L’Ajuntament portarà a ple extraordinari la liquidació del Consorci del Club Natació Sitges, i pagarà 3,8M€ per eixugar el deute. Aurora Carbonell defensa l’oportunitat d’utilitzar el romanent per fer obres pendents de fa anys. La prova de l’oci nocturn es farà al maig, però no aquest cap de setmana

Si tot va bé, el divendres 14 de maig l’Ajuntament celebrarà ple extraordinari per liquidar el Consorci del Club Natació Sitges, l’organisme públic-privat que es va crear a finals del 2010 per gestionar el milionari deute del club arran d’unes obres de reforma que es descontrolaren de pressupost. La liquidació suposarà que l’Ajuntament pagarà els 3,8 milions d’euros que queden pendents, i que haurà d’acordar amb el club la forma perquè pagui la seva part que ara no pot assumir. Així ho ha declarat l’alcaldessa Aurora Carbonell, amb la qual també hem parlat de la marxa de Bacardí, del romanent de 20M€ i dels seus objectius, o de l’assaig clínic de l’oci nocturn que ha de celebrar-se al carrer primer de maig. Sense voler anunciar una data, Carbonell ha assegurat que es farà el mes de maig, però que no serà aquest cap de setmana, abans de l’aixecament de l’estat d’alarma.

Escolteu-la

Ple d’abril: L’Ajuntament aprova destinar 20M€ del romanent a ajuts per la Covid, obra pública, administració electrònica i pagament de sentències judicials

L’Ajuntament va aprovar ahir, amb els vots a favor dels partits del govern (ERC,PSC,Guanyem,SGI i Margalló) i els Comuns-Verds, i l’abstenció de Junts x Sitges, Ciutadans i Nou Horitzó, l’aportació al pressupost municipal de 20M€ provinents del romanent de tresoreria, amb l’objectiu de donar suport a famílies, negocis i entitats afectades per la Covid-19, però també, en bona part, per posar en marxa un llarg llistat d’obra pública, per millorar l’estructura de l’administració municipal -amb especial atenció a l’administració electrònica- i per pagar sentències judicials pendents o que puguin produïr-se en el futur.

L’oposició li va retreure al govern que la proposta incorpori partides que haurien de formar part de la despesa corrent del pressupost ordinari i no d’un fons extraordinari de contingència i emergència social, i en qüestionà la capacitat de l’executiu per gestionar tot això en el que queda d’any, tenint en compte l’experiència en la gestió pressupostària fins avui, que els grups entenen negativa. L’alcaldessa defensà el llistat d’actuacions previstes, que van des de la reforma del pavello II de Pins Vens o de l’Escorxador, a l’arranjament de les voreres de Terramar o el soterrament de serveis a Garraf II, argumentant que Sitges està davant d’una oportunitat històrica que cal aprofitar, perquè difícilment es tornarà a repetir. Aurora Carbonell exposà la coincidència de quatre factors: la voluntat política de fer-ho, el marc legal que ho permet, l’obligació de cobrir necessitats peremptòries de la ciutadania i, finalment, la implicació dels treballadors de la institució per assolir aquest objectiu.

La inversió dels 19.963.460€ del romanent es repartirà d’aquesta manera: 4.547.618€ per la lluita contra la Covid-19, 7.566.451€ per inversió en obra pública/millora urbana, 3.608.001€ per regularització de contractes i implementar el servei d’administració electrònica, i 4.241.390€ per pagar sentències judicials del passat, del present o del futur.

Escolteu el debat sobre el romanent

El ple va aprovar per unanimitat la sol·licitud d’incorporació al consorci per la gestió de la televisió digital local pública del Garraf, el que suposarà la tornada dels continguts relacionats amb Sitges i/o produïts per Maricel TV a les emissions de Canal Blau. La quota anual per formar part del consorci s’estipula en 216.000€. Aquest any, l’Ajuntament en pagaria uns 150.000€, atès que la incorporació al consorci arriba amb l’any avançat.

Escolteu el debat sobre la incorporació al consorci de la TDT

També es va aprovar per unanimitat el projecte bàsic i d’execució de la reforma del bloc conegut com a ‘cases dels mestres’ del carrer Sant Honorat 40-42, per convertir-los en 8 vivendes de caràcter social. N’explicà els detalls la regidora Julia Vigó.

