens ho han explicat l'Esther, l'Anna i en Robert, a qui ha acompanyat la Marta Sànchez per repassar també l'agenda de les biblioteques de Sitges.
07/11/2023

L’agenda de les biblioteques

Amb la Sonsoles Martín, de la biblioteca Josep Roig i Raventós, i Marta Sànchez, de la biblioteca Santiago Rusiñol, repassem l'agenda per a la propera quinzena de les biblioteques sitgetanes, molt centrada en el cicle biblioteques amb DO i la setmana de la Malvasia. A més, destaca la presentació diumenge de "La Malvasia: una (petita) història", amb text de Noemí Milà i Alba Gràcia, i dibuixos de Pilarín Bayés.
24/10/2023

L’agenda de les biblioteques

Amb la Marta Sànchez repassem l'agenda per a la propera quinzena de les biblioteques de Sitges, Santiago Rusiñol i Josep Roig i Raventós. Moltes propostes, les més clàssiques relacionades amb les presentacions de llibres o les hores del conte, però també xerrades d'altres temàtiques, omplen el calendari.
10/10/2023

L’Agenda de les Biblioteques

Amb la Marta Sànchez repassem l'agenda de les biblioteques de Sitges, la Santiago Rusiñol i la Josep Roig i Raventós, per a la propera quinzena. Aquesta setmana especialment vestides de Fantàstic, amb l'exhibició de part del fons relacionat amb el Festival i el cinema, i algunes activitats en consonància.
26/09/2023

Agenda de les biblioteques: la Josep Roig i Raventós celebra els 40 anys

El 6 de setembre de 1983 s'inaugurava entre una gran espectació ciutadana al barri del Poble Sec la biblioteca Josep Roig i Raventós. Un espai primer petit, reformat el 2006, i molt centrat des del principi en el públic intantil. Coincidint amb la commemoració, hem conversat amb qui va ser la seva primera directora, Núria Amigó, acompanyada de les actuals directores de les dues biblioteques de Sitges, Marta Sànchez i Sonsoles Martín.
04/07/2023

L’agenda de les biblioteques: activitats d’estiu

En el darrer espai de la temporada de l'agenda de les biblioteques de Sitges, comentem amb la Marta Sànchez l'agenda de les biblioteques Santiago Rusiñol i Josep Roig i Raventós. A més, la Marta també ens acosta algunes recomanacions relacionades amb una temàtica tan estiuenca com els viatges.