Actualitat Política a Sitges - Radio Maricel
31/05/2023

El ple més emocional mai escoltat a l’Ajuntament de Sitges, ha estat aquest: el del comiat de la legislatura 2019-2023

Recordem moltes intervencions plenes d'emoció al saló de plens de l'Ajuntament, però, probablement, no tenim constància en tota la història de la ràdio d'un ple municipal amb tantes intervencions encadenades on el vessant emocional dels regidors hagi estat tant present. El ple del comiat d'aquesta legislatura no ha estat un ple qualsevol. Us convidem a escoltar allò que l'ha fet diferent a tots els altres: els discursos de comiat de 10 dels seus regidors. Per aquest ordre: Jose Tendero, Manu Rodríguez, Maria Lores, Rafel Font, Natalia Matas, Josep Maria Martinez, Júlia Vigó, Xavier Salmeron, Guillem Escolà, Eduard Terrado i, finalment, l'alcaldessa Aurora Carbonell.
29/05/2023

Junts guanya les municipals empatant a 4 regidors amb ERC i PSC-El Margalló. SitgesGI i Verds-ECP també guanyen 1 regidor, mentre Guanyem el perd, i entren VOX, Fets per Sitges i PP

I al final de la nit, Mònica Gallardo deixà anar el titular: 'M'hi veig d'alcaldessa'. Amb 1875 vots i un 17,13% de percentatge de vot, Junts x Sitges es va proclamar guanyadora de la nit electoral de les municipals d'enguany, protagonitzant, a la vegada, un quàdruple empat amb ERC, que baixa a la segona posició respecte el 2019, i el PSC-El Margalló que guanya un regidor. La resta dels titulars de la nit també són ben clars: Sitges Grup Independent i Verds en Comú Podem guanyen un regidor, i Guanyem Sitges no podrà revalidar els dos regidors amb els quals ha comptat aquesta legislatura. També amb un regidor entren a l'Ajuntament VOX, Fets per Sitges i el Partit Popular, que tornarà al ple municipal després de quatre anys de no tenir-hi representació.
28/05/2023

#28MSitges. A les 14h la participació ratlla el 30%, gairebé 5 punts per sota de la del 2019.

Un 29,98% de percentatge de vot. Aquesta és la dada de participació oficial de les eleccions municipals d'enguany a les 14h, 4,81 punts percentuals menys que la del 2019 a la mateixa hora. La participació és una de les preocupacions en aquesta jornada electoral i tots i cadascun dels candidats i candidates n'han fet referència. En aquest butlletí podreu escoltar les declaracions de tots 13 en el moment d'exercir el seu dret a vot.
26/05/2023

Aurora Carbonell (ERC) prioritza millorar la resposta de l’administració al ciutadà, millorar la neteja i creu que Vallcarca és una oportunitat que no es pot perdre

Es posa entre un 6 i un 7 de nota final de legislatura, perquè creu que s'han millorat coses, però reconeix que -entre d'altres- cal millorar la resposta de l'administració vers el ciutadà i aspectes del servei de neteja que cal contemplar en el proper contracte. Aurora Carbonell, la candidata d'Esquerra i alcaldessa, es mostra satisfeta de la relació que ha mantingut amb els companys de govern, tot i que desitjaria que els pactes de futur no contemplessin tants partits, considera el projecte de Vallcarca una oportunitat única que cal vetllar d'a prop per limitar les ambicions de la propietat, i creu que, un cop s'hagi posat en marxa el nou camp de futbol, a l'actual camp d'Aiguadolç es prioritzi un nou equipament esportiu, amb pàrquing soterrani.
25/05/2023

Luis Miguel Garcia (PSC-El Margalló) creu que Sitges necessita projectes de futur, que pot aconseguir amb el suport d’administracions supramunicipals

Amb la realitat del Consell Comarcal del Garraf, per un costat, i la de l'Ajuntament de Sitges per l'altra, Luis Miguel Garcia es mostra obert a pactes sense massa recels, fins i tot a poder considerar la continuïtat del pacte de govern actual en el benentès que caldria canviar coses. El cap de llista pel PSC-El Margalló anuncia que en cas d'arribar a l'alcaldia assumirà les competències de la regidoria de prevenció i seguretat ciutadana, posa sobre la taula projectes per la vila que creu il·lusionants, creu que el projecte de Vallcarca és una oportunitat, no vol la draga però la podria considerar si es tracta de buidar les bocanes dels ports i proposa una finestreta única per la tramitació d'activitats que organitzin les entitats.
25/05/2023

Verds En Comú Podem fa la festa final de campanya amb reivindicació jove i LGTBI

Verds en Comú Podem va fer la festa final de campanya al restaurant Queenz. L'acte es va convertir en una reivindicació del perfil més jove de la llista i de suport a les reivindicacions LGTBI, amb paraules de Judith Vallverdú i de Brandon Jones, números 4 i 2 de la llista. La candidata de la formació, Carme Gasulla, va demanar un esforç final per fer arribar el missatge que els permeti ser decisius en el nou ajuntament.
24/05/2023

Toni Medialdea (Ciutadans) aposta per una estació d’autobusos, un pàrquing de caravanes, i vigilància amb càmeres i drons

I la posada en marxa de dues discoteques, la portada de sorra a les platges sigui com sigui, o el desenvolupament del projecte de Vallcarca. La neteja i la seguretat són les principals prioritats del programa de Ciutadans, que encapçala el sitgetà Toni Medialdea. Medialdea, que ja es volia presentar de cap de llista el 2019, ha estat durant aquesta legislatura regidor a l'Ajuntament de Vilanova i entoma el repte de mantenir la representació del partit al consistori sitgetà els propers quatre anys.
23/05/2023