Escolteu el debat sobre la reforma de les cases dels mestres

Pel que fa referència a l’apartat de les propostes d’acord, el ple n’aprovà quatre: la presentada per Comuns-Verds sobre el suport a la iniciativa d’una llei que garanteixi el dret a l’habitatge, la presentada per PSC i ERC per implantar els salconduïts culturals, i dues mocions presentades per Ciutadans relatives, per un costat, a impulsar parades de bus urbà ‘anti-assetjament’, i per l’altre destinada a promocionar l’ús de l’app ‘Radar Covid’

Escolteu la moció sobre el dret a l’habitatge

Escolteu la moció sobre els salconduïts culturals

Escolteu la moció sobre les parades de bus anti assetjament

Escolteu la moció sobre l’aplicació ‘Radar Covid’

Escolteu l’apartat de precs i preguntes

Escolteu el ple íntegre

Escolteu el resum del ple

Mònica Gallardo, nova presidenta del Consell Comarcal, considera fonamental el treball conjunt de tots els municipis per aconseguir els fons europeus de recuperació de la Covid

Gallardo durant el seu discurs d’investidura

Dijous passat, i en virtud de l’acord signat a inici de legislatura entre el PSC i Junts per Catalunya, la cap de llista de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, fou investida presidenta del Consell Comarcal del Garraf. Gallardo, que és el primer càrrec electe de Sitges en assolir la presidència del consell, s’ha referit a la importància del treball conjunt entre els governs municipals per aprofitar l’oportunitat que dona el pla per a la recuperació de la Unió Europea a través dels fons Next Generation. Sobre aquest objectiu i d’altres assumptes de la institució n’hem parlat amb ella.

Escolteu-ho

Escolteu el discurs d’investidura

El ple d’abril portarà a aprovació l’execució del projecte de reforma de l’Escorxador com espai escènic polivalent, mentre el projecte del Patronat segueix elaborant-se

L’alcaldessa Aurora Carbonell va confirmar ahir, durant la celebració de l’audiència pública dedicada a explicar els projectes de rehabilitació de l’Escorxador i del Patronat, que es portarà a aprovació al ple del proper 28 d’abril el projecte de l’Escorxador, l’obra del qual importa 800.000€ als quals caldrà afegir-hi posteriorment 250.000€ per equipament tècnic. A partir dels processos de participació ciutadana oberts en el seu dia, l’Escorxador es convertirà en una sala polivalent de múltiples usos, que recuperarà la totalitat del seu espai interior -eliminant l’altell de la reforma del 1991- possibilitant la realització de múltiples esdeveniments a través d’elements desmuntables, amb un aforament de platea d’entre 170-194 persones. A més, el projecte comporta la reorganització de la plaça dels artistes, que es dignificarà convertint-la en una zona pública vinculada amb l’edifici, i de la placeta que mena al carrer onze de setembre, que s’habilitarà com espai de creació artística o complementari de les activitats que es facin al centre. El projecte de l’Escorxador el signa l’arquitecta Clara Ocaña, de l’estudi CO-A, mentre que l’estudi dels elements tècnics i escenogràfics ha anat a càrrec de Juanra Valladares, de l’empresa Escenotècnic. L’obra de l’Escorxador també suposarà el trasllat dels gegants i el drac i l’àliga a l’antiga oficina de la Caixa Penedès del carrer Joan Maragall. Aquest mes de maig es faran les obres per aixecar el sostre i s’espera que abans de la Festa Major gegants i bestiari ja hi estiguin instal·lats.

Pel que fa al Patronat -els treballs del qual estan en fase d’avantprojecte- es vol que el conjunt esdevingui un espai cultural al voltant del llibre. A la planta baixa, l’antiga sala d’exposicions es convertiria en una llibreria/cafeteria que seguiria el concepte d’espai públic que ara és tendència arreu, i que estaria vinculada al pati exterior, plantejat com una zona de descans. La capella es destinaria a espai d’assaig o activitats culturals de petit format compatibles amb l’ús de l’edifici i la convivència veïnal. El projecte del Patronat no té encara ni data ni pressupost i l’està realitzant la cooperativa La Col. L’arquitecte Pol Massoni en va fer ahir la presentació.

