L’alcaldessa de Sitges confirma el cribratge massiu pel repunt de cassos de Covid

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha confirmat que aquest dimecres, 7 de juliol, es farà el cribratge massiu adreçat a joves de 16 a 29 anys, de 9 a 20h, al CAP de Sitges. D’aquesta manera es dóna resposta a l’important repunt de cassos que ha patit Sitges la darrera setmana. En la seva entrevista mensual a la Ràdio, Carbonell també s’ha referit a l’estat de les platges i a la necessitat d’adaptar-s’hi sense fer intervencions com les dragues, amb el suport d’estudis com el de dinàmica litoral que es presentarà properament. En aquest sentit, Sitges ha demanat fons europeus Next Generation lligats a projectes d’estabilització de les platges. L’alcaldessa també ha comentat que el futur de la gestió de la piscina del Club Natació es plantejarà al Consorci abans que es disolgui, i ha explicat que la Festa Major s’haurà d’adaptar a la situació de la pandèmia, amb la premisa d’evitar els esdeveniments multitudinaris.

Escolteu-la

Un Ple de gairebé 7 hores aprova l’ordenança dels habitatges d’ús turístic

L’Ajuntament de Sitges va viure aquest 30 de juny un dels plens més llarg del que portem de legislatura. La sessió, de nou telemàtica, es va allargar gairebé set hores. Entre els punts més destacats hi havia l’aprovació definitiva de l’ordenança municipal dels habitatges d’ús turístic. Junts per Sitges, Ciutadans i el regidor Nacho Rubí es van oposar al punt, després d’un debat sobre la defensa de l’activitat legal, el control dels pisos il·legals, i les molèsties als veïns.

El Ple va aprovar la reincorporació de Sitges al Consorci per a la TDT Garraf, el que ha de permetre un estalvi que, en no ser quantificat, va generar dubtes de diversos grups. A més, Junts per Sitges va apel·lar per no perdre la marca històrica de Maricel TV. Els regidors també van aprovar la declaració de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i l’Arquebisbat de Barcelona com a entitats de caràcter social, per tal que Caritas es pugui acollir a bonificacions dels tributs municipals, i la modificació de les taxes d’estacionament, que canvien el sistema de carrers a zones, i incorporen el concepte de zona verda, gratuïta per a residents.

La sessió incorporava diversos punts relacionats amb la plantilla municipal, especialment l’actualització de la valoració dels llocs de treball municipals, i també va aprovar les bases reguladores del procediment per atorgar subvencions a projectes d’educació per a la justícia global. Tots els regidors es varen afegir a la declaració del Casino Prado Suburense com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), el que suposarà la seva inscripció al catàleg del patrimoni cultural català. L’aprovació del projecte de reforma de les dues plantes superiors de l’Escola d’Adults va permetre a l’alcaldessa, a preguntes de l’oposició, d’explicar que Ràdio Maricel no tornarà a les dependència del carrer Sant Honorat, sinó que s’ampliaran els estudis de la darrera planta de l’Ajuntament. 

Pel que fa a les mocions, la que presentaven Comuns Verds per una pirotècnia respectuosa i segura que protegeixi persones i animals sensibles al soroll va generar un cert debat entre tradicions i drets, i va ser finalment rebutjada. En canvi, va prosperar la moció de Junts per Sitges a petició de l’ANC per fer els pagaments dels impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya, després de la incorporació d’una esmena per salvar l’advertiment que havia fet el secretari en un informe. També es van presentar una moció conjunta sobre la prohibició de les armes nuclears i una dels Comuns Verds per la igualtat de drets de persones LGTBI, que varen ser aprovades per unanimitat, i una altra de Ciutadans de rebuig als indults, que va ser rebutjada després d’un llarg debat. Finalment, Ciutadans va veure aprovada la moció que presentava per la instal·lació de màquines d’envasos amb incentiu.

El ple va donar compte de la marxa d’Ignasi Rubí de Nou Horitzó, i la seva consideració com a regidor no adscrit. Comuns Verds, Ciutadans i Junts van demanar que se’l convidés a participar de les Juntes de Portaveus, però Luis Miguel García va apel·lar al ROM per no fer-ho. Finalment, l’alcaldessa va informar que l’Ajuntament ja ha abonat el deute de 3,2 milions d’euros a Caixabank del Consorci del Club Natació, amb el que el deute queda eixugat.