David Martínez (SitgesGI) proposa la creació d’una regidoria d’imatge, d’un departament per facilitar els tràmits a les entitats, i es mostra contrari a la draga

Defensa l'amabilitat i la simpatia, i quan li preguntem per si n'hi ha prou respon que darrera hi ha un projecte que no proposa grans inversions, sinó poder avançar en les que estan previstes, i afavorir la relació de l'Ajuntament amb la ciutadania, a través de la creació d'un departament específic per la tramitació de la gestió d'esdeveniments que facin les entitats, o de la creació de la regidoria d'imatge que vetlli per la millora de l'espai públic. David Martínez repeteix com a candidat del Sitges GI, i forma part dels partidaris de no utilitzar la draga per regenerar les platges mentre es demana als experts una opinió definitiva per resoldre el problema.
22/05/2023

Lorena Lucas (Guanyem Sitges) confia en els experts per trobar una solució a les platges, però creu que cal acceptar la dinàmica de la natura perquè ens estem carregant l’ecosistema marí

La candidata de Guanyem Sitges ha arribat a ser-ho arran d'un procés de primàries que va haver de contrapesar-se amb les situacions personals de cadascun dels qui hi optaven, però, òbviament, també des del compromís amb l'ideari de la confluència. Guanyem fa valer la convicció d'un municipi que sàpiga trobar una sortida al col·lectiu del top manta, que tingui present les necessitats dels joves i els problemes d'habitatge, que no pensi en que les càmeres de seguretat arreglin els problemes, i que sigui capaç d'assumir que les dinàmiques de la natura poden més que el curterminisme a l'hora de parlar de la solució del problema de les platges.
22/05/2023

Sitges Grup Independent considera que allò que els critiquen, ser amables i donar les gràcies, és un dels seus principals valors

Sitges Grup Independent va organitzar diumenge al restaurant Pic Nic el seu acte central de campanya. Diversos membres de la llista, Oscar Marin, Owen John Holden, Eva Martín, Susana Doménech, Cristina Guiu o José Luís Reguilón van desgranar els diferents aspectes del seu programa electoral, mentre el cap de llista, David Martínez, va explicar que aquesta legislatura els ha servit per aprendre i saber quin Sitges volen, i ha expressat el seu cansament per ser assenyalts, especialment pel fet de ser amables i donar les gràcies, quan entèn que és un dels seus principals valors.
22/05/2023

Guanyem Sitges afirma que no faran alcalde al candidat del PSC ni a la de Junts per Sitges

Tampoc governaran amb feixistes ni amb la dreta. Són algunes de les afirmacions que ha manifestat Josep Maria Tubau, número 2 de la candidatura de Guanyem Sitges en l'acate de presentació de programa de la formació a l'Hort de Can Falç. Amb format de conversa i conduit per l'encara regidor de Guanyem al govern, Xavier Salmeron, Josep Maria Tubau, Prado Garcia, Pol Vigó i Belén Salvadó han estat els encarregats de respondre a diferents preguntes plantejades per la ciutadania a les xarxes socials i desenvolupar part de les seves propostes electorals que passen per la negativa a cap macroprojecte a Vallcarca ni a Terramar, per augmentar el pressupost de la regidoria de tradicions i festes i per contrarestar els efectes de la massificació turística dignificant salaris del sector i treballant la diversificació.
22/05/2023

Junts per Sitges critica en el seu acte central que el govern hagi gastat 250 milions d’euros sense que es noti al carrer

Junts per Sitges va celebrar divendres l'acte central de campanya a la plaça de Catalunya, en un acte de suport als productors i al comerç de Sitges. Van intervenir els candidats en les posicions més rellevants de la llista, Josep Van Gorkom, Enric Almirall, Isaac Bielsa i Rosa Tubau, abans de la intervenció de Mònica Gallardo. La candidata de Junts va criticar que el govern de l'actual legislatura hagi gastat 250 milions d'euros en pressupostos sense que això hagi tingut gran repercusió al carrer, i que Sitges es troba en "temps de descompte".
20/05/2023

El vídeo (sense interrupcions) del ‘Debat a 13’

Si vàreu perdre la paciència arran dels dos talls de llum que interferiren el desenvolupament del nostre 'Debat a 13', us oferim el vídeo editat perquè el pugueu veure tot d'una tirada sense interrupcions.
19/05/2023

Mònica Gallardo (Junts per Sitges) creu imprescindible traçar un full de ruta del model turístic que es vol per Sitges per recuperar la il·lusió perduda.

Amb un 'nosaltres incorporariem al nostre govern aquelles persones disposades a complir amb el programa electoral' respon la candidata de Junts x Sitges a la possibilitat d'establir pactes de futur passat el 28 de maig, tenint en compte que, amb ERC i PSC, Junts aconseguí situar-se entre les 3 formacions polítiques més votades el 2019. Mònica Gallardo creu que a Vallcarca es pot desenvolupar un projecte que concilïi el respecte al medi amb l'activitat econòmica, creu que cal recuperar el projecte d'espigons submergits que va quedar encallat al ministeri, i mentrestant dragar la sorra de les bocanes dels ports per incorporar-la a les platges i demana que el debat sobre el model turístic deixi enrere les tensions i aposti pel diàleg col·lectiu sobre quin model es vol pel futur.
19/05/2023

El debat jove de les municipals 2023

El Mercat Vell ha acollit el debat jove organitzat per Ràdio Vinyet i liderat i moderat per Màrio Rodríguez. Membres de vuit de les tretze llistes que presenten candidatura a les properes eleccions municipals han acceptat participar en el debat que s'ha dividit en tres blocs temàtics: habitatge i ocupació; esport, cultura i oci i salut i educació.