Josep Maria Martínez (El Margalló), entre el reconeixement de la tasca policial i la complexa gestió del top manta

Es mostra molt satisfet de la tasca de la Policia Local, però a la vegada posa sobre la taula el dilema quotidià que genera el top manta. Amb la llei a la mà, tot el material hauria de ser requisat, i ningú no podria vendre al carrer. Amb la vida real a la mà, la gestió d’un problema social que te un origen multicausal i que afecta a persones vulnerables a les quals cal donar un suport per poder integrar-se socialment, no posa les coses fàcils. I aquest debat és present a peu de carrer i també al si de l’equip de govern. Amb el portaveu de El Margalló hem parlat, una vegada més, del top manta, i d’una actuació policial el passat 12 d’octubre que ha estat portada al jutjat,  però també dels botellots, del procés de selecció del nou cap de la Policia Local o de la seva relació amb el partit. Una cosa clara té Martínez: el 2023 no es presentarà a les eleccions.

Escolteu-lo

Acte d’homenatge a Lluís Companys

Us oferim el parlament de l’alcaldessa Aurora Carbonell durant l’acte d’homenatge al president Lluís Companys, celebrat el passat divendres davant del mònolit al barri de les Cases Noves.

Escolteu-ho

Comuns Verds presenta al sindic de greuges i a la sindicatura de comptes els assumptes de la concessió del minigolf i del contracte amb la concessionària de l’aigua

La portaveu dels comuns verds, Carme Gasulla, ha anunciat que la seva formació ha presentat al síndic de greuges i a la sindicatura de comptes diferents assumptes dels quals reconeix que no ha tingut resposta per part del govern municipal, entre els quals hi ha la concessió del mini-golf del parc de Can Robert i el pagament que l’Ajuntament ha fet a la concessionària de la gestió del servei d’aigua per determinades actuacions. La conversa també ha tractat el debat sobre l’IBI o el futur de les platges i la seva explotació entre d’altres temes.

Escolteu-la

Nacho Rubí anuncia que es presentarà a les properes eleccions amb un nou partit polític i lamenta que l’hagin exclòs de les juntes de portaveus, malgrat sigui legal fer-ho

Han passat quatre mesos des que Nacho Rubí deixà Nou Horitzó, i les primeres paraules del regidor no adscrit han estat adreçades als familiars de Lluís Marcé. Rubí admet que no han estat dies fàcils, com fàcil no fou prendre la decisió de deixar el partit. Malgrat tot, veu amb optimisme el futur fins al punt d’anunciar que es pensa presentar a les municipals del 2023 amb una nova formació política. El regidor li retreu al govern no haver estat flexible a l’hora de mantenir-lo a les juntes de portaveus, tot i que el reglament orgànic municipal exclou als qui han marxat de la formació política que representaven.

Escolteu-lo

Manu Rodríguez li retreu al govern que ‘No és intel·ligent mantenir aquesta posició de no intentar pactar’

El portaveu de Ciutadans Sitges, Manu Rodríguez, ha lamentat un cop més el que considera una actitud poc intel·ligent del govern a l’hora de tractar temes importants, com ha estat el cas del debat de les ordenances fiscals. Rodriguez creu que, llevat de l’actitud de Luís Miguel García, més procliu a mantenir el diàleg, la resta del govern municipal passa el corró sense tenir en compte les aportacions de la resta de grups. Rodríguez creu que hi havia marge per compensar el 6,5% d’augment del rebut de l’IBI, i de nou ha criticat el que creu que és una actitud deliberadament passiva de l’equip de govern davant la venda ilegal del top manta.

Escolteu-lo

Aurora Carbonell: ‘Les platges s’han massificat massa per activitat econòmica (…) Sitges té un potencial brutal, no vivim només del sol i platja’

Ha acabat la temporada de platges. A un costat molts concessionaris veuen amb incertesa el futur. A l’altre, al departament de platges arriba un degoteig de trucades de persones interessades en participar de la nova licitació de cara l’any que ve. I enmig de tot plegat la redacció del nou pla d’usos de les platges. La Generalitat defineix els criteris d’ocupació, i a l’Ajuntament li toca definir les activitats que podran fer-se. L’alcaldessa Aurora Carbonell afirma que el nou pla d’usos no contempla l’obertura de l’Hola, perquè el criteri és apostar per polítiques de sostenibilitat i regeneració. La conversa ha portat altres temes d’actualitat, com l’IBI, la recollida porta a porta o l’ocupació de terrasses a la via pública.

Escolteu-lo

Ple de setembre: l’Ajuntament congela el tipus impositiu de l’IBI al 0,49 però el rebut pujarà entre 20-30€ de mitjana arran de l’augment anual de la base imposable

cliqueu per ampliar la imatge

Us deixem, en diferents clips d’audio, el resum del ple municipal d’ahir.