Escolteu el debat sobre els Habitatges d’Ús Turístic

Escolteu el debat sobre la moció per una pirotècnia respectuosa i segura

Escolteu el ple sencer

Nacho Rubí deixa Nou Horitzó en desacord amb la gestió que ha fet el partit d’un requeriment del tribunal de comptes i per la pèrdua de confiança amb Lluís Marcé: ‘Ara em sento que he fet el correcte’

El fins avui portaveu i cap de llista de Nou Horitzó, Ignasi Rubí, ha anunciat en un comunicat que deixa el partit per haver perdut la confiança amb el seu president i fundador Lluís Marcé, arran, fonamentalment, de la gestió que s’ha fet d’un procediment obert pel tribunal de comptes sobre pressumptes irregularitats en el finançament de la campanya electoral de les municipals del 2019. A partir de la justificació de despeses que va presentar el partit, l’organisme considera que la formació va superar el límit d’inversió publicitària assignada per llei, incorreguent en una falta greu. Les primeres al·legacions a la decisió del tribunal no han estat acceptades, i el passat mes de maig el tribunal obrí un nou periode d’al·legacions i nomenà una instructora a fi de resoldre l’assumpte que pot suposar una sanció no inferior a 50.000 euros. Rubí reconeix que ha intentat de totes les maneres possibles fer entendre a Lluís Marcé les conseqüències que per Nou Horitzó suposa no abordar com cal aquesta situació, fins i tot proposant una refundació del partit, però confessa que quan el president li va dir ‘ja t’espavilaràs tu i el partit’ va viure un punt d’inflexió que l’ha portat fins aquí. Aquesta és la crònica d’un trencament que portarà Rubí al grup de regidors no adscrits i a que Nou Horitzó deixi de tenir representació a l’Ajuntament en el que queda de legislatura.

Escolteu Nacho Rubí

Pel nou concurs de concessions a les platges, l’Ajuntament plantejarà menys guinguetes, més sostenibles i amb compromís de responsabilitat social. L’any que ve hi haurà canvis.

Foto: Eco de Sitges

L’alcaldessa Aurora Carbonell assegura que la controvertida imatge del xiringuito situat al passeig no es repetirà. Ha estat una mesura excepcional presa d’acord amb la situació d’un dels concessionaris que, arran de la manca de sorra a la seva platja -un fet recorrent i no resoluble amb l’aportació de sorra segons l’alcaldessa-, no podia obrir l’establiment. Més enllà de l’actual temporada, es preveuen molts canvis l’any vinent perquè l’Ajuntament ja ha establert els criteris bàsics que hauran de regir el plec de condicions per el nou concurs de les concessions de les guinguetes a les platges de Sitges. A més dels concessionaris actuals, el concurs estarà obert a tothom -l’Ajuntament ja ha constatat l’interès de sitgetans en participar-hi- i la institució vol menys guinguetes, més sostenibles i amb major responsabilitat social. Aurora Carbonell assumeix que el nou concurs suposarà un punt d’inflexió, que hi ha concessionaris preocupats, però que l’objectiu és millorar la qualitat dels serveis. Amb l’alcaldessa també hem parlat de l’obertura de l’oci nocturn, dels botellots i les poques alternatives que el municipi té per als joves, o de la liquidació del consorci del Club Natació.

Escolteu-la

El ple aprova pels pèls la modificació del POUM a la zona de Rat Penat, amb el vot contrari del regidor de El Margalló i l’enfrontament entre govern i oposició per si s’ha preservat l’interès públic i el dels veïns de la zona