Escolteu el resum de l’audiència

Veieu l’audiència íntegra

Objectiu del 2021: tramitar amb més agilitat els ajuts. Audiència pública sobre la Covid-19

En el marc del cicle de jornades de participació ciutadana ‘T’hi sumes’, l’Ajuntament de Sitges va organitzar ahir una audiència pública per tractar de les mesures que s’han pres i es prendran per contenir la pandèmia de la Covid-19. Entre els principals objectius del 2021 hi ha la tramitació amb més agilitat de tots els ajuts que es preveuen posar en marxa enguany, mantenir el màxim d’activitats possibles fins on les mesures sanitàries ho permetin, i continuar les campanyes d’informació i suport a la ciutadania. Varen participar en l’audiència l’alcaldessa Aurora Carbonell, la regidora de salut i participació ciutadana, Elisabeth Pérez, la regidora d’hisenda Carme Almirall, el regidor de promoció econòmica, Guillem Escolà, el regidor de turisme, Luís Miguel Garcia, i la regidora de drets socials, ciutadania i igualtat, Júlia Vigó. Va moderar el debat la cap de comunicació de l’Ajuntament, Roser Forgas.

Escolteu l’audiència pública

L’alcaldessa reconeix que el llarg cap de setmana de Pasqua ha posat a prova els operatius de seguretat i neteja

Com tants d’altres indrets de Catalunya, Sitges ha viscut un cap de setmana de Pasqua de multituds. D’aquí que l’alcaldessa Aurora Carbonell publiqués ahir a Facebook un resum de les diferents actuacions policials, posant en valor la feina del col·lectiu de la Policia Local. I el cert és que el llistat d’actuacions mostra una casuística tan diversa que posa sobre la taula, una vegada més, el plantejament de futur sobre si el Sitges que creixerà necessitarà més efectius policials. A aquest debat s’hi afegeix el de la neteja, la gestió de la qual aquests dies tampoc ha deixat un balanç molt positiu segons l’alcaldessa, que entén que caldrà vetllar pel desenvolupament del servei durant els propers mesos. Carbonell també s’ha referit a la prova d’obertura de l’oci nocturn, que sembla que s’ajornarà a final de mes, a la tramitació dels ajuts municipals per la Covid-19 i al resultat dels informes d’intervenció sobre la gestió de diferents esdeveniments durant l’any 2019.

Escolteu-la

El ple aprova nous ajuts i es tensa en el debats sobre la reprovació a Júlia Vigó i els informes d’intervenció sobre irregularitats diverses en la gestió dels festivals de Terramar i de cinema, de Cespa i del Club Natació, l’any 2019

El ple municipal de març va aprovar la posada en marxa de nous ajuts destinats a les activitats econòmiques que han vist limitada o suspesa la seva activitat, al finançament de les despeses de lloguer o hipoteca dels locals, i als treballadors autònoms. La partida per a tots aquests ajuts ascendeix a 450.000€ i s’afegeix als que ja es van aprovar durant l’any passat, però a diferència d’aquells, l’Ajuntament validarà també els dels sol·licitants que estiguin pendent de pagament dels tributs municipals. Malgrat que els dictamens varen ser aprovats per unanimitat, l’oposició li va retreure al govern el retard en la gestió dels ajuts i la poca valentia en implementar mesures més ambicioses.

Escolteu el debat sobre ajuts a empreses i autònoms

Més intens i cantellut fou el debat sobre la moció que presentà Ciutadans de suport als comerços de Sitges afectats per la Covid, i en repulsa per la criminalització del sector per part de representants municipals. Ciutadans es referia a la presència de la regidora Júlia Vigó entre els integrants de la manifestació que el jovent antifeixista de Sitges organitzà el passat dissabte 13 de març, coincidint amb la protesta de l’associació Sitges comerç. Manuel Rodriguez, i posteriorment Mònica Gallardo de Junts per Sitges, qüestionaren el paper de la regidora de drets socials, ciutadania i igualtat en una manifestació que titllà de racistes als comerciants, mentre que la pròpia Julia Vigó, amb el suport de Carme Gasulla de Comuns Verds i Luis Miguel Garcia del PSC, lamentaren el que entenen que és una maniobra política per desacreditar la regidora, utilitzant arguments que el propi Garcia titllà de ‘política barata’. Per la seva banda, l’alcaldessa Aurora Carbonell refermà el compromís del govern amb el comerç local, i assegurà que el govern hagués donat suport a la moció de Ciutadans si no hagués incorporat la reprovació a Júlia Vigó. La moció no prosperà.

