Món Verd - Radio Maricel
14/09/2023

Món verd amb Edu Arnal: “les palmeres no cauen, es trenquen”

Amb l'especialista en arbres i palmeres Edu Arnal reprenem l'espai Món Verd parlant de palmeres i ens avança que amb molta probabilitat caldrà eliminar-ne vàries a Sitges per evitar accidents i trencaments que no pas caigudes, això assegura, no passa mai. Escolteu la classe magistral sobre palmeres que ens fa i la reflexió final sobre la necessitat que la gestió municipal de la via pública passi per posar el focus en l'augment de la presència de verd als carrers.
22/06/2023

Món verd: jacarandes, tipuanes i bahunies florides i cap planta que inhibeixi mosquits

És una imatge habitual aquests dies a molts carrers de Sitges, voreres amb una catifa de flors que lluny de ser un problema el nostre especialista en arbres Edu Arnal, ens en parla en tant que conseqüència inevitable i saludable de tenir arbres com les jacarandes, les tipuanes o les bahuinies en plena floració.
01/06/2023

Món verd amb Edu Arnal: l’agrigultura regenerativa i els seus beneficis

La fal·lera per tenir palmeres a casa, en concret d'una varietat que creix ràpid, quinze anys després està obligant els especialistes a retirar-les perquè han deixat de ser un arbre de gaudi pel propietari. Ens ho explica Edu Arnal a peu d'una de les palmeres afectades i amb ell parlem d'agricultura regenerativa, de tots els seus beneficis.
08/05/2023

Món verd: reg en temps de sequera

La situació actual de sequera i les restriccions anunciades afecten de ple bona part de l'arbrat que ens envolta. Avui en parlem amb l'expert en arbres, Edu Arnal, que ens detalla què és el reg de supervivència, què implica i ens dóna pautes de com regar a casa, perquè cal seguir fen-t'ho, sense malbaratar aigua.
20/04/2023

Món verd: la difícil convivència entre arbres i veïns al carrer

L'elecció i el manteniment de l'arbrat urbà es complica quan els arbres han de conviure al carrer amb els veïns, finestres, balcons, voreres i cotxes. En parlem amb el nostre expert en arbres, Edu Arnal, i analitzem algunes podes recents a carrers del centre i conversem sobre la necessitat de prioritzar els arbres.
13/03/2023

Món verd: poda d’oliveres i arbres, despietada?

Amb l'especialista en arbres, Edu Arnal, conversem sobre algunes podes a oliveres i altres arbres ornamentals ubicats a espais públics del municipi i que han patit podes difícils de justificar. Segons el nostre especialista abans de qualsevol poda caldria preguntar-se quin és el motiu d'aquesta per tal de fer una gestió eficaç de l'arbrat.
09/02/2023

Món verd: amb Edu Arnal analitzem notícies d’actualitat relacionades amb arbres…i no gaire bones

Amb l'especialista en arbres i plantes Edu Arnal comentem dues notícies recents per reflexionar entorn el menysteniment de la natura a l'hora de prendre decisions i sobre el perill d'importar espècies i no fer-ho com cal.
15/12/2022

Món verd: arbustos, els grans oblidats i el perill de les plantes invasores

Amb Edu Arnal, expert en arbres i plantes, parlem dels arbustos, de les diferents tipologies i ens recomana algunes varietats agraïdes com ara l'Eugènia i la Photinia. Edu Arnal ens posa al dia també en el món de les plantes invasores que colonitzen l'espai i no permeten el creixement de plantes autòctones i que a Sitges en podem trobar arreu.
01/12/2022

Món verd: regalar una planta és regalar vida

Amb el nostre especialista en arbres i plantes, Edu Arnal, parlem d'aquelles plantes que poden convertir-se en un molt bon regal. Més enllà de la clàssica ponsètia que s'acostuma a regalar per Nadal les falgueres o les plantes aromàtiques són bona opció per ubicar-se en espais humits com la cuina o el bany. Altres opcions vistoses i alhora agraïdes són els bulbs, el croton, les palmeres d'areca o el ficus lyrata. Aquestes i moltes altres opcions comentades per Edu Arnal.