Per 11 vots a favor, els d’ERC, PSC, SGI i Guanyem Sitges, i 10 en contra, els de JXSitges, C’S, Nou Horitzó, Comuns Verds i El Margalló, el ple municipal va votar ahir a favor de la modificació del POUM en l’àmbit de Marquès de Comillas/Rat Penat/Morabito, amb l’objectiu de complir una sentència judicial del 2010, regularitzar la situació dels habitatges construïts i ordenar el futur desenvolupament de la zona situada just a la sortida de la carretera de les costes en direcció Barcelona. El conflicte urbanístic, d’una gran complexitat, es remunta l’any 2006, quan el pla general canvià els paràmetres urbanístics de la zona, que havia definit l’antic pla general del 1991, deixant els 25 habitatges que ja hi havia construïts en situació de ‘volum disconforme’. El 2007 els propietaris denunciaren la situació i tres anys després la justícia els donà la raó declarant la nulitat del POUM en aquella zona i ordenant que es restés la superfície de sostre ja construïda de la que es podria edificar. El passat mes de gener, aquest punt fou retirat de l’ordre del dia amb l’objectiu de reconsiderar la proposta de l’Ajuntament amb els veïns, que entenien que la proposta municipal no estava considerant la sentència del TSJC del 2010 on es concloïa que el primer sector s’havia edificat amb 2000 metres quadrats de més, i que aquesta quantitat s’havia de restar de la resta del sector. Ahir, el regidor d’urbanisme Eduard Terrado, va defensar el consens veïnal i la necessitat d’aprovar el punt atès que l’Ajuntament podria ser acusat de prevaricació si continua mantenint la situació actual, però l’oposició va demanar en bloc la retirada del dictamen per entendre que la majoria de veïns continuen sense estar-hi d’acord, com varen exposar en una assemblea celebrada el passat divendres, i que l’Ajuntament no estava lluitant prou per preservar l’interès general alineant-se amb els interessos de la promotora Metrovacesa. Durant el debat, diversos grups de l’oposició inquiriren en repetides ocasions al regidor Josep Maria Martínez de El Margalló, que exposés les raons de la negativa del seu partit a votar favorablement com la resta de membres del govern. Martinez, després d’una llarga estona de silenci, argumentà que ‘no era moment de parlar’ i que donaria la seva opinió en l’àmbit privat a qualsevol regidor que li ho demanés, quelcom que li va retreure Mònica Gallardo a l’apartat de precs i preguntes, apel·lant a la seva condició de càrrec electe que ha de donar explicacions al ple municipal. Comptat i debatut, el punt s’aprovà pels pèls i ara s’obre el periode d’alegacions. A la vegada, l’Ajuntament té sobre la taula una nova proposta dels veïns que el regidor es va comprometre a estudiar.

Escolteu el debat sobre la modificació del POUM a Rat Penat

El ple va aprovar per unanimitat el reglament de registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial de Sitges i la quarta modificació de les bases reguladores de la convocatòria d’ajuts al lloguer. A partir d’ara no caldrà portar anys empadronat a Sitges per sol·licitar vivenda pública. Només caldrà que s’estigui empadronat a Sitges en el moment de sol·licitar-la. Per altra banda, el govern es va comprometre a agilitzar tot el possible el pagament dels ajuts. En va explicar els detalls la regidora Júlia Vigó. En un punt posterior el ple va aprovar la modificació del reglament de subvencions amb el mateix objectiu d’agilitzar els tràmits per sol·licitar-les i rebre-les.

Escolteu els debats sobre VPO i lloguer

Pel que fa a les mocions, la majoria s’han adreçat a qüestions supramunicipals. Per un costat, han estat aprovades dues mocions de Guanyem Sitges, sobre l’accés universal a les vacunes i en suport a la ciutadania colombiana, que ha acabat derivant en un debat sobre la situació a Veneçuela. També s’han aprovat dues mocions presentades per Comuns Verds, per donar suport al projecte Viopet de protecció de les mascotes en casos de violència de gènere, i
sobre l’ofensiva d’Israel a Palestina. Finalment, s’han rebutjat dues propostes d’acord presentades per Ciutadans, contra els nous peatges a les autopistes i per la creació d’una mesa d’avaluació local dels projectes municipals finançats a través dels fons europeus.

Escolteu l’apartat de mocions del ple

En l’apartat de les dacions de compte el ple va posar sobre la taula els informes de la intervenció municipal sobre els exercicis del 2018 i el control financer de l’exercici 2021. La regidora Carme Gasulla de Comuns Verds fou molt crítica respecte el nombrós llistat d’irregularitats de procediment i documentació que exposa la intervenció, apuntant a la responsabilitat política del govern.

Escolteu el debat de les dacions de compte

Escolteu l’apartat de precs i preguntes

Escolteu el ple sencer

Escolteu el resum del ple

L’Ajuntament liquida el deute del Consorci del Club Natació en un Ple que deixa més preguntes que respostes