Escolteu el debat de la moció sobre el suport al comerç

També fou intens el debat a partir de la donació de compte que feia referència als informes de control financer de la intervenció municipal, en el marc del pla anual de control financer de l’any 2019, i que mostren un rosari d’irregularitats en la gestió del festival de Terramar, del festival de cinema, del contracte amb l’empresa de neteja Cespa, en el consorci del Club Natació o en el pla de subvencions a entitats que va elaborar l’Ajuntament, entre d’altres, que l’oposició va qualificar de molt greus. Carme Gasulla, Ignasi Rubí, Manuel Rodriguez i Mònica Gallardo qüestionaren amb contundència la voluntat del govern de voler parlar d’aquests informes, per la forma en la qual es presentaren al ple i per la precipitació en entregar-los a l’oposició, mentre que la regidora d’hisenda Carme Almirall i la pròpia alcaldessa negaren aquesta intenció i obriren la porta a parlar-ne en la comissió de seguiment dels pressupostos o al ple municipal.

Escolteu el debat sobre els informes de la intervenció municipal

Repassem, ara, la llista de mocions que s’aprovaren per unanimitat, o per una àmplia majoria. Els Comuns Verds en presentaren dues: la que proposa un seguit de mesures perquè el municipi defensi i visibilitzi els drets de les persones trans i a favor de la llei trans -que coincidí amb la celebració del dia de la visibilitat del col·lectiu- i la que proposa commemorar el 90è aniversari de la proclamació de la segona república -el proper 14 d’abril- amb un seguit d’activitats que posin en valor les consecucions col·lectives d’aquesta època i, en especial, a les mestres i educadores. El debat derivà, en alguns moments, cap al dret a l’autodeterminació, però finalment la moció no va recollir aquesta aportació del grup de Guanyem Sitges.

Escolteu el debat de les mocions de Comuns-Verds

El ple va aprovar per unanimitat, després d’un debat en el qual els grups es mostraren obertament preocupats per aquest assumpte que s’ha agreujat arran de la pandèmia, una moció de Ciutadans per implantar un pla local de prevenció del suïcidi i salut mental.

Escolteu el debat de la moció sobre el pla de prevenció del suïcidi

També s’aprovà per unanimitat la moció que presentà Junts per Sitges sobre la implantació de la targeta moneder alimentària.

Escolteu el debat sobre la moció de la targeta moneder alimentària

Finalment, la totalitat del plenari també aprovà per unanimitat el reglament del consell municipal de mitjans de comunicació i el de l’emissora municipal Ràdio Maricel. En un altre punt de l’ordre del dia, vinculat a modificacions pressupostàries, l’alcaldessa Aurora Carbonell anuncià que en un proper ple es portarà a aprovació la sol·licitud que l’Ajuntament de Sitges farà per reincorporar-se al consorci de la TDT Garraf i, en conseqüència, la possibilitat de tornar a emetre continguts de Maricel TV a través de Canal Blau TV.

Escolteu l’apartat de precs i preguntes

Escolteu el ple sencer

Escolteu el resum del ple

Carlos Carrizosa de Ciutadans critica el govern municipal per inacció amb les platges i el comerç coincidint amb l’inici de l’obertura de la temporada turística

En visita a Sitges el president de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, va criticar el govern municipal per inacció davant l’estat de les platges, que va considerar de desastrós, i per la manca d’ajuts al comerç local en plena pandèmia. La visita que es va precedir de reunions amb l’Associació del Servei de Platges i amb Sitges Comerç va comptar amb la presència dels tres regidors locals de Ciutadans, Manu Rodríguez, Jose Tendero i María Siles. 

Escolteu-ho

Eduard Terrado (ERC) afirma que alguns dels regidors de la comissió d’investigació del pàrquing de Pins Vens han volgut utilitzar-la per interessos partidistes i electorals

Assumeix els punts de vista diversos de la comissió i valora que s’hagués posat en marxa, però Eduard Terrado, portaveu d’ERC i regidor d’urbanisme i medi, creu que hi ha hagut actituds poc respectuoses per part d’alguns regidors que n’han format part, i creu que si la comissió hagués estat neutral i objectiva hagués pogut consensuar-se un únic document de conclusions. La conversa ha començat a Pins Vens, ha passat per Vallpineda i per Rat-Penat, per acabar amb la naturalització de la riera de Terramar, i les obres del que serà el llac més gran de tots els clubs de golf de Catalunya, al golf Terramar. Unes obres que el regidor no ha rebut amb massa entusiasme….