Escolteu el debat sobre les ordenances fiscals

Escolteu els debats sobre les mocions (defensa delta del Llobregat/dones Afghanistan/Brigades internacionals)

Escolteu l’apartat de precs i preguntes

Escolteu el ple sencer

Escolteu el resum del ple

Guanyem Sitges relaciona la feina feta a un equip de govern que ha respectat les seves línies vermelles

Xavi Salmeron, davant de Júlia Vigó i Javi Avendaño

Guanyem Sitges, la confluència formada per la CUP, Sitges en Comú i Moviment d’Esquerres, ha fet balanç dels dos anys d’una legislatura marcada per la pandèmia. Les dificultats a tots nivells provocades per la Covid-19 han condicionat la feina dels dos regidors, Xavier Salmeron i Júlia Vigó, que es varen incoporar al govern municipal des de l’inici del mandat municipal. Ells dos han relacionat les actuacions fetes des del govern en aspectes com donar suport als afectats per la pandèmia, als joves, en habitatge o en la recuperació de patrimoni cultural, presentats per Javi Avendaño, que també ha resaltat la tasca assembleària feta telemàticament durant la pandèmia. A més, han explicat que els socis de govern han respectat les línies vermelles que té Guanyem.

Escolteu-los

Junts continua lamentant la manca de diàleg amb el govern en temes fonamentals. Mònica Gallardo aposta per la recuperació de l’Atlàntida com una oportunitat

Foto del grup: recuperem l’Atlàntida

La portaveu de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, ha lamentat de nou la manca de diàleg del govern a l’hora d’abordar la gestió de temes importants per la vila, com el futur del Club Natació, el concurs dels concessionaris de platges, o el projecte d’Adif d’instal·lació de plaques sòniques al llarg del recorregut de la via del tren, i ha reiterat la disposició del seu grup a col·laborar. Gallardo, que ha reconegut que hi ha assumptes que depenen d’institucions superiors, creu que al govern li ha mancat voluntat d’insistir per trobar solucions.

Escolteu-la

Luis Miguel Garcia, sobre el projecte d’ADIF: ‘Les pantalles s’hauran de posar d’una manera o d’una altra’.

Però el portaveu del PSC assegura que farà el possible perquè l’impacte d’aquesta instal·lació sigui mínim. D’aquí uns dies hi ha prevista una reunió amb els responsables d’ADIF per parlar sobre el projecte i reiterar la sol·licitud de fer un pas sota la via sense cap mena de restricció pel veïnat. Garcia, que s’ha referit també al problemes generats pels botellots, reconeix també que no es pot fer més del que s’està fent i creu que, ben aviat -després del periode durant el qual molts establiments han pogut augmentar la superfície dedicada a les terrasses- caldrà retornar a la situació pre-pandèmica, perquè ara les taules ocupen excessiu espai públic.

Escolteu-lo

Aurora Carbonell sobre la gentada al carrer: ‘Hem fet de tot, però ho reconec: no ens en sortim’.

L’alcaldessa reconeix que les multituds al carrer Joan Tarrida i els seus voltants, així com els botellots a la platja, estan creant situacions preocupants que tenen difícil solució. Aurora Carbonell afirma que aquest estiu hi ha hagut més policia que mai, entre els agents de la policia local, els reforços dels mossos d’esquadra i fins i tot agents de seguretat privada, però el fet que l’oci nocturn hagi de tancar a quarts d’una de la matinada està posant les coses molt difícils arreu, i també a Sitges. En un altre ordre de coses, Carbonell també ha anunciat que, seguint el posicionament de molts municipis, en el proper ple municipal es presentarà una moció contrària al projecte d’Adif d’instal·lació de barreres fonoreductores al pas de les vies del tren pel casc urbà. La conversa, que ha començat tractant l’obertura de la nova escola Agnès, també ha abordat els permisos de les terrasses -amb una derivada vers el foodtruck de ‘Corazón de agave’-, el top manta, la neteja, o la bonificació en el peatge de la C-32.

Escolteu-la

Aurora Carbonell: ‘M’han dit que el poble està més net’ L’alcaldessa apunta que les urbanitzacions seran les primeres a adoptar el porta a porta

Can Milà serà el nou centre de referència en turisme

De Can Milà al nou concurs de concessionaris a les platges, i de la neteja i la gestió del top manta al mega projecte d’Adif per remodelar els tunels del ferrocarril al massís del Garraf per adaptar-los a la normativa europea. Amb l’alcaldessa hem abordat alguns dels assumptes de l’actualitat municipal.

Escolteu-la