En un ple extraordinari celebrat a les 8 d’aquest matí, l’Ajuntament de Sitges ha aprovat una modificació de crèdit per valor de 3,2 milions d’euros, per pagar el deute hipotecari pendent del consorci del Club Natació Sitges, com a pas previ a la liquidació definitiva de l’ens que es va crear fa 10 anys per salvar el club, aleshores immers en un monumental deute de 4,2 milions d’euros. L’aprovació d’aquesta quantitat, sortida del romanent municipal, ha arribat el darrer dia que l’Ajuntament podia aprofitar l’oferta que li feia CaixaBank: una quitança de 300.000€ dels interessos de demora de l’operació. El ple, que també ha designat Rafel Font com a representant de l’oposició al Consorci, era un pas necessari per liquidar un ens extingit des del 2015 en aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (RSAL), però pendent del pagament dels deutes existents. Els diners que abona l’Ajuntament permetran que la junta del Consorci aprovi la seva desaparició, que posteriorment haurà de ser ratificada pel Ple de l’Ajuntament i per l’assemblea de socis del Club Natació. El govern ha emmarcat aquesta sortida en un pla que ha de garantir la supervivència d’una entitat centenària i de les activitats que s’hi desenvolupen, i que s’haurà de concretar en el futur.

En aquest sentit, diversos grups de l’oposició han criticat la manca d’informació i de respostes a les previsions de futur per l’equipament, i el retard per procedir a l’execució de la liquidació que era legalment obligatòria fa sis anys, i que a la vegada fou aprovada en un ple municipal del maig del 2019 sense que aquell dictamen mai s’arribés a executar. Així, Carme Gasulla, dels Comuns Verds, ha qüestionat l’informe de gerència que planteja mantenir la gestió del Club Natació amb un conveni i ajornar el deute que l’entitat té amb l’Ajuntament, i ha recordat els informes d’intervenció on es qüestionava haver permés que el consistori es fes càrrec d’un deute inasumible per l’entitat, que a més bloquejava la liquidació o no liquidava cap factura pel lloguer. També ha demanat opinió a secretari i interventora sobre la possible municipalització dels serveis i els treballadors del club, però l’alcaldessa Aurora Carbonell ha contestat que aquest debat es plantejarà quan el consorci estigui definitivament liquidat. El regidor d’esports, Jaume Monasterio, ha explicat que l’objectiu és la continuitat del Club i les seves activitats.

Manu Rodríguez, de Ciutadans, ha lamentat que en el seu dia el seu grup ja va preveure que això podia acabar passant, i que mentrestant l’Ajuntament ha continuat pagant, i, per altra banda, ha demanat un pla de viabilitat. Rafel Font, de Junts per Sitges, ha lamentat el que considera inacció fins avui del govern municipal en aquest assumpte. Els grups del govern (Esquerra Republicana, Partit dels Socialistes, Sitges Grup Independent, Guanyem i Margalló), juntament amb Junts per Sitges i Ciutadans han votat a favor de la modificació de crèdit, mentre de Nou Horitzó i Comuns Verds s’hi han abstingut.

Escolteu la sessió de ple íntegra 

El dietari d’un president entre la solitud i la impotència. Quim Torra presenta ‘Les hores greus, dietari de Canonges’ al saló d’or de Maricel

La solitud del confinament a la casa dels Canonges, i la impotència de no poder prendre aquelles decisions que creia importants per garantir el benestar de la ciutadania. El president de la Generalitat Quim Torra va presentar ahir al saló d’or de Maricel ‘Les hores greus, dietari de Canonges’, i de la conversa amb Vinyet Panyella en van sortir uns quants titulars sobre la pandèmia i les seves conseqüències emocionals, socials, polítiques i econòmiques, per acabar amb una anàlisi sobre l’actualitat i sobre el futur. Torra finalitzà les seves paraules reiterant que no s’ha sabut defensar prou la república, però les començà tot dient ‘Tant de bo el confinament m’hagués agafat a Sitges’, enlluernat per la bellesa del saló d’or i per una visita prèvia a la biblioteca i a les seves terrasses. Us oferim, íntegra, la presentació d’ahir.

Escolteu la presentació de Vinyet Panyella

Escolteu Quim Torra

L’Ajuntament portarà a ple extraordinari la liquidació del Consorci del Club Natació Sitges, i pagarà 3,8M€ per eixugar el deute. Aurora Carbonell defensa l’oportunitat d’utilitzar el romanent per fer obres pendents de fa anys. La prova de l’oci nocturn es farà al maig, però no aquest cap de setmana

Si tot va bé, el divendres 14 de maig l’Ajuntament celebrarà ple extraordinari per liquidar el Consorci del Club Natació Sitges, l’organisme públic-privat que es va crear a finals del 2010 per gestionar el milionari deute del club arran d’unes obres de reforma que es descontrolaren de pressupost. La liquidació suposarà que l’Ajuntament pagarà els 3,8 milions d’euros que queden pendents, i que haurà d’acordar amb el club la forma perquè pagui la seva part que ara no pot assumir. Així ho ha declarat l’alcaldessa Aurora Carbonell, amb la qual també hem parlat de la marxa de Bacardí, del romanent de 20M€ i dels seus objectius, o de l’assaig clínic de l’oci nocturn que ha de celebrar-se al carrer primer de maig. Sense voler anunciar una data, Carbonell ha assegurat que es farà el mes de maig, però que no serà aquest cap de setmana, abans de l’aixecament de l’estat d’alarma.

