Món Verd - Radio Maricel
13/03/2023

Món verd: poda d’oliveres i arbres, despietada?

Amb l'especialista en arbres, Edu Arnal, conversem sobre algunes podes a oliveres i altres arbres ornamentals ubicats a espais públics del municipi i que han patit podes difícils de justificar. Segons el nostre especialista abans de qualsevol poda caldria preguntar-se quin és el motiu d'aquesta per tal de fer una gestió eficaç de l'arbrat.
09/02/2023

Món verd: amb Edu Arnal analitzem notícies d’actualitat relacionades amb arbres…i no gaire bones

Amb l'especialista en arbres i plantes Edu Arnal comentem dues notícies recents per reflexionar entorn el menysteniment de la natura a l'hora de prendre decisions i sobre el perill d'importar espècies i no fer-ho com cal.
26/01/2023

Món verd: el fred, les plantes i els arbres

Amb Edu Arnal coneixem una mica millor la relació entre les plantes, els arbres i les baixes temperatures, les resisteixen bé? cal protegir-les? el nostre expert ens dóna detalls però d'entrada cal saber que a l'hivern cal deixar força tranquil·les les plantes.
29/12/2022

Món verd: llibres que ens connecten amb la terra

Amb l'especialista en arbres i jardineria Edu Arnal parlem de llibres i lectures interessants per tornar a agafar vincle amb la terra, augmentar els coneixements i descobrir com funcionen els arbres i les plantes.
15/12/2022

Món verd: arbustos, els grans oblidats i el perill de les plantes invasores

Amb Edu Arnal, expert en arbres i plantes, parlem dels arbustos, de les diferents tipologies i ens recomana algunes varietats agraïdes com ara l'Eugènia i la Photinia. Edu Arnal ens posa al dia també en el món de les plantes invasores que colonitzen l'espai i no permeten el creixement de plantes autòctones i que a Sitges en podem trobar arreu.
01/12/2022

Món verd: regalar una planta és regalar vida

Amb el nostre especialista en arbres i plantes, Edu Arnal, parlem d'aquelles plantes que poden convertir-se en un molt bon regal. Més enllà de la clàssica ponsètia que s'acostuma a regalar per Nadal les falgueres o les plantes aromàtiques són bona opció per ubicar-se en espais humits com la cuina o el bany. Altres opcions vistoses i alhora agraïdes són els bulbs, el croton, les palmeres d'areca o el ficus lyrata. Aquestes i moltes altres opcions comentades per Edu Arnal.
17/11/2022

Món verd: els fruits de tardor i els seus colors

Amb Edu Arnal conversem sobre els fruits que ens ofereix la tardor, sobre les seves propietats i els seus colors vermellosos i ataronjats que tenen una raó de ser, com el dels bolets i rovellons, altres fruits propis d'aquesta estació de l'any.
03/11/2022

Món verd amb Edu Arnal i aquesta tardor estranya

Amb l'especialista en arbres i plantes, Edu Arnal, parlem d'aquesta tardor calorosa i seca que estem vivint. Arbres i plantes manifesten de moltes maneres l'afectació d'aquestes altes temperatures i sobretot de la manca d'aigua.
20/10/2022

Món verd amb Edu Arnal: el foc, un element més de la gestió del bosc

En la represa de l'espai Món Verd conversem amb l'expert en arbrat Edu Arnal sobre els incendis forestals i sobre la necessitat d'introduir una gestió eficaç i constant pel que fa als boscos i espais verds.
11/04/2022

Món verd: la primavera ja és aquí, el pol·len també i benvingut sigui!

21/03/2022

Món verd: les plantes aromàtiques, juntes no sempre estan millor

07/03/2022

Món verd: remeis casolans per les nostres plantes, com i quan fer-los servir

07/02/2022

Món Verd: la gespa artificial és realment sostenible?

25/01/2022

Món verd amb Edu Arnal: els arbres tenen sentits, descobrim quins i aprenem com mantenir viva la Poinsètia

28/12/2021

Món verd amb Edu Arnal: “matem les plantes de casa per excés d’amor, les reguem massa”