Escolteu-lo

El ple extraordinari del pàrquing de Pins Vens es posa més d’acord en reconèixer les errades en la gestió del projecte i en la necessitat que no es repeteixin, que no pas en les mesures que cal aplicar per evitar-les en el futur

A partir de la petició dels grups de Comuns Verds, Nou Horitzó, Ciutadans i Junts per Sitges, ahir l’Ajuntament de Sitges va celebrar sessió extraordinària de ple municipal, durant la qual s’exposaren els treballs de la comissió d’investigació sobre el projecte de condicionament i millora de l’aparcament a l’entorn del pavelló de Pins Vens, i les conclusions a les quals han arribat els diferents grups polítics de la corporació que n’han format part.

I acabada la sessió, tres titulars amb els quals coincidiren tots els grups. Primer: ha estat important la creació d’aquesta comissió -la primera en la història de l’Ajuntament- per la voluntat de transparència vers la ciutadania, i es valora molt la feina desenvolupada. Segon: es reconeix que l’Ajuntament no va gestionar bé -per raons diverses- el procés de redacció i desenvolupament del projecte del pàrquing i que cal evitar que situacions així es repeteixin en el futur. I tercer: tenint en compte que en cap moment la comissió es plantejava com un òrgan per fiscalitzar ningú, també tots els grups coincidiren en que no hi va haver en cap moment mala intenció dels tècnics de la casa, però que cal millorar la gestió dels processos. En qualsevol cas, el govern també va refermar-se en la idea de valorar l’objectiu final del projecte, que entén que no és altre que dotar al veïnat d’un equipament necessari, com és un pàrking, en bones condicions.

A partir d’aquí les opinions sobre quines són les mesures que hauria d’adoptar l’Ajuntament per evitar que situacions com la viscuda es repeteixin en el futur, evidenciaren les raons del perquè es presentaren cinc documents de conclusions diferents en el ple d’ahir: el d’ERC, el de ‘El Margalló’, el de ‘Guanyem Sitges’, el de Sitges Grup Independent, i, finalment, el document que presentaren conjuntament Junts per Sitges, Ciutadans, Nou Horitzó i Comuns Verds. Així, el ventall d’arguments anà des dels grups que s’interpelaren sobre com fou possible que l’Ajuntament contractés a una empresa que no estava inscrita al registre mercantil perquè redactés el projecte del pàrquing, fins als qui creuen que cal una revisió del pla general per evitar errades com les que han desencadenat aquest conflicte, passant pels qui demanen a l’Ajuntament que escolti més al veïnat i tingui una millor coordinació entre els seus departaments per gestionar millor els projectes des del primer moment.

La creació d’aquesta comissió, impulsada per una moció dels Comuns-Verds, fou aprovada per unanimitat el mes de desembre del 2019 i l’objectiu ha estat analitzar la gestió del projecte d’aquesta obra, que va aprovar-se per ple el desembre del 2017, va iniciar-se l’octubre de l’any 2018, es va obrir el febrer del 2019, i es va tancar el setembre del 2020, arran d’una resolució de la direcció general d’urbanisme en la qual, i segons el resultat de diferents inspeccions, s’exposava que les obres es realitzaren en sòl qualificat de no urbanitzable, sense tenir l’aval de la direcció general d’urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