Escolteu-la

Ple d’abril: L’Ajuntament aprova destinar 20M€ del romanent a ajuts per la Covid, obra pública, administració electrònica i pagament de sentències judicials

L’Ajuntament va aprovar ahir, amb els vots a favor dels partits del govern (ERC,PSC,Guanyem,SGI i Margalló) i els Comuns-Verds, i l’abstenció de Junts x Sitges, Ciutadans i Nou Horitzó, l’aportació al pressupost municipal de 20M€ provinents del romanent de tresoreria, amb l’objectiu de donar suport a famílies, negocis i entitats afectades per la Covid-19, però també, en bona part, per posar en marxa un llarg llistat d’obra pública, per millorar l’estructura de l’administració municipal -amb especial atenció a l’administració electrònica- i per pagar sentències judicials pendents o que puguin produïr-se en el futur.

L’oposició li va retreure al govern que la proposta incorpori partides que haurien de formar part de la despesa corrent del pressupost ordinari i no d’un fons extraordinari de contingència i emergència social, i en qüestionà la capacitat de l’executiu per gestionar tot això en el que queda d’any, tenint en compte l’experiència en la gestió pressupostària fins avui, que els grups entenen negativa. L’alcaldessa defensà el llistat d’actuacions previstes, que van des de la reforma del pavello II de Pins Vens o de l’Escorxador, a l’arranjament de les voreres de Terramar o el soterrament de serveis a Garraf II, argumentant que Sitges està davant d’una oportunitat històrica que cal aprofitar, perquè difícilment es tornarà a repetir. Aurora Carbonell exposà la coincidència de quatre factors: la voluntat política de fer-ho, el marc legal que ho permet, l’obligació de cobrir necessitats peremptòries de la ciutadania i, finalment, la implicació dels treballadors de la institució per assolir aquest objectiu.

La inversió dels 19.963.460€ del romanent es repartirà d’aquesta manera: 4.547.618€ per la lluita contra la Covid-19, 7.566.451€ per inversió en obra pública/millora urbana, 3.608.001€ per regularització de contractes i implementar el servei d’administració electrònica, i 4.241.390€ per pagar sentències judicials del passat, del present o del futur.

Escolteu el debat sobre el romanent

El ple va aprovar per unanimitat la sol·licitud d’incorporació al consorci per la gestió de la televisió digital local pública del Garraf, el que suposarà la tornada dels continguts relacionats amb Sitges i/o produïts per Maricel TV a les emissions de Canal Blau. La quota anual per formar part del consorci s’estipula en 216.000€. Aquest any, l’Ajuntament en pagaria uns 150.000€, atès que la incorporació al consorci arriba amb l’any avançat.

Escolteu el debat sobre la incorporació al consorci de la TDT

També es va aprovar per unanimitat el projecte bàsic i d’execució de la reforma del bloc conegut com a ‘cases dels mestres’ del carrer Sant Honorat 40-42, per convertir-los en 8 vivendes de caràcter social. N’explicà els detalls la regidora Julia Vigó.

Escolteu el debat sobre la reforma de les cases dels mestres

Pel que fa referència a l’apartat de les propostes d’acord, el ple n’aprovà quatre: la presentada per Comuns-Verds sobre el suport a la iniciativa d’una llei que garanteixi el dret a l’habitatge, la presentada per PSC i ERC per implantar els salconduïts culturals, i dues mocions presentades per Ciutadans relatives, per un costat, a impulsar parades de bus urbà ‘anti-assetjament’, i per l’altre destinada a promocionar l’ús de l’app ‘Radar Covid’

Escolteu la moció sobre el dret a l’habitatge

Escolteu la moció sobre els salconduïts culturals

Escolteu la moció sobre les parades de bus anti assetjament

Escolteu la moció sobre l’aplicació ‘Radar Covid’

Escolteu l’apartat de precs i preguntes

Escolteu el ple íntegre

Escolteu el resum del ple

Mònica Gallardo, nova presidenta del Consell Comarcal, considera fonamental el treball conjunt de tots els municipis per aconseguir els fons europeus de recuperació de la Covid

Gallardo durant el seu discurs d’investidura

Dijous passat, i en virtud de l’acord signat a inici de legislatura entre el PSC i Junts per Catalunya, la cap de llista de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, fou investida presidenta del Consell Comarcal del Garraf. Gallardo, que és el primer càrrec electe de Sitges en assolir la presidència del consell, s’ha referit a la importància del treball conjunt entre els governs municipals per aprofitar l’oportunitat que dona el pla per a la recuperació de la Unió Europea a través dels fons Next Generation. Sobre aquest objectiu i d’altres assumptes de la institució n’hem parlat amb ella.

Escolteu-ho

Escolteu el discurs d’investidura

El ple d’abril portarà a aprovació l’execució del projecte de reforma de l’Escorxador com espai escènic polivalent, mentre el projecte del Patronat segueix elaborant-se

L’alcaldessa Aurora Carbonell va confirmar ahir, durant la celebració de l’audiència pública dedicada a explicar els projectes de rehabilitació de l’Escorxador i del Patronat, que es portarà a aprovació al ple del proper 28 d’abril el projecte de l’Escorxador, l’obra del qual importa 800.000€ als quals caldrà afegir-hi posteriorment 250.000€ per equipament tècnic. A partir dels processos de participació ciutadana oberts en el seu dia, l’Escorxador es convertirà en una sala polivalent de múltiples usos, que recuperarà la totalitat del seu espai interior -eliminant l’altell de la reforma del 1991- possibilitant la realització de múltiples esdeveniments a través d’elements desmuntables, amb un aforament de platea d’entre 170-194 persones. A més, el projecte comporta la reorganització de la plaça dels artistes, que es dignificarà convertint-la en una zona pública vinculada amb l’edifici, i de la placeta que mena al carrer onze de setembre, que s’habilitarà com espai de creació artística o complementari de les activitats que es facin al centre. El projecte de l’Escorxador el signa l’arquitecta Clara Ocaña, de l’estudi CO-A, mentre que l’estudi dels elements tècnics i escenogràfics ha anat a càrrec de Juanra Valladares, de l’empresa Escenotècnic. L’obra de l’Escorxador també suposarà el trasllat dels gegants i el drac i l’àliga a l’antiga oficina de la Caixa Penedès del carrer Joan Maragall. Aquest mes de maig es faran les obres per aixecar el sostre i s’espera que abans de la Festa Major gegants i bestiari ja hi estiguin instal·lats.

Pel que fa al Patronat -els treballs del qual estan en fase d’avantprojecte- es vol que el conjunt esdevingui un espai cultural al voltant del llibre. A la planta baixa, l’antiga sala d’exposicions es convertiria en una llibreria/cafeteria que seguiria el concepte d’espai públic que ara és tendència arreu, i que estaria vinculada al pati exterior, plantejat com una zona de descans. La capella es destinaria a espai d’assaig o activitats culturals de petit format compatibles amb l’ús de l’edifici i la convivència veïnal. El projecte del Patronat no té encara ni data ni pressupost i l’està realitzant la cooperativa La Col. L’arquitecte Pol Massoni en va fer ahir la presentació.

Escolteu el resum de l’audiència

Veieu l’audiència íntegra

Objectiu del 2021: tramitar amb més agilitat els ajuts. Audiència pública sobre la Covid-19

En el marc del cicle de jornades de participació ciutadana ‘T’hi sumes’, l’Ajuntament de Sitges va organitzar ahir una audiència pública per tractar de les mesures que s’han pres i es prendran per contenir la pandèmia de la Covid-19. Entre els principals objectius del 2021 hi ha la tramitació amb més agilitat de tots els ajuts que es preveuen posar en marxa enguany, mantenir el màxim d’activitats possibles fins on les mesures sanitàries ho permetin, i continuar les campanyes d’informació i suport a la ciutadania. Varen participar en l’audiència l’alcaldessa Aurora Carbonell, la regidora de salut i participació ciutadana, Elisabeth Pérez, la regidora d’hisenda Carme Almirall, el regidor de promoció econòmica, Guillem Escolà, el regidor de turisme, Luís Miguel Garcia, i la regidora de drets socials, ciutadania i igualtat, Júlia Vigó. Va moderar el debat la cap de comunicació de l’Ajuntament, Roser Forgas.

Escolteu l’audiència pública