El problema es vinculava a un conflicte entre la qualificació dels terrenys segons el pla territorial metropolità de Barcelona -carta urbanística de rang superior al nostre pla general- respecte a la qualificació dels terrenys segons el Pla General de Sitges. Aquesta incompatibilitat, que està en vies de solució, té unes raons que cal cercar fa 10 anys enrere. El nostre pla general, aprovat el 2006, qualificava d’urbanitzable la part del terreny on s’han fet les obres d’adequació, però el pla territorial metropolità, aprovat el 2011, qualificà una part d’aquest terreny, per raons que es desconeixen, com a sòl no urbanitzable. Com que l’Ajuntament de Sitges no va presentar al·legacions en el seu dia contra aquesta qualificació dels terrenys definida pel pla territorial metropolità, la qualificació quedà establerta d’aquesta forma. Quan arribà el moment de redactar el projecte d’adequació del pàrquing de Pins Vens, l’Ajuntament el va considerar com una ‘obra local ordinària’ que no requereix d’una documentació específica i, en conseqüència, ningú es va aturar a comprovar aquest conflicte de qualificacions entre les dues cartes urbanístiques, que partia d’un problema existent de fa anys. Com que aquesta incompatibilitat no fou resolta quan les obres del pàrquing van començar, la Generalitat va concloure que l’Ajuntament estava realitzant en aquell indret una alteració urbanística que afectava a sòl no urbanitzable, i d’aquí que demanés a l’Ajuntament que declarés la nul·litat del projecte amb l’obligació de restaurar la realitat urbanística alterada. Seguint aquesta instrucció, el ple municipal del maig del 2020 va declarar nul de ple dret l’acord del ple de l’11 de desembre del 2017 pel qual s’aprovà el projecte de les obres del pàrquing de Pins Vens, que van costar 212.000€. En paral·lel, i arran de la denúncia d’Àngels Llinàs, veïna del Poble Sec, el juliol del 2019 la fiscalia va interposar denúncia contra l’Ajuntament de Sitges al jutjat número 2 de Vilanova, per un pressumpte delicte contra l’ordenació del territori. El cas ha estat sobreseït provisionalment aquest mes de gener del 2021, tot i que encara es pot recórrer, però ha planat sobre els treballs de la comissió, que en tot moment ha volgut mantenir-se absolutament al marge del procés judicial i de qualsevol intenció de jutjar ningú, i també s’ha tingut en compte en les conclusions d’alguns dels grups municipals presentades ahir.

Els treballs de la comissió d’han desenvolupat entre el 21 de maig del 2021 i el 14 de gener del 2021, han comptat amb representants de tots els grups polítics, i ha permès escoltar el testimoni de tècnics, responsables polítics, veïns i membres d’associacions mediambientalistes. L’ha presidida la regidora de Comuns Verds, Carme Gasulla, actuant com a secretari el regidor de Nou Horitzó Nacho Rubí. Ambdós varen agraïr a tots els grups la seva col·laboració, però, a la vegada, denunciaren el poc suport de l’Ajuntament a l’hora de dotar d’eines suficients a la comissió per poder treballar amb eficàcia, i algun qüestionament sobre la neutralitat de la mateixa a l’hora d’expressar determinats posicionaments.

Us oferim diferents clips d’àudio amb les exposicions dels grups polítics.

Escolteu Carme Gasulla i Nacho Rubí en l’exposició inicial

Escolteu Josep Maria Martínez de El Margalló

Escolteu Carme Gasulla de Comuns Verds

Escolteu Nacho Rubí de Nou Horitzó

Escolteu Julia Vigó de Guanyem Sitges

Escolteu David Martinez de Sitges GI

Escolteu Maria Lores i Jose Tendero de Ciutadans

Escolteu Luis Miguel García del PSC

Escolteu Rafel Font de Junts per Sitges

Escolteu Jaume Monasterio d’ERC

Escolteu el ple sencer

Escolteu el resum del ple

Josep Maria Martínez (El Margalló) entén el neguit del sector econòmic, però afirma: ‘Hem vist que aquest cap de setmana el tema de la sorra no ha estat cap inconvenient perquè la gent vingui’

Reconeix que aquelles reivindicacions amb les quals El Margalló va arribar a l’Ajuntament han quedat al darrera de les prioritats marcades per la pandèmia. Es mostra satisfet per la tasca de la Policia Local, tenint en compte tota la feina afegida que ha suposat el control de la normativa anti Covid en un moment en el qual la gent té moltes ganes de sortir, però admet que difícilment durant aquesta legislatura es podrà complir amb la necessitat d’augmentar la plantilla d’agents policials. I el portaveu de El Margalló també reconeix que l’Ajuntament ha de comunicar més, però que determinats debats, com el del top manta o el de la draga, han d’allunyar-se de la controvèrsia política.

Escolteu-lo

Manu Rodriguez (C’s) creu que PSC i Sitges GI haurien de marxar d’un govern en el que no hi creuen, i lamenta que es criminalitzi el sector del comerç respecte el top manta

A partir de les declaracions que en el seu dia vàren fer Luis Miguel Garcia i Guillem Escolà sobre la regeneració de les platges, el portaveu de Ciutadans, Manu Rodriguez, creu que ambdós haurien de ser valents i deixar un govern que Rodriguez considera feble i condicionat pels regidors de Guanyem Sitges, a qui retreu un posicionament beligerant respecte el turisme i el comerç. Malgrat tot, el portaveu també admet que l’oposició no ha estat capaç de consolidar una majoria alternativa.

Escolteu-lo